Şimdi Ara

Koşu Bandı Montajını Yaparken Dikkat !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
6.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Koşu Bandı Montajını kendiniz yapmak isterseniz veya yapmak zorunda bırakılırsanız bu makaleyi lütfen okuyunuz.
    Koşu Bandı montajı basitte gözükse sıkıştırılan bir kablo veya makinanın içine kaçırılan bir vida,somun,pul gibi bir iletken Motor sürücü kartının kısa devre yapmasına sebep olur.Takibinde cihaz çok süratli bir şekilde çalışarak tehlikeli olablir.
    Verdikleri servis hizmetini Fazla gider olarak gören bazı İthalatçı firmalar Tüketiciye koşu bandının montajını kendisinin yapabileceğiyle ilgi onay vermekte,hatta garanti dışına çıkmayacağı gayri resmi tebliğ edilmekte.Bazıları kendi montajını yapan tüketiciye üstüne ufak hediyeler dahi vermekte.Konu bu olursa hatanın en büyüğü ithalatçı firmada.Niyemi ?

    Çünkü Tüketici cihazın montajını yapmaya kalktığı an aşşağıdaki tehlikelerle/senaryolarla karşı karşıyadır,

    a) Katlanabilir özellikte olan cihazların amortisörleri çok kuvvetlidir cihaz yanlış bir pozisyona getrilerek montaj yapmaya veya taşınmaya çalışılırsa çok ciddi yaralanmalar meydana gelebilir.Cihaz amortisörün etkisiyle çok hızlı ve kuvvetli bir şekilde katlanmaya çalışır ve önüne geleni adeta biçer.

    b) Ürünün montajı esnasında içine kaçırılan uzun bir vida,pul vb. gibi iletkenler Ürünün metal şasesi ve elektronik kartı arasında elektrik geçişini sağlayabilir.Yani siz cihazın herangibir metal aksamına dokunduğuz anda çarpılabilirsiniz.Umarım sigorta atmış olur..

    c) Montaj sırasında yapılabilecek muhtemel hata sıkıştırılan kablolardır.Ürünün kablolarının sıkışa bileceği yerler genelde sinyalizasyon/komut ara kablolarıdır.Örneğin speed/hız komutu taşıyan kablo kısa devre olursa (sıkışırsa) cihaz çalışır çalışmaz en yüksek sürate doğru çıkacaktır.Tüketici o an cihazın üzerindeyse umarım iyi kondisyondadır.Yoksa cihazın üzerine düşebilir ve hala hızla dönmekte olan bantın gazabına uğrayabilir.Hatta dönen düzenek kıyafetlerin herangibir bol noktasından yakalayabilir ve sizi dönen düzeneğin içine kadar çekebilirki bu bir felaket olur.(Koşu bandında mutlaka emniyet anahtarı kullanılmalıdır.)

    Yukarıda sıralanan maddeler yaralanma ve hayati tehlikeleri içermekte olup bir kaç madde daha ilave edilebilir.Yani montajı tüketiciye pas edip ilave olarak montajını yap hediyen bizden gibi promasyonlarla servis maliyetlerini düşürmeye çalışan firma hem tüketiciyi tehlikeye atmakta hemde kendisi açısından çok büyük risk almaktadır.
    Bu kötü ve muhtemel senaryoların birinin gerçekleşmesinin takibinde olan tüketiciye olur gibime geliyor.Firma kendini bir şekilde aklayabilir montajı beklemeden kendisi yaptı vb. savunmalar sunabilir. Bırakın Montajı servisi yapsın,sunum yapsın,test etsin hem kendinizi hemde cihazı tehlikeye atmayın !..

    Cihazların Bakımı ve diğer önemli konular için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

    Kondisyon Servis
    Spor Aletleri ve Koşu Bandı Tamir Bakım Servisi
    http://www.kondisyonservis.com

    Koşu Bandı Servisi,Koşu Bandı Tamiri,koşubandı,koşubandı servis,koşubandı tamir,koşubandı montajı







  • www.serviskapinda.com şimdilik 64 şehir de koşu bandı montaj hizmetini sağlamaktadır. Üstelik hizmetleri sadece koşu bandı ile de sınırlı değil, Bir çok ürün grubuna Türkiye de bulunan yaygın servis ağı ile hizmet olanağı sunmaktadır.

    http://serviskapinda.com/services.asp?lang=TR&id=102

    Bu mesaja eklenen görseller:

     Koşu Bandı Montajını Yaparken Dikkat !




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.