Şimdi Ara

Kuranın İncilden Alıntı Olma İhtimali (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
1
Favori
3.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Heisenbergin asistanı

Konuyu dağıttın ve halen daha argümanını savunuyorsun. Sen demedin mi? Din adına ölen öldüren dinsizlik adına ölen öldürenden fazladır diye? Eee şimdi niye lafı döndürüp, kelime oyunu yapıp aradan sıyrılma çabasına giriyorsun. Yanıldım demek bu kadar mı zor? Her insan yanılabilir ama yanıldığını kabul etmeli ve bu konuda türlü kelime oyunlarıyla iddiasını örtbas etmemelidir. 

Ben sana din adına yapılan savaşlarda ölenler önemsiz mi dedim? Lafı çarpıtma konusunda 1 numarasınız. Asıl din adına yapılan savaşlarda ölenler gerçek bir amaç için ölmüş adamlardır, inandıkları dava için ölmüş adamlardır. Aptal güç gösterileri sırasında ölmek mi iyi inandığın bir konuda savaşırken mi ölmek iyi?

Gelelim halifelik mevzusuna ulan Osmanlı halifelikten umduğunu bulamazken sence İngiltere için ne kadar önemli olabilir ki? İngilterenin umrunda bile değildi halifelik. Zaten son zamanlarda iyice ele ayağa düşmüş bir mevkiydi. Her şeyi mahfeden batı, yüzyıllardır saat gibi işleyen halifeliğide bitirdi. Hatta halifeliği bitiren bizzat İngiltere'dir. Bak arap baharına arabistanlı lawrence denilen eleman gelip araplara siz osmanlıya saf alın, bize yardım edin özerklik vereceğiz demedi mi? Onlarda bunun üzerine ne halifeliği önemsediler ne din kardeşliğini önemsediler. Daha sonra onlarda fark etti sömürüldüklerini ama iş işten geçmişti. Zaten kızılderililerin bir lafı vardır bulanık bir suda iki balık kavga ediyorsa, az önce oradan uzun bacaklı bir ingiliz geçmiştir diye. Orada arapların aptallığıda dillere destan ama olan oldu bir kere. Kısaca ingiltere halifeliği isteyen bir devlet değildi, onlar insanları birbirlerine nasıl düşüreceklerini iyi bilirler sen merak etme. Sende bir tabu oluşmuş nerede bir fitne fesat varsa dine bağlıyorsun. Saçma sapan kafanda komplo teorileri kurmuşsun. Bu tabuları yık. Bu devirde yeterli para ve yeterli askeri gücün varsa sömürge edemeyeceğin yer yoktur. Bunun ne dinle alakası var ne diyanetle ne papayla. Sen adamın başına silahı dayadığın zaman o adamı karın tokluğunada çalıştırırsın, o adama kendi dilinide dayatırsın, kendi dininide dayatırsın.

Tartışma konusu bitti diye düşünüyorum, daha üzerine diyecek bir şeyim yok. En başta dediğim geçerli. Ben sana ne olduğunuda sormadım zaten umrumda da değil. Ben kimseyi inançlı yapmaya çalışan biri değilim. En baştada dediğim gibi bizim böyle bir amacımız hiçbir zaman olmadı. Biz hidayet inancına sahip insanlarız. Senin dediğin amacı güdenler ingiltere, fransa, ispanya, italya gibi devletlerdir. Biz daima hoşgörünün yanındaydık. Bugün istediğin osmanlı toprağına git ve onlara osmanlı hakkında soru sor. Kimseden kötü bir şey işitmezsin.Aynı şekilde bugün istediğin afrika ülkesine git onlara İngiltereyi, Fransayı, İtalyayı, ispanyayı sor. Bir sorar bin işitirsin.

Alıntıları Göster

Hay sizin davanıza

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir kitap nasıl kutsal olur kutsiyetten beklentin nedir? Eğer insanlığa faydalı ve hoşgörülü bir metin arıyorsan insan hakları evrensel beyannamesi tüm kutsal sanılan metinlerden daha insanlığa faydalı, vicdanlı ve akla yatkın.

Okurken "ben bu kitapların oluşturduğu bir düzen altında mı yoksa çağdaş medeni hukukun insan haklarına saygılı bir ülkede mi yaşamak isterim?" diye kendine dürüst davranarak bir muhakeme yap.

Veya hiç okuma insanlığın en gelişmiş hayat şartlarının mevcut olduğu Japonya'da İsa, Muhammed, Musa'nın adı bile geçmez çoğu kişi inançsız veya Taoculuki Budizm Şintoizm gibi tezgah altı doğu dinlerine inanıyor veya ateistler o yüzden okumak bile zaman kaybı aslında.

• Tensegrity T kullanıcısına yanıt
  • yahudilik , hıristiyanlık , müslümanlık bunlar ibrani dinlerdir arkadaşlar.

hepsi aynı tanrı (allah) tarafından gönderilmiştir ve hepsinde de hz ibrahim peygamber vardır.

incil, hz isa'nın söylediklerini kapsar yani kitap haline getirilmesi allah'ın emri değildir ki zaten direkt hz isa tarafından yazılmamıştır. kuran ise hz muhammed tarafından özenle yazılmış(kitap haline getirilmesi bizzat kendisi tarafından olmamıştır ancak kitap haline getirilmesi emredilmiştir) ve sıralanmıştır.

bu arada bozulumda olmamıştır kuran yazılırken çünkü ayetler indiğinde hem onlarca takipçi tarafından bozulum olmaması için ezberlenilmiş o da yetmemiş yazılabilecek çoğu nesneye ayetler kopyalanmıştır. Tüm ayetler indiğinde yazılanlar ve ezberlenilenler islam liderleri tarafından ortak şekilde birleştirilip kuran haline getirilmiştir bu arada ayet sıralaması direkt hz muhammed tarafından ayarlanmış.

kuran incilden alıntı yapabilir çünkü kuranda incil ve tevrat gibi kutsal kitaplar ve peygamberler reddedilmez, sadece değiştirildiğini söyler(incil ayetlerinin veya benzer olayların bozuluma uğraması gibi).

edit : biraz anlatım bozukluğu yapmış olabilirim kb.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DING DING -- 30 Aralık 2020; 23:2:50 >

• 30 kupona alınmadı bu vatan kullanıcısına yanıt

Tanrıyı kim yarattı? cevabın büyük ihtimal şu; o yaratılmadı ezelden beri vardı. O halde evren yaratılmadı ezelden beri vardı diyebiliriz çünkü Tanrı gibi bir varlık ezelden beri var olabiliyorsa evren de olabilir. Din'lerin insan ürünü olduğuna dair bir sürü kanıt var Tanrı yada Tanrı'ların var olma ihtimali ise %50 dir, hem Teist'lere hem de Ateist'lere sesleniyorum varsa kanıtınız yazın biz de aydınlanalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4D62BFE91 -- 30 Aralık 2020; 22:47:3 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.