Şimdi Ara

Köstekli saat biriktirmeye başlıyorum. (İlgilerinizi bekliyorum.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
5.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herşey geçen hafta bir arkadaşımda zenith marka bir köstekli saatin mekanizmasını görmemle başladı.
    Çok ilgimi çekti ve bunun koleksiyonu yapsam nasıl olur diye başladım araştırmaya, ve sonunda ilk saatimin siparişini verdim.
    Saat hislon marka kadranında siyah 1 den 12 ye kadar olan rakamlar dışında küçük kırmızı rakamlarla 24 e kadar da ibareler var.
    Bu saatle başlamamın nedeni çok para yatırmadan biraz deneyim kazanmak istedim.
    bundan sonra elgin marka ve omega saatler alarak devam etmek istiyorum.
    1 hafta öncesine kadar bu konuda hiçbir bilgim yoktu (halen de yok) ama türkçe yorumların bir çoğunu okudum bundan sonra hem öğrendiklerimi hemde deneyimlerimi paylaşacağım, sizlerinde katkılarını, deneyimlerini okumak hoşuma gider.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 1 Mart 2016; 9:23:47 >

• Aldığım hislon saatin fotoğrafı bu, 250 tl ye aldım satıcı kargoya vermiş, değerlendirmelerinizi bekliyorum.
    Bu mesaja eklenen görseller:

• Cep saati diğer adı ile köstekli saat merakı veya koleksiyonu ciddi birikim isteyen bir uğraştır. Yedek parçasını bulmakta zorlanabileceğin gibi bu saatlerden gerçekten anlayan kişiler ile birlikte almanı tavsiye ederim. Anlamazsan 1960 - 1970 yılı üretim tel maşa Serkisof demiryolu saatlerini 1000 TL'den kaktırmaya çalışanına da denk gelebilirsin. Mekanik saat olduğu için çoğu saatçi tamir etmeye veya bakım yapmaya yanaşmaz. Bakım için de sağlam para çıkartırlar. Başında beklemezsen içindeki zembereği Çin malı çıkma bir şey ile değiştirildiğine tanık olabilirsin.

Paran yetiyorsa Longines yaprak saatlerine bakmanı öneririm. Piyasada az bulunur. Omega cep saatleri de kol saatleri kadar itibar görmediği gibi içindeki motorlar da o kadar değerli değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Victor Branco

Cep saati diğer adı ile köstekli saat merakı veya koleksiyonu ciddi birikim isteyen bir uğraştır. Yedek parçasını bulmakta zorlanabileceğin gibi bu saatlerden gerçekten anlayan kişiler ile birlikte almanı tavsiye ederim. Anlamazsan 1960 - 1970 yılı üretim tel maşa Serkisof demiryolu saatlerini 1000 TL'den kaktırmaya çalışanına da denk gelebilirsin. Mekanik saat olduğu için çoğu saatçi tamir etmeye veya bakım yapmaya yanaşmaz. Bakım için de sağlam para çıkartırlar. Başında beklemezsen içindeki zembereği Çin malı çıkma bir şey ile değiştirildiğine tanık olabilirsin.

Paran yetiyorsa Longines yaprak saatlerine bakmanı öneririm. Piyasada az bulunur. Omega cep saatleri de kol saatleri kadar itibar görmediği gibi içindeki motorlar da o kadar değerli değil.

Hocam internet ortamında türkçe yazılan bütün yazıları okudum, ederleri hakkında biraz bilgi sahibi oldum, serkisofların en yaygın model olduğunu maddi anlamda değerinin çok az olduğunu öğrendim, bu yüzden isviçre yapımı olanlara yoğunlaştım ama asıl amerikan olan modeller örneğin elginler çok hoşuma gitti tabi uygun fiyatlı bir serkisofta denk gelirse ondanda bir tane almayı düşünüyorum. Amacım makul fiyatlı, tipi, makinesi hoşuma giden modellerden yavaş yavaş toplayarak kendime bir kolleksiyon yapmak. Ancak bunların mekaniğinden parçasından tamirinden hiç anlamıyorum yakınımdaki bir saatçiye böyle böyle düşünüyorum ve bu işe gireceğim tamirdi bakımdı bana yardımcı olabilirmisiniz bu saatlerden anlarmınız dedim sen al ben her türlü yarımcı olurum anlarım dedi ama bilmiyorum.

• Bu arada gördüğünüz ilginç, değerli veya alınabilecek ilanları paylaşırsanız bilgilenmiş oluruz.
  • Bende 1800 ve 1900'lu yillarin basinda uretilmis 4 tane Osmanli ve Roma rakamli Longines Grand Prix saatlerden var. 3 tanesinin kasasi 900 ayar gumus, 1 tanesi de 18 ayar altin. Sandik saati. Yasindan oturu biraz yipranma var ama zaman tutmasi mukemmel. 1 tane de Demiryolu armali Zenith saatim var. Bunu da ikinci el olarak gecen sene 300 TL'ye almistim. Longines olanlar ata yadigari. Bu tarz saatleri satin almadan once saatciye gostermekte fayda var. Ankara'da isen bu isi yapan birkac tanidigim saatci var. Bakimlari cok emek istiyor bunlarin. Tum parcalarini tek tek sokup temizleyip yaglayip geri toplamak ger saatcinin yapabilecegi bir sey degil ya da toplarken kadranlari porselen oldugu icin catliyor. Herhangi soruda ulasabilirsin. Bilgim vardir bu konuda. Yardimci olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bende 1800 ve 1900'lu yillarin basinda uretilmis 4 tane Osmanli ve Roma rakamli Longines Grand Prix saatlerden var. 3 tanesinin kasasi 900 ayar gumus, 1 tanesi de 18 ayar altin. Sandik saati. Yasindan oturu biraz yipranma var ama zaman tutmasi mukemmel. 1 tane de Demiryolu armali Zenith saatim var. Bunu da ikinci el olarak gecen sene 300 TL'ye almistim. Longines olanlar ata yadigari. Bu tarz saatleri satin almadan once saatciye gostermekte fayda var. Ankara'da isen bu isi yapan birkac tanidigim saatci var. Bakimlari cok emek istiyor bunlarin. Tum parcalarini tek tek sokup temizleyip yaglayip geri toplamak ger saatcinin yapabilecegi bir sey degil ya da toplarken kadranlari porselen oldugu icin catliyor. Herhangi soruda ulasabilirsin. Bilgim vardir bu konuda. Yardimci olurum.

Hocam çok makbule geçer, daha elime bir iki kez bu tür saat almış birisi olarak internet ortamında okuyabildiğim sınırlı şeyler haricinde hiçbir bilgim yok ve bilgiye açım, ayrıca yazdığımız paylaşacağımız şeyler bu konu hakkında bilgi edinecek başkalarınında çok işine yarayacaktır.
    Bu arada aldığım saati gittigidiyordan sipariş verdim çünkü başka bir yerden alma şansım yok,
    Samsundayım, ancak Ankara'lıyım bu yüzden Ankara'ya sık sık gidiyorum bahsettiğiniz saatçilerin adreslerin paylaşırsanız tamirciye işim düştüğünde onlara giderim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Buyuk carsi'nin girisinde sag tarafta kucuk dukkanda bir saatci var. Birkac kez bakim icin goturdum ve herhangi bir olumsuzluk gormedim. Az ilerisinde Saatci Ibrahim var. Onlarin ustalari da iyi ama biraz gec veriyor. Ulus heykelinin oralardaki saatciler bu isten anliyor ama cakali cok. Basinda bekleyerek yaptirabilirsin bakimini.

• quote:

Buyuk carsi'nin girisinde sag tarafta kucuk dukkanda bir saatci var. Birkac kez bakim icin goturdum ve herhangi bir olumsuzluk gormedim. Az ilerisinde Saatci Ibrahim var. Onlarin ustalari da iyi ama biraz gec veriyor. Ulus heykelinin oralardaki saatciler bu isten anliyor ama cakali cok. Basinda bekleyerek yaptirabilirsin bakimini.

Teşekkür ederim. Saatin geldi çok hoşuma gitti. Bence süper kurdum ve saat tutmasını test etmeye başladım yanında söz konusu saatciye götürüp bir baktiracagim bu tip saatlerin makinelerinde bakınca anlaşılacak negatif taraflar varmıdır?

Köstekli saat biriktirmeye başlıyorum. (İlgilerinizi bekliyorum.) Köstekli saat biriktirmeye başlıyorum. (İlgilerinizi bekliyorum.) Köstekli saat biriktirmeye başlıyorum. (İlgilerinizi bekliyorum.)

• Bilgisi olan için bu saat kaç yıllık olabilir

• İşini bilen bir saatçi hangi parçanın değiştiğini veya tamir edildiğini anlayabilir. saati sonuna kadar kurmamanı tavsiye ederim. yaşından ötürü zembereğini çatlatabilirsin. Kurma kolunu ileri geri döndürerek kurmanda fayda var. Sapma yapmayan bir saate göre kurup gün sonuna kadar beklemekte fayda var. Günlük 1 dakikaya kadar olan sapmalar makul olabilir.

1970 sonrası diye düşünüyorum ben. Tabii emin olmamakla birlikte...

Vidalarına bakarak en azından tamir olup olmadığını anlayabilirsin. Eğer aşınma varsa bir işlem görmüş olabilir. Çeşitli metal parlatacılar ile yumuşak bir bez yardımıyla kasayı temizleyebilirsin.
  • quote:

İşini bilen bir saatçi hangi parçanın değiştiğini veya tamir edildiğini anlayabilir. saati sonuna kadar kurmamanı tavsiye ederim. yaşından ötürü zembereğini çatlatabilirsin. Kurma kolunu ileri geri döndürerek kurmanda fayda var. Sapma yapmayan bir saate göre kurup gün sonuna kadar beklemekte fayda var. Günlük 1 dakikaya kadar olan sapmalar makul olabilir.

1970 sonrası diye düşünüyorum ben. Tabii emin olmamakla birlikte...

Vidalarına bakarak en azından tamir olup olmadığını anlayabilirsin. Eğer aşınma varsa bir işlem görmüş olabilir. Çeşitli metal parlatacılar ile yumuşak bir bez yardımıyla kasayı temizleyebilirsin.

Paylaşım için teşekkür ederim, az sonra saati saatçiye götüreceğim bakalım ne diyecek.
    bu arada bir omega buldum onu alıp almamayı düşünüyorum ama kadranının rengi çok hoşuma gitti saate 600 tl istiyorlar.

• Saatçi saatin ederinin 200-250 TL arası olduğunu kadrandaki mavi çizgi nedeniyle böyle olduğunu o çizgi olmasa 300-400 TL arasında edeceğini belirtti. Saatinde 1950-1960 li yillar üretimi bir model olduğunu belki daha aşağı olacağını ancak daha yukarı yıllarda kesinlikle uretilmedigini belirtti. Yasli bir amca ve bu işlerden anladığı aşikar, kendisiyle bir süre sohbet ettim tamir konusunda hiç sıkıntı yasamayacagimi belirtti ancak elginlerin parçasında sıkıntı olduğunu parçalarının pahalı olduğunu söyledi. (Ogrendiklerimi yazıyorum ki hem bilgiyi paylasalim, hemde yanlış birşey varsa ustadlar düzeltsin)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 2 Mart 2016; 18:29:11 >
  • Bugun ogle arasinda Karum Avm'yi gezerken bir antikaciya denk geldim. Hasarli (cami yerine oturmayan) Omega saate 400 TL istiyordu. Pazarlikla 250 - 300 TL'ye alinabilir. Yine Demiryolu Zenith saatler vardi onlar da gayet temizdi. 750 - 1000 TL arasinda fiyatlari vardi. Belki ilgini ceker...

• quote:

Bugun ogle arasinda Karum Avm'yi gezerken bir antikaciya denk geldim. Hasarli (cami yerine oturmayan) Omega saate 400 TL istiyordu. Pazarlikla 250 - 300 TL'ye alinabilir. Yine Demiryolu Zenith saatler vardi onlar da gayet temizdi. 750 - 1000 TL arasinda fiyatlari vardi. Belki ilgini ceker...

Paylaşım için teşekkürler.
    omegayı aldım inceledim saatçiye gösterdim hem onun hemde benim içime sinmedi saati geri gönderdim, şimdi bir zenith siparişi verdim 600 tl ye.
    bu saattin tertemiz olduğu belirtiliyor bakalım gelsin fotoğraflarını paylaşırım.

Birde şu saat için fikrinizi alabilirmiyim. Sizce fiyatı nasıl? Kadranda çok fazla çatlak var ve kasa biraz zedelenmiş gibi ama sizce ne eder bu saat
    http://urun.gittigidiyor.com/taki-saat/longines-nacip-k-djezvedjian-amp-son-constantinople-202346835

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 3 Mart 2016; 12:49:09 >

• Kadranı çatlamış saatlere pek heves etmemeni tavsiye ederim. Kurarken, ederken çatlağı büyütebilirsin. Bu yeni Longines saatlerden, zira eskileri yaprak kasa olup 3 kapaklı. Hem de Longines saatlerde alttan saniyeli olan makbuldür.

Büyük saatçileri, özellikle Longines satanları gezersen bunlara benzer bulman mümkün. Ayrıca köstek yani zinciri de orijinal değil.

Nadir bir model de olmayıp eski Grandprix Longines modelleri ile kıyaslayabilirsin.

Bu fiyata etmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Kadranı çatlamış saatlere pek heves etmemeni tavsiye ederim. Kurarken, ederken çatlağı büyütebilirsin. Bu yeni Longines saatlerden, zira eskileri yaprak kasa olup 3 kapaklı. Hem de Longines saatlerde alttan saniyeli olan makbuldür.

Büyük saatçileri, özellikle Longines satanları gezersen bunlara benzer bulman mümkün. Ayrıca köstek yani zinciri de orijinal değil.

Nadir bir model de olmayıp eski Grandprix Longines modelleri ile kıyaslayabilirsin.

Bu fiyata etmez.

Teşekkürler.
  • 1917 model elgin marka bir saat aldım saatin akrep ve yelkovanı orjinal değil değişmiş ancak saat bunun haricinde gerçekten mükemmel durumda çok ama çok beğendim. uygun bir zamanda fotoğraflarını ekleyeceğim.
  • İşte fotoğraflar

Köstekli saat biriktirmeye başlıyorum. (İlgilerinizi bekliyorum.) Köstekli saat biriktirmeye başlıyorum. (İlgilerinizi bekliyorum.) Köstekli saat biriktirmeye başlıyorum. (İlgilerinizi bekliyorum.)

• Son halkımız

Köstekli saat biriktirmeye başlıyorum. (İlgilerinizi bekliyorum.) Köstekli saat biriktirmeye başlıyorum. (İlgilerinizi bekliyorum.)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.