Şimdi Ara

Kör insanlar siyahmı görür ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle herkeze merhaba aklıma takılan bir soru oldu kör insanlar
    siyahmı
    görür biz gözümüzü kapatıgımızda simsiyah oluyor her bitaraf dün arkadasla muhabet gecti körler beyazımsı görürler dedi nekadar dogru nekadar yanlış bilemem bilgisi olan varmı acaba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• körlüğe göre değişebilir diye düşünüyorum ama beyazımsı, puslu gördüklerini duymuştum
  • bi seminerde çoğu körler gece gündüzü ayırt edebiliyor falan denilmişti sanırım ışığa göre değişiyor.
    bende körlerin nasıl rüya gördüğünü sormuştum doğuştan kör olanlar rüyalarında da kör olarak rüya görüyolar yani nesne falan göremeden . sonradan kör olanlarda bizim gibi görebiliyomuş . demek ki algıyla alakalı hatta ilginç bi konu hala da merak ediyorum işin aslını tutupda bi köre gözün kaplıyken ne görüyosun nasıl görüyosun diye de soramassın ki..:/
  • Bunun cevabini sonradan kör olmus herhangi bir insan verebilir. Bilinmeyen bir sey oldugunu sanmiyorum.

Bence eger sonradan kör olmussa ve beyindeki görme duyusunu yorumlayan bölüm hala aktifse mutlaka bir sey görecektir.

Gözler isiga duyarli hüclerelerden olusur ve bu hücreler nöronlar vasitasiyla beyne sürekli olarak sinyal yollar. Eger zifiri karanlikta iseniz bu sinyal alisverisi durur. Sonradan kör olan bir insanda da bu iletisim tamamen durmus oldugundan "siyah görmesi" muhtemel.

Ama beynin kullanilmayan bu bölümü gitgide diger duyular karsisinda agirligini kaybettigi icin kisinin zamanla siyah görüntüyü eskisi gibi net yorumlayamamasina sebep olabilir. Yani "ne görüyorsun" diye sordugunuzda buna cevap vermesi icin konsantre olmasi ve diger duyu organlarini pasif hale getirmesi gerekebilir.

Örnegin tek gözünüzü kapadiginizda, kapali gözünüzle ne gördügünüzü yorumlamak zordur (siyah olsa bile). Cünkü bilinciniz diger gözle gördügünüz görüntüye konstantre olmustur. Aynen bu sekilde kör insanlarin bilincleri diger duyu organlarina konstantre olur.

Dogustan kör olan insan ise "görmenin" veya "siyah kavraminin" ne demek oldugunu bilmedigi icin hicbir sey görmeyecektir. Ancak sonradan görmeye baslar ise önceki halini yorumlayabilecek duruma gelir.

• doğuştan kör olmak ne zor bir şeydir yahu hiç bir rengi bilmemek hiç bir nesneyi görerek tanımış olamamak :( zor gerçekten
  • quote:

Orijinalden alıntı: lightyeaR

doğuştan kör olmak ne zor bir şeydir yahu hiç bir rengi bilmemek hiç bir nesneyi görerek tanımış olamamak :( zor gerçekten

Bence bu video fikrini değiştirebilir.Eşref Armağan doğuştan kör olmasına rağmen imkansızı başarıyor.Videoyu sonuna kadar izleyin.

• körlükle ilgili mükemmel bir film tavsiye ederim;
     Kör insanlar siyahmı görür ?

asıl dikkat edilmesi gereken şey;
    özgüvenlerinin ve sezgilerinin yüksek olması;bununla birlikte evrimin ne kadar gerçek oldugunu gözler önüne serebilecek bir durum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: JP!!!!!!!

quote:

doğuştan kör olmak ne zor bir şeydir yahu hiç bir rengi bilmemek hiç bir nesneyi görerek tanımış olamamak :( zor gerçekten

Bence bu video fikrini değiştirebilir.Eşref Armağan doğuştan kör olmasına rağmen imkansızı başarıyor.Videoyu sonuna kadar izleyin.

çok teşekkürler çok farklı bir bakış açısı kattı ve gerçekten dehşete düştüm izledim sonuna kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: JP!!!!!!!

quote:

etkileyici

• Körlük romanını okumanızı tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.