Şimdi Ara

KPSS Ortaöğretim hakkında aklıma takılan bi kaç soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • geçen sene özel bi okulun fen lisesi bölümünden mezun oldum sınava bi sene de mezun olarak hazırlandım. bu sene kpss yapılacağını öğrendim ve ortaöğretim kpss si için başvuru yaptım.

çevreden duyumlarıma göre kpss yi kazandığınız takdirde hem üniversite okuyup hem bi devlet dairesinde part time çalışabiliyormuşsunuz. doğru mu ?

kpss yi kazandığınızda kazandığınız üniversiteye ilk sene gitmiyorsunuz donduruyorsunuz ve 1 yıl devlet dairesinde çalışıyorsunuz. 1 yılın sonunda sizi kazandığınız üniversitenin bulunduğu ilde bi devlet dairesine atıyorlar ve en az 1000 tl maaşla işe başlıyorsunuz. hem çalışıyorsunuz hem okuyorsunuz??

mezun olduğum okulun türü benim kpss yi kazanma puanımı etkiler mi? bi düz liseyle fen lisesi ya da anadolu lisesi aynı kefede mi ?

diyelim kazandık kpss yi atandık. saça başa çok karışırlar mı? yoksa eften püften ayak işleri yaptıracakları için karışmazlar mı? (o kadar okumuşuz bıraksınlar dağıtalım biraz saçı başı )

soracaklarım bu kadar. yardımcı olursanız sevinirim

• zor iş.
  • ne konuda zor ? boşa baş ağrısı mı?
  • Sevgili Antijen. Eğer KPSS de aldığın puanla bir yere atanırsan ve aynı zamanda üniversiteyi kazanırsan okumana izin veriyorlar. Bizde DSİ de 657 devlet memuru olarak çalışıp aynı zamanda ikinci öğretimde okuyan arkadaşlarımız vardı. part time değil ancak sabah 8 akşam 5 çalışırsın. 1 yıl bekleme dondurma konusunun hakkında tam detaylı bilgiye sahip değilim. puanını etkilemez... 657 sayılı devlet memurları kanununda herkes aynı ancak ufak farklar var ama bu senin mezun olduğun liseye bağlı olarak seni müdür yapmazlar. ancak bir lisans programından mezun olduğunda belli aşamalardan sonra seni belli mevkilere getirirler.
    giyim, kuşam, kılık ve kıyafetler hakkında yönetmelik var o yüzden dikkat etmeleri muhtemel. Tekrardan hayırlısı olsun....
  • quote:

Orijinalden alıntı: antijen
    mezun olduğum okulun türü benim kpss yi kazanma puanımı etkiler mi? bi düz liseyle fen lisesi ya da anadolu lisesi aynı kefede mi ?

diyelim kazandık kpss yi atandık. saça başa çok karışırlar mı? yoksa eften püften ayak işleri yaptıracakları için karışmazlar mı? (o kadar okumuşuz bıraksınlar dağıtalım biraz saçı başı )

Okudun diye işede gitmezsin zaten, direk maaşını yatırırlar.

Arkadaşım düz memur neyse sende o olursun, kıl kadar farkın olmaz. Olmamalı da zaten. Devlet dairesinde statün; okuduğun okulla değil, ilk başta hal, hareket, çalışkanlık ve kişiliğinle sonra da edineceğin torpilin fırlatma gücü ve yalakalık seviyesiyle belli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi revenger11 -- 20 Temmuz 2010; 0:54:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: antijen

kpss yi kazandığınızda kazandığınız üniversiteye ilk sene gitmiyorsunuz donduruyorsunuz ve 1 yıl devlet dairesinde çalışıyorsunuz. 1 yılın sonunda sizi kazandığınız üniversitenin bulunduğu ilde bi devlet dairesine atıyorlar ve en az 1000 tl maaşla işe başlıyorsunuz.

Bunu soruyor musun yoksa gerçekte böyle bir şey var mı? Şu anda eş durumundan atamalara bile zorluk çıkarıyorlar da bundan sordum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DGS Hakkında Küçük Bir Soru
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.