Şimdi Ara

Kulaklıkla ilgili çok sinir bozucu bir sorunum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, öncelikle vakit ayırıp konuya girdiğiniz için teşekkür ederim

    Öncelikle belirteyim, desktop pc kullanıyorum ve onboard dışında harici bir ses kartım yok.
    Şöyle bir sorunum var arkadaşlar, bir kaç gün önce oyunlarda kullanmak amaçlı "Logitech G231" kulaklık satın aldım eve geldim. Kulaklığı ve mikrofonunu PC'e onboard girişten (yeşil ses ve kırmızı mikrofon jaklarıdan) bağladım ve aldığım sesten hiç memnun kalmadım.
    Evet biliyorum aldığım kulaklık giriş seviyesi basit bir kulaklık ama bu kadar da kötü bir ses vermemeli diye düşündüm çünkü aldığım ses cızırtılı ve kısıktı ayrıca mikrofonu da sesimi kısık alıyordu.
    Acaba kulaklıkta mı bir sıkıntı var diyerek kulaklığı PC'den çıkarıp iPhone'uma bağladım. Sonuç çok iyiydi. Kulaklık tam performansını gösterdi. Ses yüksek ve kaliteliydi. Sorunun kulaklıkta olmadığını anladım.
    Forumlarda araştırmaya başladım ve gördüğüm kadarıyla bilgisayarımda ses kartı olmadığı için iPhone'umdan aldığım gibi bir ses kalitesi alamadığımı düşündüm.
    Bu düşüncem ne kadar doğru bilmiyorum ama aklıma başka bir ses kartı almaktan başka bir çözüm gelmedi. Tek isteğim, desktopta kulaklığın verebileceği maksimum performansı almak. Bunun için ne yapmalıyım acaba?
    Kulaklığı 220 Liraya aldım ve açıkçası bütçemi zorlamadan çözmek istiyorum. İnternetten biraz araştırdım ve Asus Xonar DGX 5.1 Pci-e (http://www.hepsiburada.com/asus-xonar-dgx-5-1-pci-e-ses-karti-p-BD300903) diye bir ses kartı buldum.
    Acaba bu ürünü almak sorunumu çözer mi merak ediyorum.

    Bu arada Anakartım MSI Bazooka B150m ve PCI portlarım bu şekilde. Uzun olanda ekran kartım takılı, diğer iki kısa olan boşta duruyor.
    Sanırım ses kartları bu kısımlara takılıyor.

    Kulaklıkla ilgili çok sinir bozucu bir sorunum var


    Şimdiden çok teşekkür ederim iyi günler







  • İlk soruna gelirsek şuan için konuşuyorum sene 2017 onboard ses kartı olmayan bir anakart neredeyse yok gibi birşey. Ha zaten kasada arkada ses çıkışları vs. varsa ses kartın mutlaka var realtek vs. driver'ı vardır oradan ayarlardan işte kurcalayacaksın. Stereo yapacaksın sesi vs. vs. ama genede kötü geldiyse eğer ses kartı almanız iyi olmuş. Evet altta ki kısa portlar pcie X1 hızındadır. Bunun biraz daha büyükleri var X4 sonra daha büyüğü X8 ve en büyüğüde X16 olan genelde ekran kartı takılan slottur. Ses kartını alınca eski realtek vs. neyse bütün yazılımlarını silin. Akabinde yeni kartı takıp kutusundan çıkan cd veya internetten vs. driver ve yazılımını kurun. Sonrada kulaklığınızı takıp deneyin kullanın. Sorun zaten büyük bir oranda çözülecek ama dediğim gibi ses kartsız anakart yok gibi birşey. Zaten ses kartı olmasa ses girişleri de olmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.