Şimdi Ara

Kulaklık cıkışından röle nasıl tetiklerim.?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar ufak bi projem var yardımınıza ihtiyacım var.şimdi oto teyplerinin arkasında phone diye mono bir giriş var + _ şeklinde ve phone mute diye bir pin var bu pini şaseye temas ettirirsek teypte phone yazısı çıkıyor ve bu mono girişe bağladığımız cihazdan mono ses alabiliyoruz.(araç kitleri için bu girişler.) benim derdim ön tarafa vitesin oralara bi kulaklık jakı koyup araca bindiğimde telefona bağlamak.telefon çalınca bu phone girişini bi şekilde şaseyle tetikleyecek bi devreye ihtiyacım var bu sayede telefon çalınca teyp susacak phone aktif olacak hoparlörlerden karşı tarafın sesi gelecek ve kulaklıkların üzerinde bulunan mikrofonu ben güneşlik önüne taşımayı düşündüm.bu sayede ucuza araç kitim olacak.konuşma bitincede otamatik radyoya gececek.fikri ve bilgisi olan arkadaşlara ihtiyacım var..teşekkürler.



  • öncelikle cevabınız için teşekkür ederim..phone mute girişi şaseye değince evet teyp phone moduna geçiyor aux aktif oluyor.bu girişe telefon kulaklık çıkışı bağlanacak telefon çalmaya başladıktan itibaren ve konuşma esnasında sinyal geleceği için çıkıştan tetiklemeyi düşünmüştüm.düğmeye ihtiyaç yok telefondan aç kapa yapabilirm zaten düğme koysam direk phone mute girişinden çekebilirdim.açıp kapama kendiliğinden olsun istiyorum.bu arada elktronik bilgim yok malesef..
  • yineden teşekkürler ilginize.
  • Anlamadim olayi, ama eger "ses gelince role tetiklensin" istiyorsaniz tip31 devresini roleye uygulayabilirsiniz. Role zaten transistor ile surulmeli, o transistor de bu olacak iste.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ok teşekkürler
  • bu konularda hiç bilgim yok ama tip31 in %1 de bile led yaktığı söyleniyo sanırım röle tetiklenebilir yalnış anlamadıysam.
  • barakudaaa kullanıcısına yanıt
    sorum olucak kulaklığın jak kısmı vitesin oralara gelicek ve telefeonu bağlayacaksın kulaklığın diğer kısmı tam olarak nereye takılacağını anlayamadım ama bildiğim kadarıyla şöyle açıklayayım bir pic kullanırsınız
    telefon çaldığında anahtarı 0 yapan bir sistem kurmak lazım pic in hangi portunun hangi bitine atanmış ise anahtar
    programda o biti test edersiniz eğer 0 ise yani anahtara basılmış ise bir alt satırda şaseyi tetiklersiniz devre kurulumu hakkında pek fazla bilgim yok ama program olarak şöyle birşey olmalı ;

    LIST P=16F84
    INCLUDE "P16F84.INC"
    BSF STATUS,5 , bank değiştir
    BSF TRISA,1 , porta nın 1 nolu bitini giriş olarak ata
    BCF TRISB,1 , portb nin 1 nolu bitini çıkış olarak ata
    BCF STATUS,5 , bank değiştir
    BASLA
    BTFSC PORTA,1 , port a nın 1 nolu bitini test et 0 mı diye 0 ise bir satır atla 0 değilse alt satıra geç
    GOTO BASLA , BASLA YA GİT
    BSF PORTB,1 , PORT B NİN BİR NOLU BİTİNİ AKTİF ET

    END



    kaba taslak boyle bişey olmalı




  • telefonun kulaklığına gelen ses sinyali sinüs dalga şeklidir. Doğal olarak siz direkt bir transistör ve ya mikroişlemciye giriş yapamazsınız(AN pinleri hariç ama voltaj değerini bilemediğimiz için önermem).
    Gelen bilgi sinyalini dijital veriye çevirip ardından onu saydırıp belli bir değere ulaştığında bir çıkışı lojik-1 ve ya lojik-0 yapıp röle sürmesi daha sağlıklı.

    @barakudaaa

    Mail attım eğer ilgilenirseniz sistem ile alakalı size yardımcı olabilirim.

    İyi geceler,iyi forumlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.