Şimdi Ara

Kulağı piyanoda test ettik

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar müzik hocam annemin ısrarı yüzünden konservatuara girebilir miyim giremez miyim diye kulağımı test ettirmek istedi. Ne yapacağımı bilmeden oturdum piyanonun karşısına kadın tek tek ses verdi başta incelerden yaptı abi duyuyorum ama sesim acayip kalın ve ince ses veremedim diye bir şey dicem ama üzülme felan diye birşeyler söyledi sonra iki saat muhabbet ardından dedimki bide şurdan kalınlardan ver. Kalınları hatasız yaptım. Sonra diyorki ama sınavda sana hepsinden rast gele çıkıcak felan dedi. Bass hocamda ona biraz ritm göster dedi. Ritmlerin hepsini hatasız yaptım ama şuan nedense moralim acayip bozuk. Yani benim merak ettiğim şey şu arkadaşlar. 2 senedir brutal ve scream vokal yapıyorum bi yap dediler başta acemi felan sandı salakla bağırcak felan sandı. Kendi tekniklerimi ( kendi üzerimde deneyerek bulduğum ) gösterdim. Baya şaşırdı ama onuda karalamaya çalıştı. Gelip diyorku bunu tek başına yapma boğazın ilerde kalmaz felan filan birşeyler dedi. Dedim 2 senedir kendim çalışıyorum dedim yine şaşırdı birşeyler söyledi işte. Ya ben şunu merak ediyorum aslında. Corey Taylor desen okuldan 18 yaşında atılmış okul okumadan müzisyen olmuş. Ville Valo desen okul okumamış sanırsam babasının sex shopunda çalışmış. Dani Filth desen oda İNGİLİZ EDEBİYATI mezunu ve birçok müzisyen okul okumadan ya da konservatuara girmeden bu yerlere gelmişler. Şimdi ben konservatuara girmeden başka bölüm okusam bir yandanda metal müziğimi yapsam onlar gibi olabilme şansım var mı? Yoksa bu işin ucunda başka şeyler mi dönüyor? Bu gün gerçekten sinirlerim bozuldu artık saydığım yerden yukarıya çıkma zamanı geldi hatta geçiyor bile. Biraz yardımcı olup anlatabilecek var mı arkadaşlar?

• deli gibi dakikalarca bağırabiliyorsan metal müziği söyleyebilirsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: JAMESx

deli gibi dakikalarca bağırabiliyorsan metal müziği söyleyebilirsin...

Seni az çok konu dışından tanıyorum. Bu konudan ya uzak dur ya da az birşey biliyorsan yorum yap. Deli gibi nedir ya?
  • Dostum tolay bestede bitiyor . Sağlam grubun ve sağlam bestelerin varsa ihtimal var . Fakat burası Türkiye . Yani çok iyi olsanız bile çok zor . Bende aynı durumdayım bir friedman , loomis , petrucci gibi kendi grubumla veya kendi projemle takılıp hayatımı kazanıp az yada çok para kazanmak istiyorum . Fakat baban fabrikatör değilse ki benim değil hayatını idame ettireceğin bir mesleğin olması şart . Şimdilik ben burda bir üniversite bitirip yurtdışında hem hayatımı kazanabileceğim hemde aynı zaman bir müzik okulunda müzik hayatımı idame ettirebileceğim bir hayat peşindeyim . Bence sen de benim gibi yap . Türkiyede konservatuarlar hocaların koltuğuna bağlanıp para basmaya çalışması kuralıyla işliyor.Yani pek önermem . Yaş kaç bu arada ? Bir de yukarıdaki tek hücreli yaşam formunu takma yazık aile sevgisi görmemiş ilgi çekmeye çalışıyor .
  • Malesef grup karın doyurmuyor. Bizzat bu işlerde değilim fakat yakından takip ediyorum. Bunun yanında bir şan dersi yada ne bileyim gitar dersi falan versen belki diyeceğim.

Bence şan dersi al. İleride bir müzikevine gider hoca olursun. Tabi demesi kolay nasıl olunur bilmem. Cihangir müzik kursunda çoğu hoca konservatuar bitirmemiş hocalar. İlla konservatuar şart değil yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeff Loomis

Dostum tolay bestede bitiyor . Sağlam grubun ve sağlam bestelerin varsa ihtimal var . Fakat burası Türkiye . Yani çok iyi olsanız bile çok zor . Bende aynı durumdayım bir friedman , loomis , petrucci gibi kendi grubumla veya kendi projemle takılıp hayatımı kazanıp az yada çok para kazanmak istiyorum . Fakat baban fabrikatör değilse ki benim değil hayatını idame ettireceğin bir mesleğin olması şart . Şimdilik ben burda bir üniversite bitirip yurtdışında hem hayatımı kazanabileceğim hemde aynı zaman bir müzik okulunda müzik hayatımı idame ettirebileceğim bir hayat peşindeyim . Bence sen de benim gibi yap . Türkiyede konservatuarlar hocaların koltuğuna bağlanıp para basmaya çalışması kuralıyla işliyor.Yani pek önermem . Yaş kaç bu arada ? Bir de yukarıdaki tek hücreli yaşam formunu takma yazık aile sevgisi görmemiş ilgi çekmeye çalışıyor .

Hocam sen 32 yaşındasın ben 16. Bilmiyorum beni ciddiye alırmısın ama 8 yaşından beri tarzım hiç değişmedi ve hep hayalini kurup birşeyler yapmaya çalıştım. Şimdi sinirlerim alt üst oldu. Bende istemiyorum Türkiye'de kalmayı. Fırsatı bulduğum an gitmeyi düşünüyorum. Bu sevmediğimden değil, bu ülkede müzik sektörünün benim kafamdakiler için ölü olması... Ya cidden planlarım yavaş yavaş ilerliyordu fakat bugün harbiden sinirlendim. Aslında en doğrusu konservatuar okumayacaksın. Gireceksin normal bir üniversiteyi kazanacaksın. Sonrada alıcaksın karavanını gidiceksin diğer ülkelerde yapacaksın birşeyler. Ama anladığım kadarıyla sizde birşeyler var bilgi konusunda. Ben 2 senedir brutal ve scream vocal yapıyorum. Çevremdekilerden satanist damgasınından tut insan dışı sesi olan varlık diye çağırıldığım bile oluyor. Aslında bunu nasıl birine duyurabilirde kendimi gösterebilirim? Grubumda 2 kişi kaldık bi ben vokaldeyim bide lead gitar arkadaşım var. 2 kişi daha geliyordu yalan oldu. Siz olsanız yerimde ne yapardınız? sağlam grup demişsiniz şuan zor gibi duruyor fakat sağlam şarkılarda söylemişsiniz... Bir şarkıyı 2 kişi olarak biz nasıl cover yapalım? Aklımda öyle şarkılar varki. Rihannanın şarkısını bile black metale çevirebilecek sese sahibim. Övünmüyorum doğruyu söylüyorum. Ama ne yapmam gerek anlayamadım moralim cidden kötü...

• quote:

Orijinalden alıntı: Nightwish

Malesef grup karın doyurmuyor. Bizzat bu işlerde değilim fakat yakından takip ediyorum. Bunun yanında bir şan dersi yada ne bileyim gitar dersi falan versen belki diyeceğim.

Bence şan dersi al. İleride bir müzikevine gider hoca olursun. Tabi demesi kolay nasıl olunur bilmem. Cihangir müzik kursunda çoğu hoca konservatuar bitirmemiş hocalar. İlla konservatuar şart değil yani.

Hocam Allah'a şükür maddi durumumuz iyi. Hatta babam anneme bile söylemiş. Eğer izmirdeyseniz sayacağım yerlerin değerini bilirsiniz. Bornovada ormanın içinde 3 katlı devasa bir evimiz var babam bunu bana bırakıcağını söylüyor. Balçovada agora kipa vs... Onun önünde büyük bir dükkan var orayı vereceğini söylüyor. 11. sınıfım seneye ya da üniversiteye başlayınca klasik bir araba alıcak büyük ihtimal... Yani karın doyurma olayı Allah'a şükür var. Fakat diyeceksin ya vermezse? Haklısın ama ben onda değilim ister verir ister vermez zaten müziğe başlarken bile kendime söz verdim bu yoldan ayrılmayacağım diye. Ayrıca bu sektöre girmeden öncede hiç para meselesini düşünmedim inan bana. Yani bağlılığım tam diyebilirim. Ama dediğim gibi bir an önce birşeyler gerçekleştirmem lazım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lokman Dayı

quote:

Dostum tolay bestede bitiyor . Sağlam grubun ve sağlam bestelerin varsa ihtimal var . Fakat burası Türkiye . Yani çok iyi olsanız bile çok zor . Bende aynı durumdayım bir friedman , loomis , petrucci gibi kendi grubumla veya kendi projemle takılıp hayatımı kazanıp az yada çok para kazanmak istiyorum . Fakat baban fabrikatör değilse ki benim değil hayatını idame ettireceğin bir mesleğin olması şart . Şimdilik ben burda bir üniversite bitirip yurtdışında hem hayatımı kazanabileceğim hemde aynı zaman bir müzik okulunda müzik hayatımı idame ettirebileceğim bir hayat peşindeyim . Bence sen de benim gibi yap . Türkiyede konservatuarlar hocaların koltuğuna bağlanıp para basmaya çalışması kuralıyla işliyor.Yani pek önermem . Yaş kaç bu arada ? Bir de yukarıdaki tek hücreli yaşam formunu takma yazık aile sevgisi görmemiş ilgi çekmeye çalışıyor .

Hocam sen 32 yaşındasın ben 16. Bilmiyorum beni ciddiye alırmısın ama 8 yaşından beri tarzım hiç değişmedi ve hep hayalini kurup birşeyler yapmaya çalıştım. Şimdi sinirlerim alt üst oldu. Bende istemiyorum Türkiye'de kalmayı. Fırsatı bulduğum an gitmeyi düşünüyorum. Bu sevmediğimden değil, bu ülkede müzik sektörünün benim kafamdakiler için ölü olması... Ya cidden planlarım yavaş yavaş ilerliyordu fakat bugün harbiden sinirlendim. Aslında en doğrusu konservatuar okumayacaksın. Gireceksin normal bir üniversiteyi kazanacaksın. Sonrada alıcaksın karavanını gidiceksin diğer ülkelerde yapacaksın birşeyler. Ama anladığım kadarıyla sizde birşeyler var bilgi konusunda. Ben 2 senedir brutal ve scream vocal yapıyorum. Çevremdekilerden satanist damgasınından tut insan dışı sesi olan varlık diye çağırıldığım bile oluyor. Aslında bunu nasıl birine duyurabilirde kendimi gösterebilirim? Grubumda 2 kişi kaldık bi ben vokaldeyim bide lead gitar arkadaşım var. 2 kişi daha geliyordu yalan oldu. Siz olsanız yerimde ne yapardınız? sağlam grup demişsiniz şuan zor gibi duruyor fakat sağlam şarkılarda söylemişsiniz... Bir şarkıyı 2 kişi olarak biz nasıl cover yapalım? Aklımda öyle şarkılar varki. Rihannanın şarkısını bile black metale çevirebilecek sese sahibim. Övünmüyorum doğruyu söylüyorum. Ama ne yapmam gerek anlayamadım moralim cidden kötü...

Yok dostum 18 yaşındayım ben de profil deki olay bir aralar konu dışında virüs gibi birşey vardı ondan belki bilirsin . Bu işler üniversitede daha kolay dönüyor . Lisede kimsenin tınladığı yok millet karı kız bulmak için bu işi yapıyor. Benim sana önerim ne yaparsan yap ama doğru yap . Önemli olan senin ne kadar ün veya ne kadar para kazandığın değil , senin kendini ne kadar kanıtladığındır . Sıkı çalış belki talih güler çok güzelbi işlere imza atarsın . Bu arada youtube' u deneyebilirsiniz . youtube da iyi bir takipçi sayısına ulaşıldığında kapılar daha fazla açılacaktır. Hatta bir iş yaparsanız bana da haber verin ben de katılırım . Çevrendekileri de takma insanların dinlediği müzik kişiliğini yansıtır bir insan gece gündüz pitbull vs dinliyorsa ben onunla tartışmaya girmem çünkü yeni şeylere açık değildir bırak o senin hakkında öyle düşünsün önemli olan senin kendi hakkında ne düşündüğün

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lokman Dayı

quote:

Yok dostum 18 yaşındayım ben de profil deki olay bir aralar konu dışında virüs gibi birşey vardı ondan belki bilirsin . Bu işler üniversitede daha kolay dönüyor . Lisede kimsenin tınladığı yok millet karı kız bulmak için bu işi yapıyor. Benim sana önerim ne yaparsan yap ama doğru yap . Önemli olan senin ne kadar ün veya ne kadar para kazandığın değil , senin kendini ne kadar kanıtladığındır . Sıkı çalış belki talih güler çok güzelbi işlere imza atarsın . Bu arada youtube' u deneyebilirsiniz . youtube da iyi bir takipçi sayısına ulaşıldığında kapılar daha fazla açılacaktır. Hatta bir iş yaparsanız bana da haber verin ben de katılırım . Çevrendekileri de takma insanların dinlediği müzik kişiliğini yansıtır bir insan gece gündüz pitbull vs dinliyorsa ben onunla tartışmaya girmem çünkü yeni şeylere açık değildir bırak o senin hakkında öyle düşünsün önemli olan senin kendi hakkında ne düşündüğün

Haklısın valla hatta şu aralar kıyafet işinide arttırmaya başladım. 4 metrelik yılan derisi verdi annem. Sanırsam 21-22 yıllık bir deri. Tanıdık bir dericiye götürüp kemer ve ceket yaptırıcam. Arkadaşın babasıda derici onada siyah deri pantolon yaptırıcam. Uzun zamandır derici arıyordum buldum sonunda. Yüzük setlerim tamamlandı. Çoğu 35-40 yıllık gümüşler. Ayrıca annemin bana hediye ettiği bir bileklik var. Tam benim tarzımda eskimiş kalın bir zincir şeklinde 100-110 yıllık bir gümüş bileklik. Elimde 650 lira var uzun bir spike bileklik yaptırıcam. Spora yeniden başlıcam bıraktığım vücudu tekrar toparlıcam. Hatta şimdiden eleman aramaya başlıyorum. Artık yerimizde durduğumuz hata. Gerçekten büyük bir hata. Sağol valla hocam.

Bu arada izmirde misin? yada izmire gelebilir misin?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.