Şimdi Ara

kuluçka (civciv) makinası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
7.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • erroraesthumanum evet sana katılıyorum haklısın...
  • bizim modulun özellıgı ıle ne kulucka makınası nede unyadakı baska bır bebek kuvöz modulu..
    neden mı dıyecksın özellıklerını sayayım
    servo sıcaklık ayarı 0.1 derece hatayla
    servo nemlendııcı 0.1 rh hatayla ve %99 nem oranı verebilme kapasıtesı
    servo oksjen ayarı yıne 0.1 hatayla
    agırlık olcebılme gb daha bırcok ozellıgı var dunya<da bu hassasıyetle uretılen baska bır cıhaz yok ve tamamen turk malı..
    fıyatı ıse ortalama 13000 dolar
  • http://www.yenel.com.tr/kuvoz.htm
    bu mudur?

quote:

Orjinalden alıntı: vedatceylan

bizim modulun özellıgı ıle ne kulucka makınası nede unyadakı baska bır bebek kuvöz modulu..
    neden mı dıyecksın özellıklerını sayayım
    servo sıcaklık ayarı 0.1 derece hatayla
    servo nemlendııcı 0.1 rh hatayla ve %99 nem oranı verebilme kapasıtesı
    servo oksjen ayarı yıne 0.1 hatayla
    agırlık olcebılme gb daha bırcok ozellıgı var dunya<da bu hassasıyetle uretılen baska bır cıhaz yok ve tamamen turk malı..
    fıyatı ıse ortalama 13000 dolar

• evet arkadasım sırket ortagıyım ben o eskı modelımız suan xp modelını cıkartık pıyasaya
  • bununla civciv çıkarmı!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: realend

bununla civciv çıkarmı!!!

Kesinlikle, baksanıza, bebeği çevirebiliyorsa yumurtayı da çevirebilir!..

Şaka bir yana, çalışmanızı kutluyorum. İhtiyacımız olan şey tam bu. Umarım ihalelerde de tercih ediliyorsunuzdur.

Tamamen yerli geliştirilen cihazlar yerine, kulis marifetiyle ithallerinin tercih edilebildiğini biliyorum. Dilerim bu talihsizliğe uğramazsınız.

200 YTL konusunda ısrarlı mısınız? Ticari bir kuluçka makinasının kapasitesi hakkında bilginiz var mı? Bu rakama nasıl ulaştınız?
  • Bazı semt pazarlarında 4-5 ytl ye Ankara cinsi modellerini bulabilirsiniz.
    Elektrik sarfiyatları 0 (sıfır).Tüm gereksinimi 19-21 günlük sürede 2-3 kg darı, bir şişe su.
    Başka işe yaradıklarını duydum.Kullanım sürelerinin dolumundan sonra artık malzemelerinden yastık filanda yapılabiliyormuş.
    Eee tabii nede olsa taklit ürünler aslının yerini pek tutamıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: musallim

Bazı semt pazarlarında 4-5 ytl ye Ankara cinsi modellerini bulabilirsiniz.
    Elektrik sarfiyatları 0 (sıfır).Tüm gereksinimi 19-21 günlük sürede 2-3 kg darı, bir şişe su.
    Başka işe yaradıklarını duydum.Kullanım sürelerinin dolumundan sonra artık malzemelerinden yastık filanda yapılabiliyormuş.
    Eee tabii nede olsa taklit ürünler aslının yerini pek tutamıyor.

kastetiğin şey den pek biiş anlamadım..
  • Komplike bir makina, teknolojimiz eşini yapabilecek kadar gelişmedi henüz. Yalnız kapasitesi düşük. Max. 12-15 civciv kapasiteli. Ama civcivler yumurtadan çıktıktan sonra da bırakmıyor, kendilerini koruyacak kadar büyüyünceye dek de kolluyor... Dedim ya komplike bişey.
  • tabiri cayisse bizim buraların gurku tovuğun gurk modu!!!
  • Yapacak arkadaşa başarılar dilerim dilemesinede.Arkadaşlar saat gecenin 03.20 si.Arkadaşım bu olayı okadar güzel,bir o kadarda tatlı dille anlatmışki gülmekten neredeyse apartmanı ayağa kaldırıyordum.Tebrik ederim kendisini.Sakın olaki yanlış anlaşılmasın.Çok hoş bir espriydi.Arada bir gerekiyor demekki.Saygı ve selamlar.
  • Orjinalden alıntı: realend

tabiri cayisse bizim buraların gurku tovuğun gurk modu!!!

Bizim buralarda da gurk-gork derler beklerken nasıl endişeli ise ciccivlerini çıkardıktan sonra bir o kadar gurulru ve sevimli görünür o harika yaratık.

Hoşca bulunup gülebilen insanlara anlatacak bir şeyler bulunur bizim buralarda.

1981 de İstanbul Çayırova devlet tarım üretme çiftliğinde kuluçka makinası tamirine çağrıldım.
    Tamamen ahşap biribirine bitişik biri diğerinin yarısı 2 bölümlü dolap şeklinde bir aletti.Benden 1 yaş büyüktü 1954 de yapılmış Petersime plaketli (terörist buşun köyünden).

Kablo değişimi istediler.
    Bunların daha iyileri yerlileri var deyince beni dışarıya götürdüler hurdalık gibi bir yerde kromdan yapılmış dolabımsı kapısı camı kırık rafları dağılmış 15 kadar şey gördüm.
    Maalesef içerideki dinosorun yarısı kadar verim alınamamış.
    Uzatmayayım,üst mesajdaki "MODELİ" iyi inceleyip taklit etmek yerine "0,bilmemkaçlı" kontrollü yumurta kuvözlerini kendi kafalarına göre yapınca onca şirket emeği(Eskişehir'li) ve devlet parası çöpe gitmiş.

Rafları tahta çerçeveli şekil verilmiş tel elekli,üst kapaklı (elek).
    Yatayda dönen silindirik bir tambur.
    Çift taraftan kapaklı.
    Altta krom bir oluk(su haznesi),içerisinde küçük değerli ısıtıcı.
    Tesisatta kullandığımız P18 * 50cm,içerisinde kağıt(selülöz)çürütüp boruya tıkılmış,bir ucu kapalı diğerine mikroswitch takılı, bir nem sensörü.
    Gemicilerinki gibi basit ucuz etkili bir higrometre.
    Manuel ayar.
    O yıllarda otomatiğini aradığımda terim ticarette sensörü "10cm at kılı" ,ucunda m.s. bir şeyler bulmuştum
    Termometre ve buzlu su dolu kovada zaman zaman eter doldurulan büyücek hazneli termostat.
    Tabii buda termometreye bakılarak manuel ayarlı.(elmadağda kt21 vardı ve kimse kullanmadığından 200 adedini yok parasına bana satmıştı).

Tamburun milinde monofaze motorlu redüktörlü bir çevirici.
    6 saatte bir 180 derece- limit sw li.
    Sonra geriye.(demekki oralardada bu kordon olayını bilenler varmış,peki hanım kız nasıl biliyor,nasıl ölçüyor yoksa gerekmiyormu)
    Günde 1-2 kere 10 dakika kapılar açılıp havandırılıyor.Hanım kızımızı takliden.("0,bilmemkaçlı" oksijen kontrolü yok)

Yan bölme ana makinası düz raflı (aynı stil).
    Bir çok noktada 20W lamba,üşüyen yanaşır ısınan kaçar.Yani kesinlikle kümesi iyi gözlemlemişler.
    Aynı nemlendirme ve ısı ayar kontrolü ,farklı değere ayarlı.

İşte böyle bir şeydi.

1986 da Antalyada devlete ait bir yerde de aynı marka-tip makinayı onarmam istendi sonra vazgeçtiler,yapamam da daha çok bozulur diye.Demekki devlet bir dönemde aynı makinadan bir çok almış.

Yukarıdakiler yerine elbetteki aslına sadık kalınmış otomatikleştirilmiş makinalar kullanılıyor.
    Bu petersime, nem ve ısı ayarlarını oynayarak süreyi 18-19 güne indirebilmiş diyorlardı o zaman...
    Bazı ankara modellerinin ürünleri de aynı aceleci tavırları sergiler bizzat bir çok kez tarafımdan gözlenmiştir.
    Son bir not, ankaranın gelişmiş modelleri ile bir seferde 30 adet bitmiş onaylanmış hareketli mamul elde edilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musallim -- 9 Ocak 2007; 4:59:29 >

• nette gördüklerim kadarıyla en yaygın raf sistemleri var ve motorlaral çevrim yapılıyor sizce bendemi raf sistemi yapmalıyım eğer raf sistemi yaparsam çeğrimi step motorlamo yoksa servo motorlamı yapmalıyım hangisini önerirsiniz??
  • daha önce bir tesiste çalıştım sana yardımcı olabilirim herhalde
    kuluçka kapasitesi ne kadar olacak
    onu yazmamışsın ve aşağıdaki linke bir bak
    http://www.chickmaster.com/cm_products_setting_systems.html
  • http://profesmak.com/urunler.html

inceleyin isterseniz :)

ulaşım için;

kulucka.us

PROFESMAKİNA KULUÇKA MAKİNASI VE EKİPMANLARI TİC.SAN.
    0542 838 91 93

yazmışlar...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.