Şimdi Ara

Kredi karti ve kredi borcu 48 ay yapilandirma faiz orani ve bilgi paylaşım konusu (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
337
Cevap
33
Favori
30.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
6 oy
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ona da bu hafta gelir diye dusunuyorum hocam. Takip etmek lazim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• arkadaşlar cimer ve şikayet vara yazın mutlaka, kmh ve kredi kartı tamamının ödemediyseniz eğer yapılandırma yapmak zorundalar, vakıfbank bugun yarın kredi kartlarında işleme başlayacak , muhtemelen bu ay bitmeden kmh larıda yapılandırma yapacaklardır. çıkan yazı çok açık bir şekilde bunu belirtiyor. anlamak isteyen anlar. şubedekiler koyun oldugu için kendilerine söyleneni yapmak zorunda, itiraz edin ben geçen hafta vakıfbank temsilcisini ağlatacaktım aradı genel müdürlükte elemanın tekini sordu kayıt aldı falan. okuduklarını anlamak istemiyorlar çünkü banka size 3,11 den kredi vermiş olıuyor karı düşüyor işlerine gelmiyor. mutlaka itiraz edin cimer ve şikayet vara yazın

• S.a. arkadaşlar, bireysel Yapıkredi ye kredi kartı ve kmh (esnek hesap) borçlarım var. Kredi kartını çağrı merkezi ( 4440444) 3,11 den yapılandırdılar. Esnek hesabı ise, geçen ay gecikmeye girdim ama bir hafta sonra yatırdım. O yüzden bu ay gecikmede ürününüz yok diye yapmıyorlar. Şube gecikme olsa da kmh yapılandırma faizi %5 ten yaparız. Size 4,89 dan kredi verelim diyor. Kmh ları da 3,11 den yapmaları gerekmiyor mu? Nereye şikayet edebiliriz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

12 ay 4.33 oran sundular

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• BDDK ya şikayet etmiştim. banka benle iletişime geçti zorunlu tuttuğu hayat sigortasını kaldırdı kredi mi yapılandırdım 3.5 faiz oranı ile ama Kredi kartı için 4.05 diyor halen. ama merkez Bankasına başvurabilirsiniz dedi bir nevi. sonucu paylaşıyorum.

23.07.2025 tarihli BDDK e-şikayet başvurunuz hassasiyetle incelenmiştir.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun 10.07.2025 tarihli ve 11240 sayılı kararı ile

İhtiyaç kredilerine ve ek hesaba ilişkin olarak;

10.07.2025 itibarıyla gecikmede olan ihtiyaç kredisi, ek hesap ve taksitli ek hesap borçlarının 48 ay vade ile sınırlı olmak üzere yeniden yapılandırılabilmesine karar verilmiştir.

Söz konusu BDDK kararı gereği, yapılandırma amacıyla seçilen borçların kapama tutarları toplamının üzerinde bir tutar kullandırımı sağlanamayacağından dolayı müşterilerimizin tercihine bağlı olarak sigortalı ve sigortasız kredi teklifi de yapılmakta, sigortalı seçeneğini talep eden müşterilerimizin sigorta prim tutarlarını ayrıca ödemeleri gerekmektedir.

Öte yandan; yapılandırma koşullarına uygun müşterilerimizin talepleri şuan için Şubelerimiz aracılığı ile gerçekleştirilebilmekte olup faiz oranları ise gecikme gün sayısına göre farklılık göstermektedir.

Şubenizle 25.07.2025 tarihinde yapılan görüşmede sigortasız yapılandırma yapılması için mutabık kalındığı, önümüzdeki günlerde şubenize giderek yapılandırma yapacağınız bilgisi edinilmiştir.

Ayrıca, 28.07.2025 tarihinde yapılan telefon görüşmesinde, Bankamızdan kullandığınız **** **** numaralı kredi kartınıza ait toplam borcunuzu Hızlı Refinansman (HIZIR) işlemi kapsamında, görüşme tarihinde geçerli olan yasal sınırlar dâhilinde aylık net %3,11 (%15 KKDF ve %15 BSMV dâhil brüt %4,043) faiz oranı ile 2-48 ay arasında vadelerle yapılandırabileceğiniz hususu aktarılmış olup, tarafınızdan teklifimizi düşünüp sonrasında geri dönüş sağlayacağınız yönünde yanıt alınmıştır.

Bununla birlikte, 10.07.2025 tarihli yasal düzenleme kapsamında yapılandırma işlemine karar vermeniz durumunda mesai saatleri içinde şubelerimize veya 0850 724 04 04 numaralı telefondan Bankamıza ulaşabilirsiniz.

Bilginize sunar, sağlıklı günler dileriz.

Saygılarımızla,

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.
    BDDK Cevabı
    Başvurunuz incelenmiş olup, konu ile ilgili açıklamalarımıza aşağıda yer verilmiştir.

Yürürlükteki bankacılık mevzuatı uyarınca bir bankanın kredi kartı tahsis etmesi, kredi kullandırması, mevcut kredi ödemelerinin yapılandırılması veya ötelenmesi, kredi teminatlarının ve faiz oranlarının değiştirilmesi gibi hususlarda ilgili bankanın yönetim kurulu yetkili olup yönetim kurulu bu yetkisini belirli sınırlar içerisinde genel müdürlük birim ve şubelerine devredebilmektedir. Kurumumuz her biri birer kâr amaçlı özel şirket olan banka yönetimlerinin kredi kararlarına ancak bankacılık mevzuatında belirtilen risk yönetimi ve tüketici haklarına ilişkin ilke ve kuralların ihlal edilmesi halinde müdahil olmaktadır.

Bankalar ve diğer finans kurumları, bu tür işlemleri, ilgili mevzuat uyarınca; kredinin miktarı, vadesi, teminat durumu ve olası nakit akışı gibi durumları dikkate alarak, kaynak maliyetleri, yükümlülüklerinin ortalama vadesi, kredi tahsis ve risk politikaları çerçevesinde müşterileri ile yaptıkları görüşmeler ve değerlendirmeler neticesinde sonuçlandırmaktadır.

Öte yandan, 5411 sayılı Bankacılık Kanununun ’Faiz oranları ile diğer menfaatler’ başlıklı 144. Maddesi uyarınca bankacılık hizmetlerinden alınan faiz, ücret, masraf ve komisyon belirleme yetkisi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına (TCMB) verilmiş olup, söz konusu görev ve yetkileri dikkate alınarak TCMB’ye başvurulması takdirinizdedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defactor93 -- 5 Ağustos 2025; 23:20:5 >

• defactor93 D kullanıcısına yanıt
    banka o orandan şaşmayacak hocam emin ol kredi kartında. benimkini de tam dedikleri orandan yapılandırdılar.

3.11 için illa gitmekmi lazım bankaya

İş Bankasında 2 adet kredi kartım var. Maximum kart ve Maximum pati kart. Maximum kartın ödemelerini düzgün yaptım. Maximum pati kartı yapılandırmak istiyorum. Yapılandırma yapsam sadece pati kart mı yoksa her iki kart mı birden kullanıma kapatılacak?

• KMH yapılandırabilen var mı? enpara,halkbank, garanti gecikmede olmadığım için reddetti. Halbu ki gecikmede olmasam da ödenmeyen miktar vardı hepsinde. Teb ise gecikmeye düşün bu ay, 4.25 ile yapalım teklifinde bulundu.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.