Şimdi Ara

KPSS Soru Paylaşım Ana Başlık - Tüm KPSS Soru ve Cevapları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
2.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Soru 12 için ( savaşı çok büyüyen bulgarlara karşı sırbıstan-yunanıstan-karadağ ve romanya açtı) - sadece Karadağ değil

benim sorduğum soruda cevap D seçeneği , 1 ve 3 .
  • quote:

Orijinalden alıntı: B o S c H

Soru: 18 (Tarih)

Türkler'in islamiyeti kabul etmesinden sonra cami ve türbe gibi mimari eserlerde;
    I. tezhip
    II. hat
    III. minyatür

sanatlarından hangilerini uyguladıkları savunulabilir?

A) Yalnız I
    B) Yalnız III
    C) I ve II
    D) II ve III
    E) I, II ve III

Not: Bu soru İhtiyaç Yayıncılık 2010 Türkiye Geneli Deneme Sınavı 1 'de sorulmuştur.

bu konulara daha bakmadım ama şuanda karşıma çıksa cevabı C seçeneği derdim . 1 ve 2 yi kesin biliyorum .

cevap C .
  • quote:

Orijinalden alıntı: KemalKSK

Soru 12 için ( savaşı çok büyüyen bulgarlara karşı sırbıstan-yunanıstan-karadağ ve romanya açtı) - sadece Karadağ değil

benim sorduğum soruda cevap D seçeneği , 1 ve 3 .

Dostum savaşı başlatan diyor bak iyi oku başlatanla katılanlar ayrı şey. Şimdi Karadağ Osmanlı Devletine ilk savaş açan oldu sonradan diğerleri katıldı. Tarihçine sorabilirsin.

Sorun için Cevap D demişsin ama D de 3 yok. 1 ve 2 mi yoksa?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B o S c H -- 9 Ocak 2010; 20:44:48 >
  • Hocam ya frekanslar iyice karıştı ya bizim beyinler gitti geldi :D

2. Balkan savaşı'na Osmanlı Katılmadı 'ki sadece ekmeğine yağ sürüldü savaşmadığı halde toprak aldı ( edirne -kırklareli) ama savaşa katılmadı.

benim soru da d seçeneği 1 ve 3.
  • Matematik

Soru - 1

a=1.4+2.5+3.6+4.7+...+10.13
    b=1.3+2.4+3.5+4.6+...+10.12

olduğuna göre, a-b farkı kaçtır?

A) 40 B)50 C)55 D)60 E)65

çözebilecek varmı ?
  • quote:

Hocam ya frekanslar iyice karıştı ya bizim beyinler gitti geldi :D

2. Balkan savaşı'na Osmanlı Katılmadı 'ki sadece ekmeğine yağ sürüldü savaşmadığı halde toprak aldı ( edirne -kırklareli) ama savaşa katılmadı.

benim soru da d seçeneği 1 ve 3.

Dostum bak gene kafan karışmış. Aslında haklısın çünkü sorduğum soru çok kafa karıştırıcı bir soruydu. Bu konuları çok iyi bildiğim için bu tip ağır bir soru sorabildim.

Şimdi soruyu baştan sakin kafa ile oku. Orada Osmanlı'nın 2. Balkan savaşına katıldığı ile ilgili bir durum yok. Cevap Karadağ I.Balkan savaşını başlattı Yenipazara saldırdı. Bundan sonra Karadağın yanında Sırbistan, Yunanistan ve Bulgaristan yer aldı. Yani I kesinlikle doğrudur. Romanya I.Balkan savaşına katılmamıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Transformation

Matematik

Soru - 1

a=1.4+2.5+3.6+4.7+...+10.13
    b=1.3+2.4+3.5+4.6+...+10.12

olduğuna göre, a-b farkı kaçtır?

A) 40 B)50 C)55 D)60 E)65

çözebilecek varmı ?

ÇÖZÜM:

a 'dan b 'yi çıkartalım (Yani b'yi eksi ile çarpalım a ile toplayalım)

a-b = 1.4 - 1.3 + 2.5 - 2.4 + ... + 10.13 - 10.12 den
    a-b = 4 - 3 + 10 - 8 + ... + 130 - 120
    a-b= 1 + 2 + 3 + ... + 10

Burada n=10 dur. Öyleyse a-b = [n . (n + 1)] / 2 den bulunur.

a-b= [10. (10 + 1)] /2 öyleyse a-b=(10.11)/2 => a-b=110/2 => a-b=55 olacaktır.

Cevap C seçeneğidir.

• Neyse ... İyi forumlar ve başarılar dilerim .
  • quote:

Neyse ... İyi forumlar ve başarılar dilerim .

Neden bozuldun ? Anlamadım doğrusu
  • quote:

quote:

Bozulmak değilde hocam , inat ediyosun çünkü , uzatmıyayım dedim

12. sorunu yazıp altına seçeneğiyle cevaplarsan uzlaşacağız sanıyorum

• quote:

quote:

quote:

Bozulmak değilde hocam , inat ediyosun çünkü , uzatmıyayım dedim

12. sorunu yazıp altına seçeneğiyle cevaplarsan uzlaşacağız sanıyorum

12. soruda cevap I ve III istersen soruyu direk defterine yaz ve dershane hocana sor çünkü ben yarın aynısını yapacağım ve yarın sabah derste saat 9 da tarihçiy7e soracağım

Ders notlarımda I.Balkan savaşını başlatan devlet Karadağ ve I. Balkan savaşına katılmayan devlet Romanya bu durumda cevap I ve III ve I.Balkan Savaşı oluyor

Aşağıda da cevabı yazdım ve cevap C

I.Balkan Savaşı:

* Savaş, Karadağlıların Yenipazar'a saldırısı ile başlamıştır.
    * Bulgaristan, Sırbistan ve Yunanistan'ın da savaşa dahil olmasıyla Osmanlı Devleti'nin savaş alanı genişlemiştir.

II.Balkan Savaşı:

* I. Balkan savaşında Osmanlı'nın savaşı kaybetmesi ile Bulgaristan diğer Balkan Devletleri'ne göre daha fazla toprağa sahip olmuştur.
    * Bu durumdan rahatsizlık duyulması üzerine Sırbistan, Karadağ ve Yunanistan Bulgaristan'a savaş ilan etmiştir.
    * Romanya I.Balkan savaşına katılmadığı halde Bulgaristan'dan toprak almak amacıyla II.Balkan savaşına katılmıştır.

A) Savaşı başlatan devletin Karadağ olması ile doğrudur. Fakat II.Balkan savaşı değil I.Balkan savaşı olmalıdır. YANLIŞ
    B) I doğru idi yalnız I.Balkan savaşı olmak koşuluyla. Fakat IV de tamamen I. ve II.Balkan savaşı ile alakası olmayan bir bilgidir. YANLIŞ
    C) I doğru idi yalnız I.Balkan savaşı olmak koşuluyla. Romanya I.Balkan Savaşına katılmamıştır. <DOĞRU>
    D) I.Balkan Savaşında en karlı çıkan devlet Bulgaristandır. YANLIŞ
    E) YANLIŞ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B o S c H -- 9 Ocak 2010; 23:57:11 >

• Haklısınız , hata bende , pardon , flood olunca , ben I. dediğiniz yerde Karadağ'ın 2. Balkan Savaşı'nı başlattığını söylüyorsunuz sanıyorum . üstteki mesajlarda da ona göre yazdım zaten . Pardon , 1. Balkan Savaşı diyorsanız haklısınız, sebep yaratmak için olan olayda , Karadağ bahane buldu .

Ve ekliyorum , bir mod. gelsede şu başlıkları düzenlese . birbirine girdi cümleler sözler . sorular . bir şey yazmak için 10 mesaj yukarı kaldır indir... Herkesin işine yarıyacak sorular yazılıyor. Birde tüm forumda 2 kişiyiz galiba hazırlanan.
  • quote:

Haklısınız , hata bende , pardon , flood olunca , ben I. dediğiniz yerde Karadağ'ın 2. Balkan Savaşı'nı başlattığını söylüyorsunuz sanıyorum . üstteki mesajlarda da ona göre yazdım zaten . Pardon , 1. Balkan Savaşı diyorsanız haklısınız, sebep yaratmak için olan olayda , Karadağ bahane buldu .

Ve ekliyorum , bir mod. gelsede şu başlıkları düzenlese . birbirine girdi cümleler sözler . sorular . bir şey yazmak için 10 mesaj yukarı kaldır indir... Herkesin işine yarıyacak sorular yazılıyor. Birde tüm forumda 2 kişiyiz galiba hazırlanan.

Soruyu dikkatli incelemiyorsun. Buda hata yapmana sebep oluyor. Kpss'de bu durum başına bela olabilir. Soruyu mutlaka çok dikkatli okumalısın. Çünkü soruyu doğru çözmenin tek yanı soruyu en doğru şekilde okuyup algılamaktır.

Ayrıca ben sana söylemiştim değil mi tek çatı altında toplamaya çalışında sorun çıkıyor diye çünkü bu durumda sorular birbrine karışı ya da arada kaynayıp gidebiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B o S c H -- 10 Ocak 2010; 0:08:02 >

• Soru: 19 (Matematik)

13 sayısının iki katının üç eksiği x'dir. 13 sayısının yedi katının 63 eksiği de y'dir. Buna göre x+y'nin sekiz katının yarısının 1 fazlasının üç ile bölümünden kalan kaç olur?

A) 0
    B) 1
    C) 2
    D) 3
    E) 4

Not: Soruyu tamamen kendim hazırladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B o S c H -- 10 Ocak 2010; 16:16:00 >
  • Soru: 20 (Güncel)

2010 yılı Türkiye'de ne yılı olarak kutlanacaktır?

A) Fransa
    B) Darwin
    C) Katip Çelebi
    D) Kaşgarlı Mahmut
    E) Japonya

Not: Bu soru İhtiyaç Yayıncılık 2010 Türkiye Geneli Deneme Sınavı 2 'de sorulmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B o S c H -- 10 Ocak 2010; 16:15:38 >
  • Soru: 21 (Tarih)

Aşağıdakilerden hangisi ilk Türk Donanmasını kuran denizcidir?

A) Piri Reis
    B) Turgut Reis
    C) Çaka Bey
    D) Barbaros Hayreddin
    E) Umur Bey

Not: Bu soruyu tamamen kendim hazırladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B o S c H -- 10 Ocak 2010; 23:09:03 >
  • Soru: 22 (Matematik)

100 ! sayısının sondan kaç basamağı sıfırdır?

A) 20
    B) 24
    C) 28
    D) 30
    E) 32

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B o S c H -- 10 Ocak 2010; 23:08:45 >
  • Soru: 23 (Matematik)

I 7x + 7 I = 13 ! olduğuna göre x'in alabileceği değerlerin toplamı kaçtır?

Not: I bu işaret mutlak değer işareti olarak kullanılmıştır. Yani mutlak değer içindeki 7x + 7 , 13 faktöriyele eşittir.

A) - 1
    B) - 2
    C) - 3
    D) - 4
    E) - 5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B o S c H -- 10 Ocak 2010; 23:08:24 >
  • Soru: 24 (Tarih)

Anadolu Selçuklu Devleti'nin gücü zayıflayınca Anadolu'da II.Beylikler kurulmaya başlamıştır. Osmanlı Beyliği'de bu beyliklerden birisidir. Osmanlı devletine katılarak Osmanlı Devleti'nin Donanmasının temellerini atan beylik aşağıdakilerden hangisidir?

A) Saruhanoğulları
    B) Menteşeoğulları
    C) Karesioğulları
    D) Candaroğulları
    D) Karamanoğulları

• Soru: 25 (Türkçe)

Aşağıdaki cümlelerin hangisinde anlatım bozukluğu vardır?

A) Öğretim gördüğü okulda öğretmen olarak kalmayı istiyor.
    B) Yola sabah çıkılacakmış.
    C) Kırmızı ışıkta duran arabaya hızlıca çarptı.
    D) Dün gece eve gitmemiş.
    E) Kulağını ağrısız deldirmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B o S c H -- 10 Ocak 2010; 23:27:21 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.