Şimdi Ara

Kredi kartını asgari mi ödüyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
2.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Derdim ki ben kredi kartı kullanmam param varsa alırım.çalıştığım kurum garanti bankasıyla anlaştı ve kredi kartı herse geldiği gibi banada geldi önce oralı olmadın az buz derkenbiraz önce 900 civarı kredi kartı borcu ödemesi yaptım...
    sizler de kredi kartına bağımlımısınız?
    param varsa alırım yoksa oralı olmam mı diyorsunuz?
    asgari mi ödüyorsunuz yoksa hepsini mi?
    asgari ödemiş olsak nasıl bir faiz uygulanıyor yada yarınısı ödesek?
    eğerki kredi kartım olmasaydı ben 900 civarında borç yapmazdım tutumluyum.ama kredi kartı bu duruma getirdi kapat dersen yapamam alışmışım bağımlıyım taksitlendirme yapmışım...

• bayadan beri çalışıyorum her ay borcum var. :S Hiç bitmiyo var bunda bir iş ama.

Kullanmayın o kartı

Ben dönemsel borcumu ödüyorum kafam rahat olsun diye ama en iyisi kullanmamak.
  • asgariyi bile ödeyemediğim zamanlar oluyor kredi kartım PLAY CARD.
  • maaşı aldığım gibi yatırırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • az önce rutin olarak yaptığım iştir.600 asgari geldi ya la...
  • 100-150 eksik yatırdığım olur. Bir sonraki ay tamamlarım.
  • 10-13 yıldır tam emin değilim süreden iş bankası maximum kart kullanıyorum.

Şimdiye kadar hep tam extre tutarını ödedim. Asgari tutarı ödemek borcun sürekli birikmesi ve sonunda başa çıkılamayacak hale gelmesine sebep oluyor..

Bu arada ben her şeyi kredi kartı ile yaparım. Tüm alış verişlerimi taksitli olarak yaparım. Tek dikkat ettiğim nokta bana her ay gelecek extrenin 2000 tl yi geçmemesi..

Benim bütçeyi delmeden ekonomimi sorunsuz ilerletmek için bu şartı yerine getirmem önemli toplam limitim 80 bin tl civarında fakat ben aylık extre miktarı 2000 tl ye yaklaştığında harcama yapmayı bırakıyorum. Bu şekilde kartın bana hiç bir zararı olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 15 Ocak 2013; 9:23:05 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yapıkredi world kullaniyorum aylık 710tl ödemem var. mümkün olduğunca kullanmamaya çalışıyorum.

• Aylık ödeme tutarım asgari değil taksitli yada nakit çekim borç tutarım 2500 lirayı geçmedi sürece rahat bir şekilde kredi kartını kullanırım. Her ayda o kadar ödeme yaparım sonuç itibariyle benim için ha nakit almışım ha kredi kartıyla taksitle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

10-13 yıldır tam emin değilim süreden iş bankası maximum kart kullanıyorum.

Şimdiye kadar hep tam extre tutarını ödedim. Asgari tutarı ödemek borcun sürekli birikmesi ve sonunda başa çıkılamayacak hale gelmesine sebep oluyor..

Bu arada ben her şeyi kredi kartı ile yaparım. Tüm alış verişlerimi taksitli olarak yaparım. Tek dikkat ettiğim nokta bana her ay gelecek extrenin 2000 tl yi geçmemesi..

Benim bütçeyi delmeden ekonomimi sorunsuz ilerletmek için bu şartı yerine getirmem önemli toplam limitim 80 bin tl civarında fakat ben aylık extre miktarı 2000 tl ye yaklaştığında harcama yapmayı bırakıyorum. Bu şekilde kartın bana hiç bir zararı olmuyor.

Meslek ne

• kredi kartını dikkatli kullanırsan çok mantıklı

maaşı aldığım gibi hemen öderim

bedava değil sonuçta sonradan ödüyoruz ona göre alın

ben mesela param vardır ama hepsini bir anda bir mala yatırmam

kart ile taksitle alırım, hem param hem malım olur
  • Asgari ödersek faiz mi işler nasıl oluyor?
    kredi kartında nakit çekim yaparsak faiz nasıl işliyor siz kartınızı buşekildede kullanıyormusunuz.
    arkadaşalr gerçekten kredi kartı insanı intihara kadar götürebilcek kadar tehlikeli
  • onceleri kullanmazdim.
    sonrasinda bir tane aldik arada guzel seyler goruyorum nette olsun disarda olsun kredi kartina daha guzel avantajlari oluyor nakite gore
    dengeli kullandiktan sonra hicbir kotu yani yok.
    kullanmayi ve kendine hakim olmayi bilmek gerekiyor
  • Kartim yok param varsa harcarim yoksa borc yapmam.

• Dönem borcunu ödüyorum. Kredi kartını genelde 2 sebeple kullanıyorum.
    1. İnternetten alışveriş (Uçak-otobüs bileti, gittigidiyor vs)
    2. Yüksek ücretli ürünlerde taksit.
    Bunların dışında genelde olur olmadık herşeyi karttan geçirmiyorum o yüzdende sıkıntı çekmiyorum pek. Kartla harcama yaparken ay sonu nekadar borç geleceğini düşünüp hesaplıyorum.
  • Ben alalı daha bir kaç ay oluyor şimdilik sıkıntı yok gibi.
    Geçenlerde param yoktu sinema biletini karttan aldım, dün ayakkabı ve mont aldım. Bugün maaş günüm ve bankaya gidip kartı temizleyecem. Yani ben param olmadığında maaşı alana kadar beklemeyim diye alışveriş yapıyorum yoksa pekte bir önemi yok.
  • yiyecek içeceği kesinlikle kredi kartı ile almayın.
    faturalarınızı kredi kartına bağlamayın.
    taksitli giyim,ev eşyası alımı için kullanın.
  • benimde firmam garanti bana sordu verelim diye yok dedim ardindan musteri hizmetleri aradi gerek yok diyip kapadim tamamdn irada meselesi

• kredi kartı sigara gibidir günde 1 tane içerim diye kullanırsın bakmışsınki günde 1 paket olmuş bırakmak istersin asla bırakamazsın çünkü onunla belli bir geçmişin vardır. bırakmak seni strese sokar daha çok harcarsın. Yani tıpkı sigara içipte bağımlı olmayanların sayısı kadar azdır kredi kartını bilinçli kullananların sayısı.

Amaç hazıra alıştırmak çok tüketim yaptırmak dikkat ettiyseniz büyük firmalarla bankalar hep anlaşmalıdır. bu durumda ikiside kar eder. biri malını parası olmayanlara bile satar diğeride parası olmayanlardan bile hacize kadar faizcilik tefecilik yapıp para kazanır. Zaten dünyayı yöneten banka ve petrol şirketleridir bu iki tekele dikkat edin. bu patronlar para gücüyle satın aldıkları medya ve yazarlarla emrindeki siyasileri reklam ve propagandalarla bize seçtiriri ve inandırmak istedikleri şeyleri tv ile bize yutturur.

bu yaşıma kadar kredi kartı kullanmadım cebimde para varsa kullanırım yoksa kullanmam taksitede girmem nakit varsa alırım tek seferde.

hatta bazen maaş kartımdaki parayı bile bankaya yattığı gün tamamını çekerim bilirimki o para bankada durduğu sürece birine kredi olarak gidicek ve birilerinin canını fena yakıcak.

• quote:

Orijinalden alıntı: CODY

kredi kartı sigara gibidir günde 1 tane içerim diye kullanırsın bakmışsınki günde 1 paket olmuş bırakmak istersin asla bırakamazsın çünkü onunla belli bir geçmişin vardır. bırakmak seni strese sokar daha çok harcarsın. Yani tıpkı sigara içipte bağımlı olmayanların sayısı kadar azdır kredi kartını bilinçli kullananların sayısı.

Amaç hazıra alıştırmak çok tüketim yaptırmak dikkat ettiyseniz büyük firmalarla bankalar hep anlaşmalıdır. bu durumda ikiside kar eder. biri malını parası olmayanlara bile satar diğeride parası olmayanlardan bile hacize kadar faizcilik tefecilik yapıp para kazanır. Zaten dünyayı yöneten banka ve petrol şirketleridir bu iki tekele dikkat edin. bu patronlar para gücüyle satın aldıkları medya ve yazarlarla emrindeki siyasileri reklam ve propagandalarla bize seçtiriri ve inandırmak istedikleri şeyleri tv ile bize yutturur.

bu yaşıma kadar kredi kartı kullanmadım cebimde para varsa kullanırım yoksa kullanmam taksitede girmem nakit varsa alırım tek seferde.

hatta bazen maaş kartımdaki parayı bile bankaya yattığı gün tamamını çekerim bilirimki o para bankada durduğu sürece birine kredi olarak gidicek ve birilerinin canını fena yakıcak.

Tebrikler...
    iradeniz için
    yazınızın içeriği için
    binlerce kez tebrikler.
    iradeli ve insan odaklı yaşam budur...
    Darısı başımıza

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.