Şimdi Ara

KULAKLIK GİRİŞİNDE USB mi JACK mi???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
11.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kulaklık girişi için jack mı daha iyi usb mi. + ve -leri ile açıklarsanız çok sevinirim. özellikle ses kalitesi farkedermi, digital analog dönüşümü yüzünden. creative fatality gaming headset ve creative fatality usb gaming headset arasında kaldım da. zaman ayırıp yanıtlarsanız cok sevinirim. şimdiden teşekkürler...

• Tabiki tartışmasız olarak yeterli pci slotunuz varsa pci ses kartı usb ses kartından daha çok imkan ve kalite sunar.

Ancak laptop ile kullanılacaksa pcimcia kullanımında sorun oluyorsa usb belki tercih edilebilir.

yani usb ses kartının nin tek artısı pci yuvasına ihtiyacı yoktur.
    taşınabilirliğe sahipdir (makine değişimi pci karta göre daha kolay)
    başkada artısı yoktur.

edit: yazmadım ama gerek yok sanırım tabi tüm diğer kıstaslar açısından pci kart üstündür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 11 Ekim 2008; 0:17:26 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: keleminabi

Tabiki tartışmasız olarak yeterli pci slotunuz varsa pci ses kartı usb ses kartından daha çok imkan ve kalite sunar.

Ancak laptop ile kullanılacaksa pcimcia kullanımında sorun oluyorsa usb belki tercih edilebilir.

yani usb ses kartının nin tek artısı pci yuvasına ihtiyacı yoktur.
    taşınabilirliğe sahipdir (makine değişimi pci karta göre daha kolay)
    başkada artısı yoktur.

edit: yazmadım ama gerek yok sanırım tabi tüm diğer kıstaslar açısından pci kart üstündür.

Hocam bir yanlış anlaşılma olmuş heralde. Arkadaş biri jack lı diğeri usb li iki kulaklık arasında kalmış ve hangisi daha iyi olur diye sormuş galiba.
  • sayın keleminabi, zaman ayırdıgın için teşekkürler. ses kartında PCI'ın üstün olduğunu ögrenmiş oldum. Bu arada piyasada USB kulaklık ve normal( sanırım jack girişi olan) kulaklıklar var. bunlar arasında bi analiz yapabilirsen cok sevinirim. USB girişi mi jack girişimi. Ses kalitesi, analog digital dönüşüm dezavantajı, +'lar, -'ler.. (eğer ses kartı konusunda anlattığınız seyler bu sorunun cevabını içeriyorsa kusura bakmatın, bu konudaki bilgisizliğimdendir) teşekkürler. Bu arada merhaba TARANTULA-MK :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: utkuucar311

sayın keleminabi, zaman ayırdıgın için teşekkürler. ses kartında PCI'ın üstün olduğunu ögrenmiş oldum. Bu arada piyasada USB kulaklık ve normal( sanırım jack girişi olan) kulaklıklar var. bunlar arasında bi analiz yapabilirsen cok sevinirim. USB girişi mi jack girişimi. Ses kalitesi, analog digital dönüşüm dezavantajı, +'lar, -'ler.. (eğer ses kartı konusunda anlattığınız seyler bu sorunun cevabını içeriyorsa kusura bakmatın, bu konudaki bilgisizliğimdendir) teşekkürler. Bu arada merhaba TARANTULA-MK :D

Merhaba. Maaşallah son hız araştırmaya devam ediyorsun. Bütün bu saydıklarını bir seferde mi alacaksın?

• evet sorma dostum araştırmaktan başım döndü, günlerdir ugrasıyorum. Saydıklarımın tamamı biraz tuzlu olacak o yüzden hepsini birden alamıyacam muhtemelen, artık ne zaman para geçerse devam edecem almaya... simdilik sadece bir kısmı :D ...
  • usb den bağlanan kulaklıklar içlerinde -genel olarak usb den bağlanan kablo üzerinde- usb ses kartı barındırılar.

Ha siz makinede takılı pci ses kartını usb port üzerinden kullanacak kulaklık arıyorsanız,
    Epey aramanız lazım, aramalarınızın sonucu böyle bir kulaklık bulursanız bilgiyi buraya yazın da nasıl bir şeydir bizimde bilgimiz olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 11 Ekim 2008; 19:10:34 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: keleminabi

usb den bağlanan kulaklıklar içlerinde -genel olarak usb den bağlanan kablo üzerinde- usb ses kartı barındırılar.

Ha siz makinede takılı pci ses kartını usb port üzerinden kullanacak kulaklık arıyorsanız,
    Epey aramanız lazım, aramalarınızın sonucu böyle bir kulaklık bulursanız bilgiyi buraya yazın da nasıl bir şeydir bizimde bilgimiz olsun.

Yok yine yanlış oldu hocam heralde. Bunlardan hangisi daha iyi, kaliteli ses verir usb li olan mı, yoksa normal jack lı olan mı?
  • O zaman benin anladığım şu: "sanırım usbden bağlanan kulaklıklar ses kartını görmüyorlar ve bu yüzden kendi içlerinde barındırdıkları ses kartı ile ses sağlıyorlar. o zaman Creative X-Fi Elite Pro alacak birisi için USB li kulaklık almak bu kartı iptal edip, kulaklığın içindeki dandik ses kartını kullanmak olur. Yani ses kartın iyiyse USB' li kulaklık almamak Jack girişi olandan almak ve onu direk ses kartına takmak gerekir." doğru mu anlamışım. o zaman Creative Fatality Gaming Headset alacağım.(USB siz) ama bazı yerlerde usb daha performanslı deniyor. çünkü direk digital olarak ses transferi yaparken, Jack girişi olanlar önce analogdan digitale ceviriyorlar ve zaman ve kalite kaybı söz konusu oluyor. Bu doğru mu.
  • Dijital den analog a dönüşüm nerden çıktı ki onu anlamadım. Jack la analog dan bağlanıcak kulaklık ve arada bir dönüşüm ve kayıp söz konusu değil ki. Bana göre standart jack lı bir kulaklık daha iyi olur. Oyun ağırlıklı mı kullanıcaksın kulaklığı?
  • quote:

O zaman benin anladığım şu: "sanırım usbden bağlanan kulaklıklar ses kartını görmüyorlar ve bu yüzden kendi içlerinde barındırdıkları ses kartı ile ses sağlıyorlar. o zaman Creative X-Fi Elite Pro alacak birisi için USB li kulaklık almak bu kartı iptal edip, kulaklığın içindeki dandik ses kartını kullanmak olur.

Evet. kulaklığa entegre ses kartı dandik yada değil usb kulaklık alınca -usb den bağlama hali- pci ses kartını bu kulaklık ile kullanamamış olursunuz.

şu kadarki usb kulaklıklardan çoğu usb kısmından ayrılıp normal kulaklık olarakta kullanılabiliyor. Mesela resimdeki sennheiser pc 166 da pembe ve yeşil jackler usb bölümünden ayrılıp ses kartına direk bağlanabilir.

hangisi daha iyidir diye ben ilk cevabımda fikrimi söyledim tekrar etmeme gerek yok.

KULAKLIK GİRİŞİNDE USB mi JACK mi???

• @TARANTULA-MK, evet haklısın, dönüşüm işi saçma biraz. sanırım aklımda yanlış kalmış. bence de haklısın standart jack'lı bir kulaklık alacam. bu arada evet oyun için almayı düşünüyorum. yardımların için çok teşekkürler...
    @keleminabi, evet bu sefer yeterli oldu. anlayabildim sonunda. çok teşekkürler... resim için de ayrıca teşekkürler, anlamamda büyük katlısı oldu. standart bir jack girişili kulaklık alıp PCI ses kartına takacam... Herkese iyi forumlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.