Şimdi Ara

Kripto Para Piyasası Neden Sert Düştü?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • kaynak: https://kriptohayat.com/kripto-para-piyasasi-neden-sert-dustu-18-04-21



    Kripto para piyasasının neden sert düştüğüne dair yorumlar çok çeşitli olmaya devam ediyor. Kripto piyasasında oynaklığın hat safhada olması ve kullanıcıların panik yaparak satması, düşüşün en büyük etkenlerinden biri olarak gösterilebilir.


    Dünya piyasalarında büyük yatırımcı kitlesi bulunan Türk pazarı ve Çin pazarında regülasyonlara dair belirtiler gözükmesi ise diğer etkenlerden biri olarak gözükmektedir. Çin’de Bitcoin madenciliğine olan talebin azalması, kullanıcıların artık eskisinden daha az iştahlı olduklarını göstermektedir. Çin piyasası Dünya’daki Bitcoin ve diğer kripto paraların yaklaşık olarak %21’ini elini bulundurdukları tahmin edilmektedir.


    Türkiye piyasasında ise Kripto paralara dair regülasyon ve vergi uygulamalarının geleceği korkusu kullanıcıları piyasadan çekilmeye ve karlarını realize etmelerini sağladı. Haberin açıklanması ile birlikte kullanıcılar, kripto para ile ödeme alan işletmelere ve yerel kripto paralara dair çekingen davranarak, kripto paralarını satmayı tercih etti.


    Kripto piyasası yükselirken kullanıcıların, paranın 3 işlevinden biri olan “ödeme yapabilme” etkisinin elinden alınmasına kızgın olsa da, yeni yatırımcıların piyasaya “endişe” ile bakmalarına sebep oldu.


    Bitcoin Hala Revaçta! Sırada Ne Var?

    Bitcoin hala yükseliş trendi içerisinde fiyatını yükseltmeye devam ediyor. Bitcoin’in şirketler tarafından alınması ve uzun vadeli tutulmak istenmesinden dolayı Bitcoin, düşüşten etkilenmeyen kripto paralar arasında. Bitcoin %10’a varan düşüşlerini yaşarken bir çok kripto para %30 düzeyinde düşmüştür. Dolayısı ile yatırımcılara “güvenli liman” olduğunu bir kez daha gösteren Bitcoin, yatırımcıları tarafından daha da çok sevinmiştir.


    Bitcoin, Ethereum gibi yerini sağlamlaştırmış kripto paralar bu süreçte en az zarar gören kripto para birimleri olacağına şüphe yok. Fakat alternatif kripto paralara yatırım insanların bu süreçte ne yapacağı ve nasıl bir hareket sergileyeceği merak konusu. Daha önce de olduğu gibi kripto piyasasında anlık ve günlük işlemlerin kullanıcıları yanıltabileceği ve zarar ettirebileceğini ise göz önünde bulundurmakta fayda var.


    kriptohayat.com








  • çin'nin sincan bölgesinde bulunan büyük bir bitcoin madencilik tesisinin elektirikleri bilnmeyen bir sebebden ötürü kesildi ve bitcoin işlemleri dünya genelinde yavaşladı.Buna paralel olarakda bitcoin değeri düştü.


    Kısacası bitcoinin bir yere gittiği,patladığı yok.çin sistemi açtığı zaman oyun yükselerekten devam eder bitcoinde.(YTD)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.