Şimdi Ara

Kullanacağım Donanım için uygun UPS önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
46
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba sistemim için ups önerisine ihtiyacım var

    Sistemi aşağıya yazdım. Maraştayım bulunduğum yerin elektriği çok sık 180v-200v arasında oluyor(eski psu çıt çıt ses verdiğinde voltaja bakıyordum ups'nin yazılımından)

    230v ve 252v görmüşlüğümde var 1 defa olsada.

    Pc'yi toplayınca APC BX1600MI-GR aldım elektriğe bakmadan lambalardan elektriğin tekinsiz olduğu belliydi zaten :) Ama bir kaç ay sonra UPS arızalandı. UPS'nin anakartı yanmış. Garanti güya depodan bir tane gönderdi yerine o da bozuldu aynı tepkiyi veriyor. Aşağıda yazdığım donanımı kaldırabilecek ve varlığını senelerce unutabileceğim bir ups önerebilir misiniz? Ups ile ilgili her şey konusunda en iyisi apc denmiş diye apc aldım. Arızalı partiye denk gelmişimdir belki 2 ups'de aynı üretim tarihliydi. Ama apc almak istemiyorum bana akü değişim zamanı gelene kadar sorun çıkarmayacak sessiz başka öneriniz var mı? Hem ürünü kaliteli hem servisi.

    -Ups'yi odamda kullanacağım o yüzden yatarken sesini duymak istemiyorum.

    -Arızalan UPS fan içermesine rağmen yüke girmediği sürece fan çalışmıyormuş. Onunki gibi yüke girmediği sürece fan çalışmaması önemli. Ben yatınca alt tarafı modemi besleyecek sadece. Oyun oynamadığım sürece zaten modem+bütün donananım 100watt altında haliyle oyun oynamadım sürece sesiz olmasını bekliyorum.


    İşlemci: i5-12600

    Anakart: PRO Z790-P WIFI

    Ekran kartı: Asus 4060 dual oc 8gb

    Ram: Kingston Fury Renegade RGB 32 GB 6000 MHz DDR5 Ram (KF560C32RSAK2-32) CL32

    Monitör: Lenovo Legion R25i-30

    Samsung 1tb 890 pro

    6 hdd

    Psu: Seasonic FOCUS GX-750 ATX 3.0 750W 80+ GOLD PCIe 5.0 12VHPWR Tam Modüler Güç Kaynağı (SSR-750FX3)


    Gözüme FSP Champ 1.000 VA Online kestirdim şimdilik. Online olunca sürekli elektriği elden geçirir daha az sorun çıkarır elektrik anlamında diye umuyorum. Ama Fanı sürekli çalışması ve gürültülü olması beni düşündürüyor. Odamda kullanacağım rahat yatabilmem adına fanı sıcaklık ve yüke göre çalışacak bulunduğum bölgenin kötü elektriğiyle baş edebilecek çok kaliteli önerilere açığım.


    Ekleme: Fsb'yi hep iyi duydum ama biraz Apc ve eaton'dan bi tık altta denilince tercihimi Eaton 9E 1KVA'dan yana kullandım fanın aşırı gürültüsünü saymazsak şimdilik bir sıkıntı yaşamadım. Garantisi bitene kadar sorun çıkarmazsa. Garanti bitimi sonrası sesiz bir fan takarım. Elektriğim çok sorunlu olmasa bu ses çekilir dert değil😢. Bakalım ilk kullandığım ups gibi 10 sene idare eder inşallah.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crixallis31 -- 23 Nisan 2024; 16:26:28 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.