Şimdi Ara

kpss p3 ( lisans mezunu ) türünde başarı için tavsiyeleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

İlk olarak kendimden bahsedip sonra sorularımı sormaya çalışıcam 35 yaşındayım 10 sene civarıdır özel sektörde düzenli olarak çalışıyorum son 8 senedir aynı işyerindeyim fakat maddi manevi çok tatmin olduğum söylenemez evli ve 2 de çocuk babası olduğum için ekonomik imkanlarım kısıtlı ( biri öğrenci,diğeri 3 yaşında ) . 2000 yılı dumlupınar işletme mezunuyum 2 kez kpsse girdim biri okul bitince yada askerden hemen gelinceydi emin değilim 2.si de min.5 sene oluyor o zamanlar Lisans mezunları sadece A kategorisinde sınava giriyordu ve gene çalışıyor olduğum için pek ders çalışamadan sınavlara girmiştim.
    Bu günlerde bir de baktım genel kültür ve genel yetenekle de Lisans mezunu alınabiliyormuş. niyetim memur olup garanti bir iş olmasını sağlamak sonrasında şimdiki şartlarda 2200-2300 tl civarı ücret kavuşabilmek maalesef çalıştığım işyerinde henüz bu meblağa ulaşamadım.

Şimdi gene işyerinde çalışıcağım ve maddi yönden de zorlanmamak için dershaneye gitme şansım pek yok bana kaynak ne önerebilirsiniz kendim evde en kısa zamanda dökümanlarımı bulup çalışmak istiyorum ne kadar çok vaktim olursa o kadar iyi çünkü sonuçta işime devam ediceğim için ders çalışma programlarımda esnek olmak durumunda kalıcak ders çalışma programıma günlük uyamıyabilirim.

Toparlamak gerekirse giriceğim alandan ( İşletme mezunuyum) hedeflediği memuriyeti kazanmak için ( 2200-2300 civarı maaş beklentim) kaç puan almam lazım, hangi kaynakları önerirsiz ( dergi,kitap,video yayını yapan site )

Yardımlarınız için şimdiden tşkler.

bende 3. sınıf ögrencisiyim, psikoloji bölümünde okuyorum ve evde kpss ye hazırlanıyorum. yaptığım ufak araştırmalar sonucu şunu gördüm ki atanmak icin kabataslak,en azından 85 in üzerine cıkmak gerekiyor. sanıyorum ki bu da 120 soruda en azından 90 net civarı yapmak anlamına geliyor(standart sapmalar vs). Bende puan hesaplama sitelerinin yalancısıyım.

bence bunlardan daha önemli bir konu var. o da yaş sınırı. memurlukta yaş sınırı 35 gibi şeyler söylenirdi, yani demek istediğim yaş sınırıyla ilgili bir durum olup olmadığını araştırmanız.bir ara kalktı deniyordu ama siz yine bir bakın.

kaynak konusuna gelelim. herkesin farklı görüşü var. bana sorarsanız ne kadar fazla soru tipi görmek , o kadar hazırlıklı olmak demek. bu demek degıl ki buldugumuz her kaynagı alıp calısalım. anladıgım kadarıyla vaktınız de kısıtlı. bu durumda cok fazla kitap almak,ilk etapta saglıklı olmayabilir. bence düşünmeniz gereken ilk alternatif ,tek bir kitap alıp onun üzerinden calısmak ve sonrasında diger kaynaklara göz gezdirmek. şahsen ben araştırmadan , arkadas tavsiyesiyle data adlı bir kitap (25 tl civarı)aldım. icinde konu anlatımı ve cozumlu soruları var. sıkılmadan kısa kısa gecerek calısılabilir. sizi de iş sonrasında fazla yormamış olur. kabataslak düşünürsek 1-2 aya konularınız biter(düzenli calısmayla ör:günde 2-3 konu) ve baska kaynaklardan soru bankaları,denemeler cozebilirsiniz. murat,ihtiyac,pegem gibi bir cok kaynak da piyasa da mevcut.

son olarak da degınmek istedigim konu motivasyonunuz. sınavlara calısmayı pozitif motivasyon etkili kılar, bu da sizin psikolojiniz ile pozitif korelasyon icerisindedir. öncelikle bunu yapabileceginize inanın, cok zaman gecmiş olabilir ama bu sınav abartılıcak kadar zor bir sınav degıl. sadece düzenli calısma ister. daha 4 ay var. planınızı yapıp calısmaya baslarsanız henüz bolca vakit var. Bir anda çok fazla kitap almak,ilk günden yüklenip sıkılmak gibi konulardan da uzak kalabilirseniz ne mutlu size. umarım her şey gönlünüze göre olur..

başarılar, iyi akşamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: semih4419

hocam iyi akşamlar,

bende 3. sınıf ögrencisiyim, psikoloji bölümünde okuyorum ve evde kpss ye hazırlanıyorum. yaptığım ufak araştırmalar sonucu şunu gördüm ki atanmak icin kabataslak,en azından 85 in üzerine cıkmak gerekiyor. sanıyorum ki bu da 120 soruda en azından 90 net civarı yapmak anlamına geliyor(standart sapmalar vs). Bende puan hesaplama sitelerinin yalancısıyım.

bence bunlardan daha önemli bir konu var. o da yaş sınırı. memurlukta yaş sınırı 35 gibi şeyler söylenirdi, yani demek istediğim yaş sınırıyla ilgili bir durum olup olmadığını araştırmanız.bir ara kalktı deniyordu ama siz yine bir bakın.

kaynak konusuna gelelim. herkesin farklı görüşü var. bana sorarsanız ne kadar fazla soru tipi görmek , o kadar hazırlıklı olmak demek. bu demek degıl ki buldugumuz her kaynagı alıp calısalım. anladıgım kadarıyla vaktınız de kısıtlı. bu durumda cok fazla kitap almak,ilk etapta saglıklı olmayabilir. bence düşünmeniz gereken ilk alternatif ,tek bir kitap alıp onun üzerinden calısmak ve sonrasında diger kaynaklara göz gezdirmek. şahsen ben araştırmadan , arkadas tavsiyesiyle data adlı bir kitap (25 tl civarı)aldım. icinde konu anlatımı ve cozumlu soruları var. sıkılmadan kısa kısa gecerek calısılabilir. sizi de iş sonrasında fazla yormamış olur. kabataslak düşünürsek 1-2 aya konularınız biter(düzenli calısmayla ör:günde 2-3 konu) ve baska kaynaklardan soru bankaları,denemeler cozebilirsiniz. murat,ihtiyac,pegem gibi bir cok kaynak da piyasa da mevcut.

son olarak da degınmek istedigim konu motivasyonunuz. sınavlara calısmayı pozitif motivasyon etkili kılar, bu da sizin psikolojiniz ile pozitif korelasyon icerisindedir. öncelikle bunu yapabileceginize inanın, cok zaman gecmiş olabilir ama bu sınav abartılıcak kadar zor bir sınav degıl. sadece düzenli calısma ister. daha 4 ay var. planınızı yapıp calısmaya baslarsanız henüz bolca vakit var. Bir anda çok fazla kitap almak,ilk günden yüklenip sıkılmak gibi konulardan da uzak kalabilirseniz ne mutlu size. umarım her şey gönlünüze göre olur..

başarılar, iyi akşamlar.

B tipi kadrolarda yaş sınırı kalkmıştır..

A tipi kadrolarda ise en fazla 35 yaşını doldurmuş olmak ibaresi ile 36. yaşını sürenlere kapılar açılmıştır..

• hocam bana kalırsa, a grubu kadrolar için çok yuksek puan alsanız dahi mulakatlarda başarılı olmanız zor malum yaştan dolayı.

Orijinalden alıntı: FlyingHigh

hocam bana kalırsa, a grubu kadrolar için çok yuksek puan alsanız dahi mulakatlarda başarılı olmanız zor malum yaştan dolayı.

Ben de tam tersi diye biliyorum yani aynı puanda daha olgun olanı tercih ediliyor diye şu an faal olarak çalışıyorum ve 8 yıldır aynı işyerindeyim yani şu an günde 10 saat çalışıyorum ve bu 10 saat gibi kamuda 2 saat çalışsam tüm ofisin günlük işlerini hallederim.

Orijinalden alıntı: shane

quote:

Orijinalden alıntı: FlyingHigh

hocam bana kalırsa, a grubu kadrolar için çok yuksek puan alsanız dahi mulakatlarda başarılı olmanız zor malum yaştan dolayı.

Ben de tam tersi diye biliyorum yani aynı puanda daha olgun olanı tercih ediliyor diye şu an faal olarak çalışıyorum ve 8 yıldır aynı işyerindeyim yani şu an günde 10 saat çalışıyorum ve bu 10 saat gibi kamuda 2 saat çalışsam tüm ofisin günlük işlerini hallederim.

Hem ben B grubuna giricem sadece Gk Gy p 93 denen tür :)

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.