Şimdi Ara

--> Kulüp NISSAN … Bir TIKla Gelir :) <-- (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.529
Cevap
7
Favori
424.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Diğer modelleride ekleyeyim pazarteresi, hepsi için bilgi veririrm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: manager79

Diğer modelleride ekleyeyim pazarteresi, hepsi için bilgi veririrm.

Tekrar teşekkürler,

Bilgileri merakla bekliyorum. Herhalde serviste kapağı söktüreceğim. Kafam karışık olsa da bütün açılan üçgen sırtlı kapakların tasarımı çok hoşuma gidiyor. Ama elimde onunla ilgili tek görsel malzeme yabancı bir siteden zar zor bulabildiğim beyaz Navara'ya uygulanmış 2 kare fotoğraf :(... Araştırmaya devam

Saygılar,
  • selamlar,
    ne zamandır merak ediorum;98 nissan pick-up ım war...arka kasasını camlı kapakla kapattırmak istiorum....
    acaba bu kapakların portatif olanları warmıdır?bilen war mı?
    yani istediğim zaman takıp çıkarmak mümkünmüdür?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sandiego

quote:

Diğer modelleride ekleyeyim pazarteresi, hepsi için bilgi veririrm.

Tekrar teşekkürler,

Bilgileri merakla bekliyorum. Herhalde serviste kapağı söktüreceğim. Kafam karışık olsa da bütün açılan üçgen sırtlı kapakların tasarımı çok hoşuma gidiyor. Ama elimde onunla ilgili tek görsel malzeme yabancı bir siteden zar zor bulabildiğim beyaz Navara'ya uygulanmış 2 kare fotoğraf :(... Araştırmaya devam

Saygılar,

Üçgen kapakları Nissan getirmiyor, halbuki aksesuar kataloğunda mevcut :( ama fıyatı 7.000 YTl civarı..
    Malzeme kapa olduğu için yturdışından gemi ile gelmesi gerekiyormuş.. Oda yaklaşık 3-4 ay olacağı için sipariş kabul edilmiyor.

Üçgen kapakları yerli olarak Gürset ve Akdeniz Fibersan yapıyor.. ama bence işçilik olarak tatmin olmazsınız.. Birde Ankara Konuk Auto var, Tayland, Yeni Zelanda vb.. Ülkelerden Nissan Aksesuarları ithal ediyor.. Daha önce görüştüğümde bu kapaklardan ithal edeceğini söylemişlerdi.. Son gelişmeler için kendilerine ulaşır bilgi eklerim buraya..

Hatırladığım kadarı ile bu kapakları Ruhsatada işletmek gerekiyor..

Siyah araçda nasıl görüldüğünü aşağıdaki linkden bakabilirsiniz.

http://www.auto-center.ru/navara/foto.php

Saygılar

• @manager79

Açıkçası bu kadar detaylı bilgi beklemiyordum. İlginiz için teşekkür ederim. Arkası yarım açılan mandallı kapı kollu modelin üçüncü stop lambasının olması avantaj. Örneklerini bazen yollarda görüyorum. Ama nedense hep aklımda daha önce bahsettiğim bütün açılan sırt camlı model var. Hatta yükleme kapasitesi sırttan dolayı olumsuz etkileniyor ve bütün cam bir risk Ancak modeline resmen vuruldum. Şimdilik Türkiye’de uygulaması da gözüme hiç takılmadı. Fotoğrafı aşağıdaki gibidir:

--> Kulüp NISSAN … Bir TIKla Gelir :) <--

**Elimdeki tek görsel malzemeyi daha önce 2. sayfada paylaşmıştım. Hatırlatmak için tekrar oldu. Lütfen kusura bakmayın,

Kafam iyiden iyiye karışmışken, son karar olarak ya üzerindeki kapağı daha kullanışlı hale getirip (kilit, tamirat vs... ile) gelecek yazı bekleyeceğim. Ya da bütün açılan üçgen sırtlı modeli temin etmeye çabalayacağım (tabi asıl önemli soru nerden?)

Keyifli forumlar,

• @sandiego

Malesef resimlerini gönderdiğin kapakdan Turkiyede yok.. En azından ben bulamadım.

Nissan'ın orjinal aksesuarları arasında da bu model mevcut değil.

Buraya birkaç tane aksesuar resimleri ekliyorum :)

Nissan Otomotiv A.Ş tarafından ithal edilen Carryboy Kabin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manager79 -- 2 Ekim 2006; 20:18:58 >

• Bunlarda Topup Roolbarlı 2 kademe açılabilen super kapaklarçç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manager79 -- 2 Ekim 2006; 20:25:16 >

• Bu araçda da üçgen kabin, krom kapı kolları, krom yan aynalar, yan kapı korumaları, carryboy 750 ön koruma, kaput rüzgarlığı, krom eşik koruma ve cam rüzgarlığı uygulanmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manager79 -- 2 Ekim 2006; 20:34:46 >

• @sandiego

Aradığınız kabin modelini buldum, Kasım ayında Turkiye'de olacak.. bilginize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manager79 -- 3 Ekim 2006; 19:14:50 >
  • quote:

@sandiego

İlginiz için nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Aracı aldığımdan beri sürekli araştırma içindeydim. Son model gerçekten tam hayal ettiğim gibi Lütfen başka bilgilere ulaşabilirseniz paylaşıma devam edelim.

Yarın servis randevusu var. Bakalım neler olacak

İlk 10.000 bakımının fiyatlarını da forumda sizlerle paylaşırım. Kapak konusuda epey zengin bir içeriğimiz oldu. Görsel malzemeler ve katkılarınız için tekrar sağolun.

• quote:

Orjinalden alıntı: sandiego

quote:

@sandiego

İlginiz için nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Aracı aldığımdan beri sürekli araştırma içindeydim. Son model gerçekten tam hayal ettiğim gibi Lütfen başka bilgilere ulaşabilirseniz paylaşıma devam edelim.

Yarın servis randevusu var. Bakalım neler olacak

İlk 10.000 bakımının fiyatlarını da forumda sizlerle paylaşırım. Kapak konusuda epey zengin bir içeriğimiz oldu. Görsel malzemeler ve katkılarınız için tekrar sağolun.

Bakım için birkaç ipucu :)

Aracınız 6,8 LT yağ alıyor dikkat !

Servise gitmeden önce ( Yazdıklarınızdan görkem diye hatırlıyorum) bir kaç servisden daha fiyat lasanız iyi olur.

Zira geçen hatfa, Filitre grubunda indirime gidildi.. Ama halen parçalar pahalı.. :(

Fren balatası Navara da 244 Ytl Pathfınder da 155 Ytl çok garip bir fiyat ayarlaması var..

Polen filitresi (2ad.) 174 Ytl civarında, sizlerden ricam bakım sonrasında müşteri hizmetleri, aldığınız hizmet kalitesi için yorum alacaktır..

Özellikle parça fiyatlarından yakının..

Ben arkadaşlarıma Micra Diesel için bu yönde tavsiyelerde bulundum.. Kısa sürede olumlu gelişmeler oldu.. %40 lara varan indirimler yapılmış.. Ama halen aynı motoru kullanan Renault grubuna göre çok pahalı..

Örnek olarak Micra da yağ filitresi 17 ytl, Renault'da 5 Ytl :(

Saygılar

• sandiego ve manager79 arkadaşlara özellikle sandiego arkadaşa ya arka kapak konusunda bilgiye belgeye görsel malzemeye doyduk ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar artık son kez yazıyorum bir daha sizi rahatsız etmeyeceğim ya bu navaraların arka koltukları oturan insanları sarsıyor mu sarsmıyor mu veya ne kadar konforlu kaç defa sordum şu soruma bir cevap alamadım arkadaşlar beni aydınlatırsanız sevinirim ben bir kaç defa bayiyi gezdim ama denemedim (test sürüşü olarak) sizler kullanan insanlar olarak sizden ricam bu konuda bilgi vermeniz yoksa navara en azından günümüz şartlarında bu segmentte gelinen son nokta bunun tartışılması bile yersiz bence sadece arka koltuk konforu hakkında bilgi lütfen

• quote:

Orjinalden alıntı: metin şahin

sandiego ve manager79 arkadaşlara özellikle sandiego arkadaşa ya arka kapak konusunda bilgiye belgeye görsel malzemeye doyduk ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar artık son kez yazıyorum bir daha sizi rahatsız etmeyeceğim ya bu navaraların arka koltukları oturan insanları sarsıyor mu sarsmıyor mu veya ne kadar konforlu kaç defa sordum şu soruma bir cevap alamadım arkadaşlar beni aydınlatırsanız sevinirim ben bir kaç defa bayiyi gezdim ama denemedim (test sürüşü olarak) sizler kullanan insanlar olarak sizden ricam bu konuda bilgi vermeniz yoksa navara en azından günümüz şartlarında bu segmentte gelinen son nokta bunun tartışılması bile yersiz bence sadece arka koltuk konforu hakkında bilgi lütfen

Daha önce belirttiğim gibi segmentindeki başka araçları kullanmadığım için karşılaştırma yapamıyorum. Sadece kişisel fikrim, çocuğunuz varsa ve arka kabin konforu beklenti listenizin önceliğiyse, bahsettiğiniz VW grubundaki ‘otomobili’ tercih etmeniz yönünde. Çünkü, şehirlerarası yolculuklar sırasında arkada bulunanlardan değişik tepkiler aldım. Ortak nokta, ‘fazla sarsıntılı’ dersem araca haksızlık etmiş olacağım yönünde. Ayrıca, daha önceki sorunuz üzerine bir kez arkada yolculuk yapma fırsatım oldu (1 saat kadar :) ve ilk dikkatimi çeken kafalıkların ters takılı olduğuydu. Yönlerini çevirip, biraz kurcalayınca da TEM yolunda rahat bir yolculuk yaptım. Söz konusu ‘rahatlıkta’ göreceli bir kavram, ama herhalde 8-10 saatlik uzun yolculukta sürekli arkada oturmak istemezdim. Şehiriçi mesafeler içinse sorun yok. Başka bir pick-up, SUP vs... tarzda araçla yolculuk edersem (özellikle arka kabinde) gözlemlerimi hemen aktarırım. Sorunuz aklımdaydı. Umarım en azından bir bölümüne cevap verebilmişimdir.

Saygılarımla,

• @metin şahin

Bence ne iyi ne kötü ! Vasat diyebiliriz.. Bununda ana nedeni Patfhinder'danın aksine arka süspansiyonda, makas kullanılması.. Özellikle 4x2 modellerinde bariz bir sartıntı mevcut.. Nissan bunun için ve bazı teknik nedenlerden dolayı, belli bir üretim numarası arasındaki Navara 4x2 modellerin, 2 adet arka aksını ve şaft'ı garantiden değiştiriyor.

@sandiego

10.000 Km bakımı yaptırdınızmı..?

Genel not:

X-Trail araçlarda teknik bir hatadan dolayı benzin depo borusu değişiyor, detaylar için servisiniz ile görüşün..

Micra araçlarda teknik bir hatadan dolayı, Kontak ve Bagaj Kilidi garantiden değişiyor, detaylar için servisiniz ile görüşün.

Micra araçlarda iç döşeme rengi sarı olan modellerin, Direksiyon simidi aşırı derecede defarmasyona uğruyor. Garanti süresi içerisinde servisler gerekli yardımı gösteriyor..

2002 Sonrası Almera modellerinin ön farlarında bir teknik hata söz konusu.. belli bir üretim numarası arasındaki araçların farları garantiden değişiyor.

Saygılar

• quote:

@sandiego

10.000 Km bakımı yaptırdınızmı..?

Aracı bugün saat 10.30 gibi servise bıraktım. Avcılar-Görkem’de bazı ufak tefek problemler için not düştüler. Kapak konusunda da sizin geçen gece gönderdiğiniz görselinin aynısını plazada bilgisayar ekranı karşısında görünce şaşırdığımı itiraf etmeliyim. Galiba bu ithal ürün carryboy etiketini taşıyor. Kasım-Aralık gibi parçanın geleceği bilgisinin teyidini aldım ve anlaşmaya vardık. Akdeniz Fibersan’ın arka cam rezistanslı ve yuvarlak bagaj farlı modelini de inceleme fırsatı oldu. Showroom’da gri Navara’ya uygulanmış. Ama ek yerleri (başta vidalar) ve genel duruşu hoşuma gitmedi. Servis alanındaki 3 pick-up ve 1 Navara’nında kapaklarını inceledim. Bizim ilkel model sanki yeni uygulamalarda biraz evrilmiş gibi. Siyah kulp mekanizması, vida yerleri gizli tutma barları ve üçüncü stop lambası gibi ekstraları mevcuttu.

Sayenizde son fotoğraftaki kapağın siyahı için nihai kararı verebildim. Yarın aracı teslim aldığımda fiyat ve bakımda yapılan işlemler gibi detayları sizlerle paylaşmaya devam ederim. Her zamanki gibi aydınlatıcı bilgilerinizin çok faydası oldu. Teşekkürler

Edit: Ek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sandiego -- 4 Ekim 2006; 22:44:16 >

• arkadaşlar slmlr!!!!

note u almak üzereyim fakat sizlere danışmadan almayı düşünmüyorum!(haftya note umu alınca eğer kabul ederseniz club nissan a girmek istiyorum:) .

arabamı yenilemeyi düşünüyorum ve nissan note uda çok beğeniorum. note piyasaya yeni girmiş bi araç olduğu için pek fazla bilgi edinemiyorum. sizden ricam eğer note hakkındaki olumlu-olumsuz düşüncelerinizi bnmle paylaşırsanız çok sevinirim. aklımdaki model 1,6tekna düz vites.
    başka bi sorum da şu olucak 1,4motor sizce bu arca yeterlimi? yakıt tüketimi 1,6 ya göre daha mı çok olur?

ayrıca geçen hafta ankarada bayiye gittim 1,6tekna 2006 modeli 31,000 ytl ye bıraktılar. 2007 modelini de 33,000 ytl ye bırakıolar. siz olsanız hangisni tercih edersiniz 2006mı 2007 mi? 2006 ve 2007 model arasında donanım açısından bi fark varmı? (bugün itibariyle nissan.com.tr daki fiyat listesine baktım 2006 modeller için yeniden indirim yapmışlar 28,000ytl olmuş 1,6tekna herhalde sıkı bi pazarlıkla daha iyi bi fiyata alabiliriz)

cevaplarınızı bekliyorum
    hepinize çok teşekkür eder,araçlarınızla kazasız ve keyifli sürüşler dilerim

• sandiego ve manager79 arkadaşlara teşekkür ederim bu bilgiler bile benim için yeterli sesimi duydunuz ya gerisi önemli değil tekrar teşekkürler
  • NISSAN NAVARA 10.000 km bakım:

Yer: Avcılar-Görkem
    Tarih: 4-5 Ekim 2006
    Fiyat: 235.10 YTL+KDV...Genel Toplam: 277.43 YTL

Yapılan İşlemler:
    İşçilik 40 YTL
    Yağ Filtresi 17.41 YTL
    Hava Filtresi 35.26 YTL
    Dizel Motor Yağı 15W40 64.67 YTL
    Pro-Tec Dizel Yakıt Temizleyici 22.14 YTL
    Balataların Temizleyici 5.50 YTL
    Sıvı Gres Kapı Yağlama (401) 8.20 YTL
    Karter Tapası 0.82 YTL
    Cam Suyu 2.50 YTL

+Ek maliyet getiren ve garantiden değiştirilmeyen sağ silicek süpürgesi 38 YTL

+Garanti kapsamında yapılan işlemler
  • Tekrar merhaba Sandiego,

Göndermiş olduğunuz resimler için teşekkür ederim. Görmüş olduğum kadarıyla Nissan Navara Türkiyede'ki pikap piyasasında kendi konumunu çok farklı bir yerde oluşturdu. İnsanların-ki ben de bunlardan birisiyim- dört çeker araçları almak (ÖTV+KDV) kardeşliği (!) yüzünden çok yüksek fiyatlarla karşılaşmaları onlara "pes" dedirtip aynı görevi görecek pikapları almalarına yöneltti. İnsanlar alternatif tatil aramaktalar. Cıvık cıvık, vıcık vıcık tatil köylerinden ve yörelerinden hiç hoşlanmayan biz gibiler "tabiat ana"nın kucağına bırakıyoruz kendimizi. Bunun yanısıra şehirler de dahil olmak üzere yollarımız o kadar bozuk ki, tamircilere ön takım, amortisör,tekerlek v.s. gibi paraları verip yollarda rezil olmaktansa "alırım bir dörtçeker, bakarım keyfime" deyip 2 adet off-road araç eskitmiş biri olarak uzun zamandan beri pikapları gözlemekte idim. Piyasada o kadar çok off-road araç varken galerilerdeki satış yetkililerinin de çok şaşırdıkları gibi daha onlar bana kapısını açarken ben yere eğilip aracın şasi uzunluğu, şasi saç kalınlığı, dingil mesafeleri, tork ( hp de değil) nedir inceleyince çoğu yetkili hık-mık deyip oldukları yerde oturdular. Buna piyasanın isim yapmış prestijli markaları da dahildir. Ama ilk aracım olan Nissan Terrano ile 3 sene çok keyifli bir kullanımım oldu. Daha sonra ise 2 sene Land Rover Discov. TD5 kullanmıştım. Açık söylemek gerekirse Nissan'daki memnuniyetim daha fazla oldu ve bu nedenle Navara-ki bu kişisel görüşümdür-yukarıda bahsettiğim yaşam tarzı için biçilmiş kaftan bir araç. Umuyorum ki bu araçları da sahipleri hep birlikte keyifle kullanacağız. Yaşam kısa ve birşeyleri ötelememek gerekiyor... Kalın sağlıcakla...

• Sayın Metin Şahin,

Navaraların arka koltuk düz yolda gittiğinde elbette sarsmıyor, yol şartlarına göre dört yaprak makasta muhakkak sarsacaktır. Ama bu diğer off-road araçlarda da var. Ben diğerlerine nazaran bir fark göremedim. Aracı dağ-bayır-çayır her yerde kullanıyorum ve konfor açısından arka koltuklara binenlerin bir şikayeti ile karşılaşmadım.

Esenlikler,
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.