Şimdi Ara

Koronavirüs aşı denemelerine katılan gönüllü hayatını kaybetti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
1.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  •  



    Reuters haber ajansının son verilerine göre Brezilya’da koronavirüs aşısı denemeleri için gönüllü olan 1 kişi hayatını kaybetti. Brezilya Sağlık Kurumu Anvisa tarafından açıklanan bilgilere göre AstraZeneca ile Oxford tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının denemelerine katılan gönüllü Kovid-19’a bağlı komplikasyonlardan ötürü yaşamını yitirdi.



    Aşı denemeleri devam edecek





    The Federal University of Sao Paulo kurumu, geliştirilen aşının faz 3 denemelerini Brezilya’da koordine ediyordu. Kurumun açıkladığı bilgilere göre hayatını kaybeden gönüllünün 28 yaşında ve Brezilya vatandaşı olduğu belirtiliyor ancak gönüllünün yaşadığı bölge gizlilik sebebiyle açıklanmadı.



    Ayrıca Bkz.Glioblastoma multiformenin metastaz yolağını aydınlatabilecek cihaz geliştirildi



    Katılımcının ölümünden sonra aşı testlerinin devam edeceği açıklanan bilgiler arasında yer alıyor. Kurumun, katılımcıları korumak amacıyla daha fazla ayrıntı vermeyeceği belirtiliyor.




    Kaynak:https://www.newsnationnow.com/health/coronavirus/volunteer-in-astrazeneca-oxford-covid-19-vaccine-trial-has-died-brazil-health-authority-says/
    Kaynak:https://www.usnews.com/news/world/articles/2020-10-21/volunteer-in-oxford-covid-19-vaccine-trial-has-died-brazil-health-authority-says







  • Bilimde şu hocacıyım bu hocacıyım diye bir şey olmaz. Bilim hipotezler öne sürer test eder doğruysa kabul yanlışsa reddeder. Sırf popülerlik için ve para için ekran karşısına çıkıp, farklı görünüp, safsata yapan insanları izlemenin bilim ve gerçeklikle bağdaşan hiçbir yönü yoktur. Bunun aksine aşının kanıtlanmış tıbbi faydaları sadece bilimsel çalışmalarla değil tarihsel süreç içerisinde de gösterilmiştir. Bunun en yakın örneklerinden birisi çiçek(su çiçeği değil) hastalığıdır ve günümüzde tamamen ortadan kalkmıştır. Kısacası kar amacı güderek ekrana çıkanlardan uzak durun.
    Emin misin?

    https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23843785
    Sharpe, Gist, & Baskin 'in 2013'teki çalışması mitokondri düzeyi hafif derecede dahi düşük olan kişilerin aşıdaki Thiomersal/thiomersal 'e karşı hiper hassas olduğunu gösterdi.

    bir çalışma daha:https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3492179
    Li WX, Chen SF, Chen LP, Yang GY, Li JT, Liu HZ, Zhu W. 'nın 2012'deki çalışmasında aşı içeriğindeki Thiomersal/thimerosal'ın mitokondri çöküşünden kaynaklı hücre ölümüne yol açtığını gösterdi.

    Thiomersal/Thimerosal 'ın bu etkileri özellikle 2 yaş ve altı cocuklar, birkaç doz aşı vurulduğunda mitokondri çöküşüne bağlı beyin hasarına yol açıyor. Sonuç ömür boyu zeka geriliği olan insanlar.. İlaç üreticileri, onlarca yıl bu etkileri görmezden gelip sayısız insanı sakat bıraktı fakat 2000'lerde geri adım atıp ABD ve Avrupa'da cocuklara verilen aşılara Thiomersal/thimerosal katmayı durdurdu, aluminyum hidroksit katmaya başladı, yani ABD ve AB'de dahi aşıların bir kısmında thimerosal/Thiomersal var: Kaynak:https://en.wikipedia.org/wiki/Thiomersal vehttps://en.wikipedia.org/wiki/Thiomersal_and_vaccines

    Ancak 2 yaş altı cocuklar ve genel yetişkin aşılarına Thiomersal/thmimerosal yerine aluminyum hidroksit katılsa bile, onun da Thiomersal/thmimerosal ile aynı paralelde etkileri var:


    Cao J, Li X, Li C, Zhu M, Hamza H, Zhao S. 'nin 2012'teki çalışması, aşı içindeki hastalık etmenlerini pasifize etmek için aşılara katılan aluminum hydroxide / aluminyum hidroksit'in

    1- mitokondriyel bütünlüğü bozmak
    2- hücrelerin programlanmış şekilde ölmesi (apoptosis)
    3- hücre ölümü
    'e yol açtığını gösterdi.

    Kaynak: Hepatitis B vaccine induces apoptotic death in Hepa1–6 cells
    Link:https://idp.springer.com/transit?redirect_uri=https%3A%2F%2Flink.springer.com%2Farticle%2F10.1007%2Fs10495-011-0690-1&code=e664774e-9b87-495d-a986-344e9001b88d

    Yukardaki linkler dikkat ettiyseniz nih.gov (devlet kuruluşu), wikipedia.org ve springer.com'dan, öyle twitter post, facebook sayfası falan değil. springer dünyanın en büyük bilim yayıncılarından. Ufak bi not daha: wikipedia, ilaç ve aşı firmalarını temiz ve haklı gösterecek şekilde makale yapıyor. Sadece yukardaki 2 wiki makalesinde dahi bunu görürsünüz. Örneğin Thiomersal/thmimerosal 'daki civa için "yeryüzünde heryerde doğal oluşan bir madde" diye giriş yapıyor. diger makalede Thiomersal/thmimerosal ile zeka geriliği / otizim arasında bir baglantı bulunamamıştır diye kendi kendine sonuçlara varıyor, daha ötesi aşının bu etkileri için " Anti-vaccination activists" diyor yani aşının olumsuz etkilerinden bahsediyorsan Wikipedia için aşı karşıtı aktivist oluyorsun! Tarafsızım diyen bi site için cok ilginç bi tanımlama. Bunu forumdaki veletler falan yapar anlarım da Wiki de yapıyor!
    tümcenin devamında (aşı karşıtları) nın aşıdaki civa otizm yapar demesi "incorrect claim" yanlış iddiadır diyor. İyi de iddianın "yanlış" olduğuna Wiki nerden karar verdi :) Peki madem thimerosal otizm yapmıyor ve idda yanlış. 2008'de ABD'de bir mahkeme 2 yaşında aşı vurulduktan sonra otizm olan cocuk için aşı imalatcılarının gıyabında karar verdi Kaynak: Vaccine Injury Case Offers a Clue to the Causes of Autism / Aşı Hasarı Davası, otizmin sebepleri üzerine ipuçları veriyor, Scientific American 22.NISAN.2008 Link:https://www.scientificamerican.com/article/vaccine-injury-case-offer mahkeme de mi aşı karşıtı :) Hepsini geçtim, liseden bi arkadaş villadaki temiz bi köpek tarafından eli ısırıldı, hastanede aynı anda tetanoz ve kuduz aşısı vurulduktan sonra arkadaşta tinnitus başladı, yıllardır kulak cınlaması sesleriyle yaşıyor arkadaş. O arkadaş ta mı aşı karşıtı :) Amerikan yatırımcı Jeff Berwick'in annesi, domuz gribi salgınında tedbiren aşı yaptırdıktan sonra vücuduna felç iniyor, kadın tekerlekli sandalye ile yaşıyor, Jeff Berwick de aşı karşıtı oluyor herhalde :)

    Aşının bu etkileri üzerine dokumente edilmeyen daha o kadar çok şey var ki. TV'de, medyada aşı cok iyi cok gerekli gösteriliyor. Haa bazen zararları üzerine de konular açılıyor medyada ama kimler tarafından? Yine aşı üreticilerine bağlı kişiler tarafından. Cok dikkatli olmak lazım. Aşı bi kere vurulduktan sonra "dur bunu cıkarayım" olayı yok. Zehirli bişey yuttuğunda kusup cıkarabilirsin, aşıyı cıkaramazsın.
  • Bari ailesine filan tazminat verin adam aşı ve dünyanın geleceği uğruna hayatını öne koymuş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • androidmakaleniz kullanıcısına yanıt
    "gönüllü"

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Testlere devam edildiğine göre plasebo grubundakilerden biri olma ihtimali yüksek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben Karatay Hocacıyım. Aşı karşıtı kendisi. Ben de bugüne kadar olmadım, bundan sonra da olmam.



    D ve C vitamini yüksek tutup, iyi beslenerek bu dönemi geçireceğim.

  • Adam Dunya icin sehit olmus. Bari ailesine tazminat odeseler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FlyingUnderpants F kullanıcısına yanıt
    Çocuklarınızada yapmazsınız ondan sonra hastalıklalarla acı çekmesini izlersiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bencede öyle birde aşı antikor üretemeden de yakalanmış olabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lotalan

    Testlere devam edildiğine göre plasebo grubundakilerden biri olma ihtimali yüksek.

    placebo değil bence hocam çünkü test sonuçlanana kadar ne verildiğini kimse bilmiyor büyük ihtimal aşıyı alan biri öldü

  • Allah rahmet eylesin, insanlara fayda sağlamak için gönüllü olmuş.

  • Olgi kullanıcısına yanıt
    Bu konuda gönüllü kişilere bir belge imzalatılıyor ve doğacak sorunlardan kendisinin sorumlu olduğu gönüllük amaçlı olarak bu deneye katıldığı kendisine ve belki ailesine de imzalatılıyordur.

  • Evet imzalatirlar iclerinde biraz insanlik kaldiysa ailesine yardim edilmeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FlyingUnderpants F kullanıcısına yanıt
    Hocayla hacıyla bu işler yürümez 2 şarlatanla dünya dönmez.

  • FlyingUnderpants F kullanıcısına yanıt
    Bilimde şu hocacıyım bu hocacıyım diye bir şey olmaz. Bilim hipotezler öne sürer test eder doğruysa kabul yanlışsa reddeder. Sırf popülerlik için ve para için ekran karşısına çıkıp, farklı görünüp, safsata yapan insanları izlemenin bilim ve gerçeklikle bağdaşan hiçbir yönü yoktur. Bunun aksine aşının kanıtlanmış tıbbi faydaları sadece bilimsel çalışmalarla değil tarihsel süreç içerisinde de gösterilmiştir. Bunun en yakın örneklerinden birisi çiçek(su çiçeği değil) hastalığıdır ve günümüzde tamamen ortadan kalkmıştır. Kısacası kar amacı güderek ekrana çıkanlardan uzak durun.

  • YigitErkin20 Y kullanıcısına yanıt
    Faz 3 çalışmaları daha da uzayabilir eğer aşıyı alanlardan biriyse.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FlyingUnderpants

    Ben Karatay Hocacıyım. Aşı karşıtı kendisi. Ben de bugüne kadar olmadım, bundan sonra da olmam.



    D ve C vitamini yüksek tutup, iyi beslenerek bu dönemi geçireceğim.

    Çocuk felci de d ve c vitamini ile çözülüyor mu?


    Dehasiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lotalan

    Faz 3 çalışmaları daha da uzayabilir eğer aşıyı alanlardan biriyse.

    1 kişinin ölmesi çok bişeyi değiştirmez genele bakılır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FlyingUnderpants F kullanıcısına yanıt
    Şu telefon dolandırıcılarına dolandırılan hocamız değil mi aynen ben de "o" cuyum

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lotalan

    Faz 3 çalışmaları daha da uzayabilir eğer aşıyı alanlardan biriyse.

    1 kişinin ölmesi çok bişeyi değiştirmez genele bakılır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trooe199 kullanıcısına yanıt
    Dostum aşılarda thiomersal / thimerosal veya aluminyum hidroksit var ve bu maddeler vücudumuzun enerji üreten birimi mitokondrileri vuruyor. Mitokondri düzeyi düşük kişlerde kalıcı beyin hasarı, kalp krizi ve karaciger bozulmasına yol açıyor. Hocadan kaçarken doluya tutulmayın yani :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.