Şimdi Ara

koşu bandı mı bisiklet mi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
132
Cevap
0
Favori
56.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yanlış duymuşsun Karın bi etkisi olmuyor.
  • arkadaşım bence ne iyi alet zayıflamak için twist shaper tarzı aletler inanın ben bu yaz (tabi yanında koşup ip de atladım) yaklaşık 1.5 ayda 11 kg verdim... twist shape i günde en az 1 saat aralıksız yapıyordum öyle bir ter atıyordum ki inanamazsınız... bu arada ben yarı prof. basketbolcuyum en son basketbol oynarken ayağımı burktum ve yaklaşık 3.5 haftadır spor yapamaz oldum tabi tatlılar börekler derken bu süre içinde tekrar 5 kg almışım :( ayağım bir geçse de geri spora devam etsem diye sabırsızlıkla bekliyorum... ama koşu bandı mı bisiklet mi diye bir seçim yapma olayı varsa koşu bandı derim...
  • eğer ev müsait isekoşu bandı. eger evin yakınında park var veya site gibi bisikletini hergun çıkarabileceğin rahat kullanabileceğin bir alaln varsa o zaman bisikleti tercih edebilirsin. koşu bandında tv karşısında vakit öldürürsün. bisiklette yeni yerler keşfedersin. yani her ikisininde avantajları ve dezavantajları var.
  • Merhaba,

Ben de yeni Activa eliptik bisiklet aldım, kendim monte ettim. Ancak aşırı derecede ses çıkarıyor (Gıcırtı sesi gibi)
    Heralde yağlamak gerekir ama ne tip yağ kullanacağımı bilmiyorum. yepyeni aletten niye bu kadar ses geldiğini de anlamadım.
  • arkadaşlar ben hem koşu bandı hemde bisiklet aldım.ikisinide toplam en fazla 10-11 kez kullandım sonra ev süsü oldular.alırken kullanacaksanız alın yoksa boşu boşuna para gidiyor.
  • kesinlikle koşu bantı,
    günde 30dakika koşolması yeterli olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hcifci34 -- 6 Temmuz 2009; 11:06:25 >
  • koşu bandına para vermeye hiç gerek yok. Evde çok sıkıcı olur çabuk bırakırsınız. Havalar güzelken inin sahile sabahları orda koşun yürüyün daha iyi. Ayrıca apartmandakiler sesten rahatsız olabilir başınız ağrır. İlla evde yapacağım diyorsanız bisiklet hem daha sessiz hem daha az yer kaplıyor hem daha iyi ter attırır.
  • Koşu bandını alırsınız 1 ay sonra satmaya çalışırsınız.
    Bir spor salonuna yazılmak, sahilde parkta koşmak, en sonra çare ucuz bir bisiklet almak en iyisi.
  • eğer apartmanda yaşıyorsan sorun olabilir alt komşunla aranda çünkü koşarken ses yapıyor
  • Koşu bandı için tavsiyede bulunabilir misiniz?
  • Konuyu hortlatıyorum ama bazı arkadaşlar bilip bilmeden atıp tutmuş. Yok koşu bandı işe yaramaz çıkın dışarda koşun demiş. Herkesin sizin gibi bol bol boş vakti yok belki sabah 8 de çıkıp akşam 8-9 da eve giren insanlar var, ayrıca koşu anında sokakta bıçakçısı, jiletçisi, yan kesicisi, can sıkıntısınıdan adam öldüren yüzlerce insan var güvenlik yok, yeri geliyor ıssız sokaklardan geçiyorsun hele birde istanbuldaysan allaha emanetsin bana 2 defa bıçak çekildi dışarda canımı zor kurtardım size kolay geliyor dışarı çık demek. Onun haricinde kışın kömür dumanı ve egsoz gazlarını soluyarak koşmak ciğerlerinizde çok büyük tahribat bırakır ilerleyen zamanlarda 30 yıllık sigara içicisi gibi tıkanır kalırsınız. Bu arada dışarda koşarken mecburen kulaklık ile müzik dinlemek gerekir bu kulaklıklarla dışardaki sesleri duymakda güçleşiyor dikkat dağılıyor deli gibi hız yapan birinin kaldırımda sizi ezip geçemeyeceğine kim garanti verebilir.

Tabiki deniz kenarı bir yerdesinizdir araçlardan uzak kömür kokusundan uzak, güvenli ve bol bol vaktiniz olan biriyseniz tabiki dışarda koşmanın tadı başkadır.

• hadi konuyu birde ben hortlatayım , arkadaşlar koşu bandı vs. alacağınızda cihazın ac motorlu olmasına dikkat edin. eğer dc motorlu alırsanız hem uzun süreler kullanamazsınız hem de çok arıza verir. koşu bandı , eliptical vs tamiri yapıyorum ve gelen cihazların çoğu dc motorlu. fırça derdi kömür derdi bitmiyor ve aşırı akımdan dolayı devredeki elemanlarda yanma olabiliyor. ilk başta ucuz gelebilen cihazlar daha sonra verdiği sık arızalar sebebiyle kendisinden daha fazla arıza maliyeti ortaya çıkıyor dolayısıyla ilk başta paraya biraz kıyın derim :D
  • Bende niyetliyim ama paranın gözü kör olsun
  • Adı koşu bandı fakat koşmanız gerekmiyo öenmli olan uzun mesafe zaman olarak uzun yürüyüşler yaparsanız 1 saat kadar hafifi tempo yürüyün koşmak nefes açar kilo açısından çok bişi farketmez önemli olan uzun mesafe kendinizi yormadan bandın üzerinde yürümektir.
  • konu tekrar hortlatılmış:) ama güncel bir konu hakikaten. Koşu bandı kullanışlı ama kullanma azmi de önemli. Hani derler ya 'Türk gibi başla, alman gibi bitir' Bizde başladığımız işi istikrar kazandırmalıyız. Her gün yerine gerekirse 2 günde bir 45 dakika 5km/h ile yürüyüş yapın ve sonra da germe hareketleri yapın. 1 gün falan ara verilmesinin sebebi de kasların kendisini toparlaması için. Kesinlikle aşırı yükleme yapmayın ve yürüyüş yaparken muhakkak su için. Eğer nefes nefese kalırsanız çok yıpranmaya başlarsınız. Mümkün mertebe nefes alışverişi burundan yapın. Böylece diyafram hareketleri kontrollü olacaktır. Spor yapmaya eğer çok ara vermişseniz üşenmeyin ve aleti kullanmaya başlayın. Jem kendinize güveniniz artacak hem de kendinize değer vermiş olacaksınız. Tv izlemek iyi bir fikir olacaktır. Ben de zamanında Lost dizisini bu şekilde bitirdim:) şimdi ise Tivibu ile takılıyorum.
    Üstteki arkadaşın belirttiği gibi hafif tempo ile yürüyüş yaptığınızda hem yağ yakımı daha kolay oluyor hem de eklemlerinizde deformasyon oluşmuyor.

• koşu bandı ile kondisyon bisikleti farklı ürünlerdir.

dolayısıyla farklı ürünler arasından tercih yapmak yanlış bir tabirdir.

öncelikle nasıl spor yapacağınıza karar vermelisiniz , yani vücudunuzun hangi bölgelerini çalıştırmak istediğinize karar vermelisiniz.

form tutmak ve sağlık için spor yapacaksanız kesinlikle koşu bandı önerilir. çünkü spor yaparken öncelikle kalbinizi ritme sokmanız gerekmektedir. kalp ritme sokulmadan yapılan sporun faydası yoktur. kalbi ritme sokman için de 10-15 dk kardiyo yapılması gerekir.

doktorlar tarafından önerilen koşu ve yürüyüş kombinasyonlu sporun 45-50 dk yapılması gerekmektedir. 10-15 dk da kalp ritme girer ve sonraki dakikalarda ise vücudunuzun forma girmesi icin sagliginiz icin fazla yaglarınızı yakarsınız.

• Koşu Bandı Almanı Tavsiye Ediyorum.Tabi ki Bisikletle Beraber Alırsan Daha Güzel Olur.
    Koşu Bandında Normal Olarak Koşulma Süresi 15 Dkdır.Ama Siz 30 Yaşında 100 Kilo Veya 120 Kilo İseniz 45 Dk Altına İnilmemelidir.Koşu Bandından Sonra Yorgunluk Hissedeceksiniz Hafif Bir Mola Verin 3 Dk. Derin Bir Nefes Alın Bisiklete Başlayın 10 Dk.Sonra Mekik Çekin 20 Şerden 7 Set.Ve Kardiyo Haraketleri Birazda Fitness Eklediğiniz Zaman 6 Ayda 50 Kilo Verdiğinizi Göreceksiniz.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.