Taksi sahibi olsaydınız böyle der miydiniz? Gömmüşsünüz 500.000TL'yi, almışsınız bir plaka. Sonra millet korsana yöneliyor. Bencilce bir düşünce sizinki. Diğer taraftan taksi esnafı, Türkiye şöförler odasına kayıtlıdır. Plakayı bu mercilere şikayet edebilirsiniz. Gerekli uyarı yapılır. Bu şekilde şikayetçi oldugunuz taksilerde iyileştirmeye katkıda bulunmuş olursunuz. Diğer taraftan taksi güvenlidir. Korsan adam sizi soysa soğana cevirse, götürse ormana, kime şikayet edeceksiniz? Taksiler vergi öder. Korsan adam vergi mi verir. Yanlış düşündüğünüzü kabul edin. İşin kolayına kaçıyorsunuz.
Fasa fiso bunlar,
-Zamanında şimdinin 10000-15000 liraya alınmış bir şey plaka.Korsanın aldığı aracın neredeyse ÖTV sine denk gelir bu.Yani 500.000 Tl devletinin kasasına giren birşey değil.Arz talep ile plaka sahiplerinin cebine giren birşey.Korsan ile plaka sahibinin şu an devlete yaptığı katkı neredeyse aynı sayılır. -Taksiler kazandığı paraya göre her türlü vergi kaçırır.Çok zor fiş keser.Yani korsandan pek bi farkı yoktur.İstemeden hangi taksi bana fiş vermiş şaşarım! -Şikayet tam yalan bir şey.Ben hiçbir taksicinin şikayetten dolayı odadan ceza aldığını görmedim,duymadım.Zaten böyle birşey olacağınıda sanmıyorum. -Taksi güvenli değildir yüreğiniz ağzınızda gidersiniz.Hep diğer sürücülerin hoşgörüsü ve toleransı ile trafikte başları belaya girmez. _tabi bu saydıklarım hepsi için geçerli değildir ama çoğu da böyledir.
Eğer kendilerine çeki düzen vermezler ise kendi iplerini çekecekler.Toplumda en sevilmeyen esnaf konumuna düştüler. Yakında müşterisizlikten stres bombalarına dönüşecekler.Ama bunları toplanıp kendi aralarında çözmeleri gerekiyor.
Para veripte azar işittiğim,suratsızlığını çektiğim tek esnaf topluluğu taksicilerdir heralde.
quote:
Orijinalden alıntı: monodoks
quote:
Orijinalden alıntı: Cronic
Taksi sahibi olsaydınız böyle der miydiniz? Gömmüşsünüz 500.000TL'yi, almışsınız bir plaka. Sonra millet korsana yöneliyor. Bencilce bir düşünce sizinki. Diğer taraftan taksi esnafı, Türkiye şöförler odasına kayıtlıdır. Plakayı bu mercilere şikayet edebilirsiniz. Gerekli uyarı yapılır. Bu şekilde şikayetçi oldugunuz taksilerde iyileştirmeye katkıda bulunmuş olursunuz. Diğer taraftan taksi güvenlidir. Korsan adam sizi soysa soğana cevirse, götürse ormana, kime şikayet edeceksiniz? Taksiler vergi öder. Korsan adam vergi mi verir. Yanlış düşündüğünüzü kabul edin. İşin kolayına kaçıyorsunuz.
Fasa fiso bunlar,
-Zamanında şimdinin 10000-15000 liraya alınmış bir şey plaka.Korsanın aldığı aracın neredeyse ÖTV sine denk gelir bu.Yani 500.000 Tl devletinin kasasına giren birşey değil.Arz talep ile plaka sahiplerinin cebine giren birşey.Korsan ile plaka sahibinin şu an devlete yaptığı katkı neredeyse aynı sayılır. -Taksiler kazandığı paraya göre her türlü vergi kaçırır.Çok zor fiş keser.Yani korsandan pek bi farkı yoktur.İstemeden hangi taksi bana fiş vermiş şaşarım! -Şikayet tam yalan bir şey.Ben hiçbir taksicinin şikayetten dolayı odadan ceza aldığını görmedim,duymadım.Zaten böyle birşey olacağınıda sanmıyorum. -Taksi güvenli değildir yüreğiniz ağzınızda gidersiniz.Hep diğer sürücülerin hoşgörüsü ve toleransı ile trafikte başları belaya girmez. _tabi bu saydıklarım hepsi için geçerli değildir ama çoğu da böyledir.
Eğer kendilerine çeki düzen vermezler ise kendi iplerini çekecekler.Toplumda en sevilmeyen esnaf konumuna düştüler. Yakında müşterisizlikten stres bombalarına dönüşecekler.Ama bunları toplanıp kendi aralarında çözmeleri gerekiyor.
Para veripte azar işittiğim,suratsızlığını çektiğim tek esnaf topluluğu taksicilerdir heralde.
+1
Güvenirlik konusunda şöyle birşey eklemek istiyorum. Evlenmeden önce senelerce aynı korsan taksi durağından taksiye bindik. Hepsi güler yüzlü, hoşsohbet ve güvenilir insanlardı. Rahatlıkla kızkardeşimizi, annemizi, anneannemizi bindirip yalnız gönderebiliyorduk. Bence duraktan binilen taksiler haricinde, diğer taksiler korsanlardan daha güvensiz. Kaç tane korsan taksi olayı duydunuz? Ben duymadım şahsen. Ancak çok ticari taksi olayı duydum!!! Varın kıyaslayın şimdi.
Önal, testler kapsamında 3 noktada yapılan denetimlerde bir taksi şoförünün 15 gün içinde tam 137 kırmızı ışık ihlali yaptığını belirterek, "Kendini valiliğe çağıracağım, hem tebrik edeceğim hem de ehliyetine el koyacağım" dedi.
Bizim Korsan'ın 96 model E200 mercedes'i var , takım elbise giyiyor üniversite mezunu ve arabası her zaman tertemiz (içi vede dışı) aboneleri var bende gözü kapalı müşterilerimi,ailemi gidecekleri yere 1 senedir gönderiyor,karşılatıyorum. memnunum...
Korsan Taksiyi uzun seneler kullandım çünkü buna "mecburdum". Ve hala kullanmak zorundayım. Öncelikle öğrenciyim. Arabam var. Oturduğum bölge Kemerburgaz/Göktürk. Bölge içinde sarı ( piyasa ) taksi durağı yok. Bundan birkaç sene önce ( arabam olmadığı zamanlardan söz ediyorum ) şehirden ( işte etiler lbebek maslak nişantaşı vs.) bindiğimde kemerburgaz dediğimde şöför bey önce hayıflanır sonra suratının şekli değişir sonrada utana sıkıla rotaya geçer. Neden ? Uzak. Neden ? dönerken müşteri alamiyacağı için stemiyor. Birkaç kere beni götüremeyeceğini söyleyen kişi sayesinde birdaha piyasa taksisi ile işim olmaz deyp o defteri kapattım.
Araç sahibi olduktan sonra taksiye ihtiyacım kalmadı akat gece klübünden alkollü bir vaiyette çıkınca malumunuz araba kullanamicak kadar olmasada kullanmamak gerektiğinden taksi veya bilimum alternatif ulaşım araçlarına mahkumsunuzdur. Evim uzak olduğundan kemerburgaz , korsan taksiler ile anlaşarak ulaşım sağladık bi müddet. Baktık buda olmuyor. Arkadaş gurubu ile toplaşıp vito,transporter gibi minubus kıralamaya basladık . Zaten yaklaşık olarak son 1 senede gece çıkmalar olmadığından çok şükür ihtiyacım yok. Ama arkadaşlarım yanıma gelmek istediğinde piyasa taksileri fahiş fiyatlara getiriyorlar. Hadi geldi diyelim geri nasıl dönecek DURAK YOK'ki ? ! ..
Birde genel gözlemim piyasa taksileri genelde kötü araç kullanan bütün gün direksiyon sallamaktan haklı olarak bıkmış kişiler. Korsan taksiler daha çok özel şöförlük görevinde çalıştığından işleri daha genel olduğundan işlerini seviyorlar. Herhalde getiriside iyi ki bir ikayetleri yok.Tanımadığım kim olduğunu bilmediğim korsan taksiye asla binmedim bindirmedim . Korsanlar daha bir prezentabl oluyor geçen sene kız arkadaşım sürpriz yapmak için geldiğinde piyasa taksisi ile gelmiş şöförden çok rahatsız olmuştu gelirken şöför ileri geri onuşmuş. Dönerken korsan taksi kullandı kızı evine girene kadar belemiş ve son derece kibar bir şekilde hizmet etmiş.
Bunun dışında BACK-UP servisi hakkında ne biliyorsunuz bilmiyorum fakat onların araç şöförlü şöförsüz yollama gibi hizmetleri var bir kere transporter istemiştim şöförlü bir beyefendi geldi işimizi hallettik ücreti taktim ettim ayrıldık. Birde şehir içi özellikle kısa mesafede piyasa taksileri kimseyi kabul etmiyor, oysa tanıdığınız özel araçlı kişiler sizi mağdur etmemek için istediğiniz yere kadar götürüyor.
Destekliyorum diyemem , ama bulunduğum bölge itibari ile kullanmak ZORUNDAYIZ. Çünkü burada Taksi durağı YOK! .
Saygılarımla.
korsan taksi aslında sosyal terördür ama vergi sistemi normal akaryakıtı normal ve normal bir sosyal düzeni içinde
Valla ben de sürekli kullanıyorum.
Yok kısa mesafe almam. yok cam açamazsın yok kısa mesafe olayları yok.
işte korsan vergi vermiyormuş. Sanki normal taksiler vergi veriyorda.
Misal ben avcılarda oturuyorum. Yenikapıdan misafir alıcam.
Normal taksi olsa gidiş geliş 70-80 alacak.
Ama korsan taksi 20 ye gidip geliyor.
Yarım saate kadar beklemeden para almıyor adamlar.
Normal taksiciler şuradan bir para çekeyim diye bir yerde durdursan adamlar dövecek gibi bakıyorlar.
Kısacası özel şöförlü araçlara evet.
quote:
Orijinalden alıntı: Ogün®
Marketlerde dikkatinizi çekti mi bilmem; 6 kiloluk deterjanları 9 kiloluk fiyatına satmaya başladılar. Millet "Ne oluyor yahu, inceden kazıklanıyor muyuz yoksa ?" demesin diye de "konsantre" yazmışlar üzerine.
Zam yapmamışlar yani
Taksi olayı da benzer şekilde gerçekleşti geçenlerde. Neymiş gece-gündüz karışıyormuş da, tek tarifeye geçilmiş falan filan...
İnternet tarifelerinde sınırsız 8 MBit dediler, 15 GB ile sınırlandırdılar. Sınırsız kavramı kişiden kişiye değişiyor herhalde
Bir de, alakasız demeyin bence hepsi birbiriyle bağlantılı; Şu kaçak CD, DVD olayı... Sen kalk orijinal CD yi 7-8 liradan, DVD yi 30 liradan sat. Milyonları kazan, utanmadan Cherooke leri getir burnumuza sok, Miami den ev al. Sonra da ağla, "Korsana Hayır" diye...
Yok yaaa ! Bi uyanık sizsiniz.
Korsana hayır, emek hırsızlığı falan deyip, kartel oluşturarak asgari ücretin 600 civarı olduğu bir ülkede fahiş fiyatları geçirmeyin ülkemin güzel insanlarına. Biz de ozaman size destek verelim, di mi?
noktasından virgülüne kadar katılıyorum arkadaşım ( ;
ülkemizdeki her türlü kanunsuz vergisiz iş meşrulaşmış hatta meşru olan biraz daha pahalı diye, meşru olmayanı iyi görmeye başlamışız. ne yazık..
devletin derhal korsan taksileri temizlemesi lazım. Yasa dışı hiç bir şeye yokum.
Bende 5 yıla yakındır Göktürk'te oturuyorum (Kemerburgaz'dan 1 km ileride bir yerleşim merkezi. Burada sarı taksiye binme şansımız yok çünkü sarı taksi durağı yok. Sarı taksi olsa bile binmemeyi tercih ederim.
Taksiye ihtiyacım olduğu zaman bu korsan denilen ama bana göre kesinlikle bir hizmet boşluğunu dolduran ve bunu da hakkıyla yapan araçlardan çağırıyorum. Fiyat önceden belli ve çok hesaplı. Şöförler kibar ve düzgün insnalar. Araçlar kendi arabaları olduğu için temiz aile arabaları.
Göktürk'ün TEM'e bağlandığı Hasdal kavşağına kadar uzaklığı 13 km. Yani buradan biri taksiye bindiği zaman en 15-20 km yol gider. En yakın işyeri merkezi maslak 21 km. Havaalanı 40 km.
Burada genelde Maslak-Levent-Etiler bölgesinde çalışan yöneticiler-üst düzey yöneticiler ve çok sayıda yabancı oturuyor. Gelir-Eğitim seviyesi yüksek bir kesim oturuyor. Bu insanlar iş dolaysıyla çok seyahet ediyorlar.
Yani Göktürk aslında taksicilik için müthiş potansiyeli olan bir yer.
Kaç defa bizim şirkette sevdiğim abilerimle konuştum "Gelin Göktürk'te sarı taksi durağı açalım" dedim ama kimse yanaşmadı.
En sonunda ben gidip bir taksi plakası kiralayıp, lüks-konforlu bir aracı da taksi yapıp (Volvo SW veya Hyundai Sonata tarzı) buradaki sitelere telefonumu dağıtacağım o olacak. Korsan yerine beni çağırılar. Yoksa taksi plakası kiralama işini boşverip direk korsan olayına mı girsem acep
quote:
Orijinalden alıntı: ihg70
Bende 5 yıla yakındır Göktürk'te oturuyorum (Kemerburgaz'dan 1 km ileride bir yerleşim merkezi. Burada sarı taksiye binme şansımız yok çünkü sarı taksi durağı yok. Sarı taksi olsa bile binmemeyi tercih ederim.
Taksiye ihtiyacım olduğu zaman bu korsan denilen ama bana göre kesinlikle bir hizmet boşluğunu dolduran ve bunu da hakkıyla yapan araçlardan çağırıyorum. Fiyat önceden belli ve çok hesaplı. Şöförler kibar ve düzgün insnalar. Araçlar kendi arabaları olduğu için temiz aile arabaları.
Göktürk'ün TEM'e bağlandığı Hasdal kavşağına kadar uzaklığı 13 km. Yani buradan biri taksiye bindiği zaman en 15-20 km yol gider. En yakın işyeri merkezi maslak 21 km. Havaalanı 40 km.
Burada genelde Maslak-Levent-Etiler bölgesinde çalışan yöneticiler-üst düzey yöneticiler ve çok sayıda yabancı oturuyor. Gelir-Eğitim seviyesi yüksek bir kesim oturuyor. Bu insanlar iş dolaysıyla çok seyahet ediyorlar.
Yani Göktürk aslında taksicilik için müthiş potansiyeli olan bir yer.
Kaç defa bizim şirkette sevdiğim abilerimle konuştum "Gelin Göktürk'te sarı taksi durağı açalım" dedim ama kimse yanaşmadı.
En sonunda ben gidip bir taksi plakası kiralayıp, lüks-konforlu bir aracı da taksi yapıp (Volvo SW veya Hyundai Sonata tarzı) buradaki sitelere telefonumu dağıtacağım o olacak. Korsan yerine beni çağırılar. Yoksa taksi plakası kiralama işini boşverip direk korsan olayına mı girsem acep
Malesef dostum buraya ne sarı piyasa nede bordo belde taksisi gelmiyor. Senelerdir herkes uğraştı ama olmadı.
Korsan taksi bence süper.Özellikle Şileye giderken hep biniyorum korsan taksiye.
Bursada korsan taksi durağı var mı?
Sadece taksi değil korsan seyahat firmasıda olabilir. Maksat vatandaşa kriz ortamında nefes aldırmak. Götürende, gidende kazanıyor. Yarın İzmit'e gitmeyi düşünen olursa ben götürebilirim, efetur kaça götürüyorsa yarısı max koltuk kapasitemiz 3 'tür, ikram malesef yoktur, sigara serbest
Yok abi bu millet zihniyetini değiştirmedikçe, bir de üstüne üstlük iğneyi kendine batırmadıkça bi yere varamayız. Hep bir ağızdan dediğiniz şu: "Ben yasal olmayan işe varım, bu suçta suç ortağı olmayı kabul ediyorum, kendimce bahanelerim var"
quote:
Yok abi bu millet zihniyetini değiştirmedikçe, bir de üstüne üstlük iğneyi kendine batırmadıkça bi yere varamayız. Hep bir ağızdan dediğiniz şu: "Ben yasal olmayan işe varım, bu suçta suç ortağı olmayı kabul ediyorum, kendimce bahanelerim var"
Hocam eğip bükmeden söyler misiniz : Geçen yıl ne kadar vergi verdiniz Allah rızası için ?
Bu milletle alakası yok, birde rusya'ya gitmenizi tavsiye ederim. Kimse taksiye binmez, yolun kenarında bekleyin 5 dakikada en az 5 araç durup istediğin yere şu kadara götürürüm der.
quote:
Orijinalden alıntı: Ogün®
quote:
Hocam eğip bükmeden söyler misiniz : Geçen yıl ne kadar vergi verdiniz Allah rızası için ?
Dostum problem o değil. Diyelim ki ben vergi vermiyorum, kaçırıyorum.. Bu senin bahanen olmamalı. Yani birisinin suçu, senin suç işlemeni gerektirmediği gibi seni haklı da yapmaz. Onun suçu kendine, senin suçun kendine. Gelelim vergiye. Ben vergimi kesilen makbuzlar kadarıyla veriyorum. İnanın çoğu müşteriler fatura almadan indiği için duraklarda çoğu taksiler boş makbuzlara tutar yazarlar ki vergi matrahı olsun. Diğer taraftan hala aldığım yeni arabanın taksitlerini her ay ödüyorum. 2010 Ağustos'a kadar da ödeyeceğim. Eskiden taksiler eski denirdi, tüm şahinler temizlendi, yani arabalar alındı farkettiniz mi. Bu bir gelişme. Bir diğer konu da sanmayın ki taksiler çok paralar kazanıyor. Çok para kazanan adam neden trafikte kendini yırtsın? Gider durakta çayını içer. Ha dersen ki plaka kirasını ödeyebilmek için, ona da derim ki cogu taksici bu kiraları odeyemiyor. Cunku kazanamıyor. Ha plaka sahibi ille de para derse, başka bir şöför arayabilir ama piyasa o kadar kötü ki, başka şöför bulsan da yine bir şey değişmeyecek. Gelir belli, gider belli. Herkes ortak noktada buluşuyor. Masrafları sayayım istersen: 1. Araba devamlı koşuyor, devamlı masraf çıkarıyor 2. Yakıt pahalı 3. En çok kazanılan zaman diliminde, yani sabah ve akşam öyle bir trafik oluyor ki hiçbiryere hareket edemiyorsun. 4. Gelir vergisi, motorlu taşıt vergisi(ticari, binege gore cok daha pahalı), bağkur, esnaf odası aidatı, ruhsat aidatı.. bunlar ödenmesi zorunlu kalemler 5. Yağ, su ve lastik masrafları 6. 2. şöför yövmiyesi 7.Zaten taksiye binen insan sayısı azalırken, bir de korsanların çıkması. 8. Trafik kazaları (zaten uc bes kurus biriktiriyorsun, onları silip goturuyor) 9. Trafik cezaları (bineklere oranla daha kolay ceza yazılıyor). Bunlar devamlı gider hesapları. Gelir ise müşteriler. Fakat dediğim gibi müşteri yok (sabah ve akşam hariç, onda da deiğim gibi yaptın yaptın, yoksa tüm gün yatarsın, belki de bu deli gibi kullanıyor dediğiniz taksiciler o kısa zaman diliminde bişeyler yapmaya çalışan arkadaşlar.. Fakat yanlış, onu kabul ederim) İstanbul'da 18.000 taksi var. Bir taksiden en az 2 aile ekmek yer. Bu aileler 3-4 kişi olsa yaklaşık 70.000 insan buradan ekmek yer sadece İstanbul'da. Plaka sahipleri ooh vergi vermez, kaymağı yer. Yanlış. Bunu lütfen kafanızdan silin. Öyle bişey yok. Taksi sahibi şu anda dükkan işleten esnaftan farklı değil, müşteri az, masraf çok. Fakat taksi, plakadan ibaret oldugu icin cok goze batıyor ve bir plaka nasıl villa alır deniyor. Diğer taraftan işlek bir cadde üstünde bir dükkanın olsa o da villa parası. Ama hani dükkan ya, hacmi var ya göze batmıyor. Daha ne diyeyim bilmiyorum. Sizden ricam "ben korsan taksi kullanmam" diyebilecek kadar kendinize ve hak sahiplerine saygınız olsun. 3. dünya ülkesi mantığından ancak bu şekilde kurtulabiliriz.
@Cronic, korsan taksi hakkindaki mali tepkilerinizin hepsini anliyorum. Ancak bu kadar insanin yazdigi gibi, taksilerin bir cogunun terbiyesizligi, ukalaligi, keyiflerine gore musteri secmeleri, kisa mesafe olunca adami dovmekten beter etmek gibi medeniyetten gram nasibini almamis davranislari hakkinda, "Gidip hede hodo'ye sikayet edin"'den baska mantikli bir oneride bulunabilir misiniz?
Yukaridaki mesajlardan da gorulebilecegi gibi insanlar sadece paradan degil, taksicilerin tavirlarindan da fazlasiyla sikayetci.
Ayrica sizin mesajinizi da taksiciler icin degistirerek yazayim. Sizden ricam, "ben musterime korsan taksi kullandirtmam" diyecek kadar kendinize, ve tasidiginiz musterilerinize sayiginiz olsun. Boylece 3. dunya ulkesi mantigindan sadece musteri cabasiyla degil, taksicilerin de cabasiyla cok daha hizli kurtulabiliriz.
Son olarak, siz cok kibar, cok saygili ve isini layikiyla yapan birisi olabilirsiniz. Ama curuk elmalari trafikten ayirmaya kalksak, yollarda taksi kalmaz.