Şimdi Ara

KPDS İÇİN NASIL HAZIRLANMALI??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
16.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar kpds ye girme fikrim var.. ancak nasıl çalışıcam bilemiyorum bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilirmi acaba? bildiğiniz kurs veya özel ders hocası da olabilir.. aslında ne kadar sürer bu çalışma, yaz gibi başlamam lazım ve sıfırdan başlamak istiyorum açıkcası.. daha önce odtü dil kursuna gitmiştim ama çok eksik var bi taraftan okul olunca çalışamadım maalesef.. ankarada yaşayan arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var ..

pardon görmemişim ilinizi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunglao -- 10 Ocak 2010; 23:14:47 >
  • sınav sistemi yavas yavas degişiyor, bundan 2 yıl onceki ve bu yılki sınavlara baktıgın zaman arada bariz farklar var. yani piyasadaki o taktik kitapları yavas yavas işlevligini kaybediyor. cat pat ingilzce biliyodum o kitaplardan 2 tane vardı ve sınava girince gordumki pek işe yaramayacaklar, yaramadılarda zaten. 50 aldım.
    artık olay okudugunu anlama ekseni etrafında donuyor. yaklasık 60 soru var okudugunu anlama ile ilgili gerisi gramer,kelime. gramerinde bi kısmını anlayarak hallediyosun aslında. yani okudugunu anlamak cok onemli oluyor:)

okuma calışcam artık uds girmeyi dusunuyorum. reader at work 2 ye basladık guzel gidiyoruz bakalım:)) bide tavsiye; nette( dil forumlarında) kpds de cıkmıs paragraf soruları var cok işe yarıyo.

bilmiyorum kurslada nasılolur. ben gitmedim kursa, giden 1 kişi tanıyorum oda duzenli calışırım diye gitti.

pişman oldugun sey ise okurken halletmedim bu dil sınavını,okul bitince basladım. hiç çalışasım gelmedi.

daha onceki sayfalarda vardı baslıklar bu konuda. bi bak istersen.

• @fizisyen aynen katılıyorum dediklerine bende girdim bu seneki kpds ye kendi çabalarımla 56 aldım olay artık okuduğunu anlamaya dönmüş bu seneki kpds de paragraf teknikleri hiçbir işe yaramıyordu size tavsiyem önce akademik çeviri kitabı alın onları inceleyin akademik metinler hakkında biilgi sahibi olun hacettepetaşın çeviri rehberi kitabı gayet güzel birde gene hacettepetaş ın  KPDS İÇİN NASIL HAZIRLANMALI??  KPDS İÇİN NASIL HAZIRLANMALI?? ankarada kitapçılarda inceleyin isterseniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_Narrator -- 17 Ocak 2010; 22:41:16 >

• arkadaslar merhaba kpds ile ilgili bilgi arastrrken foruma girdim ve uye oldum belkı bana yardımcı olursunuz ben lisede y.dil mezunuyum inglizce ama üniversitede fransızca okudum kpdsye girmek istiorum ing den ama yıllardır bakmıorum sizce ne yapmalıyım nasıl bir çalışma planı izlmelıyım başarma şansı varmıdır ki yaa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkchild

Cesur Öztürkün kitabını övüyolar genelde... bi bakın derim..

Arkadaşa katılıyorum Cesur Öztürkün kitabını tek geçerim.
  • Aslında KPDS sınavı eskiden beri okuduğunu anlama ağırlıklıdır, zira ilk 25 sorudan sonra her soru bir şekilde paragraf sorusudur. Bu yüzden KPDS'de başarılı olmak için olmazsa olmaz özelliklerden birisi de hızlı okuma olmalıdır. Bir yandan İngilizce gramer altyapınızı kurs, kitap vs. ile giderirken bir yandan da muhakkak düzenli okumalar yapmak suretiyle hem okuma hızınızı artırmalı, hem de kelime hazinenizi genişletmelisiniz. Elbette anlamanın temelinde gramer ve kelime bilgisi yatar, ancak bunları edindikten sonra hızlı okuma ve anlama için de yine uzun okumalar yapmak gerekir.
  • bol bol reading çalışın. roman ya da öykü okumak genel olarak okuma becerinizi geliştirir ama akademik konularda yazılmış makaleler de okumanızı tavsiye ederim. kpds hazırlık kurslarında genelde cesur öztürk'ün building skills kitabı kullanılır. piyasada ya da en azından ankara ve istanbul piyasalarında kolaylıkla bulabileceğiniz başka bir kitap da odtü'nün reader at work 2 kitabı. bir de nasıl daha efektif bir okuma yapabileceğinizi öğretecek more reading power kitabını öneririm çünkü sadece çok sayıda metin okuyup soru çözerek pek ilerleme sağlayamazsınız.
    thinking skills
    reading faster
    eğer bunlara hakim değilseniz istediğiniz kadar soru çözün, bir yere kadar işe yarar.

metin okurken fikirlerin birbirleriyle ilişkilerini belirten göstergelere dikkat edin, mesela karşıt fikirleri, sebep-sonuç ilişkilerini ya da zaman-mantık sırasını yazar nasıl vermiş? sadece soruları cevaplayıp geçmeyin, metinleri didik didik edin. durmadan sözlüğe bakmaktansa bilmediğiniz kelimelerin anlamlarını tahmin etmeye çalışın. bu şekilde 10 metin okumak öteki türlü 100 metin okumaktan daha faydalı.

osym sayfasından gecmiş sınavlara da bakın. yapamadığınız tarz soruları belirleyip onlara yönelik kitaplar araştırın.
    http://www.osym.gov.tr/Genel/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFF8FE9074FF19B00050AB7E315EC9063C7

• 2006dan beri kpds'ye girerim , benim gördüğüm durum kpds'nin giderek daha da ingilizce ölçer hale geldiğidir . yani bence amaç taktik çalışmak değil ; direkt ingilizce öğrenmeye odaklanmak olmalı . ingilizceyi öğrenirseniz kpds'yi zaten yaparsınız .

cesurun teknik yada taktiği yokki eski kalsın adam taktik yada sınav teknikleri diye bir kitap yazmamıs gramer ve kelime ağırlıklı bir kitap sadece cesuru bitirsen 70 çakar geçersin

Orijinalden alıntı: buffon1987

ahmet akının kitaplarından sınava falan girilmez sınav teknikleri kitabı falan hikaye

cesurun teknik yada taktiği yokki eski kalsın adam taktik yada sınav teknikleri diye bir kitap yazmamıs gramer ve kelime ağırlıklı bir kitap sadece cesuru bitirsen 70 çakar geçersin

bu cesurun dediğiniz kitap hangisi? şu fundamentals olan mı yoksa buildings skills olan mı? which one?

Orijinalden alıntı: audioslave

quote:

ahmet akının kitaplarından sınava falan girilmez sınav teknikleri kitabı falan hikaye

bu cesurun dediğiniz kitap hangisi? şu fundamentals olan mı yoksa buildings skills olan mı? which one?

ingilizce temelin varsa building skills for proficiency adlı kitabı oturup çalıssan tek başına kelimesi falan rahat 70 alırsın bu kitabın konu anlatımı bile ingilizce ama aklında bulunsun

fundamentals ise aslında building skilss in türkçe konu anlatımlı olanı gibi bişey gidip görüp kendin karar vermen lazım

• 1 tane kitapla 70 alabilmeniz için iyi bir temeliniz olması lazım. ne kadar cok soru o kadar iyi sonuc mantıgından yola cıkarsak, 1 kitap zaten yetmez.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: audioslave

quote:

ingilizce temelin varsa building skills for proficiency adlı kitabı oturup çalıssan tek başına kelimesi falan rahat 70 alırsın bu kitabın konu anlatımı bile ingilizce ama aklında bulunsun

fundamentals ise aslında building skilss in türkçe konu anlatımlı olanı gibi bişey gidip görüp kendin karar vermen lazım

fundamentals olan bende var bence çok güzel ve ayrıntılı bir kitap.tavsiye ederim

• building skills joker gibidir türkiyede yabancı dilde geçmeyeceği sınav yoktur kpss de kullandım istediğim sonucu aldım banka sınavında yine istediğimi aldım kpds de yine aldım bir sürü kaynak alıp içinde bunalmaya ya bu bitecek sırada bu var nasıl yetişecek strese girmeye gerek yok cesurun kelimeleri özellikle çok başarılı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buffon1987 -- 1 Nisan 2010; 13:46:22 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.