Şimdi Ara

Kötü söz kavonozdaki nohutu bozdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Kötü söz kavonozdaki nohutu bozdu

    Kütahya’nın Tavşanlı ilçesindeki Aslanbey İlköğretim Okulu’nun 7. sınıf öğrencileri, ilginç bir deneye imza atarak, ‘sevgi ve güzel sözün’ canlılar üzerindeki etkisini kanıtladı.
    14 Şubat 2006 01:09


    Öğrenciler, iki ayrı kavanozdaki suyun içine konulan gıda maddelerinden bir ay boyunca her gün güzel söz söylenenin tazeliğini koruduğunu, hakarete uğrayanın ise bozulduğunu gördü.

    Öğretmenlerinin, Japon araştırmacı Masaru Emoto’nun, ‘suyun moleküler yapısının insanların düşünceleri, sözcükleri ve dinledikleri müzikten etkilendiği’ tezinden söz etmesi üzerine öğrenciler, 31 Aralık’ta ‘sevgi deneyi’ne başladı. Aynı ebatta iki kavanozdaki suyun içine nohut, havuç, peynir ve bulgur gibi gıda maddeleri koyan öğrenciler, bir ay boyunca her gün aynı şartlarda sakladıkları kavanozlardan birine güzel sözler söyledi, diğerine ise hakaret ettiler. Kavanozlardan birinin üzerine hakaret içeren, diğerine ise övgü dolu sözcüklerin yazılı olduğu kâğıtlar yapıştıran öğrenciler, deneyin sonunda büyük şaşkınlık yaşadı.

    Çünkü her gün güzel söz söylenen kavanozdaki gıda maddesinin tazeliğini koruduğuna, hakarete uğrayan kavanozdakinin ise bozulduğuna şahit oldular. Deneyi yapan öğrencilerden Onur Tuncay, iki kavanozdaki suyun içine havuç koyduğunu, birinin üzerine ‘teşekkür ederim’, diğerinin üzerine ise ‘aptal’ yazılı kâğıt yapıştırdığını belirterek, “‘Aptal’a her gün nefret dolu kötü sözler söyledim. ‘Teşekkür ederim’e her gün sevgi gösterip güzel sözler söyledim. Bir ay sonra, havuçlardan birinin şalgam suyu gibi koktuğunu, diğerinin ise çok kötü koktuğunu fark ettim.” dedi.

    Deneyinde bulgur kullanan Neşe Mert isimli öğrenci ise şunları anlattı: “Bulgurları suyla ıslatıp aynı miktarda iki kavanoza böldüm. Birine ‘aptal’, diğerine ‘çok tatlısın’ adını verdim. Birine her gün kötü davrandım. Diğerine ise sevgiyle yaklaştım. Kötü davrandığım kavanozdaki bulgur, bir ay sonra belirgin biçimde bozulmuştu.” Öğrenciler, yaptıkları deneyden şu sonucu çıkardı: “Birbirimize kötü söz söylememeye karar verdik.”

    Öğrencilere esin kaynağı olan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Ali Uslu, “Öğrencilerime, sevgi ve güzel sözlerin etkilerini anlatırken, onlara, Masaru Emoto’nun suyun kristalize edilmiş halini görüntülediğini, bir ay boyunca güzel sözler söylediği suyun daha iyi kristalize olduğunu gördüğünü anlattım. Öğrencilerim de bunu değişik gıda maddelerinde deneyerek Emoto’yu doğru çıkardılar.” dedi. Klinik Psikolog Yalçın Kireççi ise şunları söyledi: “Sevginin tesirinin olduğu doğru. İlgilenenler bunu görüyor. Nazar da böyle bir şey. Dikkatimizi yönelttiğimiz her şey bizden etkilenir.” diyor.

    Beethoven dinleyen su kristalleri daha güzel

    Japon araştırmacı Masaru Emoto, suyun moleküler yapısının, insanların düşünceleri, sözcükleri ve dinlediği müzikten etkilendiğini ortaya koymak için yaptığı çalışmayla tanınıyor. Müziğin, suyun yapısı üzerindeki etkilerini görmeye karar veren Emoto, iki hoparlör arasına koyduğu distile suyun donduktan sonraki kristal formlarını fotoğrafladı. Aynı tip su kristallerine önce Beethoven’ın pastoral müziğini dinleten Emoto’nun, kristalin çok güzel şekillendiğini, Bach’ın bir parçası dinletilen kristallerin nispeten düzgün olduğunu, heavy metal dinletilen kristalin ise tamamen şekilsiz ve dağınık olduğunu fotoğraflarla tespit etti.







  • İlginç gerçekten...

    @Feyzo teşekkürler
  • Buna benzer bir şey okumuştum. olayın gectıgı yer su an aklımda degıl ama, bırgun odanın bırınde bır cınayet işlenmiş. Cinayeti işlediğinden suphelenilen bırkac kısı odaya getırlıyor. odada bır cesıt bıtkı varmıs. degısık bir aletle, bu bıtkının yaydıgu enerjıyı / aura/ herneyse işte onu olçmusler. Bitki gercek suclu gelınce daha degısık bır enerjı yaymıs. bu sekılde sucluyu bulmuslar. ne kadar dogru bılemıcem .

    Ama her seyın yaydıgı ve cevresını etkıleyebılen bır cesıt enerjı olabılır. (bizim 5 duyumuzun algılayamadıgı bir enerjı )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Plan-M -- 14 Şubat 2006 3:27:14 >
  • aferın o ogretmene...butun ogretmenler bunu yapsalar bı sonrakı nesıl daha vıcdanlı olur.
  • Çok güzel gerçekten teşşekkürler. Ben duygulandım bunu okurken sevgi ve hislerin gücü.. Bunu okuyunca canlı olduğumuzu ve etrafımızdaki tüm canlıları daha çok hissettim..
  • Çok güzel bir haber, bilim ilerledikçe bize masal gibi gelen daha nelerin kanıtlandığını görücez kimbilir.
    Teşekkürler
  • buna benzer bir deneyi gelişim ve öğrenme psikolojisi hocamız anlatmıştı. bahçıvan her sabah ikiye böldüğü serasının bir tarafındakileri çiçekleri nazlayarak bakımını yapıyo diğer taraftakilerin bakımini ise hakaret ederek yapıyodu.severek bakımını yaptığı çiçeklerde büyüme,çiçek açma gıbı faalıyetler görulurken,hakaret ederek baktığı çiçeklerde günden güne gerileme solma olmaya başladını görmüş. böle bişeydi
    teşekkürler paylaştıgın için
  • bu deneyin aynısını dicovery channel da verilen mythbusters( efsane avcıları ) programında yaptılar

    büyük bir alanda 5-6 tane düzenek kuruldu , sulama sistemleri vs.
    2 tane deney vardı galiba, bir tanesinde fasülyelere kötü söz söylendi. diğerine iyi söz söylendi
    diğer deneyde, bir kısmına klasik müzik . diğer bitkilere heavy metal dinletildi. bir adet de sade olarak bırakıldı hiçbirşey dinletilmeden

    deneyin sonucunda kötü söz/iyi söz arasında nerdeyse hiç bir fark çıkmadı. hiçbirşey verilmeyen bitkilerle aynı uzunlukta vs. çıktılar

    ancak klasik metal ve heavy metal arasında yapılmış olanda en çok büyüyen heavy metal dinleyen oldu
    hatta heavy metal dinletilen hepsinin arasında en büyük ve olgunlaşmışlarıydı

    bazen tekrarları oluyor bu programın denk gelirseniz izleyin




  • Türkçe bilen nohutlar....ilginç...
  • Bilemiyorum.Demek bizim evdeki bitkiler ondan çürüyor
  • Tabi olay kişilerin o sözleri söylerken ne hissettikleriyle ve o bitkilere yönlendirdikleriyle enerjiyle ilgilidir muhtemelen, lisanla ilgisi yok haliyle
  • ilginç ama gerçek bir olay ayrıca o cinayet olayıda dikkatimi çekti onun bide ortamdaki havayla ilgili olanı fln vardı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.