Şimdi Ara

Kulakiçi Kulaklık (IEM) Satın Alma Rehberi -1. Sayfada Resimli- (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.177
Cevap
7
Favori
105.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Be Creative

Daha fazlasına o kadar gerek de yok zaten bence. Yani mp3 playerımın 300$ olduğu bir dünyada bir kulaklığa da 500$ vermek saçma geliyor bana. En iyisi bu tip fiyat/performans oranı en iyi olanlar bizim gibi öğrenciler için. Bu yüzden bence de Senn CX300 ve UM1 en uygun orana sahipler...

Oyle deme kulaklık hayatı onem tasıyor..

Yurt dısında Ipod Shuffle ile, 900$ lık Ultimate Ears 10 Pro kullananlar var...

Player in ses kalitesi ortalamanın uzerinde olsun ve ses rengi senin istedigin gibi olsun yeter. Gerisi tamamen kulaklıga kalıyor..

Eski kulaklıgım 250$ lık Superfi Pro yu 170$ a satıp, 299$ lık Westone UM2 ye gectim ki ikisi arasında bile kritik farklar var... Ve verdigim paranın her kurusunu hakettigini dusunuyorum Westone UM2 nin...

Ve yine param oldugu gibi duruma gore 499$ a shure E500 yada 900$ lık UE 10 Pro almayı dusunuyorum.. Cunku bu kulaklık olayı beni acayip sardı..

• Um1 ile CX300 arasında çok fark var mıdır?? Gerçi fiyat olarak düşünrüsek um1 önde ama yarı fiyatı olan Cx300 Yarı kalitesinde değildir tahmin ederim??
    Ryzen 5 3600 - MSI B450 TOMAHAWK MAX - Corsair Vengeance 16GB 3200CL16 @3600CL18 - Sapphire RX590 - Adata XPG Gammix nVme - Samsung Evo 860 SSD - Cooler Master Haf 912 - Arctic Freezer Esports Duo Cpu Cooler - BeQuite PureWings X4 -

Donanım Haber Bilgisayar Mühendisleri Odası
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpaslanbek

Um1 ile CX300 arasında çok fark var mıdır?? Gerçi fiyat olarak düşünrüsek um1 önde ama yarı fiyatı olan Cx300 Yarı kalitesinde değildir tahmin ederim??

Saglamlık olarak UM1 cok cok daha saglam, kablo kalitesi vs vs cok daha ustun..

Ses izolasyonu olarak UM1, Sennheiser CX300 un 3 katindan daha fazla ses kesiyor...

Ses kalitesi olarak UM1, cx300 den 2 kat iyidir diye bir kıyas yapılamaz ama UM1 in sesinin cok daha iyi oldugu yine bir gercek...

Yani 109$ i olan icin UM1 almak cok daha mantıklı...
  • earphonesolutions.com a baktım.. Dediğin gibi um1 ler 109 $ fakat bunun 100 $ geçtiği için gümrük vergisi var kargo ücreti var. Sanırım 200 ytl yi bulur um1 almak. Her zamanki gib türkiyede yaşamanın zorluklarını çekiyoruz!! CX300 beklemeye razıyım ben.. Millet 100 YTL ye mp3 çalar alıyoken kulaklığa 200 ytl vermek istemem..
    Ryzen 5 3600 - MSI B450 TOMAHAWK MAX - Corsair Vengeance 16GB 3200CL16 @3600CL18 - Sapphire RX590 - Adata XPG Gammix nVme - Samsung Evo 860 SSD - Cooler Master Haf 912 - Arctic Freezer Esports Duo Cpu Cooler - BeQuite PureWings X4 -

Donanım Haber Bilgisayar Mühendisleri Odası
  • hmm E500ler ne zaman geliyodu.. benm E500 almam haziranın ortaları... SOul çıktığı gibi alıcaksan westone için görüşürüz =D
    Bide nerden extra kulak tıkacı bulabilirim trde.. 20ytl falan olsun gene olsun alıcam.. ztn 10$bişi oonları getirip 5yttl kar için satan varmıdır acep hmm...
  • @be creative

sen UM1'i ne kadara alıyorsun net olarak? vergi, kargo ücreti hepsi ne kadara geliyor?

ayrıca havale kabul etmiyor mu aldığın site?
    UM1'i yaklaşık 1 ay önce earphonesolutions.com'dan aldım. Gümrük vergisi falan ödenmiyor tüm masraf 109$ kulaklık+38$ kargo başka hiç bir şey ödemeniz gerekmiyor. Yanlız kredi kartı numarası girmek dışında bir ödeme seçeneği sunmuyorlar.Almayı düşünenlere hayırlı olsun.....

quote:

Orjinalden alıntı: alpaslanbek

earphonesolutions.com a baktım.. Dediğin gibi um1 ler 109 $ fakat bunun 100 $ geçtiği için gümrük vergisi var kargo ücreti var. Sanırım 200 ytl yi bulur um1 almak. Her zamanki gib türkiyede yaşamanın zorluklarını çekiyoruz!! CX300 beklemeye razıyım ben.. Millet 100 YTL ye mp3 çalar alıyoken kulaklığa 200 ytl vermek istemem..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alport -- 15 Mart 2006; 9:12:23 >

Orjinalden alıntı: löpçük

@be creative

sen UM1'i ne kadara alıyorsun net olarak? vergi, kargo ücreti hepsi ne kadara geliyor?

Alport'un aldığı gibi 109$ + 38$ kargo parası...Kredi kartıyla aldım mecburen ama daha önce kredi kartıyla onlarca kez alışveriş yaptığım için dikkatli kullanılırsa bir riskini göremiyorum...

Orjinalden alıntı: pSyCo

hmm E500ler ne zaman geliyodu.. benm E500 almam haziranın ortaları... SOul çıktığı gibi alıcaksan westone için görüşürüz =D
    Bide nerden extra kulak tıkacı bulabilirim trde.. 20ytl falan olsun gene olsun alıcam.. ztn 10$bişi oonları getirip 5yttl kar için satan varmıdır acep hmm...

Mayıs ta piyasada E500... Valla bi cıksın alanlar olsun yorumlara gore biseler yapacam..
    Alırsam veririm tabi westone u sana.

Turkiyede extra uc bulunmuyor malesef. Belki bir ihtimal Shure turkiye distributoru Nefan dan E3c, E4c, E5c, UM1, UM2 ye uyan Ultra-Soft Flex Sleeves fln alabilirsin.. Yada Triflange..

Orjinalden alıntı: alport

Arkadaşlar
    UM1'i yaklaşık 1 ay önce earphonesolutions.com'dan aldım. Gümrük vergisi falan ödenmiyor tüm masraf 109$ kulaklık+38$ kargo başka hiç bir şey ödemeniz gerekmiyor. Yanlız kredi kartı numarası girmek dışında bir ödeme seçeneği sunmuyorlar.Almayı düşünenlere hayırlı olsun.....

Nasıl memnunmusun UM1 den?

Rahatlık, ses kalitesi vs vs hakkında biraz yorum yaparsan burdaki cogu kisiyi aydınlatmıs olursun...

quote:

Orjinalden alıntı: löpçük

@be creative

Alport'un aldığı gibi 109$ + 38$ kargo parası...Kredi kartıyla aldım mecburen ama daha önce kredi kartıyla onlarca kez alışveriş yaptığım için dikkatli kullanılırsa bir riskini göremiyorum...

Fed-Ex lemi gönderdiler USPS daha ucuz ve daha garanti olabilir hatta bedavaydı galiba sitede öyle diyordu

Orjinalden alıntı: kedisevket
    Fed-Ex lemi gönderdiler USPS daha ucuz ve daha garanti olabilir hatta bedavaydı galiba sitede öyle diyordu

Bedava olması icin Coupon gerekiyor... Kupon numarasını girince tum dunyaya ucretsiz gonderim var..

Ama kuponu nasıl elde edilir onu bilmiyorum...

Bu arada uluslararası sadece fedex oluyor ve 38$...
  • USPS ile gönderme seçenekleri de var ama tıkladığın zaman onay vermiyor. Ayrıca fedex olması çok daha garanti. USPS düz posta servisi fedex ise özel kargo şirketi ve oldukça da prestijli bir kuruluş. Ayrıca USPS'de tracking number yok fedex'te bu numara ile ürünün adım adım nerede olduğunu izleyebiliyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alport -- 15 Mart 2006; 12:28:50 >

Orjinalden alıntı: Soultrap

quote:

Bedava olması icin Coupon gerekiyor... Kupon numarasını girince tum dunyaya ucretsiz gonderim var..

Ama kuponu nasıl elde edilir onu bilmiyorum...

Bu arada uluslararası sadece fedex oluyor ve 38$...

Taksitlendirmede olmuyor değilmi . Ekstra 38 dolar vermek istemiyorum ... Uff neden satılmazki ülkemizde

Taksitlendirmede olmuyor değilmi . Ekstra 38 dolar vermek istemiyorum ... Uff neden satılmazki ülkemizde

Malesef taksitlendirme de yok.. Ulkemizde satılmıyor cunku ulkemizde tutulabilecek urunler degil...

Burası turkiyenin en prestijli ve buyuk donanim forumlarından, burda bile "ya kulaklıga o kadar para verilmez, o paraya degmez" tarzı yorumlar var ve kulaklıga bicilen ortalama deger 30YTL civarı..
    Sorduğun iyi oldu aslında ben de ne zamandır bahsetmek istiyordum ama mümkün olduğu kadar farklı türler dinleyip ondan sonra yorum yapayım dedim. UM1'i önce 1 hafta kadar ifp-799 ile kullandım ve 2 haftadır da T10 (non-pure) ile kullanıyorum. Öncelikle ses dışı özelliklerinden bahsedeyim.
    Kullanım olarak kulaklık gerçekten çok rahat. Daha önce hiç kanal içi kulaklık kullanmadığım için ilk başlarda bu beni bayağı bir tedirgin etmişti ama şu anda kulakiçi kulaklıklardan çok daha rahat olduğunu anlıyorum. Kulağa çok iyi oturuyor ve asla yerinden oynamıyor. Ben kısa olan comply kanal tips'i kullanıyorum. Bunun uzun olanı ve triflange konforlu gelmedi. Triflangeyi kestim ve biflange çok rahat oldu ama kısa comply tips'in izolasyonu biraz daha iyi.
    Kulaklığın malzeme kalitesi gerçekten mükemmel özellikle kablosuna bayıldım. İnsan da hiç bir şekilde zarar göremeyecekmiş hissi uyandırıyor ben kablosunu enseden indirmiyorum kulak arkasını dolaşıp önden iniyor genelde serviste kullandığım için arkada olduğunda otururken gereksiz şekilde kablo gerilebiliyor.
    Kulaklığın gövdesi açıkçası oldukça dandik gözüküyor hatta plastiğin ek yerleri oldukça özensiz yapıştırılmış izlenimi veriyor ama bu kulağınıza takılı iken zaten gözükmüyor ve önemli olan içindeki driver jack kısmı ise bunun aksine çok kalın ve sert bir plastikten ve kırılmalara karşı da L şeklinde yapılmış.Çok sağlam gözüküyor.
    Gelelim sesine. İFP-799 ile kullandığım dönem için bilenlere şunu söylemem yeterli sanırım: 3D EQ normalde bu aletin sesine çok şey katarken. UM1; normal, jazz, rock v.b. EQ ayarları ile 3D hemen hemen hiçbir fark bırakmayacak kadar hacimli dolgun bir ses veriyor. Tabiki 3D'nin önemi kalmayınca ben de T10' a geçtim(tabiki bu da sağolsun soultrap'ın tavsiyeleri sayesinde oldu.) Şu anda SRS:2-4 Focus:high Trubass:10 Boost:40 ayarları ile kullanıyorum. Kulaklığın En dikkat çekici özelliği frekans aralıklarını çok yumuşak geçmesi (bu sesinin kesinlikle boğuk çıkmasına sebep olmuyor tabiki) sanırım heryerde bahsedilen "sıcak bir sesi var" yorumu bundan kaynaklanıyor. Diğer güzelliği ise basslarının gerçekten çok güçlü olması ve bunun midleri örtmemesi. Aletin midleri öyle çok güçlü değil ama bu bassların üstünü örtmesinden değil ses karakterinden kaynaklanıyor zaten. Daha tiz sesler de ise kulaklık gerçekten mbasslar konusunda olduğu kadar iyi en keskin tizler de bile belli bir dolgunluk var ve kesinlikle çınlama yapmıyor.
    Şimdilik fikirlerim bunlar. Sorularınız olursa ayrıca yanıtlamaya çalışırım. Umarım herkes için faydalı olur...
    quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

quote:

Orjinalden alıntı: alport

Arkadaşlar

Nasıl memnunmusun UM1 den?

Rahatlık, ses kalitesi vs vs hakkında biraz yorum yaparsan burdaki cogu kisiyi aydınlatmıs olursun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alport -- 15 Mart 2006; 13:51:56 >

• Alport, yorumun için teşekkürler. Bu arada konuşma yukarıda geçmiş ama ben de tekrar Fed Ex ile aldığımı ve başka bir seçeneğin olmadığını söyleyeyim. Daha siparişi vereli 24 saat olmadı hemen kargoya verilmiş, takdir ettim doğrusu...

Alport, yorumun için teşekkürler. Bu arada konuşma yukarıda geçmiş ama ben de tekrar Fed Ex ile aldığımı ve başka bir seçeneğin olmadığını söyleyeyim. Daha siparişi vereli 24 saat olmadı hemen kargoya verilmiş, takdir ettim doğrusu...
  • yazan herkeze teşekkürler, çok bilgilendirici olmuş. Bende yazın almayı düşünüyorum, aklımda westone um2 vardı ama e4c daha mı iyi olur acaba fiyat/performans olarak?Beyaz olanı 170 kusur dolar+kdv idi westone ile 100 dolardan fazla fark var. daha ziyade klasik/jazz ya da enstrumental muzik dinliyorum. Birde 170 kusur dolar olunca vergi olayı olurmu? yani yazın bir arkadas muhtemeden gidicek onun vasıtasyıla almayı düşünüyorum ama hani ben direk postayla alsam kargodan baska masrafta çıkarmı?

neyse ya güvenilir bir site zaten sorun olmaz o kadar.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.