Şimdi Ara

Kovid-19 Aşısının Fiyatı Belli Oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
2.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • biontech ve pfizer tarafından geliştirilen kovid-19 aşısının bedelidir. piyasa değerinin altında olacağı duyurulan aşının bir dozu 19,5 dolar yani 159 lira olarak belirlenmiş. 2 doz olarak alınması gereken aşının total maliyeti ise 318 lira.
    türkiye şartlarında 4 kişilik bir ailenin bu aşıyı yaptırmak istediğini varsayarsak, varın hesabını asgari ücret vs... de göz önünde bulundurarak siz yapın.(alıntı)

Ek olarak buna vergi vs dahil değil sanırım daha da önemlisi aşı çözüm mü sizce? Her zaman böyle aşılara şüphe ile yaklaştım ben.

kaynak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 100 milyon kisi var diyelim, 40 dolar. 4 milyar dolar yapiyor. Cok para mi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem kullanıcısına yanıt
    Devlet karşılamayacak yalnız bu aşı parasını. Türkiye de yaşıyorsun kendine gel.

• quote:

Orijinalden alıntı: wmbot

Devlet karşılamayacak yalnız bu aşı parasını. Türkiye de yaşıyorsun kendine gel.
    Durumu olmayan insanlarinkini devlet karsilamasi lazim, gucu olanda zaten odeyip alsin. Ama oyle vergi vs. cart curt derken yeterki hukumet kostek olmasin. Mesela ben astra zeneca ve pfizer disindaki firmalara pek guvenmiyorum. Kalkip kendi paramla bu ilaci alirken bana yok bunu alamazsin, bu ithal edilmeyecek gibi engellemeler yapmasin yeter. Gerekirse durumu olmayanlara yardim kampanyasi duzenlenir askida asi bile yapilabilir.

• Cem kullanıcısına yanıt
    Zaten ne yapacaksa halk yine kendi kendine çözecek. Sağ olsun hükümet kasayı boşalttı rezervleri eksiye kadar indirdi sayesinde halka aşı alacak paraları bile yok.
    Her şeyi geçtim ben grip aşısına bile şüphe ile yaklaşan biriyim bu covid aşısı da bana hala şüpheli ve işe yaramayacak gibi geliyor.

• Bence devlet karşılar.

Covid için kasadan o kadar para harcadılar, aşı daha ucuza gelir.

• Ben neden her ay 90 küsür lira ödüyorum..?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • IraArel kullanıcısına yanıt
    Dostum hiç bir şeye neredeyse ödenek verilmedi. İşçi mağdur,esnaf mağdur, hastaneler hala kan ağlıyor covidli hastalar otobüs ile dönüyor. Kasada para yok devletin kefen parası bile gitti Atatürk'ün halka mirasina bile göz diken bir hükumetden söz ediyoruz. Bu aşıyı sana para ile yapacak kesinlikle eminim ama umarım yanılırım. Hatta bunu ihale vururlar arada 3-5 yandaşı da zengin ederler olan yine sana bana olacak.

• Pantherus IV kullanıcısına yanıt
    Anlayamadım sağlık primini mi söylüyorsun?

• wmbot kullanıcısına yanıt
    Gss adı altında her ay neden soyuluyorum diyorum bir faydasını göremeyeceksem bu gibi durumlarda.

• Büyük ihtimalle Türkiye'de ücretsiz olur aşı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok büyük ihtimalle bir puanlama listesi hazırlanır. Yeterli puanı olanı devlet karşılar. Diğerleri kendi alır. Bunu da yüzdeye vurursak %3-5 devlet karşılar, diğerleri kendisi alır.

Kaldı ki aşının uzun süreli koruyuculuğu kesin değil. Her yıl bu parayı ödemek zorunda da kalabiliriz...

• Pantherus IV kullanıcısına yanıt
    Ben gss yi yaptırmıyorum deli gibi borç birikti.

• onur1301 kullanıcısına yanıt
    İhtimal vermiyorum ama umarım sizin dediğiniz gibi olur.

• Alafosra kullanıcısına yanıt
    Suriyeli kardeşlerimize kesin bedava olur 😌

• wmbot kullanıcısına yanıt
    O kesin...

• quote:

Orijinalden alıntı: wmbot

Dostum hiç bir şeye neredeyse ödenek verilmedi. İşçi mağdur,esnaf mağdur, hastaneler hala kan ağlıyor covidli hastalar otobüs ile dönüyor. Kasada para yok devletin kefen parası bile gitti Atatürk'ün halka mirasina bile göz diken bir hükumetden söz ediyoruz. Bu aşıyı sana para ile yapacak kesinlikle eminim ama umarım yanılırım. Hatta bunu ihale vururlar arada 3-5 yandaşı da zengin ederler olan yine sana bana olacak.

Sanmam.

Covid tüm dünyaya zarar verdi.

Hiçbir şey harcamasalar bile iş gücü kayboldu.

Bence kaz gelecek yerden tavuk esirgemzler.

• IraArel kullanıcısına yanıt
    Niye şuan hükümet ekonomik dar boğazdan çıkmak için normalleşme ayağında hiç önlem almadan ve verileri gizliyerek var olan ekonomiyi zaten ayakta tutmaya çalışıyor zaten tüm işçiler çalışıyor. Tv lerde yardım isteyen bir hükumet sana aşıyı bedava verir mi? İzmir depreminde 5 milyoncuk verenin (sarayın yarım günlük parası) 2-3milyar harcayıp ücretsiz yapmaz. Ama yapmazsa da 2023'de %100 kaybeder seçmeni azalır.

• Aşı pahalı diyorsunuz ama bir kişinin hastanede yatması bu aşının fiyatının durumuna göre belki 10 belki daha fazla katına denk masraf çıkartıyor, ve sadece zarar hastanede yatanlardan dolayı değil evde karantinada duran temaslılardan dolayı da yaşanıyor işler aksıyor vergi geliri azalıyor vs.
    Bu yüzden bence dünya da ki çoğu ülke de aşıyı devlet karşılayacak.

• orktas O kullanıcısına yanıt
    Sosyal bir devletin yapması gereken bir şey zaten. Ayrıca evet devlet aşı yaptırsa uzun vaade de cebinden daha da az çıkacak ama bu tür hesap kitap yapan birileri yok o koltuk da. Yap işlet devret ile yaptırdığı yolları, köprüleri, hastaneleri vs düşün hepsinden zarar ettirdi bu hükumet devlete. Bu adamların amacı devletin kasasına yarar sağlamak değil yandaşi zengin etmek sadece. Şimdi ihale açacak bu aşıların getirilmesi taşınması bilmem dağıtımı gibi şeyler bunları yandaşlara peşkeş çekecek onlara karini koyup satmasina izin verecek bu şekilde bize kat kat pahalıya gelecek ve halk kendi ödeyecek bunları kendi cebinden. Ha umarım yanılırım umarım devlet herkese bu aşıyı ücretsiz tedarik eder.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.