Şimdi Ara

Kronik rahatsızlıklarla yaşamayı öğrenmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • forumda fiziksel kronik problemler yaşayan ve bunlara alışan arkadaşlar var mı ?

varsa eğer bunları nasıl kabullendiniz, zor olmadı mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyi birisiydim -- 24 Aralık 2020; 12:57:8 >

• Gastrit ne ki Bende 15 sene oldu hala var.

Biz daha neler yaşadık bir bilsen. İstersen anlatayım ama üzücü olaylar. Anlatim mı ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Quantum Limit kullanıcısına yanıt

anlat hocam ben dinlerim...

Kronik rahatsızlıklarla yaşamayı öğrenmek
  • Neeee gastrit mi. Aman allahım kardeşim çok zor çok. Allah dayanma gücü versin, çok ağır bir hastalıktır. Seni en iyi ben anlarım bende de tırnak batması var. Çok zor hastalıklar gerçekten

• iyi birisiydim kullanıcısına yanıt
    Geçmişte babamdan çok çektik hocam. 10'larca olay var ben sadece 3 örnekle özetleyecem.

1. Olay. Yıl 1985 memleketim, ben bir yaşlarında. Babam anneannemin evine sarhoş gelip beni kaçırıyor ve bizim eksi mahalleye yakın (çevre ev dolu) bir bataklığa saplıyor, batarken ağlayarak ölmemi bekliyor. Şahitler var onlar her seyi anlattı. Annem ve anneannem kurtarıyor.

2. Olay. Yıl 2000. Yaklaşık 1 hafta boyunca gece gündüz sel gibi yağmur yağmıştı. Sonra bahçemizi ve çevredeki tüm sokakları su basmıştı. Hatırlıyorum dere taşmıştı çok korkmuştuk. O gece sokağa kanalizasyon kapağını açmak için komşularla seferber olduk ve farkında olmadan mikrop kapmıştım. Hatanede yoğun bakımda yaklaşık 10 gün tedavi gördüm ve 10 kilodan fazla verdim. Bir gün annem babamı sokta yürürken görür ve seslenir (o zamanlar ayrılar) ve ekonomik durumumuz pek iyi değil. "Oğlun çok ağır hasta bir git dolaş ne olacagı belli değil" der. Pislik sırtını çevirip hiç bir sey demeden ters yol alır.

3. Olay. Yıl 1982. Abimin cenazesi (bebekken ölüyor). Annem üzülerek hep anlatırdı. "Baban hiç bir kez abin için üzülmedi ve mezarında gitmedi" Cenaze töreni hariç.

Öz babamın benim için hayatta yaptıgı en büyük iyilik bir kaç kez elime birazcık harclık vermesi dışında hiç bir şeyi yok. Hep annem çalıştı baktı büyük zorluklarla, babamla evliyken de öyleydi. Babam bir kez olsun bana oğlum deyip samimi şekilde baba gibi sarılmadı, soğuk durdu. 

Ben hastanede can cekişirken sonradan öğrendim 1999'da dedemden kalma koca ormanı kooperatife, devlete bedavaya satmış 50 bin levaya. Bu günün değeri 500 bin lira.

Bu parayı 3 - 4 yılda harcadı. Kumar, karı, meyhaneler taksiler yeme sıçma vs. şeylere. Geleceğimi elimden çaldı beni sevmiyordu ama ne kadar da istesem yine de ondan yeterince nefret edemiyorum, çok garip bir his.

Bir gün ona şu soruyu sormuştum. Baba elindekini tüm imkanları her şeyi tükettin yaşlanınca ne yapmayı düşünüyorsun. 

Aynanın önüne geçip (belden yukarısı çıplak vaziyette) ağır yüz ifadesiye aynen söyle dedi: ASARIM KENDİMİ ! Kafa biraz iyi tabi. 

Bende aklımca dedim. İyi fikir, görürüz götünü. 

Geçen yıl memleketten haber geldi kısmı felç geçirmiş. Çok büyük bir şey değil her halde. Yazık kendini asamamış bile. Benim yapabileceğim bir şey de yok. Artık ne onun, ne de benim ona bir borcum kaldı. 

Benim de böyle babam vardı işte. Bir zamanlar onu gerçekten sevdiğimi düşünmüştüm ama yanılmışım.

Hem dahası da var

Geçmişte tam 4 kez ölüm atlattım. 3 kez çocukken. ilki bebekken idi öz babam öldürmek istemişti ve en son 10 yıl önce. Hayatın değerini çok iyi bilirim ve her ne kadar zor olursa olsun yaşamaya değerdir. Üstelik bazı fiziksel rahatsızlıklarım da var son 12 yıldan beri ama beterin beteri var tabi.

Ölümü atlatırsan sende yaşamın değerini çok iyi anlarsın çünkü her şey tecrübeye dayalıdır.

Bir de tüm bunlar yetmezmiş gibi 11 yıl aşk acısı çektim ben (2001 - 2011 dönemi). İyi günlerimiz de olmuştu tabi ama fazla sayılmaz.

İşte tüm detaylar

https://forum.donanimhaber.com/kadinlar-gercek-ask-acisi-ceken-bir-erkegi-neden-anlayamaz-ve-neden-hep-erkekler-magdur-gercekler--145952126

Konunun özeti ise şu sayfada. Mesajlarıma bak görürsün

Link

https://forum.donanimhaber.com/kadinlar-gercek-ask-acisi-ceken-bir-erkegi-neden-anlayamaz-ve-neden-hep-erkekler-magdur-gercekler--145952126-4

Üzüntü insanı EN ÇOK yıpratıyor. Çok şükür (son senelerde) iyi bir üvey babamız oldu. Üvey ama kendi öz babamdan çok daha iyi birisi. Tabi ilk başta insanlara alışmak tanımak zor geliyor. Özellikle de güven konusu. Ben güvenilir biriyimdir ve hep öyle oldum.

Yaşadığım eski kasabamı görmek ister misin ? Geçmişte en acı, en mutsuz ve mutlu günlerim oralarda geçti. Video paylaşabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quantum Limit -- 24 Aralık 2020; 13:32:44 >

• Quantum Limit kullanıcısına yanıt

vay be hocam... neler geçirmişsin hakikaten.

doğduğun ev kaderindir diye boşa demiyorlar, iyi bir aile kadar önemli bir şey yok.

bütün bunlar seni daha da güçlü hale getirmiş hocam, o taraftan da bakmak lazım. bu saatten sonra her şey koymaz sana...

• Bende 1000 tane hastalık var abartısız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arnavut zühtü -- 24 Aralık 2020; 13:38:39 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iyi birisiydim kullanıcısına yanıt
    Evet pek koymuyor doğru diyosun hocam Hatta onu geçtim ölümden dahi HİÇ korkmuyom artık

Yaşamı seviyorum ama çünkü bu hayatta hala çok iyi niyetli insanlarımız var. İyilik iyilik getirir birbirimizi sevmek ve saymak zorundayız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quantum Limit -- 24 Aralık 2020; 13:56:59 >
  • Sizi seviyorum be (troller hariç tabi )

• Üstteki arkadaş güzel csb yazıyor okuyun derim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • epidermolysis bullosa lıyım. bir şekilde yaşıyorum işte...

• Söylediklerim gerçek. Babam çok sorumsuz biriydi ve yıllardan beri sürünuyor. Fakat üvey babam baya anlayışlı, ben ona abi diyorum ve aramız gayet iyi Trolüğünü ötede yap konuyu kirletme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quantum Limit -- 24 Aralık 2020; 15:48:12 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.