Şimdi Ara

kulak içimi daha sağlıklı yoksa kulak üstümü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
9.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar bunu merak ediyorumda bileniniz varsa bir açıklasın hangisi daha iyi,ben kulak içi kullanıyorum,eğer diyeri daha sağlıklı ise ona yönelecem

• Sence hangisi ? Gerçi kulakiçini makul bir ses düzeyinde dinlediğinde o da zararsız.
    Moskova metrosundada kulakiçi lazım ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1nvdr -- 14 Aralık 2008; 17:59:34 >
  • valla burada kulak üstü moda,fakat bilmiyorum sesi tam olarak nasıl veriyor,dışardan ses alıyormu?
  • kulakiçi kir topluyor...düzenli olarak yıkayın sorun çıkmaz diyenler var hiç sanmıyorum...her türlü kulağının içi kirlenir...kulağının enfeksiyon kapma riski var...bende oldu...ilaç kullanıyorum şimdi...kulakiçi rafa kalkı...
  • evet benimde bayağıdır kulaklarımda sıvılaşma oluyor,demekki kulaklık seçimindenmiş,zaten buradakilerde artık kaba kaba dj kulaklıklarından kullanıyor,bende kullansam garip olmaz
  • Kulakiçi kesinlikle çok zararlı.

En iyisi kafaüstü veya normal earbud kulaklıklar.
  • cx300'ü pek kullanmıyorum.. en iyisi earbud olarak; mx360 hem ucuz hem süper..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aslına bakarsan yuksek sesle dınledıgınde butun kulaklıklar zararlı
  • Bu olaya nerden baktığına da bağlı biraz. yapısı itibari ile daha derine giriyorlar bu yüzden her kullanımdan önce muhakkak temizlenmeli ama ben dahil çoğu kullanıcı buna herzaman dikkat edemediği için mikrop kapma ihtimali daha yüksek,yine kullanmadan önce kulağı da temizlemek çok önemli çünkü
    kulak içi sıvısını içeriye doğru ittirdiğinden kulağın tıkanmasına hatta iltihaplanmalara bile neden olabilir. Öte yandan dış sesleri çok iyi izole ettikleri için
    gürültü ortamlarda sesi yükseltmek zorunda değilsin böylece kulağa çok daha az zarar vericek ses seviyede müzik dinleyebilirsin
  • Sonuçta birisini kulağının içine sokuyorsun. Ne kadar sağlıklı olabilir ki. En azından diğeri daha sağlıklı. Ses konusuna gelince oyle ya da boyle yüksek ses her zaman zararlıdır.
  • eskiden kulağımda kir yada sıvı oluşmazdı,nezamnki walkman ve mp3 yüksek sesle dinlemey başladım kulağımı temizlemek zorunda kalmaya başladım,gerçi benim işimde çok sesli ve ultrasonic makinalardan oluşuyor,belki bunlarda etkendir
  • olaya birde surdan bakin..tabi ki temizlik kulak ici kulakliklarda cok onemli ama dusunun ki kulak ici kulaklik kullaniyorsunuz ve ses seviyesi %50 de...ayni ses seviyesini (kulaginizin duydugu ses seviyesi yada algilanabilirlik diyeyim) earbud veya kulakustu kulakliklarda elde edebilmek icin sesi en az %70-80 lere hatta bazen daha yukarilara getirmeniz lazimki bu disaridan gelen gurultu ile birlestiginde kulaginiza uzun vadede cok zarar verecektir diye dusunuyorum...

tabi bu yazdigim nokta kulakici kulakliklari yuceltmez, bu tarz kulakliklar kullanilirken temizlige maksimum onem verilmeli...
  • kulak içinde dinlediğin zaman kulakta çınlama yapıyo
  • bu kulak içinden kastınız sizin,son dönemlerde çıkan tamamen kulağın içine giren kulaklıklardanmı?
  • kanal tipi kulak içi olayından çok açık yarı açık kapalı olmasına bakın en sağlıklı açık tip ve de 20 20 ye yakın frekans veren kulaklıklardır.İzalasyon sorunu açık tiplerde rahatsızlık verebilir o nedenle yarı açık kulaklık alabilirsiniz kanal tipi yarı açık kulaklıklarda var onlar da olabilir.Marka da önemlidir koss sennheiser alabilirsin paran çok yoksa mx160 al yormayan ses rengi var oldukça iyi bir kulaklık.
  • kulakiçi kulaklık eğer 2 satten fazla dinlemeyeceksen ve dışarıda dinleyeceksen daha faydalı çünkü 2 saatten fazla dinlediğinde kulağın normal florasına zarar verdiği için zararlı enfeksiyonlara ortam sağlıyor (mantar, bakteri vs.) ve dışarı ortamda dinleyeceksen de ses seviyesi daha düşük dinleyeceğin için kulak zarına verdiği zarar azalıyor beyni de yormuyor sadece müziği duyuyorsun, ama ev ortamında çok kaliteli bir kafa üstü kulaklık kullanabilirsin çok çok daha sağlıklı olacaktır ses kalitesinden de çok taviz vermez hatta artıları vardır ama bence kulakiçi kulaklığın verdiği keyfi başka bir şey veremez böyle bir etken de var (standart oem -on ear monitor- kulaklıkları tartışmıyorum bile çok fazla ses kaybı var) en iyisi her ikisini(kafaüstü ve kulakiçi) de alıp yerine göre kullanmak karar senin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.