Şimdi Ara

koreliler nasıldır? (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
405
Cevap
9
Favori
149.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tamam,hem righteous hem de senin için egomanyak bende bundan sonra küçük harflerle yazacağım ve sadece gerekli yerlerde büyük harf kullanacağım.Amacım kimseye bağırmak değildi bu arada
  • Özel bir şirketin lojmanlarında oturuyoruz.Buraya da Kore'den çalışmaya geliyorlar.Çok sıcakkanlı güleryüzlü insanlar.Daha dün akşam ''Bayan Lee'' dediğimiz koreli bir kadın (ki çok iyi Türkçe konuşuyor artık baya öğrendi...) kapımızı çaldı bize Kore'ye ailesini ziyaret için gittiğinde çikolata getirmiş çok hoşumuza gitti bu davranışı...

Özellikle Türkler'i çok seviyorlar...

Sitemizin havuzuna girerken acayip acayip ısınma hareketleri yaptıktan sonra giriyorlar ve girdikten sonra pek yüzemiyorlar beceriksizler bu konuda.Hepsi istisnasız böyle.

Herhangi bir içki ortamında gelenekleri şu; Eğer karşılarındaki adamı sevdilerse onun içkisini daha bardağı hafif azalmışken bile şişeyi iki elleriyle kavrayıp yarılanan bardağa içki ilave ediyorlar.Saygının ve sevginin göstergesiymiş.

Şu ana kadar aklıma gelenler bunlar.
  • Gerçekten arkadaşlar nedir bu uzakdoğululardaki içki sevgisi,Japonlar da çok içkici,Çinliler de öyleymiş.Neredeyse alkolik seviyesinde aşırı bir içki düşkünlükleri var.Özellikle erkekler için çok içki tüketimi 40'lı yaşlardan sonra iktidarsızlık bile yapıyor.Ama gene de özellikle uzakdoğulu erkekler acayip içkici,sosyalleşmenin başka yolu mu yok,bünyeleri nasıl kaldırıyor bunu ben anlamıyorum.
  • Korelilere karşı acayip bir sempatim var, çok narin çok hoş insanlar dizi ve filmlerinden gördüğüm kadarıyla. Çok özgünler, saç şekilleri falan endilerine özgün adamların, erkeklerin bazıları cidden çok hoş. Keşke imkanım olsa da gidebilsem bi gün çok isterim hatta So Ji Sub'u yakından görsem sarılsam resim çektirsem falan
  • Ji-hyun Jun benim olsun,bütün kore varsın sizin olsun

pisipati@ küçük yazınca daha bi şirin oldun sanki kııss

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 21 Ağustos 2008; 20:01:48 >
  • Evet righteous,bugün şirinliğim üstümde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hyunsoosea

Arkadaşlar bu Koreliler nasıl insanlar bizzat tanışan muhattap olan var mıdır? gelenekleri görenekleri ne? Ne tür kız ya da erkeklerden hoşlanırlar?
    falan filan lütfen ne biliosanız yazın

nerdeyse her hafta farklı bir koreliyle konuşurum.. aşırı samimiliğim olmaz ancak işim gereği gayet iyi analiz ediyorum onları.. utangaçlar.. ve aşırı derece saygılılar.. türklere bu yönden fark atarlar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: telly71

Özel bir şirketin lojmanlarında oturuyoruz.Buraya da Kore'den çalışmaya geliyorlar.Çok sıcakkanlı güleryüzlü insanlar.Daha dün akşam ''Bayan Lee'' dediğimiz koreli bir kadın (ki çok iyi Türkçe konuşuyor artık baya öğrendi...) kapımızı çaldı bize Kore'ye ailesini ziyaret için gittiğinde çikolata getirmiş çok hoşumuza gitti bu davranışı...

Özellikle Türkler'i çok seviyorlar...

Sitemizin havuzuna girerken acayip acayip ısınma hareketleri yaptıktan sonra giriyorlar ve girdikten sonra pek yüzemiyorlar beceriksizler bu konuda.Hepsi istisnasız böyle.

Herhangi bir içki ortamında gelenekleri şu; Eğer karşılarındaki adamı sevdilerse onun içkisini daha bardağı hafif azalmışken bile şişeyi iki elleriyle kavrayıp yarılanan bardağa içki ilave ediyorlar.Saygının ve sevginin göstergesiymiş.

Şu ana kadar aklıma gelenler bunlar.

bu anlattığın kişiyi bende tanıyor olabilirim
  • Age of conqurersîn en stratejik devletidirler. Uzun menzilli siege onagerleri ve turtle shipleri dolayısıyla Türklerden sonra en çok aldğım ülkedir
  • Hyunsoosea son 1 aydır senin yorumunu okuyan cennetlik canım,nerelerdesin?
  • Paladius askerde nete girebiliyor musun,umarım günlerin kolay geçiyordur.Nette Kore toplumuyla ilgili çok ilginç şeyler buldum,eğer bu foruma bir daha yorum yazarsan linkleri koyarım,gerçekten beni çok şaşırttı okuduklarım ve gördüklerim.Kolay gelsin
  • Seryuno sana özel mesaj atmaya çalıştım ama gitmedi,yukarlarda bir yorumumda eposta adresimi vermiştim istersen o adrese eposta yollayabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pisipati -- 7 Eylül 2008; 4:24:13 >
  • Merhaba

Ben de senin gibi yurtdışında tanışmıştım Korelilerle.İnan bana kendi ülkelerinde çok farklılar bu arkadaşlar.Tabiki genelleme yapamam hala görüştüğüm arkadaşlarım var onlara haksızlık etmiş olurum fakat onlarda kabul ediyorlar yurtdışında farklı takıldıklarını.Avrupa ya da Amerika'da kendilerini çok fazla ezik hissediyorlar.Bu yüzden olduklarından daha mütevazi gözüküyorlar. özellikle erkekleri diğer milletten insanlarla utangaçlıklarını ve acaba bi Asyalıyla arkadaş olur mu kompleksini aştıktan sonra çok iyi geçiniyorlar diğer millet insanlarıyla fakat malesef bayanları böyle değil.Yurtdışında kaldığım sürece özellikle bayanları bi Koreli gruplaşması yapıyorlar ve eğer o gruptaki Koreli erkeklerden biri Koreli olmayan bir kızla arkadaşlık yapıyorsa ne yapıp edip araya sınır koydurtuyorlar.Ama kendileri diğer millet erkekleriyle gayet samimi oluyorlar inanın bana çok şahit oldum :)Melek gibiler onlara karşı... Sürekli söylüyorum sıkıyo belki ama biraz yüzüne bakılabilir kendini Kore sınırları dışına çıkarıp farklı yerler görmüş ve biraz da İngilizcesi iyi olanları Kore'de görmeyin sakın.360 derece dönüyorlar bi cazgırlık bi havalar bi kibir inanın bana abartmıyorum.(Bu kızlar yemekte bişey sipariş ederken çalışanlar da kaba davranmaktan çekinmiolar zaman zaman.) Koreli erkeklerin vah haline dersiniz.normal olanları da var ama malesef onlar talep görmüyo ülkelerinde.30*35 yaşları arasında hakikaten güzel yaşını hiç göstermeyen kızlarıyla da tanıştım bırakın evliliği erkek arkadaşları bile olmamış uzun zamandır. onlarda "sanayii" die bi kelime var ...Adam gibi adam demekmiş.Bunu arıyoruz ama yok diolar.Ve kendileri de diğer tarz kızların arkasından neler neler diyolar inanamazsınız.Bence bu durumu biraz da erkeler yaratmış.Kore'de erkekler çok fazla dayakçıymış bir zamanlar hala da bazı aileler yaşıo bunu.Bu kötü izlenimi yok etmek için erkeklik vasıflarının çoğundan vazgeçip işi abartıp fazla light olmuşlar anlıcaanız.Bu yüzden de bu kızlar el bebek gül bebek el üstünde tutulup her türlü kaprise katlanan gık cıkarmayan bu erkeleri oyuncak etmişler.Bi Koreli erkek arkadaşımla bi sohbet arasında bi problemimi anlatyordum.Sence ne yapmalıyım dediğimde bana verdiği cevap aynen şu oldu.Koreli erkekler bayanları sadece dinler asla yorum yapmazlar istedikleri kadar baynlar ağlar sızlar bağarır ama erkek sadece dinler.Buraya kadar varmış yani olay.Erkekleri bu arada hakikaten abaza.3 erkek 5 kız (2 si Koreli) denize gittik Korede.Herkes short t-shirt giriyo denize.Bize de söylenmediği için biz direk bikinilerle gittik 3 kız.Ortama uyum sağlayalım die günlük shortlarımızla girelim dedik biz de denize.Bizim Koreli erkekler hiç bikiniyle giren görmedikleri için(tek tük var gerçi ama) zırt pırt siz turistsiniz girebilirsiniz bikiniyle çıkarsanıza hadi çıkarın die 1 saat boyunca deli ettiler bizi çıkarmadık die de surat yaptılar :) bu kadar abazalar işte.

pisipaticim ben de özledim yazmayı ama uzun zamandır bir kaç şeyle uğraşıordum.üzgünüm Yazamadım cnm.
  • Merhaba hyunsooseacım,gayri müslim bir ülkede şort tşört denize girmeleri bayanların beni çok şaşırttı.Böyle denize giren kızlar vücutlarına güvenmedikleri için mi denize öyle giriyor,etraftakiler yargılamasın diye,yoksa namus yada din gibi birşeyden mi kaynaklanıyor bu durum?Bir fikir edinebildin mi?
  • İyi akşamlar.Lincoln10ever demin sana uzun bir kişisel mesaj gönderdim ama ulaşmadı,bana bir eposta adresi vermen mümkün mü?Yazacaklarımı tekrar yazıp gönderirim.Saygılarımla
  • ben de uzakdoğu sinemasına olan hayranlığımdanve güney koreyi merak ettiğimden dolayı bütün yazılanları okudum..

ben daha çok fotoğraf çekmek amacıyla gidip gelmek istiyorum, THY tek gidiş 1700ytl demişti, oha demiştim, sanırım korean havayolları daha ekonomik olacak.. artık ne zaman giderim bilmiyorum ama burada yazılanlar oldukça faydalı bilgilerdi..

emeği geçenlere çok teşekkürler
  • Bende bişey merak ediyorum.
    Korelilerin saçları
    Neden bu kadar güzel saçları var.
    Sanırım dünyann en güzel saçlarına sahip millettir.
    Şekil açısından demiyorum. Saçın kalınlığı sıklığı parlaklığı.
    Yenilen besinlerin buna katkısı olduğunu düşünüyorum.
    Kore mutfağının vazgeçilmezi pirinç.
    Daha önce sanki böyle bişey okumuştum pirincin saçlara iyi geldiği
    Sanırım o yüzden saçları çok güzel oluyor

• Abi shimdi Kore'ye gidelim mi gitmeyelim mi? 4 sayfa forum okudum ama hala koreliler iyi mi kötü mü annayabilmish degilem.
  • quote:

Orjinalden alıntı: robinofnoıttingham

Abi shimdi Kore'ye gidelim mi gitmeyelim mi? 4 sayfa forum okudum ama hala koreliler iyi mi kötü mü annayabilmish degilem.

Değişik bi kültür görmek istersen neden olmasın tabiki de gidebilirsin.Ben gittim ve de değişik deneyimlerle,anılarla döndüm işte...
    Tabiki de iyiler mi kötüler mi diye ayıramam...Bunu gidince kendi gözlemlerinle bakış açınla kendi kendine değerlendirmen daha ii olur.Bu forumu açmadan önce sadec bi kaç tane Koreli arkadaşım vardı ve aklımda yoktu gitmek .Burdaki yazıların oraya gittikten sonra çok faydası olduunu orada gelişen olaylarda aaa evet okumuştum dediğimi söyleyebilrim.

Bence gidersen mutlu dönersin
  • kuzey koreliler tükleri hiç sevmezler savaşta güney kore için çarpıştığımız için ama güney kore aksine türkleri cok severler ve el üstünde tutarlar ülkemizde 2-3 koreli ile karşılaştım o bakımdan yazıyorum
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.