Şimdi Ara

Kpss'ye çalışma programı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben 23 eylülde olacak kpss ortaöğretime hazırlanmak istiyorum.Ama nasıl yol bi izleyeceğimi tam olarak bilmiyorum.Benim dersler hakkında şuanki durumum şöyle:

Mat1 çok iyi

Türkçe iyi

Vatandaşlık kötü

Coğrafya kötü

Tarih çok kötü

Sayısal öğrencisi olduğum için sözel derslerle pek içli dışlı olmadım.Size sormak istediğim sorular,
    hangi derslere daha çok ağırlık vermeliyim? Hangileri puan bakımından daha avantajlı? Ve son olarakta kaynaklardan nasıl yararlanmalıyım? Yani çokmu soru çözmeliyim,çokmu deneme çözmeliyim,çokmu konu çalışmalıyım bu gibi şeyler. Bana bi kaç fikir verirseniz çok iyi olur. Bunlar dışında başka önereceğiniz bişey varsada hepsini dikkatle bekliyorum.Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürü bi borç bilirim...

• bu sene mi mezun oldun
  • Geçen sene mezun oldum.Bu sene üniye hazırlandım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ne_baktın?

Merhaba arkadaşlar,
    Ben 23 eylülde olacak kpss ortaöğretime hazırlanmak istiyorum.Ama nasıl yol bi izleyeceğimi tam olarak bilmiyorum.Benim dersler hakkında şuanki durumum şöyle:

Mat1 çok iyi

Türkçe iyi

Vatandaşlık kötü

Coğrafya kötü

Tarih çok kötü

Sayısal öğrencisi olduğum için sözel derslerle pek içli dışlı olmadım.Size sormak istediğim sorular,
    hangi derslere daha çok ağırlık vermeliyim? Hangileri puan bakımından daha avantajlı? Ve son olarakta kaynaklardan nasıl yararlanmalıyım? Yani çokmu soru çözmeliyim,çokmu deneme çözmeliyim,çokmu konu çalışmalıyım bu gibi şeyler. Bana bi kaç fikir verirseniz çok iyi olur. Bunlar dışında başka önereceğiniz bişey varsada hepsini dikkatle bekliyorum.Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürü bi borç bilirim...

Minimum planlı bir şekilde en az 4-5 saatini ayırmalısın. Tarih-Coğrafya ve Vatandaşlık yüklenmeye hemen başla.

• Bitire bitiremi gideyim yoksa hepsiyle aynı andamı? Yani tarihi bitirip sonra coğrafyayamı başlayım yoksa tarihten bir konu,coğrafyadan bir konu olarakmı gideyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rasit_449

Bitire bitiremi gideyim yoksa hepsiyle aynı andamı? Yani tarihi bitirip sonra coğrafyayamı başlayım yoksa tarihten bir konu,coğrafyadan bir konu olarakmı gideyim?

size tavsiyem, tarihi bir halledeyim de coğrafyaya sonra geçerim diye düşünmeyin. her dersten konu konu ilerleyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ne_baktın?

Merhaba arkadaşlar,

Mat1 çok iyi

Türkçe iyi

Vatandaşlık kötü

Coğrafya kötü

Tarih çok kötü

Merhaba;

Benim tavsiyem Genel Kültür İçin olacak. Programlı çalışırsan genel kültür çok kolaydır.
    Ayrıca genel kültür unutulacağı için devamlı tekrar gerektirir.
    Bizim tarafımızdan hazırlanan bir Genel Kültür Özeti vardır. Örnek sayfalar sitede mevcut. Çarşaf Sayfada hazırlandı ve koca tarih coğrafya ve vatandaşlık kitabı toplam 50 sayfaya sığdırıldı.
    Gereksiz ayrıntılardan uzak bilinmesi gerekenler var içinde.
    Herkese tavsiye ederim. Çünkü bu özetten çalışanlar tarih, coğrafya ve vatandaşlığın çok kolay bir şekilde çalışıldığını onları sayfalarca kitapla uğraşmaktan kurtardığımızı ilettiler.
    Örnek sayfaları incelerseniz zaten siz de göreceksiniz ne kadar kolay çalışabileceğiniz ve sizi motive edeceğini.
    http://kpssozeti.blogspot.com/

Size Tarih, Coğrafya ve Vatandaşlık için vereceğim en kilit taktikte şu.
    Bu dersler en unutulan derslerdir.
    Şimdi sıkı durun .
    Öncelikle sınava kadar tarih, coğrafya ve vatandaşlığı bitirin. Bitirirken konuya paralel soru bankası da bitiriyorsunuz tabi.
    Sınava en az 1 ay kala bitmiş olsun.
    Son ay genel kültür sorusu çözün bol bol. Tabi elinizin altında kitap bulunsun. Anlamadığınızı bakarsınız. Benim tavsiyem Süper Özetlerin bulunması . Çünkü soruda takıldığınız noktaya tek sayfayı açarak ulaşıyorsunuz. Sayfalarca kitabın neresindeydi bu konu diye aramakla uğraşmadan.
    Ve sınava son hafta kala en önemli zaman dilimi budur genel kültür için.
    Bazıları son günler ders çalışılmaz der ama KPSS Genel Kültür için aslında son günler çok soru çözülür.
    KPSS Son hafta için çözeceğini Genel Kültür Soru Bankası siparişini daha önceden verin.
    Benim tavsiyem İhtiyaç Çek Kopart Testleri var son hafta için gayet güzel .
    Son hafta oturun balına ve bunu bitirin.
    Gündüz bir işte çalışanlar son hafta izin alabiliyorlarsa alsınlar.
    Alamazlarsa akşam geldiklerinde sabretsinler zorlansalar da ve Tarih, coğrafya ve vatandaşlık için bir soru bankası bitirsinler.
    Gözünüzde büyütmeyin diye söylüyorum.
    Ben son hafta değil son 3 gün yapmıştım bunu.
    Yani 1 gün tarih, 1 gün coğrafya, 1 gün vatandaşlık
    1 günde 700 Tarih sorusu çözmüştüm. Genel Kültür soruları çok vaktinizi almaz. Siz 3 günde değil son 1 haftada yapın bunu.
    Ama mutlaka yapın. Soruları çözdükçe unuttuklarınızı hatırlayacaksınız ve sizi motive edecek , size güven verecek sınavdan önce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genelkulturozeti -- 13 Temmuz 2012; 9:53:49 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler arkadaşlar yardımcı olduğunuz için...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.