Şimdi Ara

KPDS ye başvurucam (Kamu Personeli Dil Sınavı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar... Kamu personeli dil sınavı var.. ona başvurucam... aslında okul bitmedi ama deneme ve deneyim amaçlı girmeye karar verdim... 40 ytl + forum başvuru parasıı vs. 45 YTL ye geliyo... Eskiden çıkmış sorulara baktım biraz kazık sorular... hele kelime bölümünde şıklardaki kelimelerin yüzde 95 ini bilmiyorum... çok kasmışlar genel olarak... uç noktalardaki kelimeler sorulmuş hep... 2-3 şık arasında kalıyosunuz bi çok soruda... 2007 KPSS sınavının Dil Ekinde de böyleydi... KPDS biraz zor bi sınava benziyo.. ingilizcesi çok iyi olan ve ingiltere ve amerikaya gitmiş olan abim bile 72 gib bişi almıştı bu sınavdan ...

Bu arada bu bu tür sınavlara başvurmaktan soğutan bi durum varki... Gidiyosunuyz formu alıyosunuz... size randevu veriyolar başvuru için... sonra ordan ayrılıpğ bankaya 40 yytl yatırıyosunuz falan .. sonra randevu zamanında gidip görevli bilgileri nete giriyo (2 kere gitmeniz gerekiyo başvuru yerine bunu kolaylaştırmaları lazım) ..ve PC ye bağlı bi WEBCAM ile sizin fotonuzu çekiyo ve at hırsızı gibi çıkan o fotonuzu hemen net üzerinden ÖSYM ye yolluyo ... ve başvurunuz bi anlamda yapılmış oluyo sanırım ... ve sonra da belli bi süre sonra eve sınav giriş kağıdı geliyo...

100 soru var ve ben 35-40 adet doğru yapacağımı düşünüyporum açık olmak gerekirse... zaten 50 yi geçersem benim için güzel bi puan olur...

SINAV TARİHİ : 04.05.2008

BAŞVURU TARİHLERİ: 17.03.2008 - 26.03.2008

Ayrıntılar burada...

http://www.osym.gov.tr/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFFA91171E62F0FF15311C077A9979C33C4

Aranızda girenler var mı bu sınava ? Yada girecek olanlar ?

http://www.kpds.org/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 20 Mart 2008; 1:36:30 >

• 1 kişi bile cvp yazmamış hiç mi giren yok bu kazık sınava ??
  • valla dediğin gibi sınav tam kazık. kelimelere bir bakıyorsun hepsi cümle için gayet güzel, kullanılabilir geliyor insana,ama sonuç nort. ben de girmeyi isterdim ama hem yapabileceğimi zannetmiyorum hem de çok pahalı
  • Para önemli değil böyle durumlarda.. dneeyim çok daha önemli... o sakındığın 40 YTL eğer sınava girsen ilerde çok daha büyük paralar olarak geri dönebilir.. tabi geniş düşünmek lazım ... bu arada ben çalışmadan gircem deidğim gibi ama deneyim çok önemli... bi sınava çalışmadan 2-3 kez girmek var... bi de çok çalışıp ilk defa girmek var... hangisi daha rahat olur sence sınavda ?
  • dediğin gibi iyi bir deneyim olabilir aslında. enazından hayatımızın her bölümüne bir sınavla başlangıç yaptığımızı da düşünürsek hiçbir işe yaramasa bile sınav kültürümüze bir katkısı olacağı şüphesiz.
  • kolay gelsin darkchild abii girenlerden duyduğuma göre baya zor bi sınav oluyomuş malum ingilizce de bi kelimenin 40 tane anlamı olabiliyo gidip bu kelimelerden en kıyıda köşede olanı sorulabiliyomuş ama tecrübe kazanmak için çok önemli
    zor valla
    allah kolaylık versin
    Aöf ve Askerlik?
    15 yıl önce açıldı
    Lise öğretmen atamaları hk.
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Abi mi ? :) sen Saralonde misin ? yoksa ben mi karıştırıyorum ??

Üni. 5.sınıf öğrencisi olarak yeni üniye girenlere kpss ,kpds ,üds ,ales vs. gibi sınavlara sürekli girmelerini tavsiye ediyorum ben ....
    89 aldım. Bir kaç soru çok çelişkiliydi o kadar.
    INTEL Core i7-3770K || ASROCK Z77 Extreme6 || GIGABYTE GTX670 Windforce 3X OC || GSKILL RipjawsX DDR3-1600Mhz 16GB (2x8GB) || CORSAIR 400R Carbide || Corsair CX v2 750W || OCZ Vertex4 2.5 128GB SSD || SEAGATE Barracuda 1TB 64MB 7200rpm SATA || NOCTUA U9B || DELL 23" U2312HM LED
  • quote:

Orjinalden alıntı: i have a dream

kpds nerede lazım oluyor acaba? genelde herkes toefl a girmekten bahsiyorda onun için sordum.

Ya TOEFL genelde yurtdışı için ve mühendisler için isteniyo genelde... TOEFL ın ayrıntısını bilmiyorum...

*KPDS .. kamu personeli isen... yani devlettde çalışıyosan ve bu sınavdan 70 ve üstü alıyosan maaşın artıyo ama ne kadar artıyo tam bilmiyorum.. kpds.org a bakmak lazım ... sağlam ingilizcenin olması yada iyi çalışılması lazım bu sınava...

Orjinalden alıntı: İlteriş Kutluk Kağan

merhaba, ben de girdim geçen sene.
    bence çok zor bir sınav değil, kitap falan alıp çalışma fırsatım olmamıştı,
    89 aldım. Bir kaç soru çok çelişkiliydi o kadar.

Nasıl aldın o zaman ingilizcen baya iyi.. en azından kelime ve grammer bilgin baya iyi ...
  • 2005'te üniden mezun olunca girmiştim, 95 almıştım. Çelişkili sorular vardı, özellikle verilen durum karşısında söylenmesi gereken sözler v.s., bazı sorular vardı ki ingilizce bilmek yetmiyodu, şimdi burda ne denmesi lazım diye düşünüyodun Aldığın ücret çalıştığın kuruma göre değişiyor.... Bazı kurumlar 70 üstü ister aldığın puana göre ücret alırsın.. bazıları 50den başlar... Örneğin arkadaşım şeker banka girdi geçen hafta, 50 üzeri alırsa maaşı 300-350 civarı artacakmış... Ama mesela ingilizce öğretmeniysen aldığın para en fazla 50-60 arası bişi... Değişiyor yani... Bu arada önce dilbilgisini su gibi bilmen lazım, kelime üzerine yoğunlaşman lazım, bol ing. roman falan da okursan faydasını görürsün..

• kpds klasik ezberci mantığın ürünü test usulü bi sınav çok kolay sayılmaz ama kpds ile toefl ı karşılaştırmak ise bi hayli komik oluyor. kpds 100 soruluk bir testken toefl konuşmaya ve yazmayı da içeren çok komplike bir sınavdır.

kpds sadece kamu kurumları üniversiteler ve sınırlı sayıda yerde geçerken, toefl yeryüzünde aklınıza gelecek heryerde geçerlidir.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.