Şimdi Ara

Kullanılmayan benzin bozulur mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
7.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Kurşunun kaldırıldığını bilmiyordum arabam olmadığı için.Demek kaldırıldı ha? Vuruntuyu nasıl engelliyorlar peki? Katkı maddeleriyle baya baya benzinin kalitesini düşürürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheDenier

Kurşunun kaldırıldığını bilmiyordum arabam olmadığı için.Demek kaldırıldı ha? Vuruntuyu nasıl engelliyorlar peki? Katkı maddeleriyle baya baya benzinin kalitesini düşürürler.

içine ne katıyorlar bilmiyorum açıkçası ama benzinin ömrü kullanılan katkı maddelerinden dolayı kısadır. hatta zamanında bi bidona biraz benzin ayırıp test etmiştim. gerçekten zamanla rengi bozuluyor kokusu değişiyor dibinde tortu oluşturmaya başlıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski benzin deposunu değiştirmek zorunda kaldım zaten her tarafı pas küf içinde kalmış, adam olmaz yani. Çocukluğumdaki benzinler yok artık her şeyin yozlaştığı gibi benzinde yozlaşmış öğrenmiş olduk. Şimdilerde depoda var olan benzini 3-4 ay içinde tüketmeye çalışıyorum ne olur ne olmaz sonra masrafı ağır oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: surfcasting

Eski benzin deposunu değiştirmek zorunda kaldım zaten her tarafı pas küf içinde kalmış, adam olmaz yani. Çocukluğumdaki benzinler yok artık her şeyin yozlaştığı gibi benzinde yozlaşmış öğrenmiş olduk. Şimdilerde depoda var olan benzini 3-4 ay içinde tüketmeye çalışıyorum ne olur ne olmaz sonra masrafı ağır oluyor.

Benzinde ki olay yozlaşmadan dolayı değil hocam, içinde kurşun olmamasından dolayı. Kurşunun çevre ve insan sağlığı için ne kadar tehlikeli bir madde oluşu malumunuzdur.
  • ben de mazotu merak ediyorum. bidonla mazot alsam aylar sonra kullanabilir miyim? enjektörlere sıkıntı yapar mı?
  • Bizim ufak tekne var motor 4 zamanlı benzinle çalışıyor. Misal 4-5 ay oldu şu an binmeyeli. 20 litrelik depoda 10-12 litre arası daima durur üzerine biraz ekleriz. Çalışmam demedi bu güne kadar ama kısmen etkisinin azaldığını hissedebiliyorum. Performans olarak düşüş yaşayabiliyor. Hatta ara sıra stop bile ediyor beklemiş benzinde. Basit sistemli motor olduğundan çok sallamıyoruz ama araba için riske atmak gereksiz olur bence.
  • luciffero kullanıcısına yanıt
    Bizim de 25 litre civarı benzin duruyor motor için Jeneratöre atayım bari o yesin
  • Dağ 2 filminde şöyle bir dialog geçiyor:

Komutanım 1 bidon da BAYAT BENZİN var...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.