Şimdi Ara

Krita ve davinci resolve kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bu iki program photoshop ve premiere nin işini eksiksiz görür mü?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hayır.

    Linux ve Unix tarafındaki yazılımlar (ya da açıkkaynak yazılımlar diyelim) Adobe yazılımlarının muadilleridirler fakat işlev zenginlikleri ve kullanım rahatlıkları bakımından aynı işi göremezler. Bu konu son derece detaylı olduğundan açıklayamıyorum. Birçok kişi fazlasıyla iş görür dese de, bu konuda tecrübe edinmiş bir kullanıcı olarak ben "hayır" diyorum.

    Yapacağınız işler basit düzeylerde ise, bu yazılımlar da işinizi görebilir.

    Adobe Photoshop, piksel tabanlı bir yazılımdır ve açıkkaynak yazılımlar içinde en ideal karşılığı GIMP'tir. Gimp, menülerinin yerlerinin farklı yerlerde olması ve birçok işin farklı yollardan yapılması nedeniyle ilk başta itici gelse de, alışılırsa son derece güzel bir programdır.

    Vektör tabanlı bir düzenleyici arıyorsanız, Corel yazılımlarının karşılığı olarak Inkscape var.

    Krita ise, photoshop alternatifi olmaktan daha çok, gelişmiş bir resim yapma programıdır. Son derece güzel fırça setleri ve ayarlar içerir. Fakat photoshop mantığı ile çalışmaz. Dediğim gibi daha çok "resim yapmak" içindir.

    Adobe premier gibi, video düzenleme tabanlı yazılım istiyorsanız, her ne kadar biraz sorunlu olsa da, Kdenlive en iyi video editörüdür linux tarafında. İşlev zenginliği ve kullanımının rahat ve anlaşılır olması nedeniyle windows tarafındaki birçok ücretsiz editörden çok daha üstündür.

    Davinci resolve'ü daha önce denedim. Adamlar programı bana vermek için yok emaildir yok ürün anahtarıdır kırk takla attırmaya çalıştılar. Hem ücretsiz deniyor, hem de satın almazsam özellik kısıtlaması içeriyordu. Ben de sinir oldum bıraktım. Şimdi nasıldır bilemiyorum ama... Ben birkaç yıl evvelinden bahsediyorum.

    Karar sizin. Daha detaylı bilgi isterseniz yazarım. Ne yapmak istediğinizi daha net yazın, ona göre yardımcı olmaya çalışalım. Grafikerseniz ve "ekmek" amacıyla kullanıcaksanız zor. O işi boşverin ve paralı yazılımlarla windows ya da MAC tarafında devam edin. Açıkkaynak yazılımlarda başınıza ne geleceğini kestiremezsiniz.

    Kolay gelsin.




  • ben kullanmadım henüz ikisini de. ama ekşi sözlük yazarlarının yazdıklarına göre en iyi alternatifler bunlar. tabi video montaj ve grafik montaj konularında uzmanlaşmak hedefim var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • truthfulworlds kullanıcısına yanıt
    Başkalarının ne dediğini bilemem. Çünkü herkesi görüşü farklıdır.

    Video ve grafikte uzmanlaşmak için eğitim şart. Eğitim merkezleri çok pahalıdır ama çok şey öğretirler ekmeğinizi kazandırabilecek seviyeye kadar.

    Hedefiniz buysa, Adobe PS, Adobe Pr ve Adobe After Effect konusunda gelişmeniz gerekiyor. Bunları öğrenen birisi her programı rahat kullanır.

    O kadar profesyonel olmak istemiyorum diyorsanız, bahsedilen yazılımlarla çalışarak kendi işlerinizi rahat rahat yapabilirsiniz. Ben mesela bu işler mesleğim değil, ama meraklı olduğumdan hem windows'da hem de linux'da rahat çalışıyorum. Birine bir video ya da görsel atacağım zaman sıkıntıya girmeden hazırlayabiliyorum.
  • ben linux tarafında çalışacağımdan ve wine kullanmayacağımdan dolayı mutlaka linux alternatifleri gerekiyor. ama basit düzeyde olmayan profesyonelce işler yapmanın imkansız olduğunu söylüyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • truthfulworlds kullanıcısına yanıt
    Profesyonel çalışılabilir ve para bile kazanılabilir. De...

    Biraz da ne istendiğine bağlı. Yukarıda bahsettiğim gibi aranan çoğu özellik olmayabilir. Bir de Adobe PS de 5 dakikada yapacağın iş, GIMP ile daha uzun sürebiliyor. Ve çıktı kalitesi her işte farklı sonuçlar verebilir. Bir grafiker için yedekte tutulması gereken bir yazılım. Sertifikasyonu yok, şusu busu yok, illaki bu adamın favori ana yazılımı adobe ve corel yazılımları olarak kalacaktır.

    Yani kullanmaya alıştıktan sonra karar verilmesi gerekiyor. Yapılacak iş ne, o çok önemli. Youtuber iseniz, rahat rahat thumbnail; fotoğrafçı iseniz fotolara rötuş, iz kaldırma, ben silme, arkaplan kaldırma ve daha birçok işi rahatça yürütüyorsunuz GIMP ile. Ama ikisini karşılaştırdığında asla aynı değil.

    Video yapımında ise kdenlive çok güzel özelliklere sahipse de onun da bazı sıkıntıları var. Şimdi anlatsam uzun sürer. En basitinden bir videoyu çıkartma işlemi çok uzun sürüyor. Aynı video windows tarafında çok daha hızlı rendırlanıyor. Yani bunlar üzerinde düşünülmesi gerekli şeyler.




  • Hocam davinci zaten sinema sektöründe kullanılan profesyonel bir yazılım bence işini fazlasıyla görecektir.
  • Yine profesyonel bir video yazılımı olan Blender deneyebilirsin, yeni 2.8 sürümü çıktı, bayağı ilginç olacak gibi.. KDElive benzeri Shotcut da güzel bir seçenek.

    Krita daha çok resim yapmak için, Gimp daha kullanuşlı olabilir.. GMic eklentisi ise çok işe yarar bir şey. Hem Gimp hem Krita da kullanabilirsin. RAW fromatı fotolar için ise Darktable ve RawTherapee derim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.