Şimdi Ara

Kpss Sözel Mantık Sorularını Nasıl Çözüyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi sözel mantık sorularını nasıl çözüyorsunuz? 2013 Lisans sınavında sorulan vitamin sorusunun içinden çıkamadım Henüz mantık dersine çalışmaya başlamadım. Siz nasıl bir yöntemle çözüyorsunuz? Püf noktaları nelerdir? Hangi kaynaklardan çalışıyorsunuz? Yardımcı olursanız sevinirim

• hocam ben daha oralara gelemedim ama bende sözel mantıktan tırsıyorum bi yapsam ne kadar güzel olacak
    sen ne drumdasın yapabiliormusun
  • quote:

Orijinalden alıntı: jjuuddaass

hocam ben daha oralara gelemedim ama bende sözel mantıktan tırsıyorum bi yapsam ne kadar güzel olacak

Hayır hocam bende henüz başlamadım. Lisans sınavında sorulan mantık sorusuna biraz gözgezdirdim vitamin sorusunun içinden çıkamadım. Açıkçası bende bu dersten korkuyorum. Mantık dersi iyi olan arkadaşların önerilerini soru çözme yöntemleri, hangi kaynaktan çalıştıklarını belirtirlerse çok makbule geçer :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Işık Adam

quote:

Orijinalden alıntı: jjuuddaass

hocam ben daha oralara gelemedim ama bende sözel mantıktan tırsıyorum bi yapsam ne kadar güzel olacak

Hayır hocam bende henüz başlamadım. Lisans sınavında sorulan mantık sorusuna biraz gözgezdirdim vitamin sorusunun içinden çıkamadım. Açıkçası bende bu dersten korkuyorum. Mantık dersi iyi olan arkadaşların önerilerini soru çözme yöntemleri, hangi kaynaktan çalıştıklarını belirtirlerse çok makbule geçer :)

aslında çok korkulacak bişey yok 4-5 soru falan çıkar genel olarak çok kişinin o soruları yanlıs yapacagını veya yapamayacagını düşünürsek aslında avantajlı bile

• Tek çare tablo yapmak. Verilen bilgileri tabloya yerleştireceksin. En son çıkarım yapman gerekecek. O çıkarımı yaparsan soruları arka arkaya çözersin. Şunu unutma asla nihai sonuca ulaşamazsın bu sorularda. Her zaman ikinci ihtimal olur. Zaten soruda o ikinci ihtimali sana veriyor. Mesela '' Ali'nin kırmızı kitap aldığını varsayarsak'' dediği anda sen işte bu benim ikinci ihtimalim diyerek yaptığın tablodan sonuca varman lazım.

Sen iki ve ya üç ihtimale ulaşırsan sorulara geç. Sana zaten kesin yargılı şıklar ve olasılık yargılı şıklar verecek.
    Örneğin; ''Ali'nin roman aldığı kesindir.'' diye bir şık var soruda. Sen ihtimallerine bakacaksın eğer Ali'nin öykü kitabı da alabileceği senin yaptığın çıkarımlarda var ise o şıkkı hemen işaretleyeceksin.

Bu sorularda önemli olan o can alıcı çıkarımları yapabilmek. Çıkarımların bir noktaya kadar gelip orada tıkanacak. Daha fazla uğraşma sorulara geç zaten sorular sana yardımcı olacak.

Tabloyu doğru yapmak çok önemli. Ali, Veli, Hasan, Hüseyin, Mehmet sırasıyla kitap alıyor varsayalım tablonun üst kısmına isimleri alt kısmına kitapları yaz ve soruda verilen bilgilerden kesin olanları yuvarlak içine al. Mesela Ali, Hüseyin roman almıştır diyorsa romanın karşısına Ali Hüseyin yaz yuvarlak içine al. Kesin olmayan yargıları sadece yaz. Yuvarlak içine alma.

Sana son bir önerim. Bu 3 ve ya 4 mantık sorusu için en fazla 10 dakikanı ayır. 10 dakikada çözemezsen boş bırak. Çünkü öyle bir durum ki ya hepsini doğru yapacaksın ya da hepsini yanlış yapacaksın. Çok tehlikeli sorulardır. Bunları yapan çok az olduğu için getirisi yüksek olur. Çok soru çözmekte fayda vardır. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

• Cevabınız için teşekkür ederim. Kağıt üzerinde çözmek bana daha mantıklı geldi yoksa zihinden çözmek gerçekten zor. Peki hocam siz sözel mantığa hangi kaynaktan çalışıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Işık Adam

Cevabınız için teşekkür ederim. Kağıt üzerinde çözmek bana daha mantıklı geldi yoksa zihinden çözmek gerçekten zor. Peki hocam siz sözel mantığa hangi kaynaktan çalışıyorsunuz?

Yediiklimin testlerini cozuyorum ben hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AYT Fen Nasıl Çalışmalı
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sağolun hocam
  • Sözel mantık için isa güleç hocanın kitabını ve çözümlü videolarını almanızı şiddetle tavsiye ederim.

http://www.isagulec.com
  • Bilgilendirme için teşekkürler hocam. Örnek videoları izledim. Gayet güzel anlatmış sitesinde ücretsiz E kitapta mevcuthttp://isagulec.com/kitap/index.html#/1/ fakat video anlatımla beraber çözülürse daha iyi olur yoksa içinden çıkılmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.