Şimdi Ara

Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU] (2991. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
98.169
Cevap
237
Favori
4.379.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
250 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 29892990299129922993
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Hâ, sen aştık diyorsun. Bu aşmış hâlimizse sen aşmamış halimize hazırla ekonomini.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 3 Ağustos 2020; 1:53:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Zirvaya devam diyorsun. Sen Nigdeye dogru yol al o zaman HES Kodunuda unutma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 3 Ağustos 2020; 1:49:44 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şimdi, siz benim kadar Medieval 2 Total War oynamadığınız için, yüzde kaç artışla kaç seferde hasta sayısının iki katına çıkacağını da hesaplayamazsınız.
    Bana şimdi yüzdelik değerini buluyorsunuz, hastalığın katlanma rakamı R-0 değerini. Şimdi size tavşan çıkartmayı göstereceğim, madem çok meraklısınız ne yaşadığımıza;
    R-0 üç gün önce mesela,
    quote:

    Ayrıca Pala, Bakan Koca'nın R0 (virüs bulaştırma katsayısı) değerini 1.56 olarak açıklamasına ilişkin ise, ...

    Diyelim ki, 1000 tane de hastamız var(!).
    Diyelim ki, çok meraklıyız kaç günde 2000 hastamız olacağına. Hemen ln(2000/1000)/ln(1.56) yapıyoruz, aa 1.5 günde sayı ikiye katlanıyormuş...
    Tabii, iyileşenleri, tedavi olanları, karantinaya alınanları, yalıtıma alınanları da düşmemiz gerekiyor ama siz anladınız durumun ciddiyetini...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • radko kullanıcısına yanıt
    Bence günlük yapıyorlardır 3 gün falan değildir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _turbo_

    Nerde azaldi? Istatistiklere bir bak ne azalmasi, gunluk 1000 vaka aciklaniyor yaklasik. Demek karantinasizda asilabilirdi.
    Bin vaka çok mu diğer ülkeler 50 bin açıklarken koca dünya 200 binin üstünde günlük vaka varken. Ha dediğim gibi şu anki durum ekonomiyi batırmamak üzerine kurulu o yüzden sayıları az tutmak önemli ben olsam ben de aynısını yapardım vallahi. Kışa doğru tedbirler artacak ve yine sağlık sistemini ayakta tutmaya çalışacaklar. Ahh millette akıl olsa zaten bu dönem dinlenmeyi tatili en çok pandemi emekçileri hakk etti der gezmek tozmak yerine evinde oturup vakalarin yayilmasini onlerdi. Balkona cikip alkis tutmaktan daha zor geldi herhalde pembe yanaklilara.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle bir meselede burun kıvıracak kadar da gamsızlık bahşetmedi bize ey tanrım. Midye kadar beynim olsaydı kerpeten gibi çenem olsaydı...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 gün önce kahvaltı bahçesi türü bir mekana giden 5 tanıdıktan 2 si covid oldu diğerlerinde sıkıntı yoktu..akciğerler temiz , alt rahatsızlık olmadıgı için "sıtma ilacı" dedikleri ilac ile 15 gün evde karantinadalar..belirtiler yüksek baş ve vücut agrısı , yoğun öksürük bölge Ankara



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiu_jitsu1905 -- 3 Ağustos 2020; 2:42:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    birileri de halen test yaptırmayarak düşük vaka sayısı versin...

    sosyal medyayı sanırım bu tarz görüntüler sebebiyle kapatmak istiyorlar kendi beceriksizlikleri sosyal medyada dolaylı yoldan bir bir kanıtlanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YananGülYoldaşlığı -- 3 Ağustos 2020; 14:12:41 >
  • kendinetroll K kullanıcısına yanıt
    Nickinden dolayi yazdiklarini ciddiye alamiyorum. 3-5 vaka ile Karantina sureci baslatildi.

    Ekonomi zaten ipteydi, Karantina ile ayaginin altindaki tabureye tekme atildi. Suanda can cekismekte, hala farkinda degilsiniz. Cok degil sonbahar kis arasi meyvelerini toplarsiniz, gecen hafta Dovizdeki artis birseyler anlatmaya basladi bile simdiden.

    3-5 Vaka ile ulke kepenk indirmisti, suan Salgin tehlikesi gecmemis olmasina ragmen, Ege Akdenizde Tekneler tika basa tatilcilerle dolu ve gunde 3-5bin vaka aciklayan Rusyadan Turist gelsin diye can atiyoruz.

    Senden once baska arkadasa sordum cevap veremedi, yem almaya Nigdeye gitti. Sen cevap ver o zaman, Karantinaya ne gerek vardi? Madem bu sekildede olabilirdi, neden binlerce isyeri iflasa suruklendi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sonbahara doğru ikici dalga gelecek. Ekonominin bitik olduğu şu durumda 8 milyon kişinin daha işsiz kalması ve konkordato zincirinin yeniden hortlayacağı bekleniyor.
  • Dun yazmistim babanem bacak agrisi,halsizlik,atesle hastaneye kaldirilmisti.Seker komasina girmis yine de covid alanina almislar tomografi temiz ama sonuc 2 gun sonra cikacakmis.Boyle acil vakalarda sonuc niye 2 gun bekleniyor ki? Kadın zaten 600 şekerle acile girmiş,yogun bakima alicaklardı ama ya covid varsa şekerle beraber sonuc kotu olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler bu virüs bana niye bulaşmıyor
  • Hayat eve sigarda risk yoğunluk haritası kalkmış gözükmüyor bende son girdiğimde doğu illerinin üzeri kipkirmiziydi hayret şimdi bakamiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayat eve sigarda risk yoğunluk haritası kalkmış gözükmüyor bende son girdiğimde doğu illerinin üzeri kipkirmiziydi hayret şimdi bakamiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz burda aylardir yav yapmayin etmeyin milyonlarca insan issiz kaldi eve kapandi sagliklari bozuldu, virus manyagina donduler psikolojileri bozuldu dedik, halen daha hastanede her hizmeti alamiyorsun eve yolluyorlar. Turizmciler kisin yiyecekleri ekmek parasini cikarmaya calisiyorlar. Herkes bitik durumda.

    Adam doner sermaye alamiyoruz diyor.
    Biz aylardir millet tek kurus para kazanamadi diyoruz, adam doner sermaye diyor. Biraz olsun baska insanlari da dusunemezmisiniz? okumus bir insan olarak biraz bilimsel dusunup su karantina maske izolasyon olaylarini biraz sorgulayamazmisiniz?

    Millet saygi gosterdi aylarca eve oturdu, maske takti bayramindan gezmesinden vazgecti, saglik hizmeti alamadi, para kazanamadi cenesini kapatti oturdu. Siz doktorlara guvenerek

    Siz doner sermayeden bahsediyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akordiyon -- 3 Ağustos 2020; 12:24:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • John WICK kullanıcısına yanıt
    Yakında bu uygulamanın tamamen kalkacağını düşünüyorum.insanlar sormaya başladı geçen ay bembeyaz yerler kip kırmızı oldu,vaka nasıl düşüyor diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tele 1'de Prof. Dr. Ahmet Saltık mükemmel konuştu. Haberlestiginde buraya atarım.

    Bu arada İran'ın gizlediği veriler ortaya çıkarılmış.

    https://www.bbc.com/news/world-middle-east-53598965

    Bizdekini de çok merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla hocam bilmiyom ama hiç gripte olmadım tuhaflıkta hissetmedim ben hasta olmam kolay kolay terli terli klima önüne yatarım yüzüme vurdururum genede bir şey olmuyor pek yaşama hevesim yok ondan heralde
  • 
Sayfa: önceki 29892990299129922993
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.