kpss ort-önl düzeyinde başvuru yaptım bana verdikleri kağıtta benim ösym internet şifrem zaten yazıyomuş ösym nin aday işlemleri sistemine girdiğimde tc kimlik nomu girip yu numarası edin butonuna bastım (yu nun açılımını bilmediğim için) ve yu hesabı açtım ancak bunu başvurumu sorguladığımda farkedebildim. sonra tekrar ösym bürosunun bana verdiği kağıttaki şifreyi girdim ve hesabımı açmayı başarabildim ama şöyle bi sorun var YU HESABIDA AKTİF bu durum sınav süreci yada sınavı kazansam bile atamalarda problem çıkarır mı? yada bu yu hesabını nasıl iptal edebilirim
Aynı problemden ötürü arkadaşıma yabancı uyruklu olmamasına rağmen yanlışlıkla yu numarası aldım bu konudan bende müzdaribim ve sıkıntı cıkarırmı bilmiyorum.Ösym merkezini aradım zaman zaman telefonu açmadılar ve hep meşguldu bilgi alamadım.artık kpss başvuru merkezlerinde yarın şansımızi deneyeceğiz inşallah bir problem olmuyordur geri alınabilir birşeydir diye tahmin ediyorum,iptal edemedim bende.yarında son gün zaten,bilgisi olan biri varsa lütfen paylaşsın.
kpss başvuru mezkezine sorma imkanım olmadı bu konuda bilgisi olan varmı
aynı konudan muzdaribim. nasıl hallettiğinizi paylaşırsanız sevinirim
quote:
Y.U. ŞİFRESİ:
Y.U. Numara Edinme İşlemleri
Bu bölüm KKTC Uyruklu, Yabancı Uyruklu ve Uyruksuz adaylar içindir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan adaylar başvuru işlemlerini T.C. Kimlik Numaraları ile gerçekleştireceklerdir