Şimdi Ara

KORKU FİLMLERİ NASIL OLMALI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dini motiflerin dışında korku filminde neler olmalıki korkulsun. Tamam eğer din kullanılmicaka malzeme kalmadı biliyorum ama korku filmlerinin sınırı bukadar mıdır?

• Zaten korku filmleri hep birbirinin taklidi olmaya başladı klişeleşti yani. Örneğin ;

1. yeni kuşak korku filmlerinin vazgeçilmez unsuru, hayalet kız çocuğu

2. böcek gibi garip yürüyüş tarzı olan tavanda duvarda yürüyen hayaletler.

3. aynada görünürken arkaya baktıında birden kaybolan hayaletler

4. oyuncuyu zorla yaka paça karanlık bi odaya çekmeye çalışan yaratıklar.

5. kötü bişi olcağı zaman sağa sola kaçışan hayvanlar, evin camlarına çarpan kuşlar.

6. gerilim müziğinin en tiz noktaya ulaştığı yerde ZART die kadraja giren hayaletler.

Bilmiyorum Başka Türlü SEyirciler nasıl korkultur ama bende korku filmlerinin kendini tekrarlamsından sıkıldım.

Ne zaman yaratık gelecek ne zaman hayalet gözükücek hepsini tahmin edebiliyorm.

Bir Korku filmi ancak gerebilirse korkutabilir. Bence korku filmlerinin gerilim öğesine daha çok önem vermesi lazım (bkz. the ring)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 28 Şubat 2008; 1:31:54 >

• quote:

Orjinalden alıntı: .:BBR:.

Zaten korku filmleri hep birbirinin taklidi olmaya başladı klişeleşti yani. Örneğin ;

5. kötü bişi olcağı zaman sağa sola kaçışan hayvanlar, evin camlarına çarpan kuşlar.

6. gerilim müziğinin en tiz noktaya ulaştığı yerde ZART die kadraja giren hayaletler.

Bilmiyorum Başka Türlü SEyirciler nasıl korkultur ama bende korku filmlerinin kendini tekrarlamsından sıkıldım.

Bir Korku filmi ancak gerebilirse korkutabilir. Bence korku filmlerinin gerilim öğesine daha çok önem vermesi lazım (bkz. the ring)

• Korku filmi dediğin izlediğin zaman seni koltuğuna yapıştırabilecek düzeyde gerebilmeli
    Mesela boş bir koridorda yürüyen adamın önüne bir odadan aniden birşeyin çıkması gibi
  • Korkunç olması gerekir gibi iğrenç bir espiri yapmayacağım..

Bence korku filmleri daha çok yaşanmış hikayelerden olursa ve gererse korkutabilir..Ve bence yaratıklı maratıklı olmamalı..
  • quote:

Orjinalden alıntı: .Alp.

Korkunç olması gerekir gibi iğrenç bir espiri yapmayacağım..

Bence korku filmleri daha çok yaşanmış hikayelerden olursa ve gererse korkutabilir..Ve bence yaratıklı maratıklı olmamalı..

Yaşanmış derken
  • quote:

Orjinalden alıntı: .Alp.

Korkunç olması gerekir gibi iğrenç bir espiri yapmayacağım..

yaşanmış hikayede yaratığın ne işi var..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • karıştırılan nokta var.tabi sorulan soru bilinçli bir şekilde korku temasını mı sormuş o da diğer bir soru .
    birincisi korku bir türdür.gerilim korku türünün alt türüdür.yani pürüpak korku filmlerinin insanı germe gibi bir misyonu yoktur.direk korkutur ve korku öğeleriyle süslüdür.örn:vampirler,zombiler,kurtadamlar,uzaylılar vs vs vs
  • silent hill gibi olmalı. oyunu için diyorum.

sesler ve müzikler iyi kullanılmalı. zaten sizi geren, seslerdir.
    ikinci olarak atmosferi alışılmadık olmalı. "The thing" oyunu (filmi de varhttp://www.imdb.com/title/tt0084787) gibi mesela.
    silent hill de bu iki öğe de çok iyi kullanılmış.
  • Bence korku filmi çekilirken psikologlarla birebir çalışılmalı.@.:BBR:. çok iyi açıklamış.Korku öğeleri yaratık,cin,hayalet tarzı şeylerden ziyada bilindik nesneleri korku haline getirebilirsiniz.Stephen King O adlı romanında ki paylanço gibi.Filmi kast etmiyorum.The Ring filmi beni ilk etkileyen korku filmidir.Kaset deki video bile yeter.Ya da karıncalaşan TV.
  • korku filmi gerçekçi olmadıkça asla korkutucuda olamaz

izleyenleri germekle yada ordan burdan aniden bişeyler çıkartmakla korku filmi yapılmaz

televizyon dizileri arasında bi efsane olan The X Files'ın birçok bölümü sinemalarda gösterilen ve bi halta benzemeyen ama korku filmi adı altında gösterilen birçok filme bin basar
  • Korku filmleri klise oldu hep aynı seyler deniyorda arkadaslar baska birsey yok ki.Korku filmlerinde katil,yaratık,cin yada hayalet gibi seyler olur.Bunlardan kacanda birileri olur yani olay bu.Bunlar dısında birsey yok zaten korku filminin konu havuzu fazla derin degil maalesef.

Hayalet aniden cıkıyor sıkıldık artık deniliyor arkadaslar peki nasıl cıksın mehteren takımıyla beraber gelirse korkucak mısınız ?

Korku filmlerinin belli kalıpları vardır ve dikkat edin bunlar yıllardır aynı.Eskiden aralarından bazıları zamanına gore daha iyi efektlerle falan sıyrıldı olay bu yoksa bu bahsettiklerimizden otesi yok olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidEye -- 28 Şubat 2008; 23:21:25 >
  • Korku filmlerinde hiç anlamadığım birşey vardır. Kapkaranlık bir odada biri var tek başına ve korkuyor. Sonra başka bir odadan tıkırtı geliyor, bu adam da oraya gidiyor. Böle bir saçmalık ben görmedim. Tırsan bir insan tıkırtıya hiç gider mi yaw. Ben olsam direk tüyerim ordan adamlar üstüne gidiyo. İlginç...
  • iyi bir korku filmi bazen aklına sinemadan çıksamda kurtulsam şu filmden dedirtmeli.. gözü kırpmadan izletmeli ve birkaç kişiyi değil salondaki herkesi yerlerinden hoplatmalı..
  • quote:

Orjinalden alıntı: gece görüşü

Korku filmlerinde hiç anlamadığım birşey vardır. Kapkaranlık bir odada biri var tek başına ve korkuyor. Sonra başka bir odadan tıkırtı geliyor, bu adam da oraya gidiyor. Böle bir saçmalık ben görmedim. Tırsan bir insan tıkırtıya hiç gider mi yaw. Ben olsam direk tüyerim ordan adamlar üstüne gidiyo. İlginç...

• Bence ''nasıl olmamalı'' gibi bozuk bir cümleyle sorularak, olay başka boyuta taşınmalı.

Ulan en uyuz olduğum şey, insan vs zombi kapışması kullanılarak oluşturulan senaryolar. Adamlar konuyu ısıta ısıta buharlaştırdı ama hala bir ısrar çabası. Gerçi şu da var ki, büyük bir değişiklik söz konusu karakterlerde. Zamane zombileri topallayarak gezinirken, modern zombiler pek sportif yahu. Yok yok bunlar bu senaryolarda harcanıyorlar ben diyeyim. Şöyle maratona falan salsalar bunları, önlerinede körpe bir insan tamamdır olay; direk baş tacılar.

Edit
    2010 Virüssel Maraton Koşusunu Türkiye'ye getirmeyi planlamak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brutalite -- 1 Mart 2008; 2:18:27 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Can !

Korku filmi dediğin izlediğin zaman seni koltuğuna yapıştırabilecek düzeyde gerebilmeli
    Mesela boş bir koridorda yürüyen adamın önüne bir odadan aniden birşeyin çıkması gibi

bu tür sahneler gerilim filmlerinde daha çok oluyo. the shining te izleyenler bilir, Kubrick in kücük cocugun odalarda bisikletle dolasirken nasil bir ortam olusturdugundan cikarabiliriz.

korku filmleri diyince akla vampir,yaratik,hayalet v.s seyler geliyor, stephen king in korku romanlarina bakarsak bu türden şeyler var.
    korku filmi cekiceksen yeni bisey ne ekleyebilirsin ki =)
    ama tür olarak gerilim olursa bence daha çok korkutucu olur.
    day of the dead diye bi film vardi zombiler delip deşiyodu, sam raimi nin the evil dead diye bi filmi vardi, Tarantino lu from dusk till down vardi...
    bence korku filminin karşılığı o türden filmler.
    o türde çok film olduğu için de artik korku film çekilmesi bence mantıksız, cünkü sonunda herkes sizin dediginiz gibi hep ayni diyecek

arada ki farklari horror - thriller diye adlandirilan kategorilerden belli oluyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: stigmata_

quote:

Zaten korku filmleri hep birbirinin taklidi olmaya başladı klişeleşti yani. Örneğin ;

yarıLdım resmen bu cevaba

• güzel cevap
    quote:

Orjinalden alıntı: sirhard

quote:

Orjinalden alıntı: stigmata_

quote:

yarıLdım resmen bu cevaba

• Cannıbal holocaust gibi olmalı ki tv yi hemen kapatıp yatagına kacasın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.