Şimdi Ara

küba ve haiti: dipdibe iki dünya (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
0
Favori
4.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

"ey iman edenler! siz zamanını gözetlemeksizin, bir yemeğe davet edilmedikçe, peygamber'in evlerine girmeyin. ancak davet edildiğiniz vakit girin. yemeği yediğinizde hemen dağılın, sohbete dalmayın. çünkü bu hareketiniz peygamber'i üzmekte, fakat o (size bunu söylemekten) utanmaktadır. ama allah, hakkı söylemekten çekinmez. peygamber'in hanımlarından bir şey istediğiniz zaman perde arkasından isteyin. bu, hem sizin kalpleriniz, hem de onların kalpleri için daha temiz bir davranıştır. sizin allah'ın resûlünü üzmeniz ve kendisinden sonra onun hanımlarını nikâhlamanız asla caiz olamaz. çünkü bu, allah katında büyük (bir günah) tır."

ey peygamber! mehirlerini verdiğin hanımlarını, allah'ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helâl kıldık. bir de peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helâl kıldık). kuşkusuz biz, hanımları ve ellerinin altında bulunan cariyeleri hakkında müminlere neyi farz kıldığımızı biliriz. (bu hususta ne yapmaları lâzım geldiğini onlara açıkladık) ki, sana bir zorluk olmasın. allah bağışlayandır, merhamet edendir.

Bu ayetlerde yanlış olan şey ne?

Peygamber bütün kadınları kendine ayırsın mı yazıyor orada?

Sadece ayetin bir kısmında bir kadın mehir istemeden seninle evlenmek isterse evlenebilir ama diğer Müslümanlar mehir vermeden bir kadınla evlenemez yazıyor.
    Takıldığınız kısmı tam olarak yazarsanız cevap yazayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ArjesT

Zamanında doğu bloğuda çok özendi kapitalizme ve duvarı yıktırdılar.Duvar yıkıldıktan sonra herşeyinde o kadar toz pembe olmadığı görüldü.Kubalılar Fidel Castro öldükten sonra bu günleri çok arıyacaklar bence.Kardeşide büyük devrimcidir ama bence biraz gevşeme olucak...Ayrıca kuba daha burda kaç yıllık ülke elbetteki kapitalizmin hakimiyet sağladığı ve destekçisinin az olduğu bi dünyada süper hızlı yükselmesini beklemek saçmalıktır.Komünizmin elbetteki eksikleri vardır ama eksiksiz bi düzende yoktur.Ayrıca Türkiye Kuba'dan önce kurulmuştur ama şuan çokta iç açıcı bi durumda değiliz.Bizim ülkemizdende binlerce kişi diğer ülkelere kaçıyor ama kendi ülkenize laf söyletmiyonuz.

söylediklerine imzamı atıyorum kardeşim.

benimde en büyük korkum fidel öldükten sonra ülkedeki komünizmin yavaş yavaş bozulacağına yöneliktir. raul castro döneminde de fidel düzeni devam eder ancak sonrasında ülkenin başına geçecek kişinin güvenilir olması ülkeyi kapitalizme kaptırmaması çok önemli.

kapitalist sistem bizim gibi ülkeleri perişan hale getirirken halen kapitalizme laf ettirmeyenler var. tamam komünizm de çok mükemmel değil hele hele sovyet dönemini kesinlikle stalinle beraber çöpe atmalı çünkü o komünizm değil diktatörlük ve devlet kapitalizmiydi kabul. ancak kapitalizmin ülkeyi getirdiği hale bakarak hala laf söyletmiyorsunuz ya. yazık diyorum yazık..

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihbarut

quote:

"ey iman edenler! siz zamanını gözetlemeksizin, bir yemeğe davet edilmedikçe, peygamber'in evlerine girmeyin. ancak davet edildiğiniz vakit girin. yemeği yediğinizde hemen dağılın, sohbete dalmayın. çünkü bu hareketiniz peygamber'i üzmekte, fakat o (size bunu söylemekten) utanmaktadır. ama allah, hakkı söylemekten çekinmez. peygamber'in hanımlarından bir şey istediğiniz zaman perde arkasından isteyin. bu, hem sizin kalpleriniz, hem de onların kalpleri için daha temiz bir davranıştır. sizin allah'ın resûlünü üzmeniz ve kendisinden sonra onun hanımlarını nikâhlamanız asla caiz olamaz. çünkü bu, allah katında büyük (bir günah) tır."

ey peygamber! mehirlerini verdiğin hanımlarını, allah'ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helâl kıldık. bir de peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helâl kıldık). kuşkusuz biz, hanımları ve ellerinin altında bulunan cariyeleri hakkında müminlere neyi farz kıldığımızı biliriz. (bu hususta ne yapmaları lâzım geldiğini onlara açıkladık) ki, sana bir zorluk olmasın. allah bağışlayandır, merhamet edendir.

Sadece ayetin bir kısmında bir kadın mehir istemeden seninle evlenmek isterse evlenebilir ama diğer Müslümanlar mehir vermeden bir kadınla evlenemez yazıyor.

Bunun Allah sözü olduğuna inaniyorsun yani? Yemek yiyince hemen dağılın,sohbete dalmayın,perde arkasından isteyin felan ne iş,kıskanıyordur bizim eleman.

Allah hep bizim muhammede çalısıyor,iyi yardımcımış valla :)

.Dayı kızı,amca kızı hepsi helal,lakin Allah'ın akraba evliliğinden özürlü bebeklerin doğduğunu bilmesi gerekir.

İnsanları sonsuza kadar ışık ıçınde tutacak kitapdan evrensel mesajlardı sadece yazdıklarım.Dikkate almayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hammerdown -- 9 Nisan 2010; 17:47:23 >

• quote:

quote:

gel ben sana anlatayım. körü körüne bazı şeylere inanmışsın. daha önce de denemiştim bişeyler anlatmayı ama yine de yazayım.

Vakia/56/35-8. Biz ceylan gözlüleri, defterleri sağdan verilenler için yeniden yaratmışızdır; onları bakire, eşlerine düşkün ve hepsini bir yaşta kılmışızdır.

Duhan/44/54. Bu böyledir; onları iri siyah gözlü hurilerle eşlendiririz.

Rahman/55/56. Orada, bakışlarını yalnız eşlerine çevirmiş, daha önce ne insan ve ne de cinlerin dokunmuş olduğu eşler vardır.

Nebe 33. Gögüsleri tomurcuk gibi kabarmış yaşıt kızlar,

Kutsal bir kitapta memelerin ne işi var hemde sübyan memelerinin?
    Arap erkekleri uçkuruna düşkündür vede pedofilidir yani sübyancı. 7. yy da pedofili Bedevi Araplar arasında normal karşılanırmış.
    Bu günlerde de karşılanıyor. Gözünü açta gör gerçekleri
    http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&Date=14.1.2009&ArticleID=916971
    http://www.nethaber.com/Toplum/115302/12-yasinda-dogum-yaparken-oldu

• İnsan, evladına bu tür bir özgürlük tanımaz ama yaratan yarattığına özgürlük tanımış, korkarım insanlardan bir kısmı da cehenneme gidecek, ister hoşumuza gitsin ister gitmesin bu gerçekle yaşamak ve kendi canımızı cehennemden kurtarmak zorundayız
    diğer bir deyişle bizimle doğru düzgün ilgilenmemiş buna rağmen bütün kabahati bize atmış..ayrıca affediciliğide yok hani.. sonsuza dek cehennemde yakacak insanları..bırak bağışlayıcılığı bol olan bir yaratıcıyı sıradan orta hali bir insan bile hiç bir canlıya sonsuza dek işkece edecek kadar acımasız değildir..
    yarrtığına doğru düzgün sahip cıkmadığını buna rağmen yapılan hatalar karsısında cok tehtidkar ve acımaısz olduğunu düşünüyorum...

Bu sorunun bir tek cevabı var. Allah’ın Tanrı olması verdiği kararlar sebebiyle kimseye hesap verecek olmaması** Ben kendi adıma en azından seçme şansı verdiği direk cehenneme sokmadığı için teşekkür ediyorum.
    Ve size ikinci bir kendizi hayal etmenizi istiyorum. Uçsuz bucaksız bir enginlikte, birlikte olduğunuz kalabalıkla, karanlıkta sonunuzu beklerken, uzaktan bir ışık demetinin yaklaştığını ve haşmeti size ürküten milyarlarca melekten oluşan bir ordunun Allah’a eşlik ettiğini gördüğünüz anı düşünün. Yine aynı şeyi sorup. “Allah da kim oluyor ki beni imtihana tabi tutuyor” diyebilecek misiniz?
    Böyle dünyadayken binlerce perdenin arkasından hesap sormak kolay…

benim size sorduğum seyler sizin zamanında ve hatta hala anlattığınız seyer..ama yukardada anlattığım gibi celişkililler.. allaha sual olunmaz diyorsun da o beyni ne diye vermiş..o ögüzr iradeyi ne diye vermiş..
    allaha sual etmediğiniz için islam ülkeleri bu halde..düşünmekten irdelemekten aciz.. islam yanlış anlaşılıyor deme.. onları sual etmediği için suclayamzsın..düşünmeye basladıkları an yoldan cıkabilirler..

ayrıca kime hesap verceğim konusundada emin değilim.. 1000 lerce tanrı var.. allaha hesap vereceğinden nasıl bu kadar eminsin..

İslam köle azat etmeyi teşvik etmiş ama ne kadar köle varsa serbest bırakın dememiştir. Zaten mümkün de değildir.
    neden değildir.. batının zoruyla en büyük köle tacirleri bile bundan vazgeçmiştir..alalh için çok mu zordu...

Köle savaş esiri anlamına gelmektedir. Savaş sırasında karşı orduda bulunan kadın ve erkeklerin savaş sonunda malup edilmesi ile elde edilir. Savaş sırasında çekinmeden senin canını alabilecek, sana silah çekmiş ama gücü yetmediği için bunu başaramamış bir düşmanın, malup edildikten sonra öldürülmesi yerine hayatının kendisine bağışlanması onu borçlu kılar.
    hiç saldırmamamk gibi bir sey aklınıza geldimi acaba.. neden öldürmek yada köle edilmekten basak sık yok..mesela abd liler ırakı işgal ettikten sonra erkekrlei öldürüp kadınları ve cocukları köle etseler bunu nprmal mi karsılardın.. sevgi barsı hoşgörü... islamla adını yanyana andığını bu tr seyler nerde???
    o gün pek hoşgörülü değilmiş arap yarım adası..bugun de öyle..islam onlara ne kazandırdı..pek coğu batı sayesinde baskasının malı olmaktan kurtuldu..

Bu her hukukta böyledir. Ayrıca bu hukuk uygulanmazsa, karşı ülkeler savaş esiri aldığı halde bizimkiler bırakmak zorunda kalacaklarından, karşı taraf bizim esirlerimize dilediğini yaparken biz bırakmaz zorunda kalır zarar görürdük. İslam kimseye zarar verecek bir emir vermez.
    tc yasalarıda dahil bugunkü hiç bir hukuk sistemi köleliği ysakla saymaz..suc sayar..sava esirleine bile hak tanır.. kafanıza göre gidip onları öldüremezisniz yada işkenc edemezsiniz.. ayrıc demişsinki karsı tarafa yapıyor.. ahmet kendini camdan atsa sendemi atacksın derle ya..baskı hatalıys sendemi tekrar etmek zorundasın... mnatıklı bir savunmaa değil..

Çocukların güzelliğini ve saflağını inceleyin
    çocupun güzelliği saflığı dinle milliyetçilikle beyninin yıkanmasından gelir..bakınız bu masum cocuklar büyünce dünya ne hale gelmiş..

Ancak insan çevresel etmenlerle ne yazıkki bozulur. Kuran da insana özünü hatırlatır ve düzeltir.
    insanın özü nedir peki.. diğer canlılardan pek farklı deği..şimdi diyeceksin ki kendini hayvanla bir mi görüyorsun..acıkcası insanların yaptıklarına bakınca hayvanları bile dah medeni görüyorum.. bu yapılanların arkasında din ve milliyetçilik vardır..

Anlayacağınız Allah birine lanet okuyorsa kim olduğuna bakmadan, karar vermeyin.
    kusursuz yaratıcı hakret edip bedua edip lakıp takıyorsa neden taktığını mı soralım..muhtesem savunama... çocuklarını nasıl eğiteceksin.. kötü birini gördüğünde küfür edip lakap takıp alayamı alsın..

Bu olaydan bizim alacağımız ibret sadece evlilik değildir. Allah’tan gelen bir hakikat olduğunda toplumun o zamana kadar Kabul ettiği ve doğru saydığı ancak hurafeden ibaret olan şeylerle savaşırken korkmamamız ve topluma karşı durmaktan çekinmemiz gerektiğidir.
    köleliğğe karsıda saval vermeymiş allah.. güzel olurmus..ama 20 yy baslırında en büyük köle ticaretitin merkezlerindedi bu bölge.. ayrıca bu kadr öenmli konuya örnek istedim..mesela kim evlenmiş evlatlığının hanımıyla.. sokağa cık sor bakalım..benim bir evlatlığım var.. hayatını kaybetti ..hanımıyal evlenmek istiyorum..sizce normaimildir diye sor.. olayı dine karıstırma..karsıdaki anlamasın dini birsey olduğunu..bak o zaman ahlaki karsılıyormu gör...

Köle ile hür hak bakımından eşittir
    fatihi karsıtıma şimdi.. onun yaptıkları ilsmı bağlamz..yanlış birsey yapsa onun yaptıkları islama mal edilemz derdin..o yüzden direk hz.muhammedle devam edelim kobuuya ..yada o döneim insnalarıyla..
    mesela bir efendi birisini öldürdüğünde köle azad ederek kurutlabilir..
    pekiya bir köle yanlışlıkla birisini öldürüse..halbuki onunda bir hakkı olmazı lazım değil mi.. ayrıca lah köle ile hür bir olurmu diyor.. sen ne diyorsun anlamdım.. köle ile hür eşit değilmiş işte.zaten birisi efendi biriside onun malı.. nasıl hakka sahp olabilirlr..köle efendisi üzerinde hak idda edebilirmi.. yapma gözünü seveyim..

saygılar..

• quote:

Orijinalden alıntı: Ulaş!

quote:

Orijinalden alıntı: nanaka9

işçiye 17$ maaş veren bir ülkeyi övüyorsunuz sizi tebrik ederim
    Nedense hemen hemen her gün Amerikaya kaçarken ölen kübalı göçmenlerin haberlerini duyarız.
    Küba günümüzde kapitalist ülkelerin genelevi haline gelmiştir.Merak eden varsa Google amcadan araştırıp öğrenebilir.

işçi 17 $ maaş alır çünkü işçinin bütün ihtiyaçları zaten karşılanıyordur..Eğitim,sağlık ve ya herhangi bir temel hakkını elde etmek için para ödemezler..Google ı açıp bakmaya gerek bile yok..bize sorsan da yeter ;)

Senin baban da Küba'da işçi olsaydı, 17 $ maaşla şuan yaşamda olabilir miydin gerçekten çok merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Morpheew

quote:

quote:

Nedense hemen hemen her gün Amerikaya kaçarken ölen kübalı göçmenlerin haberlerini duyarız.
    Küba günümüzde kapitalist ülkelerin genelevi haline gelmiştir.Merak eden varsa Google amcadan araştırıp öğrenebilir.

işçi 17 $ maaş alır çünkü işçinin bütün ihtiyaçları zaten karşılanıyordur..Eğitim,sağlık ve ya herhangi bir temel hakkını elde etmek için para ödemezler..Google ı açıp bakmaya gerek bile yok..bize sorsan da yeter ;)

Senin baban da Küba'da işçi olsaydı, 17 $ maaşla şuan yaşamda olabilir miydin gerçekten çok merak ediyorum.

neden anlamamakta ısrar ediyorsunuz
    yaşardı
    saglık bedava !
    bakım bedava !
    yaşamak için gerekli olan herşey bedava!

• quote:

Orijinalden alıntı: popeye85

İnsan, evladına bu tür bir özgürlük tanımaz ama yaratan yarattığına özgürlük tanımış, korkarım insanlardan bir kısmı da cehenneme gidecek, ister hoşumuza gitsin ister gitmesin bu gerçekle yaşamak ve kendi canımızı cehennemden kurtarmak zorundayız
    diğer bir deyişle bizimle doğru düzgün ilgilenmemiş buna rağmen bütün kabahati bize atmış..ayrıca affediciliğide yok hani.. sonsuza dek cehennemde yakacak insanları..bırak bağışlayıcılığı bol olan bir yaratıcıyı sıradan orta hali bir insan bile hiç bir canlıya sonsuza dek işkece edecek kadar acımasız değildir..
    yarrtığına doğru düzgün sahip cıkmadığını buna rağmen yapılan hatalar karsısında cok tehtidkar ve acımaısz olduğunu düşünüyorum...

Bu sorunun bir tek cevabı var. Allah’ın Tanrı olması verdiği kararlar sebebiyle kimseye hesap verecek olmaması** Ben kendi adıma en azından seçme şansı verdiği direk cehenneme sokmadığı için teşekkür ediyorum.
    Ve size ikinci bir kendizi hayal etmenizi istiyorum. Uçsuz bucaksız bir enginlikte, birlikte olduğunuz kalabalıkla, karanlıkta sonunuzu beklerken, uzaktan bir ışık demetinin yaklaştığını ve haşmeti size ürküten milyarlarca melekten oluşan bir ordunun Allah’a eşlik ettiğini gördüğünüz anı düşünün. Yine aynı şeyi sorup. “Allah da kim oluyor ki beni imtihana tabi tutuyor” diyebilecek misiniz?

benim size sorduğum seyler sizin zamanında ve hatta hala anlattığınız seyer..ama yukardada anlattığım gibi celişkililler.. allaha sual olunmaz diyorsun da o beyni ne diye vermiş..o ögüzr iradeyi ne diye vermiş..
    allaha sual etmediğiniz için islam ülkeleri bu halde..düşünmekten irdelemekten aciz.. islam yanlış anlaşılıyor deme.. onları sual etmediği için suclayamzsın..düşünmeye basladıkları an yoldan cıkabilirler..

ayrıca kime hesap verceğim konusundada emin değilim.. 1000 lerce tanrı var.. allaha hesap vereceğinden nasıl bu kadar eminsin..

İslam köle azat etmeyi teşvik etmiş ama ne kadar köle varsa serbest bırakın dememiştir. Zaten mümkün de değildir.
    neden değildir.. batının zoruyla en büyük köle tacirleri bile bundan vazgeçmiştir..alalh için çok mu zordu...

Köle savaş esiri anlamına gelmektedir. Savaş sırasında karşı orduda bulunan kadın ve erkeklerin savaş sonunda malup edilmesi ile elde edilir. Savaş sırasında çekinmeden senin canını alabilecek, sana silah çekmiş ama gücü yetmediği için bunu başaramamış bir düşmanın, malup edildikten sonra öldürülmesi yerine hayatının kendisine bağışlanması onu borçlu kılar.
    hiç saldırmamamk gibi bir sey aklınıza geldimi acaba.. neden öldürmek yada köle edilmekten basak sık yok..mesela abd liler ırakı işgal ettikten sonra erkekrlei öldürüp kadınları ve cocukları köle etseler bunu nprmal mi karsılardın.. sevgi barsı hoşgörü... islamla adını yanyana andığını bu tr seyler nerde???
    o gün pek hoşgörülü değilmiş arap yarım adası..bugun de öyle..islam onlara ne kazandırdı..pek coğu batı sayesinde baskasının malı olmaktan kurtuldu..

Bu her hukukta böyledir. Ayrıca bu hukuk uygulanmazsa, karşı ülkeler savaş esiri aldığı halde bizimkiler bırakmak zorunda kalacaklarından, karşı taraf bizim esirlerimize dilediğini yaparken biz bırakmaz zorunda kalır zarar görürdük. İslam kimseye zarar verecek bir emir vermez.
    tc yasalarıda dahil bugunkü hiç bir hukuk sistemi köleliği ysakla saymaz..suc sayar..sava esirleine bile hak tanır.. kafanıza göre gidip onları öldüremezisniz yada işkenc edemezsiniz.. ayrıc demişsinki karsı tarafa yapıyor.. ahmet kendini camdan atsa sendemi atacksın derle ya..baskı hatalıys sendemi tekrar etmek zorundasın... mnatıklı bir savunmaa değil..

çocupun güzelliği saflığı dinle milliyetçilikle beyninin yıkanmasından gelir..bakınız bu masum cocuklar büyünce dünya ne hale gelmiş..

Ancak insan çevresel etmenlerle ne yazıkki bozulur. Kuran da insana özünü hatırlatır ve düzeltir.
    insanın özü nedir peki.. diğer canlılardan pek farklı deği..şimdi diyeceksin ki kendini hayvanla bir mi görüyorsun..acıkcası insanların yaptıklarına bakınca hayvanları bile dah medeni görüyorum.. bu yapılanların arkasında din ve milliyetçilik vardır..

Anlayacağınız Allah birine lanet okuyorsa kim olduğuna bakmadan, karar vermeyin.
    kusursuz yaratıcı hakret edip bedua edip lakıp takıyorsa neden taktığını mı soralım..muhtesem savunama... çocuklarını nasıl eğiteceksin.. kötü birini gördüğünde küfür edip lakap takıp alayamı alsın..

Bu olaydan bizim alacağımız ibret sadece evlilik değildir. Allah’tan gelen bir hakikat olduğunda toplumun o zamana kadar Kabul ettiği ve doğru saydığı ancak hurafeden ibaret olan şeylerle savaşırken korkmamamız ve topluma karşı durmaktan çekinmemiz gerektiğidir.
    köleliğğe karsıda saval vermeymiş allah.. güzel olurmus..ama 20 yy baslırında en büyük köle ticaretitin merkezlerindedi bu bölge.. ayrıca bu kadr öenmli konuya örnek istedim..mesela kim evlenmiş evlatlığının hanımıyla.. sokağa cık sor bakalım..benim bir evlatlığım var.. hayatını kaybetti ..hanımıyal evlenmek istiyorum..sizce normaimildir diye sor.. olayı dine karıstırma..karsıdaki anlamasın dini birsey olduğunu..bak o zaman ahlaki karsılıyormu gör...

fatihi karsıtıma şimdi.. onun yaptıkları ilsmı bağlamz..yanlış birsey yapsa onun yaptıkları islama mal edilemz derdin..o yüzden direk hz.muhammedle devam edelim kobuuya ..yada o döneim insnalarıyla..
    pekiya bir köle yanlışlıkla birisini öldürüse..halbuki onunda bir hakkı olmazı lazım değil mi.. ayrıca lah köle ile hür bir olurmu diyor.. sen ne diyorsun anlamdım.. köle ile hür eşit değilmiş işte.zaten birisi efendi biriside onun malı.. nasıl hakka sahp olabilirlr..köle efendisi üzerinde hak idda edebilirmi.. yapma gözünü seveyim..

saygılar..

Hepsini okudum gerçekten insanı düşünmeye teşvik eden şeyler yazmışsın.

• Morpheew

orası uzaymı orda yasamıyormu insan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: popeye85

İnsan, evladına bu tür bir özgürlük tanımaz ama yaratan yarattığına özgürlük tanımış, korkarım insanlardan bir kısmı da cehenneme gidecek, ister hoşumuza gitsin ister gitmesin bu gerçekle yaşamak ve kendi canımızı cehennemden kurtarmak zorundayız

saygılar..

düşünmekten alamıyor insan kendisini,

• quote:

Orijinalden alıntı: Morpheew

quote:

quote:

Burdaki işçiye baktığında kira,sağlık,o bu şu derken elinde 0 lira kalıyor.Üstüne borç yapıyor.Bunları ödeyemeyip bunalıma girip intihar edenler var.Annemde babamda işçi benim sen bilmiyosan ben söleyim aynen bu şekilde para kalmıyor.En azından kendi evimiz kira vermiyoruz.Bi düşün bakalım hangi sistemdeki daha rahat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArjesT -- 9 Nisan 2010; 19:03:26 >

• iyne konu dine dönmüş.yöneticiler nerde acaba.
    konunun başlıgıyla hadislerin ayetlerin ne alakası var ?
    bu devirde hala komünizmi dinsiz olarak gören bi kitle var acıyorum dogrusu.
  • Merhaba,
    Bu konu gerçekten çok ama çok zamanımı alıyor. Bunun için son yazdıklarınıza da cevap yazarak bitiriyorum.

quote:

Bunun Allah sözü olduğuna inaniyorsun yani? Yemek yiyince hemen dağılın,sohbete dalmayın,

Peygamber Efendimiz, yemek yiyince dağılmalarını kendisi de söyleyebilirdi. Zaten sizin saldırdığınız gibi bir insan olsaydı kalp kırmak konusunda hassas olmazdı söylerdi. Ancak onun yüreğindeki hassasiyeti sadece Allah bildiği için uyarı da Allah'tan geldi. Sonraki nesillere de örnek olması (rahatsızlık duyabilecek insanların evinde gereksiz yere oturmamak) için bir adabı muaşeret kuralı olalarak Kuran-ı Kerim'de de bu ayetin yeri vardır.

quote:

perde arkasından isteyin felan ne iş,kıskanıyordur bizim eleman.

Sizler peygamberin konumunun farkında değilsiniz; insanlığı kurtarmak için gönderilen son peygamberdi. Bu hassas görev gereği, onun eşlerinin diğer insanlardan farklı olarak, kalplerinden bile kötülük geçirmemesi gerekir. Bunun için gerekli önlem alınmıştır.

quote:

Allah hep bizim Muhammed’e çalısıyor,iyi yardımcımış valla :)

Senin Allah’a verdiğin değer neyse Allah’ın sana verdiği değer de odur. Buradan Peygamber Efendimizin Allah’a ne kadar değer verdiğini anlayabilirsiniz. 7 çocuğu hayatındayken biri bebekken olmak üzere öldüğü, akrabaları ve yakın arkadaşları şehit edildiği, açlığa ve susuzluğa tahammül etmek zorunda kaldığı halde Allah’a hizmet etmekten bir adım gerilememiştir. Allah’ın ona verdiği değeri hak eden bir insandır.

.
    quote:

Dayı kızı,amca kızı hepsi helal,lakin Allah'ın akraba evliliğinden özürlü bebeklerin doğduğunu bilmesi gerekir.

İnsanda resesif genlerin ortaya çıkışı size lise biyolojide bezelyelerle yapılan mendel deneyleri ile gösterilenden daha karmaşık bir mekanizmayı gerektirir. Aksi takdire 5 evlilikten birinin kuzenler arası olduğu ülkemizde hastalıktan geçilmemesi gerekirdi. Soyunda hastalık olan bir ailenin kuzenleri arasında yapılan evlilikte hasta çocuk olma ihtimali bulunsa da, tesadüfen resesif olarak evlenmiş akraba olmayan insanlarda da kalıtsal hastalıklar görülmektedir.
    İslam hastalıklı bir soya mensup bir grup insanı korumak için bütün insanlığı kaldıramayacağı bir yük altına sokmaz.
    Kuzenlerin evlenmesinin yasak olduğunu bir düşünün bakalım. Size makul mantıklı geliyor mu?
    Filin kulağını tutup bütün gövdesi hakkında yorum yapıyorsunuz.

quote:

İnsanları sonsuza kadar ışık içinde tutacak kitapdan evrensel mesajlardı sadece yazdıklarım.Dikkate almayın.

Sen bu saldırgan tarzınla ve tarafgir fanatikliğinle, gerçeği görmek ve düşünüp anlamak için sormak yerine fitne çıkarmaya çalıştıkça zaten dikkate alınmayacaksın.

Bahsi geçen ayet, peygamber kadar diğer inananları da ilgilendirmekte ve evlilik konusuna açıklık getirmektedir. Müminlerin Annesi durumundaki Peygamber eşlerinin konumunu açıklayarak onlarla evlenilmesini yasaklamaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihbarut -- 12 Nisan 2010; 17:31:28 >

• quote:

gel ben sana anlatayım. körü körüne bazı şeylere inanmışsın. daha önce de denemiştim bişeyler anlatmayı ama yine de yazayım.
    Vakia/56/35-8. Biz ceylan gözlüleri, defterleri sağdan verilenler için yeniden yaratmışızdır; onları bakire, eşlerine düşkün ve hepsini bir yaşta kılmışızdır.
    Duhan/44/54. Bu böyledir; onları iri siyah gözlü hurilerle eşlendiririz.
    Rahman/55/56. Orada, bakışlarını yalnız eşlerine çevirmiş, daha önce ne insan ve ne de cinlerin dokunmuş olduğu eşler vardır.
    Nebe 33. Gögüsleri tomurcuk gibi kabarmış yaşıt kızlar
    Kutsal bir kitapta memelerin ne işi var

Memelerle ençok ilgilenen siz olduğunuz, kadınlar tesettür giymesin göz zevkimiz bozuluyor diye çığırdığınız halde neden bu ayetler ençok size batıyor anlamıyorum.
    Siz dine girince hormonlarından ari melek olunduğunu falan mı sanıyorsunuz?
    Bilakis yukarıda sayılan bütün güzellikler müminlere Allah tarafından bahşedilecek nimetlerdir.
    Kafirler de zakkum ağacının tomurcukları ile idare etsinler.

quote:

hemde sübyan memelerinin?

Sen tomurcuk görmedin herhalde. Ne zamandan beri sübyanların göğüsleri tomurcuk gibi oluyormuş.
    Ayrıca ayetteki “yaşıt kızlar” ifadesini görmüyor musun. Cennet kızları sübyansa Cennete giren erkekler çocuk olarak mı girecek senin söylediğine gore…

12 yaşında bir kız çocuğunun doğum yaptığı bir haberi yazmışsın
    quote:

Bu da sana çinden 9 yaşında doğum yapan bir kız çocuğunun haberi
    http://www.sensizasla.net/cinde-9-yasindaki-bir-kiz-cocugu-dogum-yapti_39268.html

Sen Californication şarkısını biliyor musun? Sözlerinden biri
    “A teenage bride with a baby inside, Getting high on information”
    “Çocuk yaşta karnında bebeği ile evlenen gelin…” ifadesini içeriyor ve bunun batılılaşma olduğunu eleştiriyor. Sen aynı şekilde doğuyu eleştirirken…
    Demek ki kötülük doğu veya batı değil.

Ayrıca kommünist veya dinsiz ülkeler, sübyan ticareti ile tanınırken, sen islamı eleştiriyorsun. Türkiye’de müslümanız bak bakalım var mı sübyancılık.

quote:

Arap erkekleri uçkuruna düşkündür

Dünya’nın diğer erkekleri farklıdır çünkü…

quote:

vede pedofilidir yani sübyancı. 7. yy da pedofili Bedevi Araplar arasında normal karşılanırmış. Bu günlerde de karşılanıyor. Gözünü açta gör gerçekleri
    http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&Date=14.1.2009&ArticleID=916971

Bugün parayı bulduktan sonra arapların ne tip bir pislik içinde olduklarını bilmiyorum ve ben çoğunu sevmediğim gibi müslüman sıfatına haiz görmüyorum (her milletin iyisi kötüsü vardır).
    Hz. Ayşe ile ilgili çok tartışıyorsunuz. Benim merak ettiğim şu. Siz kimin hakkını koruyorsunuz? Hz. Ayşe’nin mi?
    Eğer böyle yapıyorsanız boşuna avukatlığa soyunuyorsunuz. Yazdığınız onca rivayet arasında, “Ayşe bu evlilikten razı değildi” diye bir ifade var mı?
    Boşanmak istedi de izin vermediler mi yazıyor?

Bilakis aynı kaynakları okuyun. Hz. Ayşe’nin peygambere aşık olduğunu, onu çok yakışıklı bulduğunu (En yakışıklı erkek olan Hz. Yusuf’tan bile…) söyleylediği rivayetlerle karşılaşacaksınız. Size ne yaşından, karışmayın insanların işine onlar mutluysa eğer...

Yok eğer savunduğunuz bir grup şerefsizin peygamber genç bir kadınla evlenmiş deyip genç kızları babalarından para karşılığı almaları bu adamlarında zengin ama yaşlı adamlara kızlarını vermekten çekinmemeleri ise. Sorun bakalım bu adamlar dinin diğer hangi emirlerini de yerine getiriyor.
    “Kitabın (işine gelen) bir kısmını kabul edip, diğer bir kısmını kabul etmeyenler kafirlerin ta kendisidir” bana dindar görünen dinsizlerin zulümlerini anlatmayın, onlarla benim yaptığım gibi sizde savaşın ve zulümlerine mani olun.

• @popeye85

Sizde ciddi bir zihin karışıklığı var. Yorumlarınız sağlıklı değil. Allah’tan şifa dilerim, çünkü benim elimden gelebilecek bir şey yok. Anlattıklarım kulağınızdan girdikten sonra öyle farklı yorumlanıp anlaşılıyor ki mesajımı ulaştırmam mümkün değil.

Yine de son bir gayretle son cevaplarımı yazıcam.

quote:

Siz hayat denen nimetin değerinin farkında değilsiniz. Bu da bu nimete nankörlük etmenin cezasının büyüklüğünü anlamanızı engelliyor. Yoktan var edildiniz, cansızken can verildiniz, hayvanken bilinç verilip insan oldunuz. Doğru yolu bulmanız için kitap ve elçi de gönderildi, zaten kendisine uyarıcı gelmeyenler sorumlu da tutulmuyor.
    Sıklıkla Allah’ı suçluyor ve yargılıyorsunuz. Bu konumda değilsiniz. Kul olarak haddinizi bu dünya’da veya öbür dünyada öğreneceksiniz.
    Allah tehditkar ve acımasız değildir. İyilik yapana 10 misli vereceğini, kötülük yapana 1 bir misli vereceğini sonra tartacağını ağır geleni cennete koyacağını yazıyor. Bu da Allah’ın merhametinin gazabından 10 kat fazla olduğunu gösteriyor. İnsanın iyilikleri 10 ile çarpıldığı halde kötülüğe galip gelmiyorsa hak edeceği yeri kabul etmiş demektir.

quote:

ayrıca kime hesap verceğim konusundada emin değilim.. 1000 lerce tanrı var.. Allaha hesap vereceğinden nasıl bu kadar eminsin..

Bir tane Allah var. Geri kalan sizin sanrılarınız ve şüpheleriniz. 1000 lerce olsaydı birbirleri ile savaşırlardı ve evrenin düzeni bozulurdu.

quote:

Sizin söz ettiğiniz Avrupa’nın kaldırdığı kölelikte, Afrika’ya gidip masum, hiçbirşeyden habersiz adamları prangalara bağlayıp getirip zulmederek kullanıyorlardı. Kaldırılan budur. Bunun gibi bir kölelikle benim daha önce açıkladığım savaş sonrası esirlere canlarını bağışlayıp, insan muamelesi ederek hizmetçi olarak kullanmak arasında fark var. Bu farkı, bana sormadan önce siz de düşünürek görebilirdiniz.

quote:

Siz kaç defa göğüs göğse savaştınız, öldürülme korkusu yaşadınız da savaş esirlerine edilecek muameleyi tartışıyorsunuz. Az önce boğazınıza sarılan adamı, savaş bitiminde güllük gülistanlık mı yaşatacaktınız?
    Böyle her şeyin olması gerektiği gibi olduğu ütopik dünyalarınızda teorik olarak tartışmak ne kolay. Esir Müslüman Türk askerlerini costik havuzlarına sokup kör kalmalarını sağlayan dinsizleri görmüyor, biz onları esir ettiğimizde yaptığımız muameleyi eleştiriyorsunuz.
    Müslümana silah çeken, öldürmeye baksın aksi takdirde esir edilirse köle olur. Ama tarihte de örnekleri görülecek şekilde, onun bir müslümanın esaretinde yaşayacağı köle hayatı, kendi kafir yaşantısından bile iyidir.

quote:

Çocukların doğuştan gelen güzellik ve saflığını dahi beyin yıkamak gibi anlamsız şekilde yorumluyorsanız, konuşmaya luzum yok.
    Ancak kastettiğiniz yazdığınızdan farklıysa, milliyetçilik ve dinin çocukları bozduğunu iddia ediyorsanız. Dinin fıtratı bozduğu konusunda yanılıyorsunuz. Din, iyi ve güzel olmayı, öyle kalmayı emrediyor, çocuklar da zaten öyleler.

quote:

Yanılıyorsunuz, bu ayette Allah, ebu lehebe Beddua etmez (Böyle olsa temenni olurdu), onu lanetler ve başına gelecekleri haber verir. Nitekim Ebu Leheb, çiçek hastalığına benzer bir hastalığa yakalanır. Evdeki yakınları bile, bulaşmasından korkarak onu yanlız bırakırlar. Ölümünden sonra üç gün boyunca kimse ona yanaşamaz ve cesedi çürüyerek kokmaya yüz tutunca oğulları bir hendek kazdırtır ve babalarının cesedini içine sopayla iterek toprakla kapatırlar.

Peygamber akrabalarını toplayıp onlara ilk kes risaletini bildirdiğinde, Ebu Leheb Amcası olduğu halde, “Kahrolasıca” diye hitap ederek daha baştan yıldırmaya çalışmış ve onun başarısız olması için yıllarca çalışarak Allah’ın bu lanetini hak etmiştir.

Anlayamadığım şu ki size ne oluyor? Allah Ebu Lehebin belasını versin deyince ayağa kalkıyorsunuz. Ne tip bir bağınız var adamla…

quote:

onun yaptıkları ilsmı bağlamz.. o yüzden direk hz.muhammedle devam edelim kobuuya ..yada o döneim insnalarıyla..

quote:

fatihi karsıtıma şimdi..

Fatih’in ahlakı islam ahlakıydı, karıştırırım.

quote:

yanlış birsey yapsa onun yaptıkları islama mal edilemz derdin..

evet öyle derdim, İslama uyduğumuz kadar güzeliz, yanlışlarımız nefsimizden güzelliklerimiz de Allah’tandır..

quote:

Böyle bir saçmalık söz konusu değil. Haksız yere cana kıyanın canına kıyılır. Kısas var. Kim olursa olsun.

quote:

ayrıca Allah köle ile hür bir olurmu diyor

O ayeti güzel okuyun, orada Allah’a kul olan özgürdür, kula kul olan köledir ikisi bir olmaz anlamı var, sizin yorduğunuz anlam yok

• Böylelikle yazdıklarımın sonuna gelmiş bulunuyorum. Allah'tan sizin için hidayet ve başarı dilerim.
    Selametle
  • bu durumun tam tersi Kuzey Kore - Güney Kore arasında geçerli
  • quote:

12 yaşında bir kız çocuğunun doğum yaptığı bir haberi yazmışsın
    quote:

Bu da sana çinden 9 yaşında doğum yapan bir kız çocuğunun haberi
    http://www.sensizasla.net/cinde-9-yasindaki-bir-kiz-cocugu-dogum-yapti_39268.html

Sen Californication şarkısını biliyor musun? Sözlerinden biri
    “A teenage bride with a baby inside, Getting high on information”
    “Çocuk yaşta karnında bebeği ile evlenen gelin…” ifadesini içeriyor ve bunun batılılaşma olduğunu eleştiriyor. Sen aynı şekilde doğuyu eleştirirken…
    Demek ki kötülük doğu veya batı değil.

Ayrıca kommünist veya dinsiz ülkeler, sübyan ticareti ile tanınırken, sen islamı eleştiriyorsun. Türkiye’de müslümanız bak bakalım var mı sübyancılık.

türkiye'de yok mu sanıyorsun?

varmadan sekizine ergin oldu ünzile
    hem cocuk
    hemde kadın
    12 sinde ana
    bir gül gibi al ve narin
    bir su gibi saydam ve sakin
    susar kadın ünzile

ayrıca sapıklığa savunma olarak başka sapıklıklar gösteriyorsun. ciddi ciddi oturup düşünmen lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: core_eye

Alın birde buradan bakın:

2009 Happy Planet Index
    http://en.wikipedia.org/wiki/Happy_Planet_Index

1 Costa Rica 76.1
    2 Dominican Republic 71.8
    3 Jamaica 70.1
    4 Guatemala 68.4
    5 Vietnam 66.5
    6 Colombia 66.1
    7 Cuba 65.7
    8 El Salvador 61.5
    9 Brazil 61.0
    10 Honduras 61.0
    11 Nicaragua 60.5
    12 Egypt 60.3
    13 Saudi Arabia 59.7
    14 Philippines 59.0
    .
    .
    .
    .
    .
    41 Thailand 50.9
    42 Haiti 50.8
    43 Netherlands 50.6
    .
    .
    .
    79 Iraq 42.6
    80 Cambodia 42.3
    81 Iran 42.1
    82 Bulgaria 42.0
    83 Turkey 41.7
    .
    .
    .

Nedense ben o listeyi çok ciddiye almıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknikkonular -- 13 Nisan 2010; 4:19:27 >

• Hayalperest komünallere selam :) Düşüncelerinizin birer ütopyadan ibaret olduğunu bildiğinizi varsayıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.