Şimdi Ara

Krallık Tarzı RPG Oyun (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
9.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: .Colibri.

quote:

Orijinalden alıntı: Wooksup

quote:

Orijinalden alıntı: .Colibri.

İlerde Game of Thrones'in oyunu çıkacak belki istediğin özellikleri onda bulabilirsin.

Pardon? Game Of Thrones'un strateji oyunu çıktı. RPG oyunuda zaten senaryo bazında ilerliyor ve kralı yönetmiyor nerden duydun bunu?

Bi aralar Onun RPG'si çıkacak diyolardı hatta Skyrimle karşılaştırma cürretinde bulundular yanlışmı hatırlıyorum? Biraz araştırayım

RPG'si çıkıcak hatta bende merakla bekliyorumda RPG'de 2 Ayrı karakter ve bu karakterlerin belirlenmiş 2 Farklı senaryosunu oynuyacağız. Yani kral olma durumu yok. Oyunun sitesinde mevcut bu karakterlerin hikayeleri.

• Hmm. anladım, bilgilendirdiğin için sağol, zaten ben kesin bir yargıda bulunmadım belki isteklerini karşılar demiştim arkadaşa...
  • Senaryoyu okumadım fakat oyun RPG olduğu için ve görevler bittikten sonra skyrim deki gibi serbest dolaşılıyorsa mutlaka öyle bir seçenek yapmışlardır.Güzel olabilir
  • Mount & Blade gibi potansiyel bombası olan bir oyun nasıl yerinde sayıyor anlamıyorum. Üzülüyorum yahu. O oyun o kadar çok geliştirilebilir ki... Ama yok Taleworlds illa saçma sapan paketler yapsın yok Fire and Sword'muş yok Napoleon Wars'muş ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metalwrath

Mount & Blade gibi potansiyel bombası olan bir oyun nasıl yerinde sayıyor anlamıyorum. Üzülüyorum yahu. O oyun o kadar çok geliştirilebilir ki... Ama yok Taleworlds illa saçma sapan paketler yapsın yok Fire and Sword'muş yok Napoleon Wars'muş ...

Tamamen katılıyorum. İlk defa bu tarz bir rpg gördüm. Çok güzel bir işleyişi var. Biraz daha geliştirebilseler neler neler çıkar ortaya kim bilir. Savaş sistemi vb harikaydı. Ama çökmeye başladı oyun. Tek umut Warband 2.
  • quote:

Mount & Blade gibi potansiyel bombası olan bir oyun nasıl yerinde sayıyor anlamıyorum. Üzülüyorum yahu. O oyun o kadar çok geliştirilebilir ki... Ama yok Taleworlds illa saçma sapan paketler yapsın yok Fire and Sword'muş yok Napoleon Wars'muş ...

Gerçekten de acayip potansiyeli vardı. Ama ilk fire and sword saçmalığını çıkardılar(200 kişiyle kale kuşatan Çar mı olur?). Şimdi de napolyonu çıkardılar. Hadi napolyon neyse eğlenceli -gerçi o da aslında mod. Modu parayla satıyorlar- ama fire and sword ü hangi mantıkla çıkardılar onu anlayamadım bir türlü.

Warband harikaydı. Eğer Mount and Blade 2 -yani 2012nin sonunda çıkacak oyun- çok iyi olmazsa, iflasa bile gidebilirler. Umarım son derece gelitirilmiş ve onlarca farklı hikaye, yüzlerce farklı görevle dolu bir oyun çıkarırlar yani oyunu geliştirirler.

Ha bir de koleksiyon paketini aldım bugün. Ne olsa beğenirsin? Tek bir seri numarası var ve üç oyunu birden aktif ediyor. Bende zaten -warband -fire and sword ve -napolyon olduğu için sadece ilk mount and blade i yükledi. Diğerleri uçtu gitti. Anlamıyorum yani çok mu zordur dört ayrı seri numarası koymak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaheBabil -- 30 Nisan 2012; 20:51:08 >

• quote:

Bir ara Mount&Blade 2 diye bir dedikodu vardı, dizayncının teki ağzından kaçırmıştı

Edit: Yukarıda söylemişler zaten TL;DR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeyjey11 -- 30 Nisan 2012; 22:30:12 >
  • İlk oyunu korsan oynuyordum. Daha sonra Warband çıkınca orjinal aldım. Multiden önce single oynayayım dedim. Oynadım oynadım oynadım, sonra da dedm ki "ee bunun ilk oyundan ne farkı var?" Tamam 2-3 fark var da, grafikler %90 oranında aynı, oynanış aynı, sistem aynı. Hayır yine deli gibi oynadım çünkü güzel, ama yenilik yok, değişiklik ve geliştirme yok.

Eğer Mount and Blade 2 çıkacaksa başta aşağı elden geçirilmiş, yenilenmiş ve geliştirilmiş olması gerekir. Yeni şeyler eklesinler, ne bileyim aile olayını detaylı yapsınlar, görev çeşidi 4-5 taneden fazla olsun, hatta takip edebileceğimiz bir ana görev olsun.

Bir de şöyle bir fikrim var, mesela online oynarken yapılan savaşlar arasında kaleleri almaya yarayan savaşlar da olsun. Bunu yapmak için de o strateji haritasının da online oynanabilmesi gereksin. Hatta bir multiplayer kariyerimiz olsun. Mesela mmorpglerdeki guild tarzı takımlar olsun, takımın bir lideri olsun ve biz de o takımdaki tek bir askeri canlandıralım. Lider bir kaleye saldırdığında biz ordusunda olduğumuz için aynı single playerdaki gibi savaşalım. Kısaca online kısmı o haritayı da kapsasın artık.

Bir de deniz savaşları gelirse şahane olur. Hatta gemiler de hasar alsın.

• Game of thrones ta daha iyisi direk kral olarak başlıyosun zaten
  • quote:

İlk oyunu korsan oynuyordum. Daha sonra Warband çıkınca orjinal aldım. Multiden önce single oynayayım dedim. Oynadım oynadım oynadım, sonra da dedm ki "ee bunun ilk oyundan ne farkı var?" Tamam 2-3 fark var da, grafikler %90 oranında aynı, oynanış aynı, sistem aynı. Hayır yine deli gibi oynadım çünkü güzel, ama yenilik yok, değişiklik ve geliştirme yok.

Eğer Mount and Blade 2 çıkacaksa başta aşağı elden geçirilmiş, yenilenmiş ve geliştirilmiş olması gerekir. Yeni şeyler eklesinler, ne bileyim aile olayını detaylı yapsınlar, görev çeşidi 4-5 taneden fazla olsun, hatta takip edebileceğimiz bir ana görev olsun.

Bir de şöyle bir fikrim var, mesela online oynarken yapılan savaşlar arasında kaleleri almaya yarayan savaşlar da olsun. Bunu yapmak için de o strateji haritasının da online oynanabilmesi gereksin. Hatta bir multiplayer kariyerimiz olsun. Mesela mmorpglerdeki guild tarzı takımlar olsun, takımın bir lideri olsun ve biz de o takımdaki tek bir askeri canlandıralım. Lider bir kaleye saldırdığında biz ordusunda olduğumuz için aynı single playerdaki gibi savaşalım. Kısaca online kısmı o haritayı da kapsasın artık.

Bir de deniz savaşları gelirse şahane olur. Hatta gemiler de hasar alsın.

görevleri kolaylaştırmalılar bi komutanı bulana kadar canın cıkıyor görevler daha sade kale kuşatmaları daha gerçekçi olmalı

• Stronghold Crusader // Medieval 2 Total War

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben tam olarak anlatamadım.Oyun rpg olcak tek kişi üstünden olucak mount and blade gibi , skyrim gibi fakat aile kurup kral olarak ülkeyi yönetebiliceğim bi oyun arıyorum. sanırım aradığım trüde bir oyun henüz çıkmadı :S
  • Oyun konusunda bu kadar detaylı beklentiler içine girme bence . Sonuçta adamların yaptıkları oyun geniş bir kesme hitap edecekki para kazansınlar onlarca para ve zaman harcadıkları oyunları riske atmasınlar . Bu sebepten daha genel şeylerden keyif almaya çalış ki oyunlarda böyle sıkıntı yaşamayasın . Çıksada o tarz bir oyun çok kapsamlı bir oyunun küçük bir parçası olur bence ve yine senin istediğin kadar detaylı olmaz . Tabi bunlar benim şahsi fikirlerim .
  • Aslında arkadaşın istediği gibi bir oyun Sims Medievalin savaşlı hali ve fenada olmaz. Kendi sarayının ailenin olması ticaretlerle ilgilenmen farklı ülkeleri fethe gitmek ulkenin kazandıgıyla orada saray yaptirmak felan vs gibi özellikler aslında şahane olur ama bole bi oyunu yapmak kolay değil gerçekten iyi bir firmanın elinden çıkmalı ve kesinlikle maliyetli olur ve gskerem'in de dediği gibi herkese hitap edermi tartışılır. RPG sıfatı biraz daha farklı çünkü sonuçta kralın skilleri olucağını sanmıyorum :) daha çok simulasyon - strateji karışımı olur savaşlar total war tarzi olur anca böle bi oyunda. Tabi yapan çıkarmı o ayrı konu bakalım belki ilerde bir firmanın aklına gelir yada sen bir kaç firmaya ulaş benzer tarzda oyunlar yapmiş firmalara belki en azindan akıllarında olur sonrasında yapacakları oyunlarda böle bir sistemi düşünürler. En azından şansını denemiş olursun.

Benimde mesela uzun zamandır kafamda bir mmo tarzı var eski zamanlarda geçicek kılıç vs yanında ateşli silahlar içericek yada günümüz de geçicek yine sadece ateşli silahlar içericek tps yada fps olarak ama normalin aksine zindanlar yada açık dünyada düşman öldürerek kasmak temalı + pvp combat arms tarzi olmasın artı olarak combat sistemi non-target olmalı çünkü diğer tarz tuşlara bas tam olmasada sword of the new world var ama oda otomatik kasma sistemi cok monoton hala geliyor. Bir Firefall muydu sanırım öleydi inceledim ama aradığım özelikleri pek içermiyor. İnş yapan bir firma çıkar. Çünkü mmo-rpg ise illa kılıç büyü fps olursada illa oyuncular birbirini vurmalı tarzi bir düşünce var. Şunu düşünceyi ciddi anlamda kıran bir firma olur umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenah2007 -- 7 Haziran 2012; 21:18:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fenah2007

Aslında arkadaşın istediği gibi bir oyun Sims Medievalin savaşlı hali ve fenada olmaz. Kendi sarayının ailenin olması ticaretlerle ilgilenmen farklı ülkeleri fethe gitmek ulkenin kazandıgıyla orada saray yaptirmak felan vs gibi özellikler aslında şahane olur ama bole bi oyunu yapmak kolay değil gerçekten iyi bir firmanın elinden çıkmalı ve kesinlikle maliyetli olur ve gskerem'in de dediği gibi herkese hitap edermi tartışılır. RPG sıfatı biraz daha farklı çünkü sonuçta kralın skilleri olucağını sanmıyorum :) daha çok simulasyon - strateji karışımı olur savaşlar total war tarzi olur anca böle bi oyunda. Tabi yapan çıkarmı o ayrı konu bakalım belki ilerde bir firmanın aklına gelir yada sen bir kaç firmaya ulaş benzer tarzda oyunlar yapmiş firmalara belki en azindan akıllarında olur sonrasında yapacakları oyunlarda böle bir sistemi düşünürler. En azından şansını denemiş olursun.

Benimde mesela uzun zamandır kafamda bir mmo tarzı var eski zamanlarda geçicek kılıç vs yanında ateşli silahlar içericek yada günümüz de geçicek yine sadece ateşli silahlar içericek tps yada fps olarak ama normalin aksine zindanlar yada açık dünyada düşman öldürerek kasmak temalı + pvp combat arms tarzi olmasın artı olarak combat sistemi non-target olmalı çünkü diğer tarz tuşlara bas tam olmasada sword of the new world var ama oda otomatik kasma sistemi cok monoton hala geliyor. Bir Firefall muydu sanırım öleydi inceledim ama aradığım özelikleri pek içermiyor. İnş yapan bir firma çıkar. Çünkü mmo-rpg ise illa kılıç büyü fps olursada illa oyuncular birbirini vurmalı tarzi bir düşünce var. Şunu düşünceyi ciddi anlamda kıran bir firma olur umarım.

Böyle bir oyunun yapılması doğru zor değil. Fakat oyunun maliyeti fazla olsada, bu tarz bir oyunun insanların hoşuna gidiceğine kesinlikle eminim.Bknz mount and blade...Arkadşların dediği gibi çok fazla geliştirebilrler bu oyunu 2 oyundur gereksiz şeyler çıkartıyolar.İlk oynadığımda gerçekten çok hoşuma gitmişti

• Tabi hoşlarına gitme ihtimali var ancak sonuçta risk bu riske giricek firma elbette yapabilir ama genel anlamda bu aralar devam oyunları yapmak daha mantıklı geliyor çoğu firmaya farklı oyunlar yapilmiyormu tabi yapiliyor ama en azindan 2012 devam oyunlarının yılı diyebiliriz. Firmalardan bu işten çok kazanıyor. Ancak tarzı ne olursa olsun önceden denenmemiş bir oyun türüne her firma ilk başta şüpheyle yaklaşır demek istediğim bu şuan bilinen böle bir oyun yok yapım aşaması duyurulmuş bir oyun yok o yüzden bence krallık hikayeleri vs gibi eski tarz konuları işleyen oyunların firmalarına bir mail ile düşünceni paylaş başka bizlerde gerekirse atabiliriz etkisi tartışılır tabi ama en azindan bir adım atmış oluruz bakarsın bir firmanın aklına yatar bir çok oyuns everin ilgisini çekebilcegine ikna olur ve böle bir projeyi gerçekleştirmeye çalışır.
  • M&B akar :)
  • mound and blade geliştirilse çok deli mmorpg olurdu.
  • M&B Warband gibisi yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenah2007

Tabi hoşlarına gitme ihtimali var ancak sonuçta risk bu riske giricek firma elbette yapabilir ama genel anlamda bu aralar devam oyunları yapmak daha mantıklı geliyor çoğu firmaya farklı oyunlar yapilmiyormu tabi yapiliyor ama en azindan 2012 devam oyunlarının yılı diyebiliriz. Firmalardan bu işten çok kazanıyor. Ancak tarzı ne olursa olsun önceden denenmemiş bir oyun türüne her firma ilk başta şüpheyle yaklaşır demek istediğim bu şuan bilinen böle bir oyun yok yapım aşaması duyurulmuş bir oyun yok o yüzden bence krallık hikayeleri vs gibi eski tarz konuları işleyen oyunların firmalarına bir mail ile düşünceni paylaş başka bizlerde gerekirse atabiliriz etkisi tartışılır tabi ama en azindan bir adım atmış oluruz bakarsın bir firmanın aklına yatar bir çok oyuns everin ilgisini çekebilcegine ikna olur ve böle bir projeyi gerçekleştirmeye çalışır.

dediğin kesinlikle doğru

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.