Şimdi Ara

Kulaklık'lardan anlayan arkadaşlar,yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sony ericcson mw 600 bluetooth kablolu kulaklık aldım. Kulaklığı çok fazla tiz ağırlıklı ve kalitesiz ses veriyor. Bunun sebebi bluetooth olmasından mı kaynaklanıyor diyerek , samsungun kulakiçi kulaklığını taktım,seste belirgin bir düzelme oldu. Sony ericcson'un içinden gelen kulaklığın özellikleri aşağıdadır. Pek anlamıyor bu değer tablosundan. Sizler bana yardımcı olabilirmisiniz.

Akustik - Hoparlör
    Hoparlör türü 2x 9 mm dynamic, 32Ω
    Kulak bağlantısı Insert
    Nominal Direnç Değeri 32Ω
    Sürücü türü Dynamic
    Sürücü boyutu 9.2mm
    Hoparlör Frekans aralığı 10Hz...22000Hz
    Hassasiyet 100 dBSPL/mW @ 1kHz
    Toplam Harmonik Bozulma < 0.5% (100Hz…10000Hz @ 1mW)

http://www.sonyericsson.com/cws/products/accessories/overview/mw600?cc=tr&lc=tr#view=features_specifications

• Güncel.
  • Son defa yukarı...
  • dostum bu kulaklığı bende kullanıyorum x10 ile birlikte ilk aldığımda yüksek seste bozuyordu ama bir süre sonra açılıyo bass kalitesi geyet yerinde ve hassas tizlerde biraz hayal kırıkılığı yaşayabilirsin ama güzel bir eq ayarıyla tatmin ediyor bu arada sen hangi telefonla kullanıyosun ?
  • Bende kablolu sony kulaklığı 50 liraya aldım en iyisidir artık dedim baktım ses bozuk çıkıyor sonra bi arkadaş 30 liraya samsung kulaklık almış onunla denedim gerçekten baya bi farketti. Sony eski sony değil artık bunu tecrübeyle test ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa_550

dostum bu kulaklığı bende kullanıyorum x10 ile birlikte ilk aldığımda yüksek seste bozuyordu ama bir süre sonra açılıyo bass kalitesi geyet yerinde ve hassas tizlerde biraz hayal kırıkılığı yaşayabilirsin ama güzel bir eq ayarıyla tatmin ediyor bu arada sen hangi telefonla kullanıyosun ?

Madem öyle diyorsun kulaklığı bir süre deneyim o zaman. Demek ki artık kulaklıklarda araba gibi :) ... Peki bu samsung nasıl oluyorda bu sesi veriyor anlamıyorum.Hatta diyorum ki , samsungun kulaklığı biraz daha büyük dolayısı ile bas verir, sony de ise kulaklık minicik nasıl bas versin ki... Birde ohm değeri falan yüksek geldi bana... Sen daha önce mw 600'e benim gibi başka kulaklık takıp denedin mi peki. O zaman fark anlaşılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sezgintr

Bende kablolu sony kulaklığı 50 liraya aldım en iyisidir artık dedim baktım ses bozuk çıkıyor sonra bi arkadaş 30 liraya samsung kulaklık almış onunla denedim gerçekten baya bi farketti. Sony eski sony değil artık bunu tecrübeyle test ettim.

Arkadaşım bir marka bir üründen ibaret değildir. Eğer öyle olsaydı zaten marka denmezdi. Kulaklık gerçekten kötü olabilir ama bunu markaya mal etmemek lazım. Kaldı ki sony ericcson telefon ve diğer aksesuarlarda asla taklit yapmıyor,hep kendi tasarımlarıdır. Diğerleri ise hep birbirine benziyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

dostum bu kulaklığı bende kullanıyorum x10 ile birlikte ilk aldığımda yüksek seste bozuyordu ama bir süre sonra açılıyo bass kalitesi geyet yerinde ve hassas tizlerde biraz hayal kırıkılığı yaşayabilirsin ama güzel bir eq ayarıyla tatmin ediyor bu arada sen hangi telefonla kullanıyosun ?

Dostum bir şeyi anladım. Bu alet yani mw 600 ses konusunda yüksek ses veriyor. Kulaklığı normal telefona taktığında daha az ses geliyor,muhtemelen mw 600 içerisinde bir amfi barındırıyor. Ancak bu noktada kullanacağımız kulaklıkta çok kaliteli olursa o sesi alıyoruz,aksi halde bu şekilde kötü bir ses alabiliyoruz. Sony ericcson'un kulaklığı 32 ohm. MW600 kaç ohm araştırdım bulamadım ama 16 ohm olma ihtimali aklıma geliyor.
  • MW600 sesi biraz yükseltiyor orası doğru ama bunu iyi ayarlayamazsan ses bozuluyor ben poweramp + mw600 den memnunum
  • quote:

MW600 sesi biraz yükseltiyor orası doğru ama bunu iyi ayarlayamazsan ses bozuluyor ben poweramp + mw600 den memnunum

Peki kulaklık , içinde gelen kulaklık mıdır? Ayrıca ne tarz dinliyorsun. Ben şebnem ferah dinliyorum genelde ,Rock parçalarda da kulaklık ve kaynak çok kaliteli sesi vermesi lazım aksi halde kulak gıcıklıyor. Ayrıca x10'da şarkı ismini ve rehberde kayıtlı olanlar aradığında isimleri gösteriyormu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARCadaS -- 18 Eylül 2011; 18:10:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TUNGAT

quote:

MW600 sesi biraz yükseltiyor orası doğru ama bunu iyi ayarlayamazsan ses bozuluyor ben poweramp + mw600 den memnunum

Peki kulaklık , içinde gelen kulaklık mıdır? Ayrıca ne tarz dinliyorsun. Ben şebnem ferah dinliyorum genelde ,Rock parçalarda da kulaklık ve kaynak çok kaliteli sesi vermesi lazım aksi halde kulak gıcıklıyor. Ayrıca x10'da şarkı ismini ve rehberde kayıtlı olanlar aradığında isimleri gösteriyormu?

Ben PlayerPro kullanıyorum. MW600ü ne kadara aldınız? Belki ben de alırım Neo'ma. Kutudan çıkan kulaklık iş görüyor aslında ek kulaklığa da gerek yok da...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kissed by Fire -- 18 Eylül 2011; 18:11:22 >

• Hatlar karışmış pardon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARCadaS -- 18 Eylül 2011; 18:13:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Neytiri

quote:

quote:

Ben PlayerPro kullanıyorum. MW600ü ne kadara aldınız? Belki ben de alırım Neo'ma. Kutudan çıkan kulaklık iş görüyor aslında ek kulaklığa da gerek yok da...

Dostum 135 lira kulaklık.Satan arkadaş yeniden 10 tane getirmiş beyazından. GG'dan alabilirsin,suhan'dan al.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sezgintr

Bende kablolu sony kulaklığı 50 liraya aldım en iyisidir artık dedim baktım ses bozuk çıkıyor sonra bi arkadaş 30 liraya samsung kulaklık almış onunla denedim gerçekten baya bi farketti. Sony eski sony değil artık bunu tecrübeyle test ettim.

Arkadaşım bir marka bir üründen ibaret değildir. Eğer öyle olsaydı zaten marka denmezdi. Kulaklık gerçekten kötü olabilir ama bunu markaya mal etmemek lazım. Kaldı ki sony ericcson telefon ve diğer aksesuarlarda asla taklit yapmıyor,hep kendi tasarımlarıdır. Diğerleri ise hep birbirine benziyor.

Sony bundan 10 sene önce müzik işlerinde rakipsizdi her ürününden oldukça memnundum ve gene gittim electro worldten en pahalı sony kulaklığı aldım mesajımı dikkatli okumuş olsaydın böyle gereksiz bir cevap yazmazdın. Ben burada 30 liralık samsung kulaklığın 50 liralık sony kulaklıktan iyi olduğunu yazdım çünkü bunu yaşayarak öğrendim. Ayrıca tasarım masarım yazmışsında bi kulaklığın ne tasarımı olucak allahını seversen hepsi aynı zaten önemli olan kalite ve uzun ömürlüktür malesef şuan sonynin hiçbir ürününde bu yok. Keza 2 sene önce aldığım bravia lcd babamın 3 senelik vestel televizyonuna göre hem renkleri soldu hemde ekranda kayıklık vardı bu sebepten 2 kerede servise gitti. Artık sony benim için bitmiştir.

• Evet kendi kulaklığını kullanıyorum bende genelde rock ve alternatif müzikler dinlerim kulaklık derin basslar verebiliyor ama tizler dediğim gibi biraz arka planda kalıyor eq ile idare ediyor.
  • quote:

Evet kendi kulaklığını kullanıyorum bende genelde rock ve alternatif müzikler dinlerim kulaklık derin basslar verebiliyor ama tizler dediğim gibi biraz arka planda kalıyor eq ile idare ediyor.

Teşekkür ederim Mustafa yorumların için. İlk etapta kulaklığı biraz kullanayım dediğin gibi. Sonrasında bir NEO alacağım,bi de öyle denemiş oluruz. Bende şu anda S5233W samsung var. Telefon kaliteli ses veriyor,sıkıntının ondan kaynaklanacağını sanmıyorum.Tekrar teşekkürler.
  • Sıfır kulaklıktan daha iyi performans alabilmek için burn-in yapmanız gerekir. Yani kulaklığı 20-30 saat yükses seste çalıştırın. Özellikle Bass'lı şarkılar açın. Birde 30 saat sonraki ses kalitesine bakın. İlk haline oranla baya bi kalite farkı olacaktır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pohuman

Sıfır kulaklıktan daha iyi performans alabilmek için burn-in yapmanız gerekir. Yani kulaklığı 20-30 saat yükses seste çalıştırın. Özellikle Bass'lı şarkılar açın. Birde 30 saat sonraki ses kalitesine bakın. İlk haline oranla baya bi kalite farkı olacaktır...

Birkaç gün dediğinizi uygulayacağım. Sonrasında yorumu buraya yazarım. Teşekkürler.
  • Evet arkadaşlar, verdiğiniz bilgilere istinaden söylediklerinizi uyguladım... Kulaklıkta sıkıntı yok. Sadece sony ericsson özelliğinden kaynaklı tiz'ler fazla... Onun dışında kulaklık sesleri düzeldi... Yeni bir araba aldığımızda önce bir yüksek hız yapıp motoru açmak isteriz ya,demek ki kulaklıkta aynı şekilde...

Yardımlar için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.