Şimdi Ara

Kur bilgisayarınızın donanım yapılandırmasını inceliyor dedikten sonra siyah ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle bir şeyi belirtmek istiyorum arkadaşlar ..

Bilgisayarımın özellikleri : Anakart : Asus P5gpl-x se

Ekran Kartı : ATI RADEON x1050 series

Hardisk : maxtor 40 gb 7200 rpm
    Seagate 80 gb 7200 rpm

İşlemci : İntel Pentium (R) 4 CPU 3.6 ghz İntel (R)

Ram : 1.50 GB

Evet şimdi gelelim bilgisayarın şuan ki mevcut problemine. Arkadaşlar 2 tane hardiskkim var yukarıda belirttiğim gibi. Yalnız bunları aynı anda kullanmıyorum şu anda bilgisayarıma takılı olan seagate marka hardisk . ilk öncelikle bilgisayarıma geçen gün format atmak istemiştim zaten her zaman kendi formatımı kendim atarım ama böle birşey daha önce olmamıştı . Her neyse ben kısaca şöyle bir anlatayım problemi . Arkadaşlar bilgisayarımın CD-ROM sürücüsüne XP format CD sini taktıktan sonra formatı başlatıyorum . Ancak Kur bilgisayarınızın donanım yapısını inceliyor dedikten sonra siyah ekran geliyor ve bir daha da formata devam edemiyorum bir türlü mavi ekrana geçmiyor bu problem her iki hardisktede mevcut . Gelelim sadece Maxtorda oluşan probleme Arkadaşlar bu sefer maxtor marka hardiskki bilgisayarıma bağlıyorum Ve bilgisayarı başlatıyorum . Fakat bilgisayar açıldğında gelen anakartın kendi logosunu gösterdiği esnada pc onup kalıyor ve dahada ileriye gitmiyor bilgisayar hiç cevap vermiyor bios'a da giremiyorum o esnada . fakat geçen gün maxtor harddiski başka bir bilgisayara taktım ve rahatça çalışıyor harddisk hiç bir problem çıkarmıyor donmuyor ve format esnasında siyah ekran problemide yaşamıyorum başka bilgisayarda taktıktan sonra . Yine aynı harddiski kendi bilgisayarıma bağlıyorum maxtor olanı yine anakartın logosunu bir türlü geçemiyorum . Yalnız arkadaşlar seagate harddiski formatlamak istediğim zaman siyah ekran geliyor ve bir daha geçemiyordum ya o yüzden windows 7 cd sini takıp C VE D yi komple silip yeni bölüm oluşturuyorum ve win 7 kuruluma başlamadan bilgisayarı kapatıyorum . Sonra tekrar XP cdsini takıp formata başlıyorum seagate olan harddiski hiç bir problem oluşturmadan siyah ekranıda geçiyorum sonra xp yükledikten sonra tekrar xp ile formatlamak istiyorum siyah ekranda kalıyor yine . Bu nasıl iştir anlamadım tekrar win7 CD sini takıp yeni bölümler oluşturuyorum yine oluyor ama win 7 den C ve D yi tamamen silmeden xp yükleyemiyorum kısacası ....

Kısacası : Maxtor harddisk takılı olduğunda bilgisayar anakart logosunda donuyor .

: Seagate hardiskte ise siyah ekranı geçemiyorum fakat windows 7 cd ile C VE D yi tamamen silip tekrar yeni bölümler oluşturuyorum windows 7 kuruluma başlamadan bilgisayarı resetliyorum ve xp si ile formata başlıyorum ve hiçbir problem çıkarmıyor ... YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER :(

NOT : Tavsiye üzerine bios ayarlarını sıfırladım fakat fayda etmedi ..

NOT : Başka bilgisayarda bu harddiskler tıkır tıkır çalışıyor .

• Çözüm;
    Çalışan bir harddiski, yani format atabildiğiniz bir harddiski, format atamadığınız bilgisayarda Master olarak bağlayın. Sorunlu olan yani format atamadığınız harddiski Slave olarak bilgisara takın... Bir ID kablosunda 2 harddisk takılmış oldu... Biostan 1. olarak Cd - Dvd'yi boot yapın... Çalışan harddiski 2. boot olarak ayarlayın. Şimdi çalışan bir Cd veya Dvd sürücü ile formata başlayın. Kesinlikle sorun yaşadığınız yeri geçeceksiniz ve mavi ekrana ulaşacaksınız.

Mavi ekranda harddisk bölümlendirme kısmında 2 harddiskide gördüğünüzde tüm bölümleri silerek, format atamadığınız harddiskinizi bölümleyin. Diğer sağlam harddiskide bölümleyin ve sistemi sorunlu olan hardiske kurun. Kurulum bitince çalışan harddiski çıkartın.

Yeniden başlattığınızda hata ile karşılaşacaksınız. Aldırmayın çünkü tekrar format atılacak... :)
    Çıkarttığınız harddisk yerine yani master kısmına sorun yaşadığınız harddiski master olarak bağlayıp tekrar formatta başladığınızda mavi ekranı göreceksiniz...

Gerisi bildiğiniz gibi devam ediyor... :)

Eğer halen aynı sorun varsa dikkat etmeniz gereken şey Jumper olsun... Çalışan harddiskte master olacak yani jumper olacak diğer sorunlu harddiskte olmayacak ya da CD - DVD...

Farklı takıldığında sonuç alamıyacaksınız...

• Machan şimdiden teşekkür ediyorum denicem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manisa..

Machan şimdiden teşekkür ediyorum denicem

Rica ederim jumper ayarlarına dikkat edersen sorun yok
  • Yalnız Machan benim anakartımda 1 adet IDE slotu var bu dediğin master ve jumperi nasıl ayarlıcam master ve jumper için ayrı bir kablo vs lazım mı ?
  • quote:

Yalnız Machan benim anakartımda 1 adet IDE slotu var bu dediğin master ve jumperi nasıl ayarlıcam master ve jumper için ayrı bir kablo vs lazım mı ?

İde kabosunda 2 tane giriş var master slave ayarı hddnin arkasında küçük bir parça var orda bunu incele

• Saol tekrar çok yardımcı oldun bir haftadır çözüm arıyorum çook teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Saol tekrar çok yardımcı oldun bir haftadır çözüm arıyorum çook teşekkürler

Rica ederim sonucu buraya yazarsın
  • Machan dediğini denedim fakat şöyle bir hata aldım '' Reboot and Select proper boot device or ınsert boot media in selected boot device and press a key ''

Sonra bios ayarlarına girdim ve bios ayarlarıda şöyle : Primary IDE Master : ST380215A

: Primary IDE Slave : Not Detecdet
  • Machan sen bu sorunu çözemezsin dostum..
  • quote:

Machan dediğini denedim fakat şöyle bir hata aldım '' Reboot and Select proper boot device or ınsert boot media in selected boot device and press a key ''

Sonra bios ayarlarına girdim ve bios ayarlarıda şöyle : Primary IDE Master : ST380215A

quote:

Yeniden başlattığınızda hata ile karşılaşacaksınız. Aldırmayın çünkü tekrar format atılacak... :)
    Çıkarttığınız harddisk yerine yani master kısmına sorun yaşadığınız harddiski master olarak bağlayıp tekrar formatta başladığınızda mavi ekranı göreceksiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: Yunus MF

Machan sen bu sorunu çözemezsin dostum..

burdan zor oluyor ama gerçekte o pc elimde olsa çözerdim
  • quote:

Machan dediğini denedim fakat şöyle bir hata aldım '' Reboot and Select proper boot device or ınsert boot media in selected boot device and press a key ''

Resimdeki gördüğünüz gibi Jumperleri değiştirip deneyin.

2. HDD üzerinde değişim yapacaksınız.

Kur bilgisayarınızın donanım yapılandırmasını inceliyor dedikten sonra siyah ekran

• quote:

Orijinalden alıntı: Machan

quote:

Orijinalden alıntı: Yunus MF

Machan sen bu sorunu çözemezsin dostum..

burdan zor oluyor ama gerçekte o pc elimde olsa çözerdim

Her konuya yorum yapma diyorum yani.
  • geç oldu biraz bende uğraşırken arattım burayı buldum kimse derdini anlamadı banada aynı sorun olunca çok uğraştım sorun şu dostum ps2 maus yada klavyen bozuk :) bukadar abasit değiştim onları rast gele herşey düzeldi :) hadi kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.