Şimdi Ara

KPSS rezaleti çözüldü... sorular 10 bin dolara satılmış...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

KPSS'deki rezalet çözüldü, soruların sızdığı anlaşıldı. Sorular ise adaylara 10 bin dolara satılmış.

YÖK, Devlet Denetleme Kurulu ve Ankara Cumhuriyet Savcılığı, KPSS sorularını ÖSYM’nin içinden sızdıran bir şebekenin adaylara 10 bin dolara sattığını belirledi.

KPSS’de kopya çekildiği iddialarının ardından gerçek gün yüzüne çıktı. YÖK Denetleme Kurulu, Devlet Denetleme Kurulu ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın üç koldan yürüttüğü soruşturmada KPSS sorularının ÖSYM içinden sızdırıldığı bilgisine ulaşıldı. 10-11 Temmuz’da yapılan sınav sorularının tamamı veya tamamına yakınını doğru yanıtlayan adayların teknik takibi sonrası bazı adayların sınavdan günler öncesinde sorulara para karşılığı ulaştığı belirlendi.

BİR SAAT KALA BİN 500 DOLAR

Kopya skandalına karışan adaylar KPSS sorularını 10 bin dolar karşılığı günler öncesinden edinirken, bu miktarın sınava az bir süre kala düşürüldüğü tespit edildi. Sınava bir saat kala soruları alan bir adayın şebeke üyelerine bin 500 dolar ödeme yaptığı öğrenildi. Kopya şebekesinin çok farklı illerde adaylara soruları ulaştırdığı tespit edilirken, kaç adayın şebeke ile yasadışı alışverişe girdiği halen araştırılıyor. Savcı, soru bankasını oluşturan üyelerin bilgisayarlarını ve telefonlarını hâlâ inceliyor.

ATAMALAR GECİKMEYECEK

Milli Eğitim Bakanlığı, KPSS’deki kopya skandalı nedeniyle ertelenen öğretmen atamalarını sınavın kısmen iptali durumunda bir ay içinde yapmayı planlıyor. Ancak kopya skandalına karışan aday sayısının binlere ulaşması ve sınavın tamamen iptali durumunda ise kısa bir süre içinde sınavın yapılması için harekete geçilecek. Bu durumda da atamaların kasım ayına sarkabileceği ifade edildi.

ÖSYM'DE BİRDEN FAZLA GÜVENLİK AÇIĞI

2010 KPSS’de kopya skandalı ile çalkalanan ÖSYM’de çok sayıda güvenlik açığı tespit edildi. KPSS ile ilgili YÖK Denetleme Kurulu’nun hazırladığı raporda, sınav sorularının güvenliğinin yeterli derecede olmadığı tespiti yapıldı. Özellikle ‘kurum çalışanlarının dışarı ile bağlantılarının sınavlar açısından güvenlik açığı oluşturduğu’ tespiti YÖK Denetleme Kurulu raporunda yer aldı. Raporda güvenlik zafiyetinin tek tek görevli isimler üzerinden, somut örneklerle tespitlerinin yapılması ve birden fazla noktada güvenlik zaafiyeti olduğunun belirlenmesi sonrasında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen atamalarını erteleme kararı aldığı öğrenildi.

TÜM BÖLÜMLERİN SORULARI SIZDIRILDI

Sınavda şebeke tarafından dışarı çıkartılan soruların sadece Eğitim Bilimleri’ni kapsamadığı, Genel Yetenek ve Genel Kültür Olmak üzere sınavın başka bölümlerinde de soruların sızdırıldığı belirlendi.

BAŞKANIN BİLGİSAYARI İNCELEMEDE

ÖSYM’deki inceleme dün de devam etti. İlk belirlemelere göre bir kurum çalışanının soruları para karşılığı şebekeye sızdırdığı tespit edildi. Soruların e- posta ile gönderildiği öne sürülen Isparta’daki Öğretmen BS’ nin de bilgisayarına el konmuştu. ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan da dahil olmak üzere, yönetici ve çalışanların bilgisayarları incelemeye alındı. Tespitler sonrası YÖK, KPSS’de kısmi iptal seçeneği üzerinde duruyor. Kopya skandalına karıştığı belirlenenlerin sınavının iptali, diğerlerinin yeniden sıralamasının yapılması planlanıyor.

kaynak
    http://haber.mynet.com/detay/guncel/kpssde-10-bin-dolara-soru-satilmis/530342?utm_source=mynet&utm_medium=www&utm_campaign=home_haber_thumbnail_1

Not : kısmi iptalden bahsediliyor ama sorumluların cezalandırılıp sınavın yeniden yapılması daha mantıklı çünkü "Sınavda şebeke tarafından dışarı çıkartılan soruların sadece Eğitim Bilimleri’ni kapsamadığı, Genel Yetenek ve Genel Kültür Olmak üzere sınavın başka bölümlerinde de soruların sızdırıldığı belirlendi."

• Bence de bu kişilerin sınavları iptal olsun bir daha giremem aynı stres aynı işkence
  • quote:

Orijinalden alıntı: diciotto
    Bence de bu kişilerin sınavları iptal olsun bir daha giremem aynı stres aynı işkence

Bu kişilerin kaç kişi olduğunu tespit edemezler ki.x kişisi almış varsayalım bilmem kaç paraya ee belki arkadaşlarına da dağıttı ve onlarda akıllılık yapıp risk almamak adına fullemedi 90 doğru yaptı.Bunu gelde bul imkansız yani, onlar belki bulacak 200 kişi bu alışverişe giren ama sınavın her halinden belli evvelden 300-500 kişinin girdiği kısma derece olarak 3-4 bin kişi girmiş bu sayı buzamana kadar bukadar yüksek olmadı da neden 2010 kpss de patladı değil mi?Bu işin içinden çıkamazlar baştan beri diyorum tek tek tespit etmeleri imkansız.Çünkü arada hakkıyla yüksek almış adamıda kopyacı diye ilan edebilirler bu riski alamazlar kanıt usulüyle de anca 100-200 kişiye ulaşırlar bence ee bu sayıda inandırıcı gelmeyecektir.Artık büyüklerimiz doğru kararı verir diye umuyorum ben benim üstümde haksız yere yüksek puan almış 1 kişi bile olsun istemiyorum.

Buarada hala kopya yok diye ısrar eden var mı :) 2-3 gün öncesine kadar hala kopya yok diyen bazı arkadaşlar vardı herhalde artık bazı şeyler resmen açıklandıkça inanırlar.Görünen köy kılavuz istemez denir aslında ama daha net resmi açıklamalarında gelmesi herkesi inandıracaktır.

• çalışmaya başlayın arkadaslar 1-2 ay içinde sınav var..
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeSiN

quote:

Bence de bu kişilerin sınavları iptal olsun bir daha giremem aynı stres aynı işkence

Bu kişilerin kaç kişi olduğunu tespit edemezler ki.x kişisi almış varsayalım bilmem kaç paraya ee belki arkadaşlarına da dağıttı ve onlarda akıllılık yapıp risk almamak adına fullemedi 90 doğru yaptı.Bunu gelde bul imkansız yani, onlar belki bulacak 200 kişi bu alışverişe giren ama sınavın her halinden belli evvelden 300-500 kişinin girdiği kısma derece olarak 3-4 bin kişi girmiş bu sayı buzamana kadar bukadar yüksek olmadı da neden 2010 kpss de patladı değil mi?Bu işin içinden çıkamazlar baştan beri diyorum tek tek tespit etmeleri imkansız.Çünkü arada hakkıyla yüksek almış adamıda kopyacı diye ilan edebilirler bu riski alamazlar kanıt usulüyle de anca 100-200 kişiye ulaşırlar bence ee bu sayıda inandırıcı gelmeyecektir.Artık büyüklerimiz doğru kararı verir diye umuyorum ben benim üstümde haksız yere yüksek puan almış 1 kişi bile olsun istemiyorum.

Buarada hala kopya yok diye ısrar eden var mı :) 2-3 gün öncesine kadar hala kopya yok diyen bazı arkadaşlar vardı herhalde artık bazı şeyler resmen açıklandıkça inanırlar.Görünen köy kılavuz istemez denir aslında ama daha net resmi açıklamalarında gelmesi herkesi inandıracaktır.

Kopya yok diye ısrar edeni bırak, bak adam ne diyor http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=42669321

• quote:

Orijinalden alıntı: revenger11

quote:

Orijinalden alıntı: CeSiN

quote:

Kopya yok diye ısrar edeni bırak, bak adam ne diyor http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=42669321

Bizim arkamız sağlam değil valla kimse 3000-5000 maaş vermiyor, sanırım kendisi yaşça bizden büyük kimseye üniversiteden çıkar çıkmaz okadar para vermezler belki 35-40 yaşlarında biyerde şef falandır kendisi.Ama yaşı 22-26 arasında olan yeni mezun biri okadar maaşı nerde alsın.Bizzat tanıdığım Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden mezun tanıdıklarım var hatta teki 2 yabancı dili var şuan sanırım 2500 falan alıyordur 2 yıllık çalışan.Çevre meselesi arkadaş için bizim yaşadıklarımız basit gelebilir ama birton üniversite mezununun 600-700 lira için haftanın 6 günü çalıştığınıda unutmasınlar.Okadar rahat zengin bir ülkede yaşamıyoruz işsizlik denen şeyden haberi yok sanırım arkadaşın.Eğer dediği gibi bir durum olsaydı evet düşüncelerine katılırdım dışarda çalış daha çok para kazan ama yorulursun dese ozaman eyvallah derdim de işte ülkede durumlar öyle değil.Özel sektörde insanlar 3 kuruş için 40 takla atıyor ve hakkını alamıyor biraz çevreye bakması gerekiyor sadece kendisi yada 2 arkadaşına bakarak Türkiye zengin herkes 5000 tl maaş alıyor demesi yanlış tabi.

Neyse şu kpss olayı bir açıklığa kavuşsun artık sıkıldım resmen hergün ne oldu yeni haber var mı diye takip etmekten.iptal edilecekse edilsin de girelim yok iptal edilmiceksede tespit etsinler kaçbin kişiyse hepsinin sınavı iptal olsun bizim puanlar ve sıralamalar tekrar hesaplansında derecemiz yükselsin üstümde haksız yere yüksek puan almış 1 kişi dahi olsun istemiyorum bana bunun garantisini vermeliler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeSiN -- 2 Eylül 2010; 12:07:39 >

• Cesin abicim imzamı altına atarım. Bazıları rüyalarda yaşıyor. Yaşamaya devam etsinler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hakkaniyet açısından şöyle bir imkan da sunsunlar istemeyen kişi eski puanı geçerli olsun yeni olacak sınava girmesin. Benim puan 62 ve yeniden sınava girmek istemiyorum. Kopya yok diyenlere de bişey denemez zaten.
  • Bir de maliyeti var devlete sınavı tekrar yapmanın bence kimler aldı ise soruları ve yakın çevresindeki kişiler kimler ise toplu sınavları iptal olsun haksız yere iptal oldu sınavım diyenleri de yeniden sınava alsınlar.
  • varsa öyle bişi şu eylülde gireceğim sınavdada yapalım bendende bi 10 bin $ memur olacaksam öderim valla
  • quote:

Bir de maliyeti var devlete sınavı tekrar yapmanın bence kimler aldı ise soruları ve yakın çevresindeki kişiler kimler ise toplu sınavları iptal olsun haksız yere iptal oldu sınavım diyenleri de yeniden sınava alsınlar.

Bizden topladıkları paralarla 50 tane yeni sınav yapabilirler.Sınav başına 50 liraya yakın para alıyorlar.Bende 72 aldım ama çalışmadım tekrarlanırsa işime gelir.Sadece kopya çekenlerin yakalanıp bir daha sınava sokulmaması işime gelir.
  • TÜM BÖLÜMLERİN SORULARI SIZDIRILDI

bu yeterlidir tamamen iptal etmek ve atamaları durdurmak için..
  • tekrar yapılsada mağdurlar olcak ama yapılmasa daha çok mağdur olacak... sınav sorunlarının kimlerin eline geçtiğini bilmelerine imkan yk çünkü...
  • böyle birşey olabilir mi ya?
    o kdar çalışana, emek harcayana yazık..
    yapanlara en ağır cezanın verilmesi gerek.
    ve sınavın tekrarı..neden çünkü adam hepsini yapmaz da 5 eksik yapar bunu da bilemezler..
    herkesin hakkı yenmiş olur
  • kimse bana 10000 dolarcığa o soruların çalındığına inandıramaz. kim bilir hangi bürokrat ve siyasilerin parmağı vardır burda.

hayalleri ile oynanan gençlerden bu ülke umut falan beklemesin.
  • Belkide yıllardır her sınavda olan bir durumdu, belki binlerce kişiye değil ama vip yüzlerce kişiye bu sorular ücretle servis edildi ama demekki adamların gözü doymadı daha fazla kazanmak istediler ve olay patladı, ayrıca olayın üstüne eğitim sen derneğide düşünce sonuç verdi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.