Şimdi Ara

Kulüpler Birliği, şartlı evet dedi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kulüpler Birliği Genel Sekreteri Yunus Egemenoğlu, Anadolu kulüplerinin, Fenerbahçe Kulübü tarafından gündeme getirilen yabancı oyuncu sınırlandırılmasının “şartlı” olarak kaldırılmasını istediklerini bildirdi.

Egemenoğlu, 10-15 yıl sonra Türkiye'de yabancı oyuncu sayısı gibi bir sorunun olmayacağını, ancak bu konuda planlı programlı bir çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

Yabancı oyuncunun Türk takımlarının Avrupa ve Dünya kulüpleriyle rekabet edebilmesi için önemli olduğunu, ama bunun da bir karşılığı olması gerektiğini dile getiren Egemenoğlu, şunları kaydetti: “Yabancı oyuncu sınırlandırması da bir gün kalkacak, ama bunu belli plan ve program içinde yapmalıyız. Bu konuda Kulüpler Birliği olarak Futbol Federasyonu'na önerilerimiz oldu. Örneğin, ilk 3 yabancı oyuncu için lisans ücreti alınmasın. Ondan sonraki her yabancı oyuncu için katlanarak lisans ücreti alınsın.

Federasyon, alınan bu lisans ücretlerine hiç dokunmasın, bu parayı yabancı oyuncusu bulunmayan kulüplere versin ya da kadrosunda genç Türk oyuncu bulunduran, bunları oynatan kulüplere ödül versin. Bu hem rekabeti artıracak hem de Avrupa'da mücadele eden kulüplerimize rakipleriyle daha eşit şartlarda mücadele etme imkanı tanıyacak. Kaliteli oyuncu alamayan takımlar da bunun cezasını görecek

Kesinlikle katılıyorum bu iyi bir fikir...böyle olması durumunda daha kalite li transferler yapılacak.çnkü kimse sıradan oyuncu için masrafa girmeyecek.ayrıca anadolu kulüplerine de extra gelir olacak

• zaten tek ağlıyan hıncal uluç onunda neden ağladığını hepimiz biliyoruzşimdi bu konudan güzel espriler çıkar ama neyse
  • önümüzdeki sezondan itibaren geçerli olucak mı peki, bi bilgi war mı?
  • İNGİLTERE DEKİ SİSTEMDE OLABİLİR
  • ben ingiltere'deki sistemi bilmiyorum. ordaki sistem nedir acaba? Bilgilendirir misin beni arkadaşım?
    quote:

Orjinalden alıntı: slayer1903

İNGİLTERE DEKİ SİSTEMDE OLABİLİR
  • güzel düşünülmüş böylece çatlak seslerin bahaneside kalmaz.
  • oradaki sistem biraz katı.!!!

Bence Aziz Yıldırım kendi keyfine göre Herkesi kullanıyo Klüpler birliğide 100 bin dolarlık oyuncuyu 5 milyon dolara satmmanın hesapını yapıyo.!!!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpyanar

ben ingiltere'deki sistemi bilmiyorum. ordaki sistem nedir acaba? Bilgilendirir misin beni arkadaşım?
    quote:

ingiltere'de çalışma iznini almak kolay degil, belli bi milli olma sayısına sahip olman gerekiyo, milli takımın maçlarında % bilmem kaç yer almış olman lazım, bu olay kaliteyi arttırmak amacıyla geliştirilmiş bi uygulama...
  • teşekkürler
    quote:

Orjinalden alıntı: r7bertpires

quote:

Orjinalden alıntı: alpyanar

ben ingiltere'deki sistemi bilmiyorum. ordaki sistem nedir acaba? Bilgilendirir misin beni arkadaşım?
    quote:

ingiltere'de çalışma iznini almak kolay degil, belli bi milli olma sayısına sahip olman gerekiyo, milli takımın maçlarında % bilmem kaç yer almış olman lazım, bu olay kaliteyi arttırmak amacıyla geliştirilmiş bi uygulama...

• quote:

Orjinalden alıntı: Vinsanity86

oradaki sistem biraz katı.!!!

Bence Aziz Yıldırım kendi keyfine göre Herkesi kullanıyo Klüpler birliğide 100 bin dolarlık oyuncuyu 5 milyon dolara satmmanın hesapını yapıyo.!!!

• yaw Aziz Yıldırım'ın takımı %100 ithal olsun yine bahane bulur o...
  • Türk milli takımı en büyük başarılarını Osmanlı'dan kalma Türk futbolcusunu koruma tüzüğünü değiştirdikten sonra yakaladı..Dikkat ediniz GS'ın ve milli takımın ulaştıgı en güzel mertebeler , ligimizdeki yabancı sayıları lig tarihinden o güne kadar ulaşılmış en yüksek oranlardı.

1 sene öncesindeki 3+1 kuralı değişmese Hagi Taffarel Popescu İlie Filipescu'dan hangilerini oynatabilecekti GS..

Gavur icadı diye matbaayı seytanın aleti diye ilan eden ulemanın görevinie soyunmuş bir kaç Türk sporu düşmanı , sözüm ona yabancı sayısının Türk futbolcusuna zarar vereceğini haykırıyor..Sorunu Aziz YIULDIRIM'la sınırlayan zihniyetler , "küçük beyinler insanları , büyük beyinler olayları düşünür " sözünü hatırlattı bana nedense..Yazık ki olayı Aziz YILDIRIM'a endeksleyen bu kadar insanı görünce Türkiye'deki beyin demografisi hakkındada üzücü bir bilgi sahibi oldugumu itiraf etmeliyim

• quote:

Orjinalden alıntı: JeremY

Türk milli takımı en büyük başarılarını Osmanlı'dan kalma Türk futbolcusunu koruma tüzüğünü değiştirdikten sonra yakaladı..Dikkat ediniz GS'ın ve milli takımın ulaştıgı en güzel mertebeler , ligimizdeki yabancı sayıları lig tarihinden o güne kadar ulaşılmış en yüksek oranlardı.

1 sene öncesindeki 3+1 kuralı değişmese Hagi Taffarel Popescu İlie Filipescu'dan hangilerini oynatabilecekti GS..

Gavur icadı diye matbaayı seytanın aleti diye ilan eden ulemanın görevinie soyunmuş bir kaç Türk sporu düşmanı , sözüm ona yabancı sayısının Türk futbolcusuna zarar vereceğini haykırıyor..Sorunu Aziz YIULDIRIM'la sınırlayan zihniyetler , "küçük beyinler insanları , büyük beyinler olayları düşünür " sözünü hatırlattı bana nedense..Yazık ki olayı Aziz YILDIRIM'a endeksleyen bu kadar insanı görünce Türkiye'deki beyin demografisi hakkındada üzücü bir bilgi sahibi oldugumu itiraf etmeliyim

Jeremy güzel yazmışsın senin görüşlerine her zaman saygım vardır. Yalnız şu osmanlının matbayı getirmemesi konusunu yanlış yazmışsın gerçi yeri burası değil ama malum yazılmış bende ondan dolayı bir osmanlı tarihi düşkünü biri olarak bu olayı açıklama gereksenimi duydum. Osmanlının matbayı geç getirmesinin nedeni dediğiniz gibi değil. Matba osmanlıya o zaman gelseydi. O zaman mesleği hattatlık olan yani yazıcı olan on binlerce kişi işsiz kalacaktı sırf bu yüzden bu matbaa osmanlıya geç gelmiştir. Yani dediğiniz gibi yok gavur icadıdır diye değil. Bu gün hala türkiyedeki hat el yazması eserler çok değerlidir ve dünyadaki bir çok önemli kütüphanenin en önemli eserleri arasında dır. Ve günümüzde hala en iyi hat türkler tarafından yazılmaktadır.

Yabancı oyuncu usulune gelince bence sınırsız yapsınlar. Burdaki birçok türk futbolcunun götü kalkmamış olur. Onca para ziyan edilmemiş olur. türk futbolcular sırf bu yüzden hak etmedikleri paraları ister oldular.

Bu sistemide arkadaşın dediği gibi yapsınlar 3 yabancıdan sonra lisans bedelleri katlanarak artsın mesela 9 yabancı alınıyorsa federasyon 1 milyon dolar kulupten alsın. Böylece öyle boş yabancılarda getirilmemiş olur. Türk futbolcularıda hakkı olan parayı ister rekabet doğar. Bugün brezilyada bir defans oyuncusu yıllık 150 bin dolara oynarken türkiyede aynı futbolcu 700 bin dolar para istiyor. Bu tarz para adaletsizliği ortadan kalkmış olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.