Şimdi Ara

Kpss lisans tarih öğretmenliği hazırlığı hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
2.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bu sene KPSS ye sıkı bir çalışma içerisine girmeyi düşünüyorum. 2012 yılında tarih öğretmenliğinden mezun oldum. Bu süreç içerisinde hiç kpss ye çalışmadım. Genelkültür genel yetenek alanları, eğitim bilimlerinde hangi kaynaklarla başlasam daha iyi olabilir? Tarih alanı hakkında tavsiye de kabul edebilirim. İlk önceliğim konu anlatım daha iyi olacağını düşünüyorum. Gözüme çarpan pegemin modüler settleri. Hazırlanan arkadaşların tavsiyesini dinlemeye hazırım.




  • Öğretmenlikte ÖABT denilen alan sınavı önemli .. sonra eğitim bilimleri sonra gk-gy. YouTube da çok sayıda video kaynak var .. Bi yayında olan tüm dersleri branjları izleyin ama not alma işini fazla abartmayın çok zamanınızı almasın.. ÖABT çalışınca genel kültür deki tarih dersinede zaten çalışmış oluyorsunuz.. Her zaman soru çözülen zaman konu çalışılan zamandan fazla olmalı .. Daha önce hiç kpss ile işiniz olmadıysa sizin sağlam bi konu çalışmanız gerek.. benim hocam da ÖABT tarih anlatan Yasin Korkut hoca var .. Başka tam olarak anlatan varsa da dinleyebilirsiniz.. Asıl odaklanmanız gereken ÖABT .
  • internetten konu anlatımları dinlemeniz mümkünse yayınlardan sadece soru bankası, deneme alın derim. Zaten kpss çözebildiğin kadar soru çözüp sonra girilecek sınav.. YouTube sizn için iyi bi kaynak..
  • beedrill364 kullanıcısına yanıt

    Atanmak için alan ve eğitimin 60 net civarında olması gerektiğini gördüm. Ben daha çok okuyup anlayan birisiyim. Karşılıklı etkileşim olmadan dinleyerek öğrenmek çok zor oluyor en azından benim için öyle oluyor

  • sml_akyz S kullanıcısına yanıt
    Valla ben video ders ile dershane ye gitmeden hszırlanmıştm. Hatta YouTube da hızı 1.5 , 1.75 yapıyordm tekrar ederken de.. en son yıllarda yapılan atamaların puanlsrıns Google'dan bakarsanız dediğiniz gibi bi net cıkar ortaya. Ben 81-82 puan diye hatırlıyorum tarih minimum.. kpss konu anlatım almadıgm için bi şey diyemem ama soru bankasında pegem, yargı, beyaz akademi vs bilindik isimler iyidir. Sonuç olarak 1 konu ise 3 soru oranıyla çözülmeli bu kpss .
  • beedrill364 kullanıcısına yanıt

    yardımlarınız için teşekkürler. Muhtemelen konu anlatıma pegemle başlayıp sıradan bütün kaynakların soru bankalarını alıp devam edicem.

  • YouTube da kpss rehberlik videoları da var mesela şu video bi izleyin derim ..https://youtu.be/JfgI_cQREGQ. Selim sırrı Atay hoca. Sınavların önem sırasına göre çalışınız.. kesinlikle sağdan soldan gelen torpil var atanılmaz, bu süreçte alım olmaz boşuna çalışma filan diyenleri boşvern.. hep atama olacak hep atanan olacak..
  • En önemlisi ÖABT, sonra önemli olan eğitim


    Gkgy ise sembolik bir sınav ama etkisi var. Ama yukarıdaki ikisini çok iyi yapan atanıyor.

  • Eyvallah hocam, başladık bakalım umarım değer

  • Arkadaşlar merhaba Bi konuda yardıma ihtiyacım var.. Ben de 2013 tarih mezunuyum.. Formasyon aldım.. Şu an vardiyalı Bir işte çalışıyorum... Kpss ye dair temelim ve bilgim hiç yok.. Sizce memurluğa mı hazırlanmak mantıklı öğretmenliğe mi....

  • Gülsüm. G kullanıcısına yanıt

    Memurluğun puanı öğretmenlikten daha yüksek, fakat memurluğun tatili vs. az. Öğretmenlikte 2 ay tatil var, onun dışında 2 ay seminer 8 küsur ay okul var, fakat 45 öğrenciyi sınıfta tutmak dahi yıpratıcı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.