Şimdi Ara

Koup , Gt, RX8, Mito, Ds3...seç seçebilirsen :) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
3.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Thunderberk

O kadar saçma yorumlar yapılmış ki...

Rx-8 mi almak istiyorsun 2.el neden alınamazmış..O paralara nasıl bir Rx-8 alacaktın ki ? Düşünsene satılan bir çok 2.el spor otomobil var hangisine garanti verebilirsin o yüzden Türkiye'de değil dünyanın hiç bir yerinde hiç bir 2.el arabaya güven olmaz.Bu Wankel veya Rx-8 ile alakalı değil yardımcı olurken sapla samanı karıştırmayalım arkadaşlar..

Rx-8 alacakmısın..Al götür servise kompresyon değerlerini ölçtür sağlıklı değerleri vericektir vermezse biraz daha pazarlık yaparsın hadi aldın diyelim o fiyata 9200 TL sıfır motor taktır..

Bu paralara Rx-8'ler bulunmaz hint kumaşıdır..Gerek malzeme kalitesi,gerek yürüyen aksam,her yönüyle full full bir araçtır..Yakıt masrafınız elbet olacaktır.Rx-8'e bindiğinizi düşününce diğer araçlardan farkınız olacaktır.Aldığınız keyif fazla olacaktır.

Ben olsam o fiyat aralığında Rx-8 alır.Toplar kız gibi yapar binerdim uzun bir süre.

Dip Not:Rx-8 R3 sahibiyim Rx-8 Türkiye grup kurucusuyum Rx-8'e karşı olan hüsnü kuruntuları 1.ağızdan doğrulayıp bu aracı almak isteyen arkadaşlara yardımcı olmak 1. amacımdır,saygılar.

hocam en büyük hayalim mazda rx8 sahibi olmak. yok efenim aracı çalıştırdıktan sonra bi kaç sn içinde kapatınca tekrar çalışma sorunu oluomuş 15-20 dk çalışmıomuş. yok efenim 40-50 binde motor sıfırlayanlar, radyatör patlatanlar vs. bunların gerçeklik payı nedir? araçtan memnun musunuz? bakımları vs nasıldı? aydınlatabilir misiniz kısaca?

• quote:

Orijinalden alıntı: punk89

quote:

Rx-8 mi almak istiyorsun 2.el neden alınamazmış..O paralara nasıl bir Rx-8 alacaktın ki ? Düşünsene satılan bir çok 2.el spor otomobil var hangisine garanti verebilirsin o yüzden Türkiye'de değil dünyanın hiç bir yerinde hiç bir 2.el arabaya güven olmaz.Bu Wankel veya Rx-8 ile alakalı değil yardımcı olurken sapla samanı karıştırmayalım arkadaşlar..

Rx-8 alacakmısın..Al götür servise kompresyon değerlerini ölçtür sağlıklı değerleri vericektir vermezse biraz daha pazarlık yaparsın hadi aldın diyelim o fiyata 9200 TL sıfır motor taktır..

Bu paralara Rx-8'ler bulunmaz hint kumaşıdır..Gerek malzeme kalitesi,gerek yürüyen aksam,her yönüyle full full bir araçtır..Yakıt masrafınız elbet olacaktır.Rx-8'e bindiğinizi düşününce diğer araçlardan farkınız olacaktır.Aldığınız keyif fazla olacaktır.

Ben olsam o fiyat aralığında Rx-8 alır.Toplar kız gibi yapar binerdim uzun bir süre.

Dip Not:Rx-8 R3 sahibiyim Rx-8 Türkiye grup kurucusuyum Rx-8'e karşı olan hüsnü kuruntuları 1.ağızdan doğrulayıp bu aracı almak isteyen arkadaşlara yardımcı olmak 1. amacımdır,saygılar.

hocam en büyük hayalim mazda rx8 sahibi olmak. yok efenim aracı çalıştırdıktan sonra bi kaç sn içinde kapatınca tekrar çalışma sorunu oluomuş 15-20 dk çalışmıomuş. yok efenim 40-50 binde motor sıfırlayanlar, radyatör patlatanlar vs. bunların gerçeklik payı nedir? araçtan memnun musunuz? bakımları vs nasıldı? aydınlatabilir misiniz kısaca?

İnşallah en yakında sahibi olursunuz dilediğiniz aracın ;) İlk olarak flooding olayından bahsediyorsunuz o denilen olay genelde kontağı açıp marşa bastıktan sonra arabayı çat diye kapattığınız zaman makyajsız kasalarda sık olan bir durumdu nedeni bujileri ıslatıp rotor housingte benzin kalıyor araba boğuluyordu bir nevi 15-20 dk sonra çalıştırma sebebide bundan dolayı yani marşa bastığında soğuk motor arabayı kapatmayacaksın ısındıktan sonra kapatabilirsin.40-50 Bin km'de motor sıfırlayanda var daha fazla olanda daha az olanda kullanımdan kullanıma değişir..Günlük kullanımlık arabalarla hem spor arabaları bir tutmak hemde wankeli bir tutmak olmaz..Kaç kişi biliyorum mineral yağ yerine sentetik yağ koyup motor kıran bakınız wankel motorlar mineral yağ kullanır.Sentetik yağ koyanlar zaten motor kırdılar.Yoksa wankel sorunlu bir motor olduğu için değil.Radyatör patlatmaya gelirsek onuda şöyle açıklıyayım Wankel motorlar Otto motorlardan daha çok ısınır bu yüzden 2 tane yağ soğutucusu ve motor soğutma sıvısı en önemli soğutma faktörleridir..Motor soğutma sıvısı FL22 engine coolant sıvısı çok önemli bir sıvıdır ve motoru şoklama yaparak soğutmaya yarar 3 sene'de kutusu ile birlikte değişmesi gerekir ama yurdum insanı şu arabayı alırken bunları pek araştırmadığı için o sıvı bitmiş olup sürekli su ilave etmekten motor aşırı ısıya maruz kalır kendini soğutamaz ve detonasyon oluşur radyatör patlar motor kırılır birbirini tetikleyen sorunlarla karşılaşılır..

Araçtan memnunum çok şükür sıkıntısı yok 90.000 ve 130.000 km'de kullanan arkadaşlarımda var hiç sıkıntısı yok istediğiniz kadar zorlayın kıramazsınız yeter ki bakımlarını düzenli yaptırın yağını eksik etmeyin oda sizi üzmez :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: punk89

quote:

İnşallah en yakında sahibi olursunuz dilediğiniz aracın ;) İlk olarak flooding olayından bahsediyorsunuz o denilen olay genelde kontağı açıp marşa bastıktan sonra arabayı çat diye kapattığınız zaman makyajsız kasalarda sık olan bir durumdu nedeni bujileri ıslatıp rotor housingte benzin kalıyor araba boğuluyordu bir nevi 15-20 dk sonra çalıştırma sebebide bundan dolayı yani marşa bastığında soğuk motor arabayı kapatmayacaksın ısındıktan sonra kapatabilirsin.40-50 Bin km'de motor sıfırlayanda var daha fazla olanda daha az olanda kullanımdan kullanıma değişir..Günlük kullanımlık arabalarla hem spor arabaları bir tutmak hemde wankeli bir tutmak olmaz..Kaç kişi biliyorum mineral yağ yerine sentetik yağ koyup motor kıran bakınız wankel motorlar mineral yağ kullanır.Sentetik yağ koyanlar zaten motor kırdılar.Yoksa wankel sorunlu bir motor olduğu için değil.Radyatör patlatmaya gelirsek onuda şöyle açıklıyayım Wankel motorlar Otto motorlardan daha çok ısınır bu yüzden 2 tane yağ soğutucusu ve motor soğutma sıvısı en önemli soğutma faktörleridir..Motor soğutma sıvısı FL22 engine coolant sıvısı çok önemli bir sıvıdır ve motoru şoklama yaparak soğutmaya yarar 3 sene'de kutusu ile birlikte değişmesi gerekir ama yurdum insanı şu arabayı alırken bunları pek araştırmadığı için o sıvı bitmiş olup sürekli su ilave etmekten motor aşırı ısıya maruz kalır kendini soğutamaz ve detonasyon oluşur radyatör patlar motor kırılır birbirini tetikleyen sorunlarla karşılaşılır..

Araçtan memnunum çok şükür sıkıntısı yok 90.000 ve 130.000 km'de kullanan arkadaşlarımda var hiç sıkıntısı yok istediğiniz kadar zorlayın kıramazsınız yeter ki bakımlarını düzenli yaptırın yağını eksik etmeyin oda sizi üzmez :)

teşekkürler bilgiler için

• Diğer araçlar hakkında yorum yapabilecek kimse yok mu

Cok degerli yorumlarin bulundugu guzel bir yazisma takip etmekten cok zevk aldim.Konu hakkinda derinlemesine bilgi sahibi olan arkadaslardan olusan forumlarin tadi hicbiryerde bulunmuyor.Oncelikle bunun icin degerli yorumlarini bizlerden esirgemeyen arkadaslara tesekkuru borc bilirim.

Ben 2. el bir MAZDA RX-8 almak niyetindeyim;

1) 2.el bir RX-8 alirken hangi hususlara dikkat etmek gerekir?
    2) Hangi model yili digerlerine gore daha basarilidir?
    3) Istanbul'da tavsiye edilen servis ya da usta varmidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunterapo -- 27 Aralık 2011; 18:34:06 >
  • RX-8'in çok farklı bakım ve kullanım methodları var.Almaya karar verdiyseniz bunları zaten okumuş,bilgi sahibi olmuşsunuzdur.Alacağınız arabanın da bu şekilde kullanıp kullanılmadığını öğrenin.Bu tarz arabaların kaza yapma ve pert olma olasılıkları yüksektir,eğer ki boyanan ve değişen parça varsa mutlaka tramer bilgilerini öğrenin,trameri plaka ile sorgulatmayın direk motor ve şasi numarası üzerinden sorgulatın,tanıdık sigortacınız varsa yardım isteyin.Bu arabadan pek anlayan usta bulamazsınız,mutlaka yetkili serviste full expertten geçirin.Hor kullanılıp kullanılmadığını anlamak için lastiğine,direksiyonuna,vites topuzuna falan bakın.Bütçenizin elverdiği ölçüde alabileceğiniz en yüksek model ve düşük km'de olanını tercih edin,efendim jantı,xenonu,cam filmi vs. si var diye bakmayın, en oynanmamış ve temiz olanını alın.Broşüründe yazan ş.içi 15,7lt/100km tüketim değerini de unutmayın :) hayırlı olsun.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Tamam arkadaşlar hep teknik olarak bahsediyorsunuz da o 4 kapı saçmalığı, o uyumsuz kaba tasarım, çirkin değil mi sizce? Samimi olun lütfen. Aracın teknik konularda cevher olması önemlidir ama biraz daha albenili , çekici olmalıdır bence. Benim için 350z ne ise rx8 odur tasarım açısından. O fazla kibar ön tasarım, kısa ve kalın kaba pop, sanayide eklme misali arka kapılar. rx7 den sonra bu ne dediğim bu konulardı. Yoksa birbirini izleyen araçlar olmadığını ve rx7'nin neredeyse her açıdan daha iyi bir araç olduğunu bende biliyorum.

Zevkler ve renkler farklıdır saygı duyarım.Ama gerçekler doğrultusunda 4 kapının nesi saçma bence çok pratik ve kullanışlı.Arka kapı kilit yerini gizleyen otomobil markaları varken arka kapının ters taraftan açılması bir çok yerde üçgen formlar ile Wankel motor çağrışımları ve tasarımın her parçasında o üçgen form mevcut ben tasarımcı olarak başarılı bir otomobil olarak görüyorum.Bu otomobilin eksik yönü şudur 2.0 Litre bir spor otomobilden 2 litre fazla yakar yüksek güç eğrisi yüzünden düşük devirler Rotary motor prensibi torksuz hissiz gelebilir üst devirler canlıdır..Motor yeterince güçlü fakat 100-200 kg daha hafif olsaymış o zaman çok tehlikeli sokak yarışçısı bir araç olabilirdi fakat bunu aracınızı tune ederek mümkün hale getirebilirsiniz ;)

Allah'ım bu ne güzel bir arabadır.

Koup , Gt, RX8, Mito, Ds3...seç seçebilirsen :)

Koup , Gt, RX8, Mito, Ds3...seç seçebilirsen :)

• neden bilip bilmeden aracı kötülüyorsunuzki arakadaş kullanıyormuş işte kulaktan duyma bilgilerle iş yapmayın biriniz mitoyla biriniz ds3 le birinizde 106 birinizde rx8 le dolaşın bakalım hangisi dikkat çekicek arakadan çekişn zevki illaki başkadır bende rx8 hayranıyım almayıda düşünüyorum inşallah nasipse yakıt demişler arkadaşım git mazotlu clio al ozamn spor araç yakıcak tabi s2000 çok güzel mükemmel ama 2 kişilik yolda 2 tane hadun otostop çekse napıcaksın ben s2000 ni yakarım orda bakımında kaçmadığın sürece hiç bişey olmaz videolarda izledim siyah vardı ateş ediyodu hayranlığım tekrar arttı...
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.