Şimdi Ara

Koşu bandındaki uçak havalanabilir mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
2.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Invstgns Dıs.

Dıscoveryde deneyini yapmışlardı havalanıyor.

Tamam da orada uçak arabadan çok daha hızlı. Eşit hızlarda olsa diyor. Orada ayarlayamadılar bence.
  • Koşu bandını ters yöne çevirirsek belki uçabilir
  • Ben bf3 te jetin önüne jeep koyunca onu rampa gibi kullanıp kalkıyorda koşu bandını bilmem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uçak havalanırken tekerleklerden değil, pervaneden güç almaz mı? Yani allta band olursa bence bu uçağa etki etmez. Sadece tekerlekleri daha hızlı döner. (Band ters yönde döndüğü için) Yani bence uçak havalanır. Bunu önden rüzgar vererek engelleyebilirler.

(Einstain mode:off)
  • uçamaz.

pervanenin görevi uçağı itmektir, kanatlara hava akımı sağlamak değil. pervanenin kuvveti ile uçak ileri gider ve kanatlara hava akımı sağlanır.

bi arakdaş uçak gemisindeki sistemden bahsetmiş, onun bununla alakası yok, onda adam uçağı aniden hızlandırıyo ama sonuç olarak hızlandırıyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sosisli Süt

quote:

Orijinalden alıntı: Invstgns Dıs.

Dıscoveryde deneyini yapmışlardı havalanıyor.

Tamam da orada uçak arabadan çok daha hızlı. Eşit hızlarda olsa diyor. Orada ayarlayamadılar bence.

olabilir tam hatırlamyorum.

• mitbastirsin deneyde kullandigi ucak cok kucuk ve cok hafif bir ucak.. boyle olunca fazla hızlanmadan hemen ucabiliyor.. yani burda biraz reytingler icin deney yapmislar.. oteki turlu yukardaki cogu arakdasin dedigi gibi ucagi ucuran kanatlarin yapisidir. kuvvetli ruzgar verirsen her ucak ucar..
  • bir hava aracını uçurmak için tekerlerine döndürmek değil rüzgarı kanatlarından belirli bir hızda geçirmek gerekir, yani uçamaz, ya da şu anki mühendisler mal, 5000 metrelik pistleri boşuna yapıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kavil

quote:

Orijinalden alıntı: Zyx

F-35 dışında bir uçak kalkamaz

ulan hiç mi kafa çalışmıyor anlamıyorum niye uçsun ? sen koşu bandında koşarak bakkala gidebiliyor musun? ya da dünya 16.744 km/h hızla dönüyor diye atmosferin dışına mı çıkıyorsun nedir yani niye uçsun, uçar diyenler hangi mantıkla uçar diyor

oturup ağlamaya başlıcam birazdan

yanlışım varsa düzeltin.... model uçakçılık ilede uğraştığımdan yanıldığımı sanmıyorum yinede dediğim gibi hatalıysa yanlışımı öğrenmek isterim.....

olacak şey şudur. model uçak koşubandının üzerinde hızı artacak şekilde çalıştırılmaya başlandığında TEKERLERİ koşubandından kalktığı gibi ileri doğru devam edip uçacaktır....
    benzer durum rüzgarlı havada model uçağın piste dahi ihtiyaç duymadan uygun RPM de tutulduğunda havada askıda kalarak yükselmesindede var... hareket eden element değişiyor sadece....

Model uçaklar bu şekilde uçurulabiliyorsa bu deneyde başarılı olabilir diye düşünüyorum. Zaten paylaşılan deneydeki uçakta başarılı bir şekilde kalkışını gerçekleştirmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: PeerNet*

quote:

Orijinalden alıntı: MESUT52_34

Kanatlara gelen hava ve o havanın kanatlarından altında belli bir hava boşluğu yaratmasından dolayı uçak havalanır, yani uçmaz.

uçak havalanınca uçmuş sayabiliriz. Eğer dediğin baya yükselmekse uçak sürekli altına hava alamayacağı için bunu yapamaz çünkü sürekli altından havanın akması lazım ama uçak olduğu yerde havalanırsa bu gerçekleşmeyeceği için gerçek uçma olmaz

olduğu yerde havalanan tek uçak f 35 dir oda jet noddle ların yönlendirilebilir olması ve aşağı yönlendirildiğinde uçağı olduğu yerde havalandırır havalandıktan sonra ileri gitmek için gene jetlerden faydalanır ama bu seferde kanatların oluşturduğu kuvvetle yükselir,
    yani koşu bandıyla uçak havalanmaz bunu bir anaokullu sorsa anlardım ama bu konuyu açan liseli kardeşimizin edebiyat veya sosyal bilimler okumasını tavsiye ediyorum kafasını yormasın bunlara.

• quote:

quote:

quote:

Kanatlara gelen hava ve o havanın kanatlarından altında belli bir hava boşluğu yaratmasından dolayı uçak havalanır, yani uçmaz.

uçak havalanınca uçmuş sayabiliriz. Eğer dediğin baya yükselmekse uçak sürekli altına hava alamayacağı için bunu yapamaz çünkü sürekli altından havanın akması lazım ama uçak olduğu yerde havalanırsa bu gerçekleşmeyeceği için gerçek uçma olmaz

olduğu yerde havalanan tek uçak f 35 dir oda jet noddle ların yönlendirilebilir olması ve aşağı yönlendirildiğinde uçağı olduğu yerde havalandırır havalandıktan sonra ileri gitmek için gene jetlerden faydalanır ama bu seferde kanatların oluşturduğu kuvvetle yükselir,
    yani koşu bandıyla uçak havalanmaz bunu bir anaokullu sorsa anlardım ama bu konuyu açan liseli kardeşimizin edebiyat veya sosyal bilimler okumasını tavsiye ediyorum kafasını yormasın bunlara.

Koşu bandındaki uçak havalanabilir mi?

• Mythbustersta denemişlerdi sanırım bunu
  • uçar. mitybusterstada denediler . tekerlegin dönmesi önemli değil pervanenin dönmesi önemli olan. kalkış hızına geldiginde uçak havalanır , tabi pilot gerizekalı olup uçagın burnunu yukarı kaldırmazsa tabi kalkmaz . anaokullu diyen dostuma selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 3 Eylül 2013; 15:23:33 >
  • hızlar sallamadır...
    diyelim ki uçak havalanmak için gerkeli hava akımını 5 km hızla sağlıyor.... koşu bandının hızı ters yönde 3 km ise uçak bu kez 8 km ile gerekli hava akımını sağlayacak ve havalanacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

quote:

quote:

Koşu bandındaki uçak havalanabilir mi?

Bahsettiğim uçak buydu, teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ErkekAdamınNickiUzunOlur

hızlar sallamadır...
    diyelim ki uçak havalanmak için gerkeli hava akımını 5 km hızla sağlıyor.... koşu bandının hızı ters yönde 3 km ise uçak bu kez 8 km ile gerekli hava akımını sağlayacak ve havalanacak

Arkadaşlar o dediğiniz olay öyle olmuyor, eğer bir karayolunda 3km ile bir otobüsle giderken yanından 5 km ile bir otobüs geçse tam o geçme anında hissedeceğin km 8 km olcaktır veya otobüsler çarpışırsa iki tarafın hızlarının toplamı kadar çarpışacaktır.

Nasıl olur da uçağın altında kendi kendine kayan bir koşu bandının hızını uçağın hızına katarsın, sen koşu bandında koşarken 3 km hızla koşuyorsun diyelim ama hiçbir yere gitmiyorsun uçak da aynı şekilde hiçbir hareket olmadığından kanatlarına yeteri kadar hava akımı sağlanamayacak ve havalanamıycak.

• quote:

hızlar sallamadır...

•  Koşu bandındaki uçak havalanabilir mi?
  • Uçağın uçmasını sağlayan tekerin dönmesi değil gelip geçen hava akımı olduğu için uçak havalanmaz sadece tekerlekler döner.

Cevaplara baktım şöyle bi ekleme yapıyım.

Eğer uçak yatayda o bandın uzunluğu kadar yol alıp lift off u yakalayacak kadar kaldırma gücü kazanırsa havalanır ancak uçak olduğu yerde sadece tekerlekler ve pervane dönerse havalanmaz. Yani eğer uçağın take off distanceı 100ft se ve o koşu bandının uzunluğu da 100ft se uçak havalanır ancak bunun koşu bandıyla alakası yok o uçak yerde de 100ft gitse havalanır. Mythbusters deneyindeki olan farklı bandın uzunluğu daha fazla bu karikatürün deneyi değil o.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emure -- 3 Eylül 2013; 16:59:28 >
  • quote:

quote:

hızlar sallamadır...

Arkadaşlar o dediğiniz olay öyle olmuyor, eğer bir karayolunda 3km ile bir otobüsle giderken yanından 5 km ile bir otobüs geçse tam o geçme anında hissedeceğin km 8 km olcaktır veya otobüsler çarpışırsa iki tarafın hızlarının toplamı kadar çarpışacaktır.

Nasıl olur da uçağın altında kendi kendine kayan bir koşu bandının hızını uçağın hızına katarsın, sen koşu bandında koşarken 3 km hızla koşuyorsun diyelim ama hiçbir yere gitmiyorsun uçak da aynı şekilde hiçbir hareket olmadığından kanatlarına yeteri kadar hava akımı sağlanamayacak ve havalanamıycak.

sen yazdığımı yanlış anlamışsın... diyorum ki; eğer bir uçağın gerekli hava akımını sağlayıp kalkması için uçağın 5 km hızla gitmesi gerktiğini varsayalım... uçağın altında ters yönde 3km hızla dönen bi koşu bandı varsa uçak kendisi için gerekli 5km lik hızı sağlayabilmek için bu kez 8 km hızla gitmeli... yani 8-3=5km... bunda yanlış anlaşılaack ne var anlamadım :)

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.