Şimdi Ara

Kozmik mikrodalga arka plan ışıması (CMB veya CMBR)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
66
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kozmik mikrodalga arka plan ışıması: "Cosmic Microwave Background Radiation" (CMB veya CMBR) , büyük patlama'dan (big bang) kalan, evrenin her yerinde aynı değerlerde olan, yayılan radyasyondur. (dünyadan bildiğimiz gama ışını gibi radyasyon değil bu arada)

bu kalıntı radyasyona ait ışık, evren genişledikçe giderek artan bir şekilde kırmızıya kayıyor. enerjisi sürekli olarak seyreltilmektedir. bilindiği üzere gökbilimciler, bir nesnenin dünyadan ne kadar uzakta olduğunu anlamak için nesneden gelen ışığın rengine bakarlar. (kırmızıya ve maviye kayma..)

bir kaç trilyon yıl sonra bu mevcut kozmik mikrodalga arka plan ışıması kırmızıya kayarak önemsizleşecek ve artık tespit edilemez hale gelecek. evren o kadar genişlemiş olacak ki; en yakın galaksiler bile görüşümüzün çok ötesinde olacak. evrenin genişlediğine, büyük patlamanın olduğuna dair görünür hiç bir kanıt olmayacak.

biri a diyor biri b diyor. gel de çık işin içinden. andromeda bize hızla yaklaşıyor diyor nasa. bunlar da en yakınımızda galaksi kalmayacak diyor. ben de sciencefocus'un yalancısı mı oldum şimdi?  

bu arada evrenin merkezi neresi ya da büyük patlamanın olduğu yer neresi sorusuna cevap ararken bu radyasyona rasladım. sorumun cevabını da buldum bu arada. meydana gelen patlama, evrenin her yerinde. bildiğin sır..  

https://www.sciencefocus.com/space/will-the-cosmic-microwave-background-disappear

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.