Şimdi Ara

Kötü havalarda ILS inişi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Airbus, Boeing gibi uçaklardan bahsediyorum. Bazen hava şartları çok kötü olmasına rağmen pilot manuel iniş yapıyor. ILS uçağı piste otomatik indirmiyor mu yoksa yanlış mı biliyorum? Otomatik indiriyorsa pilot neden İLS yerine manuel inişi tercih ediyor?

• Teknik olarak auto iniş yapılabilir. Fakat bilinmesi gereken bazı ayrıntılar var. Normal hava şartlarında da kötü havada da manuel olarak iniyorlar yani kötü hava şartlarında auto ile inmek ile normal hava şartlarında auto inmek aynı şey.
    Örneğin 1000 feete kadar ils yaklaşma ama sonra manuele geçilir. Sebepleri ise 1- Genelde şirket prosedürleri gereği manuel iniş yapılır. 2- Otomatik de olsa inişte hata yapma riski var.
    3- Pilotun el becerisi gelişir. 4- Full ILS ile inişi sadece çok sisli yani sıfır görüş olduğu zaman yapıyorlar.
    Bunun seviyeleri var. CAT I, CAT II, CAT III kendi içinde CAT III a, b ve c ye ayrılır. CAT III c ile sıfıra kadar iniş gerçekleştirilir.
    Yani piste teker vurana kadar. Onun dışında full ils ile iniş yapılmaz. 5- Havayolunun ve kaptanların CAT I, CAT II veya CAT III yetkisi olması gerekir.
    Uçakta ve Havaalanında da bu teçhizatın kurulu olması gerekir. Bazı havaalanlarında CAT III yok mesela.

Not: Daha ayrıntılı bilgi için bu konuyu ele alan seyrüsefer dersini bir ara siteye ekleyeceğim.https://kanhavacilik.blogspot.com.tr/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeromaster -- 19 Haziran 2017; 6:48:21 >

• Görüşün neredeyse sıfır olduğu durumlarda CAT III yaklaşması işe tamamen otomatik iniş yapılır.Aşağıda detaylı bilgi ve video linkleri ekledim.
    http://www.flypgsva.org/blog/post/QuestionoftheWeek/62/CAT-III-APPROACH

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.