Başlıktan da anlaşılacağı üzere orta bir sorun var ama işin ciddiyeti konusunda kişisel olarak boyutunu bilmiyorum. Bundan 1 ay önce felan nöroloji için hastaneye gittiğim de canlı olarak birisini korona'dan vefat ettiğini gördüğüm'de az çok işin ciddiyetini görmüştüm ancak gün geçmiyor ki sadece korona değil korona'dan dolayı farklı sorunlar'da beraberinde gelmesin. Bugün bir konu açılmış ve korona sebebiyle ilaç kullanan birisinin kör olduğu yazılınca bu konuyu açma gereği hissettim. Artık daha iyi anlıyorum ki hastalık bizlere veya bizim gibi yakınlarımıza bulaşmadığı için işin ciddiyet konusunu ve önlemi konusunda gerekli disiplini bir çoğumuz ülkece gösteremiyoruz sanırım. Bu sadece bizim suçumuz'da değil bize normalleşme süreci diyenler ve bu süreçte hiç bişey yokmuş gibi youtube gibi sosyal medya sitelerinin hayatına olduğu gibi devam etmesi ve forum halkının tüm odağını korona verip çözümler önlemler fikirler üretmesi gerekirken malesef açılan 3-5 konu beklenilen faydayı getirmiyecektir. Gerek Tv'ler Gerek Sosyal Medya siteleri gerek forum siteleri kısaca iletişim ağının olduğu her alanlar'da bu işin ciddiyeti anlatılmadığı sürece iş yerlerine avm'lere kitlelerin bulunduğu her alana itina ile taviz verilmeksizin gerekli disiplin sağlanmazsa hastılığın artması ve ölümlerin hızla ilerlemesi kaçınılmaz olacaktır. Ben kişisel olarak yeterli farkındalığın oluşturulduğunu hiç sanmıyorum. Millet olarak malesef bırakın disiplinli yaşamayı el yıkamaktan aciz insanlar mevcut. Eğer bu korona dedikleri şey gerçekten ciddi anlamda çok büyük tehlikeler arz ediyorsa bu belanın üzerimizden kalkması için hükümet yetkililerinin hukuk ve kanun çerçevesin'de gerekirse asgeri disiplin uygulamasına kadar gitmesi gerekir. Hiç bir anne baba akraba veya sevdiklerimizin canı takdir edersiniz ki ne geleceğimizden nede aktivitelerimizden önemli değildir. Ülke olarak tüm odağımızı bizi ayakta tutacak kadar ekonomiye ve bu belanın üzerimizden kalkması için gerekli farkındalığı oluşturup çözüm ve fikir arayışlarına girmemiz fayda getireceği gibi bu tür konular'da organize olmamızı sağlayacaktır. Son kez hatırlatmak isterim ki bu iş gerçekten ciddi anlam'da büyük bir bela ise iletişim ağlarının bu soruna ciddi anlam'da odağını vermediği sürece gerekli farkındalıklar oluşturulmadığı sürece çözümün gelmesi bir muamma olabileceği gibi beraberinde çok büyük kayıplarla bedelini bizlere ödetmesi kaçınılmazdır. Ben Ortaokul mezunu ve işsiz birisiyim. Sizlerin bu konuda daha fazla aktif olmanız gerekir. Şayet bugün bir Devlet adamı olsaydım ve bu sorunla ilgili gerekli yetkilerim olsaydı bir ALLAH'ın kulunu kitlelerin olduğu yere kolanyasız maskesiz mesafesiz sokmazdım. Eğer hala birileri bir yerlere maskesiz girebiliyor kolonya gibi gerekli malzemeler temin edilip disiplinli bir şekilde kitlelerin olduğu yerde istinasız gerekli kurallar uygulanmıyor ise ya korona mevzusu ciddi değildir yada biz ciddiyetin farkında değiliz. İşin ciddiyetine tanık olanlar ve korona hakkında doğru bilgilere sahip olan ve tüm vatandaşın bilmesi gereken bilgileri konu içerisine aktarması önemle rica olunur. Konu üstte tutucak arkadaşlarıma şimdiden cani gönülden teşekkür eder ve konuya çözüm fikir ve içini dökmek isteyen herkesi beklerim. |
Bildirim