Şimdi Ara

Kredi ve kredi kartı borcu yapılandırma - Banka sürekli arıyor - Banka borcundan dolayı icra davası (174. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.536
Cevap
90
Favori
469.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 172173174175176
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ezeldenebede E kullanıcısına yanıt
    1-evet ana para artı yüzde 2 faiz ödersin kapatmak için ama banka dahada az alabilir yüzde 2 ayet değil

    2- refinansman herzaman yapılabilir ama refinansman yapmak için ülkedeki faizlerin düşmesi ve konut kredisi faizlerininde bununla düşmesi gerekirki refinansman için uygun şart oluşsun (en uygun dönem 2.5 sene önceydi yüzde 0.60lara kadar ev kredileri düşmüştü ama şimdi o ortam yok

    3- 90000 lira çekerken faiz hesabında ilk aylar ödediğiniz aylık taksitin büyük kısmı faize gider ve yavaş yavaş faiz oranı azalır.yani ödediğiniz paranın çoğu ana para değil faizdir ve kredi süresi yarılanmışsa banka faizden alacağı parayı itelemiş ve kazanacağını kazanmıştır bu yüzden faizler düşmeden ve kredisi süresi az kalmışsa refinansman
    uygun değil..toplu para versen bile faiz oranın fazla değişmeyeceğinden kar olmaz ama kredini hemen bitirme ve bankadan kurtulma şansın olabilir




  • Merhaba, 2 yıl önce 0,70 faizle 90.000 TL konut kredisi kullandım, aylık 1.842 TL ödüyorum, geriye 36 ay ve 57.000 TL ana para bakiyesi kaldı.

    Kredi kullanırken 4 yıl vade istemiştim ama o dönemde eşim doğum izninde olduğundan maaşını hesaba katmadılar ve zorla 5 yıl için onayladılar. Şimdi eşim de çalışıyor, ve çok şükür durumumuz biraz daha düzeldi.

    Sormak istediğim şey şu: kredi faizimiz uygun olduğundan güncel oranlardan yeniden yapılandırmak işime gelmez. Ancak (1) aynı faizle aylık ödemeleri artırarak vadeyi kısaltabilir miyim? veya (2) aylık ödememi 1.842 TL yerine 4.000 TL yatırsam karlı mı olur yoksa zararlı mı?

    (3) Yoksa tasarruf edebileceğim 3.150 TLyi bir mevduat hesabında mı değerlendirmeliyim?

    Hangisini önerirsiniz? Avantajı-dezavantajı ne olur?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ulashcan U kullanıcısına yanıt
    Şuan ki kredi ödemenizi hangi şekilde değiştirirseniz değiştirin zarar edersiniz, çünkü geçen 2 yıl içinde çektiğiniz kredi faizinin çoğunluğunu ödemişsiniz zaten, geriye anapara kalmış. Artan para ile birikim yapıp arsa almanızı tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler,

    Excel üzerinden basitçe bir hesap yaptım. Aylık ödemelerimi artırıp tüm borcu Mayıs 2016'da kapatabiliyorum.

    Bu durumda toplamda 66 bin TL yerine 58 bin TL ödeme yapmış olacağım. 8 bin TL civarında düşüş olacak , ancak fazladan ödeyeceğim miktarları mevduatta tutamayacağımdan 4 bin TL gibi mevduat faiz kaybım olacak.

    Toplamda 2 bin TL civarı net faiz kazanç ve bankadan Haziran 2016'da ( 22 ay önce ) kurtulmuş oluyorum.

    Eski tutarlardan ödemelere devam edip, üzerini kredi yerine mevduata yatırdığımda, normal vadenin sonu olan Mart 2018'de mevduat faizlerini de eklediğimde 80 bin TL kadar para biriktirmiş olacağım.

    Öte yandan krediyi erken kapatmak yerine mevduatta biriktirmekle, vade sonuna kadar elimin altında bir miktar nakit tutmuş ve kriz / fırsat dönemlerinde küçük de olsa bir kozum olacak.

    Bu nedenle erken ödemek yerine biriktirmeyi tercih edeceğim.

    Durumu benim gibi olan arkadaşlara bir bakış açısı kazandırmak adına detaylı bir şekilde yazmaya çalıştım. Yine de alternatif bakış açısı olan varsa öğrenmek, tartışmak isterim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: abidig

    Merhaba ben Vakıfbank tan dosya ücretini geri almak için döküm aldım ancak burada Pes.+Kom. + Kredi Tahsis Ücreti
    : 500 tl yazıyor. Bu kısaltmalar nedir acaba ve ben tüketici heyetine başvurduğumda 500 tl mi yazacağım çünkü bir yerde ben haklı bulunduğumda banka da dava açıyormuş ve bu 500 lira nın içinde başka ücretlerde olduğu vb
    nedenlerle ben miktarı yanlış yazmış olduğum için benim bir miktar para ödemem gerekiyormuş. Sizce ben ne yapmalıyım hiç te anlamıyorum bu işlerden
    yardımcı olursanız çok çok sevinirim. Pes.+Kom. + Kredi Tahsis Ücreti: 500 tl için uğraşmaya değmez mi yoksa

    2) Yapılandırma yaparken 2000 civarı bir ücret aldılar ama dökümde gözükmüyor sanırım % 2 erken kapama mı ,
    yeniden yapılandırma mı neydi sorum şu ben bunu alırken bana benim yazım ile bir kağıt yazdırıp imzalattılar
    aksi halde yapılandırmayacaklarını söylediler ve yazıp imzaladım geri almayacağıma dair , bu durumda bu ücretin geri iadesi
    mümkün müdür ?

    Faizlerin düşmesi sebebi ile yapılandırmada kabul ettiğinize ilişkin beyanler geçerli değildir. http://dthukuk.com/konut-kredisi-yapilandirmada-el-yazisi-ile-kabul-edilse-dahi-erken-odeme-komisyonu-alinmasi-hukuka-aykiridir/

    yapılandırm ve dosya masrafını talep edebilirsiniz




  • Sevgili arkadaşlar fikirlerinize çok ihtiyacım var.
    Toplam kredi borcum şu an : 88.000 = 69 ay borcum var.
    Peşin Ödersem eğer : 70.000
    Kar oranı : 18.000 TL KAR.

    Peşin 5 kuruş olmadığı için arabamı satmayı düşünüyorum ve 45.000 TL ihtiyaç kredisi çekmek istiyorum faizli ödemesi ; 57.500 + 25.000 araba param = 82.500

    Toplam kredi borcum şu an : 88.000 - 82.500 = 5.500 TL kar. ve 36 ay borcum kalacak.

    Özet olarak aracımı satmak zorunda kalıyorum, 45.000 TL kredi çekiyorum ve 36 ay borcum kalıyor 69 ay yerine. Ama 69*1266 yerine 36*1595 ödeyeceğim bu problem değil.
    3 sene sonra kısmetse ev kredim bitiyor. Sizce mantıklı mı arkadaşlar?
  • Merhaba Arkadaşlar, anlayan birileri cevaplayabilirse çok sevinirim. 1 yıl önce akbanktan 0.88 oranla 10yıl vadeli 120.000TL konut kredisi çektim. Aylık ödemelerim 1.623TL. 45.000TL ödeyip (%2 balon ödeme masrafına razı olup) kalan borcu eski aylık borcuma yaklaşık bir aylık ödemeyle devam etmek istiyorum.

    Refinansman durumunda zaten faizler 0.88'den yüksek ve ayrıca masraf çıkıyor bildiğim kadarıyla. Aynı kredi oranıyla (0.88) vadeyi 5 yıla çekebiliyor muyum? Şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -4ever- -- 21 Haziran 2015; 8:25:07 >
  • Kredinizin vadesini degistirmeden sadece faiz oranini dusurseniz yuzde iki kapama cezasi odemezsiniz. Birde o sekilde hesaplatin bence bankaniza.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar merhaba

    yaklaşık 16-18 ay önce başlattığım kredi dosya/yeniden yapılandırma ücretlerini geri alma maceram forumdan tanıştığım sayın avukat yasin toprak beyin yardımıyla bugün son buldu ve paramı geri alabildim.

    kendisine çok teşekkür ederim
  • Henüz tüketici hakem heyetine başvurmadı iseniz artık (TBB)Türkiye Bankalar Birliği Hakem Heyetine başvuru yaparak da masrafları iade alabiliyorsunuz.
    Ekteki yazı faydalı olabilir.

    http://www.kucukpara.com/gundem/bankalardan-dosya-masraflarini-ve-diger-tahsilatlari-nasil-iade-alabilirim/
  • Arkadaslar forumdan tanistigim Avukat Yasin Toprak Bey sayesinde hem ilk dosya masrafi hem de ayni bankadan yapilandirma masrafini geri alabildim. Kendisine huzurlarinizda tesekkur ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, konut kredisinde aynı faiz oranıyla sadece vade kısaltmak için herhangi yasal bir ücret ödemesi yapılıyor mu?

    Ben yeni çektiğim kredinin vadesini düşürmek istiyorum. Herhangi bir ara ödeme vs yapmayacağım. Sadece cavde kısalacak.

    Sözleşmede vade kıslatma durumunda anaparanın %2.25 i kadar ceza alınır yazıyor. Ancak ilgili yönetmelikte böyle bir masraf alınabileceğine ilişkin hüküm yok. Sadece erken ödeme tutarı üzerinden en fazla %2 komisyon alınabileceği belirtilmiş.

    Bu şekilde, aynı faiz oranıyla sadece vade kısaltan var mı aramızda. ?
  • Hocam ben kısalttım ödediğiniz ana paranın %2 cezasını ödettiler devlet bankasıydı pazarlık şansı olmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilancho

    Arkadaşlar, konut kredisinde aynı faiz oranıyla sadece vade kısaltmak için herhangi yasal bir ücret ödemesi yapılıyor mu?

    Ben yeni çektiğim kredinin vadesini düşürmek istiyorum. Herhangi bir ara ödeme vs yapmayacağım. Sadece cavde kısalacak.

    Sözleşmede vade kıslatma durumunda anaparanın %2.25 i kadar ceza alınır yazıyor. Ancak ilgili yönetmelikte böyle bir masraf alınabileceğine ilişkin hüküm yok. Sadece erken ödeme tutarı üzerinden en fazla %2 komisyon alınabileceği belirtilmiş.

    Bu şekilde, aynı faiz oranıyla sadece vade kısaltan var mı aramızda. ?

    Aynı durum benim için de geçerli. Aşağıdaki linkte cezasız yapılabildiğini söylemişler.

    http://www.tebernuskirecci.com.tr/konut-kredisinde-vade-kisaltmasi-nasil-yapilir/138163




  • Arkadaşlar biraz konu ile alakalı biraz alakasız ama sizin görüşlerinize ihtiyacım var.
    5 TL'lik aidat bile ödemeyen ev sahiplerimiz var. 10 daireli apartman ve 5 dükkan var, dükkanlar batarkatlı, deniz karşısı bir ev, yeri çok güzel ama bina 40 yıllık. Yeni bina yapılsa çok değerli bir fiyata satılabilir.
    Hiç kimse kentsel dönüşüme yanaşmıyor çünkü 5 TL aidat bile çok geliyor insanlara. Ev eskidi çatısı falan akıyor, asansör yok çok zorlanıyoruz.

    Şimdi;
    1. Sorum
    Tapuya uğradım ve sordum, çoğunluk olursa kentsel dönüşüme girer eviniz, çoğunluk olmazsa binadan 1 kişi çürük raporu alıp binayı 60 gün içinde yıktırabilir dedi. Bu konuda bilgisi olan varmıdır?

    2. Sorum ise
    Evimi satıp başka ev mi alsam tekrar borca girip? (Şu an 120 aydan, 60 ay borcum kaldı)
    Evimi kiraya versem başka eve mi çıksam ileride kentsel dönüşüm gelirse evim değerlenir (kiracı ile uğraşmak istemiyorum, huzursuz ediyor beni ödedi mi ödemedi mi, çünkü ben de kredi ödüyorum, kirayı ödemezse ben de kredimi ödeyemem)
    Evimi satsam, kredimi kapatıp parayı bankaya koysam, o paranın faizi ile kiraya çıksam, kredi ödediğim para ile de birikim yapsam ve istediğim evi bulunca ileriki bir zamanda ev mi alsam?

    Görüşleriniz benim için çok değerli arkadaşlar okuduğunuz için teşekkür ediyorum.




  • 43 ay olan konut kredi borcumu yapılandırmak istiyorum;
    ama 36 aydan fazla oldugu için %2 lik ceza ödüyorum.
    Önce 35 aya düşürsem sonra ertesi gün 24 ay'a düşürücek şekilde ara ödeme yapmak mümkün mü?
    prosedür nedir ?



    poyrito;
    Benzer durumdayız ben binaya yeni taşındım kirada oturmaktansa ev aldım lakin eski binaydı.
    1. durumda şikayet edersen ödiybilicek olan var ödeyemeiycek olan var komşularınla düşman olursun.
    2. durumda eğer satabiliyorsan evi sat kiracı 1 ay aksatsa kirayı yada ödemeden kaçsa büyük bir yük olur senin için diye düşünüyorum.Faiz getirisi senin ödediğin faiz oranından düşük olacaktır.
  • 2 ay içerisinde tüketici kredi faizleri düşürülecek. Saray'dan konu hakkında talimat gelmiş durumda. Yeni MB başkanı da talimatlara uyacak gibi gözüküyor. ytd.
  • Konut kredisini cektigim yapilandirma yaparken faiz orani örneğin 0.96 olsun . banka yapilandirma için sunduğu faiz orani 0.96 mi olur ya da daha yuksek mi olur mesela 1.05 gibi ? Yuksek olursa ortalama ne kadar fark olur faiz oranları arasında ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yenibinsan Y kullanıcısına yanıt
    Daha yüksek olur 3-5 puan, farklı bankalardan oran alın, diğer bankalar kredinin transferi için daha cazip oran vereceklerdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • barracudaaa kullanıcısına yanıt
    Bi yerde 15 puan fark oluyor diye okudum. Çok fazla geldi. Acaba yapilandirma yapan birisi var mi ? Başka anmaya gecincede yine ayni hesaba denk geliyor diye bi yazi okumuştum .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 172173174175176
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.