Şimdi Ara

Kulakiçi Kulaklık (IEM) Satın Alma Rehberi -1. Sayfada Resimli- (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.177
Cevap
7
Favori
105.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kalemtraş
    yaw abi bu kulak zarına falan değmez değil mi?

ben düşünüyorum da, ben bunu kulağıma nereden sokacağım? o uç tarafı beni korkutuyor kulak zarına zarar verir düşüncesiyle.

bu tür bir kulaklığı hiç deneme fırsatım olmadı ama o uç tarafı beni korkutuyor.

Kulak kanalının yarısına kadar giriyor. Zara cok yakın bir yerde kalıyor.

Uclar cok yumusak ve rahat ve cıkarılıp yıkanabiliyor. Ve temiz tuttuktan sonra hicbir zararı yok..

Hatta kulakicinde kullanılan en saglıklı ve rahat kulaklıklar...
  • ue 10dan iyimi? tam um2 e5cden iyi diye rahatlamış ohh 300$ yazın alırım diyodum şimdi bu çıktı hemde 3drive bambaşka bir deneyim olur sanırım nette görmüştüm daha önce ama e5c ile aynı fiyat olduğudnan şaşırmıştım ve incelememiştim yazın 525$ kulaklığa verirsem uff z5500 alınıyo o fiyata =) kararsız kaldım um2 yeterli olcaktır bunu aklıma sokmim şimdi =) nasıl olsa 2seneye yenisi çıkar =P
  • E2c gerçekten alınabilir.Fiyat performans iyi yorumlara göre ama sanırım üstünde ses kontrolü yok.Komik gelebilir ama benim ilk baktığım özellik gerçekten bu.Zırt pırt aleti kılıfından çıkarmaktan bıktım.Acaba yukarıda yazılanların hangisinde ses kontrolü var ?

Mütevazi Koleksiyonum ; Sega MegaDrive - Sega Dreamcast - Psp - Ps1 - Ps2 - Ps3 -Ps4 - Xbox - Xbox 360 - Xbox One - Nintendo Gamecube - Nintendo Wii - Nintendo Wii U - Nintendo Gameboy Advance SP Brighter Edition - Nintendo DSI XL - Nintendo 3DS - Nintendo Switch --> Loading....
  • e4c tr'de 450 kağıt mıydı soultrap

Orjinalden alıntı: pSyCo

ue 10dan iyimi? tam um2 e5cden iyi diye rahatlamış ohh 300$ yazın alırım diyodum şimdi bu çıktı hemde 3drive bambaşka bir deneyim olur sanırım nette görmüştüm daha önce ama e5c ile aynı fiyat olduğudnan şaşırmıştım ve incelememiştim yazın 525$ kulaklığa verirsem uff z5500 alınıyo o fiyata =) kararsız kaldım um2 yeterli olcaktır bunu aklıma sokmim şimdi =) nasıl olsa 2seneye yenisi çıkar =P

UE 10 costum fit,kulağa özel,900 dolar....

Orjinalden alıntı: johnmalkow

UE 10 costum fit,kulağa özel,900 dolar....

Evet oyle ama Shure E500 belirgin sekilde daha iyi ses veriyormus.

Head-fi de 10 sayfa topic var. UE 10 ile E500 kıyaslanmıs ve E500 u deneyen herkes UE10 dan daha iyi oldugnu onaylamıs ses kalitesi olarak..

Zaten UE 10 dual drive, E500 ise triple drive...

Hatta orda topigi acan adam UE 10 unu alıp fuara gitmis ve aynı player da E500 ile birebir denemis, yazdıgına gore bass, tiz, orta frekans, netlik hepsinde E500 daha iyiymis...

http://www6.head-fi.org/forums/showthread.php?t=158419 topic bu..

Bu arada rahatlık ve kullanım olarak kıyası olmaz tabi cunku UE 10 custom...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soultrap -- 12 Mart 2006; 18:31:01 >

• Aranızda hiç CX300 dinleyen var mı?? Bu ay sonunda tr ye geleceği söyleniyo ama yurtıdışında olan varsa aramızda dinlemiş olabilir.. Çok fazla şey söyledik bu kulalklıkla ilgili ama hep ordan burdan duyduğumuz şeyler..
    Ryzen 5 3600 - MSI B450 TOMAHAWK MAX - Corsair Vengeance 16GB 3200CL16 @3600CL18 - Sapphire RX590 - Adata XPG Gammix nVme - Samsung Evo 860 SSD - Cooler Master Haf 912 - Arctic Freezer Esports Duo Cpu Cooler - BeQuite PureWings X4 -

Donanım Haber Bilgisayar Mühendisleri Odası
  • quote:

Orjinalden alıntı: shady_tr

e4c tr'de 450 kağıt mıydı soultrap

Eet nefan da 450YTL civarı bise E4c..

E5c ise 850YTL civarı.

Orjinalden alıntı: alpaslanbek

Aranızda hiç CX300 dinleyen var mı?? Bu ay sonunda tr ye geleceği söyleniyo ama yurtıdışında olan varsa aramızda dinlemiş olabilir.. Çok fazla şey söyledik bu kulalklıkla ilgili ama hep ordan burdan duyduğumuz şeyler..

Yapılan yorumlara gore zaten nasıl bise olacagı assa yukarı belli... Ve kendi fiyat aralıgında yani 40$ civarı bariz en iyi kulaklık denebilir...

Orjinalden alıntı: Soultrap

quote:

e4c tr'de 450 kağıt mıydı soultrap

Eet nefan da 450YTL civarı bise E4c..

E5c ise 850YTL civarı.

350'e bıraksınlar hemen alayım

Earphonesolutions, shure u dunyada en ucuz satan yer.. Orda 200$ a geliyor. 38$ da kargı verince 238$ a gelir ki 320YTL yapar...

Ama ben olsam seninn yerinde Westone UM1 alırım... Cunku anladıgım kadarıyla rap, hiphop tarzı bass agırlıklı muzik dinliyorsun. Ve E4c nin bass tepkisi biraz az, daha cok ayrıntı ve orta-tiz kalitesi ve arkaplana onem verilmis. Oysa UM1 in cok dengeli bir sesi var. Bassları cok iyi bunun yanında orta tiz kalitesi de gayet iyi...

Sen hangi tür müzik dinliosun??

Bu kulaklık bozulursa ne yapcez tekinden ses gelmezse falan ben cok iyi bakamam cunku o kulaklıga...

Kafayı yerim sonra..

Sony ex51 nx1 ex71 i alabileceem bi yer varmi internette?? Siyah olmasi lazm..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi octaine -- 12 Mart 2006; 20:46:13 >

Nasıl ki bu milletin tacıdır yıldızla ay, yüksel ta arşa kadar, şanlı GALATASARAY!

• Ya bu tip kulaklıklar çabuk ve kolay bozuluyo... Bnm aldıklarımdan çoğu 2-3 ay sonra bozuldu. Ev tipi kulaklıklarım ise sapasağlam...

Delircem ve aalııcam yaaaa

Orjinalden alıntı: in_metal

Ya bu tip kulaklıklar çabuk ve kolay bozuluyo... Bnm aldıklarımdan çoğu 2-3 ay sonra bozuldu. Ev tipi kulaklıklarım ise sapasağlam...

Ben de şahsen IEM tipi kullanmadım ama kulakiçi her tipin kutusunda taşıyınca bozulmayacağından eminim. Tabi cebe sokuşturmamak lazım dinlemediğinizde, o pratik kapları boşuna vermiyorlar. Bir de bu IEM'lerin genelde kabloları çok kalın, bunları kırmak isteyen de zor kırar biraz...

hepsiburada.com

Kulak içi kulaklık(Fontopia): var
    Akustik Çift Turbo Devresi: var
    Taşıma ve muhafaza için kompakt sarma kutusu: var
    Bass ve tiz ses üretmek için Neodymium mıknatıs : var

sony.com.tr

Kolay ses seviyesi ayarlaması sağlayan döner kaydırmalı tip ses kumandası
    Taşıma ve saklama için kompakt sarma kutusu sağlanmaktadır
    Derin bas sesler için Sony Acoustic Twin Turbo Devresi
    Güçlü bas sesler ve net tiz sesler için Neodimium mıknatıs
    Susturucu kapak, sesin dışarıya sızmasını önler

Kapalı Tip
    Yok

Açık Hava Tipi
    Var

Dinamik Tip
    Var

Kapasite (W)
    0.05

Sürücü birimi (mm)
    16.0

Diyafram
    PET

Frekans (Hz)
    12-22.000 Hz

Hassasiyet (dB/mW)
    108.0

Mıknatıs
    Neodimium

Empedans (ohm)
    16.0

Ses Yüksekliği Kontrolü
    Var

Kablo tipi
    OFC Boyun askısı

Kablo uzunluğu (m)
    1.0

Fiş
    L-şekilli stereo mini fiş

Ağırlık (g)
    6.0

Bornova Tesco Kipa fiyatı : 21.9 ytl

ben alalı yaklaşık 6 saat oldu,hiç aralıksız çalıştırdım.dinlediğim cihaz ise sony mz-nf610 md player.işte olumlu ve olumsuz yanları.

Olumlu:
    1-Kulaklık pedi olduğu için kulaktan kaymıyor.daha tok bass ve net tiz sesler
    2-çok şık görünüm.
    3-çok yüksek seslerde tizleri tavada kızan yağ kıvamında vermiyor.
    4-radyo bu kulaklıkla biraz daha iyi çekiyor
    5-ses seviyesi:mz-nf610: bu cihazda son sınır 30.(cihazın çıkışı 5 mW)25 seviyesinde bile çok yüksek ses veriyor.
    6-Dışarı fazla ses sızdırmıyor.

Olumsuz:
    1-Bence volume control gereksiz,kulaklıkta kaba bir görünüm oluşturmuş.

Şu an kulağımda dinleyerek sizinle bu yorumu paylaşıyorum. Bu kulaklığa herşey değer!!!!!!!!!!!!!!
    like.no.other. Sony

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufoyasatasancocuk -- 12 Mart 2006; 21:39:57 >

En büyük sxone!

• quote:

Orjinalden alıntı: in_metal

Ya bu tip kulaklıklar çabuk ve kolay bozuluyo... Bnm aldıklarımdan çoğu 2-3 ay sonra bozuldu. Ev tipi kulaklıklarım ise sapasağlam...

Bu tiple neyi kastediyorsun?

Benim yukarıda bahsettigim kulaklıkların (westone, shure, UE superfi, etymotic markalarının) yuksek sesten patlama, bozulma vs problemleri yok cunku diyafram yok.. Kaldıramayacagı bir seste direk sesi kesiyorlar..

Dıs kapları seramik kadar saglam, ozellikle shure ların..

Kablolar superfi lerde jacklı yani direk butun kabloyu kulaklıktan cıkarabiliyorsunuz. Zaten hepsinde kablo 20-40$ gibi bir paraya degisiyor ki ozellikle Westone ve Etylerde kablo inanılmaz saglam ve kaliteli yani kolay kopma, temassızlık ve sertlesme gibi dertleri yok.. Kabloyu tutup kesmezseniz problem olmaz...

Hepsinin ozel tasıma kabları var. Superfi ve ety lerde orjinal deri, Shure ve westone larda sert kaliteli kumastan...

5 yıl boyunca buzusturup cebinize bassanız dahi problem olmayacak kalitede kulaklıklar buna emin olabilirsiniz...

Ek olarak hicbirinin icine toz, kir veya kucuk partikuller kacamaz cunku hepsinde ucun agzında sesi temizleyen ve iceri bisey girmesini engelleyen mikro filtre var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soultrap -- 12 Mart 2006; 21:38:07 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ufoyasatasancocuk

arkadaşlar bugün satın aldığım bir kulaklığı sizlerle paylaşmak istiyorum.
    Sony MDR-E819V
    öncelikle özelliklerini verelim.

Bornova Tesco Kipa fiyatı : 21.9 ytl

ben alalı yaklaşık 6 saat oldu,hiç aralıksız çalıştırdım.dinlediğim cihaz ise sony mz-nf610 md player.işte olumlu ve olumsuz yanları.

Olumlu:
    1-Kulaklık pedi olduğu için kulaktan kaymıyor.daha tok bass ve net tiz sesler
    2-çok şık görünüm.
    3-çok yüksek seslerde tizleri tavada kızan yağ kıvamında vermiyor.
    4-radyo bu kulaklıkla biraz daha iyi çekiyor
    5-ses seviyesi:mz-nf610: bu cihazda son sınır 30.(cihazın çıkışı 5 mW)25 seviyesinde bile çok yüksek ses veriyor.
    6-Dışarı fazla ses sızdırmıyor.

Olumsuz:
    1-Bence volume control gereksiz,kulaklıkta kaba bir görünüm oluşturmuş.

12YTL lik Sennheiser MX200 un ses karakteristigini daha cok begeniyorum Sony E819V den. Muadil kulaklıklar zaten..

Bu arada Sony E819 kulaklık, kulakici model degil... Benim kastettiklerim IEM (In Ear Monitor) yani kulagın icine giren modeller..

Sony nin sadece ex51, ex71, ex81, nx1 ve noise canceler lı modelleri var kulakici olarak onlarda diger kulakici markalara kıyasla baya vasat hatta kotu kalıyorlar...

• quote:

quote:

Earphonesolutions, shure u dunyada en ucuz satan yer.. Orda 200$ a geliyor. 38$ da kargı verince 238$ a gelir ki 320YTL yapar...

Ama ben olsam seninn yerinde Westone UM1 alırım... Cunku anladıgım kadarıyla rap, hiphop tarzı bass agırlıklı muzik dinliyorsun. Ve E4c nin bass tepkisi biraz az, daha cok ayrıntı ve orta-tiz kalitesi ve arkaplana onem verilmis. Oysa UM1 in cok dengeli bir sesi var. Bassları cok iyi bunun yanında orta tiz kalitesi de gayet iyi...

bişey soracam hani bu sanatçıların canlı performansları sırasında kulaklarında Ultimate Ears tipi şeyler oluyor...Onları neden takıyorlar biliyormusun ????

Birde bu shure,Ultimate Ears 'ı boynuna dolamak zorundamısın...Yani boynunun arkasından mı alacan kabloyu...

• quote:

bişey soracam hani bu sanatçıların canlı performansları sırasında kulaklarında Ultimate Ears tipi şeyler oluyor...Onları neden takıyorlar biliyormusun ????

Birde bu shure,Ultimate Ears 'ı boynuna dolamak zorundamısın...Yani boynunun arkasından mı alacan kabloyu...

O sahnede taktıkları kulaklıklar da westone zaten. Westone Elite Series.. Madonna, Christina Aguilera, Bryan Adams, Aerosmith, Air Supply, Chicago, Eminem, *NSync, Santana, Bruce Springsteen, Gwen Stefani, Tina Turner, John Travolta, Shania Twain, Van Halen ve daha bircok unlu westone kullanıyor..

Onları hem dısarıdaki kirli sesi kesmek hemde butun direktifleri duymak icin takıyorlar..

Boyuna dolamak ve arkadan gecirmek zorunda tabiki degilsin... Ama kabloyu kulagın arkadasından gecirmek zorundasın...

• quote:

12YTL lik Sennheiser MX200 un ses karakteristigini daha cok begeniyorum Sony E819V den.

ben bir yerde bu kulaklığı 20 ytl ye bulmuştum almadım pahalı geldi.sennheiser mx200 genelde orta kararda müzik dinleyenler için değil mi?ben genelde yüksek bass ağırlıklı müzik dinliyorum da.mx200 yüksek bas verebiliyor mu?

En büyük sxone!
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.