Şimdi Ara

Küçük ve Büyük Tansiyon >> İçeri .!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Küçük ve büyük tansiyon nedir?

    Küçük ve büyük tansiyon kalbin değişik zamanlarda kanın damarlara yapmış olduğu basınç değerlerini verir.

    Büyük tansiyon kalbin kasılma anındaki kanın damarlara yaptığı basınç değerlerini verir.

    Küçük tansiyon ise kalbin genişlemesi anında kanın damarlara yaptığı basınç değeridir.

    Tansiyon neden yükselir?

    Tansiyonu vücutta kontrol eden bir çok mekanizma vardır.Tansiyon birçok nedenden dolayı yükseltmektedir.

    Sonuçta kalbin atım gücünden damarların elastikiyetine kadar herşey kanın damarlara yaptığı basıncı etkileyebilir.illa tansiyon hastası olan bir kişide hangi organdan kaynakladığını bulmak mümkün değildir.çoğu tansiyon hiç bir organdan kaynaklanmaz.


    Kaynak ve Devamı :http://www.saglikcini.net/kucuk-ve-buyuk-tansiyon-nedir.html







  • evet sevgili dostlar.konu tansiyon olunca dayanamadım
    öncelikle tansiyonun çıkmasını yada düşmesini etkileyen bir çok sebep olabilir
    mesela tansiyon hastaları az tuzlu yer.lisede gördüğümüz diffüzyon olayı damarlar içinde geçerlidir.çok tuzlu yediğimiz zaman kandaki sodyum miktarı artacak ve ozmolariteden dolayı daha çok su tutacak.kandaki sıvı miktar arttığı için tansiyonumuz yükselecek.
    mesela kan kaybeden bir kişinin tansiyonu düşer.çünkü damarlardaki sıvı miktarı azalır.kalp azalan kan miktarını dokulara organlara yetirebilmek için daha hızlı bir dolaşım sağlamak amacıyla kap atım hızını artırarark çarpıntı dediğimiz taşikardi meydana gelir.
    yine aynı düşünceden yola çıkarsak bir yaralı trafik kazası geçirdiği zman iç kanama gerşekleşirse kan miktarı azalacağı için ve bunu dışarıdan kimse göremediği ve dolayısı ile önleyemediği için kişi bayılabilir.bayılmak aslında vücudumuzun kan kaybına gösterdiği bir tepkidir.çünkü yerde düz yatan birinin dolaşımı daha rahat sağlanabilecektir.o yüzden bayılan birini asla tekrar ayağa kaldırmaya uğraşmamalıyız.ayakalrı 45derece yukarıda tutarak kanın bacaklardan geri dönüşünü hızlandırmış oluruz.buda dolaşıma yardımcı bir harekettir.
    fazla uzun oldu ama faydalı bilgiler




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.